24.6.2014

Käytännöllisyyttä terassille.

Meidän terassille on käynti olohuoneesta ja aina kun on hivenekään lämmintä, avataan pariovet kokonaan auki ulos. Nietos viihtyy yläkerran terassilla, joka on makuuhuoneemme yhteydessä, joten ei pahastu ollenkaan vaikka muutaman tunnin makuuhuoneen ovi on kiinni kun alhaalla on ovet auki. Tulevaisuudessa tarkoitus on rakentaa olohuoneeseen terassin ovelle verkko-ovet, jolloin tätäkään järjestelyä ei tarvita. Terassi on askelman verran alempana kuin olohuoneen lattia joten edelliset asukkaat olivat rakentaneet portaan oviaukkoon. Totesin kuitenkin jo viime vuonna että mielestäni porras on aivan liian kapea ja syvyyttäkin saisi olla enemmän, eli projektiksi meni.

Muutamia viikkoja sitten mies haki rautakaupasta tarvittavat puutavarat ja aloitti toteuttamaan portaan rakentamista suunnitelman mukaan. Olin piirtäny kuvan portaasta jonka toinen pää on avoinna, jotta sinne saa kengät jemmaan. Etenkin alkukesällä siitepölyä on aivan järjettömästi ja koska en halunnut mitään "säilytysarkkua" terassille, piti kengille keksiä joku käytännöllinen sekä esteettinen ratkaisu.

Kengät eivät ole vain meitä varten vaan myös ystäviämme varten ja niiden tulee olla kätevästi otettavissa ympäri vuoden. Kaikki kengät ei lipan alle mahdu, eikä tarvitsekaan, loput säilyttyvät kätevästi HongKong tavaratalosta löytämässäni Jamie Oliver -korissa (lähinnä ne kesäpihakengät mitä me sujautamme jalkaan) ja itseasiassa hain tänään samanlaisen mutta pienemmän koon korista terassifilteille. Vanha porras oli kooltaan 120cm*52 cm ja uusi on 300cm*94cm cm eli portaan koko on noin tuplaantunut ja nyt kun ovet avaa kokonaan, on porrasta koko oviaukon leveydeltä. Kenkäpäätyyn tulee vielä lautojen alapuolelle levy ja porras pitänee maalata mutta jo tässä vaiheessa olen todella tyytyväinen "lopputulokseen". Ja ei me muuten yleensä pidetä kukkamaljakkoa tuossa, kukat odottaa kasvijätteeseen menoa ja maljakko pesua...

2 kommenttia:

  1. Tosi mahtava idea, aion ehdottomasti myös hankkia tuollaisen korin. Kiitos vinkistä vain siis :D Teillä on kyllä kaunis terassi ja tuo porras on hyvä tuollaisena! Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin myös sinnepäin! Mukava kuulla että vinkeistä on hyötyä :)

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥