23.6.2014

Aina oikein.
Kaikesta härdellistä huolimatta meillä on joskus yllättävänkin seesteistä. On hiljaista, aika tuntuu pysähtyneen ja jos on oikein onnekas, saattaa kamera olla lattialla lojumassa neulontatuolini vieressä. bella opetteli joku aika sitten neulomaan ja on ollut todella tomera asian suhteen. Hän on jo pitkään pyytänyt että opettaisin mutta olin ilmeisesti jälleen syyllistynyt lapseni aliarvioimiseen ja ajatellut ettei näin pienet vielä opi neulomaan, vetkuttelin. Noin vuoden ratkutuksen jälkeen toimin niin kuin loogiselta tuntuu; ensin opetellaan virkkaamaan ja sitten vasta neulomaan. Mammu opetti, toinen käsi kipsissä ja tyttö oppi heti. Tyttöä virkkaus ei innostunut ja neulominen tuntui kuulemma heti paljon kivammalta, äidin tyttö ♥4 kommenttia:

 1. Tosi hyvä taito kun sen oppii jo nuorena tai lapsena. Itse opetin tyttäreni ensin sormivirkkaamaan ja sitten neulomaan. Ihme kyllä virkkaus tuntui heistä jotenkin vaikealta ja vasta myöhemmin sen taidon oppivat. Itse olen alkanut tehdä käsitöitä äitini avustuksella jo 5-vuotiaana ja muistan, että nukelle piti tehdä harmaasta villalangasta juuri virkaten housut. En vain muista millaiset niistä tuli. Hauskoja neulomishetkiä Bellalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädentaidot taitaa olla vähän sellainen juttu että joko rahkeita niihin on tai sitten ei. Valitettavan monelta into tapetaan koulussa jossa pakotetaan aloittamaan esimerkiksi neulominen sukkaparilla -argh. Olenkin varsin ilahtunut että molemmat lapsemme ovat kiinnostuneet aihealueesta ja poika nappasi itseasiassa taideainestipendin teknisestä työstä tänä keväänä. Toivottavasti tytön kiinnostus neulomiseen jatkuu läpi elämän.

   Mikähän siinä virkkauksessa on kyn tytöstä huomasin saman ja itsellenikin se tuntuu paljon epämiellytävämmältä kuin neulominen. Virkatut housut kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkäpä pitäisi yrittää sellaiset tehdä ;)

   Poista
 2. Moi, näyttää kivoilta nuo puupuikot (?), minkä merkkiset ne ovat? Onko niillä helpompi neuloa versus tavalliset puikot? Meidän lapsen eskarissa opeteltiin käyttämään neulaa ja lankaa, se oli kiva juttu!
  Onko teidän tytöllä millainen puhelin ja onko hän ollut tyytyväinen luuriinsa? Meillä on koulunaloittajallle puhelimen hankinta nyt edessä ja kova pähkäily milllaiseen malliin päädytään. Kiitos jos ennätät vastaamaan. Aurikoista ja toivottavasti lämpöisempää kesänjatkoa! :)
  -valo-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikot on bambupuikot ja en varmaksi muista minkä merkkiset, luulen että ovat Hiya Hiya :n. Annoin ensin jotkut Novitan muovipuikot mutta kun minun piti korjata joku kohta, niin totesin ettei niillä neulo erkkikään ja hain laatikosta bambuiset ja tyttökin sanoi että nyt on paljon helpompi neuloa. Eli suosittelen lämpimästi bambupuikkoja lapsillekin. (Lanka liukuu puikolla huomattavasti paremmin, etenkin kun lapset tuppavat neulomaan tosi tiukkaa). MUkavaa että eskarissa opetetellaan käden taitoja, meillekin on tainnut kotiutua sellaisia ommeltöitä sieltä.

   Meidän tytön piuhelimesta ei kannata ottaa mallia koska se on minun vanha iPhone4. Hän on kyllä pitänyt siitä hyvää huolta mutta tuskin lähtisin tuon hintaista uutta puhelinta ekaluokkalaiselle ostamaan. Ekaluokkalaiselle mielestäni riittää ihan peruspuhelin, tosin nykyään lähes kaikki taitavat olla jo niitä älypuhelimia. Olin alunperin katsonut jotain noin 130 euron Samsungin puhelinta hänelle. Bellalla ei ole puhelimessa pelejä (paitsi 2048) niin sinänsä näytölläkään ei ole suurta merkitystä, toki tekstien lukeminen ja kirjoittaminen on helpompaa kun puhelimessa ei ihan miniskidi näyttöä ole.

   Yksi syy miksi bella sai minun vanhan iPhonen on se että kaikilla muilla perheessä on IPhone niin on helppoa kun laturit käy ristiin ja osaan käyttää lasten puhelimia. Jiillä kun oli joskus Samsung niin en edes saanut soitettua sillä :D Eli ehkä sellainen puhelin kannattaa valita missä on tuttu käyttöjärjestelmä.

   Oikein hyvää kesää teillekin ja toivottavasti viimein helteet saapuvat!

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥