6.2.2014

Reima ja Halti yhteen soppii...

bella sai Reimalta testiin Sammy haalarin

 ”Laitatko tänään bella takin ja housut eskariin, teillä on luistelua.”
”En, laitan haalarin –se on nopeempi pukea.”
”Selvä”


Joka päivä haalari eskariin ja kotipihalle. Kun lähdemme laskettelemaan laittaa bella takin ja housut, ehkäpä hän on tottunut kun niin aina on ollut, laskettelurinteessä kaksiosaiset. Pari vuotta sitten en olisi ikinä uskonut että eskari-ikäinen tyttö pitää haalaria mutta niin se elämä joskus yllättää. bellan haalari on saatu Reimalta ja on malliltaan Reimatec Sammy, koko 134 cm. Aika lailla samanmallinen kun viime vuotinen valkoinen näytöshaalari, eri suorat lahkeet ja suora vyötäröltä. Lisänä tässä haalarissa on nepparit jotka pitää lahkeen lumilukon yläpuolelle eli käytännössä lahkeen ei pitäisi joutua kengän alle ja kulua. Toistaiseksi on toiminut hyvin vaikka haalarin koossa reiluutta onkin. Haalarissa on tosiaan pitkät lahkeet ja hihat joka on mielestäni tärkeä ominaisuus, hanskat ja kengät eivät ole sitä varten että niillä jatketaan hihoja ja puntteja. Mielestäni haalarin kauluksessa on myös onnistuttu, se on suojaava mutta ei liian pieni että ”kuristaisi” lasta. bella ei ole tarvinnut erillistä kauluria vielä ollenkaan tänä vuonna.  Itse pidän haalarin ulkonäöstä todella paljon ja tämän mallinen haalari sopii hienosti hieman isommallekin lapselle! Tumman värin kanssa ei haalari päässe kuvissa oikeuksiinsa mutta tyytyväinen käyttäjä lienee paras puolesta puhuja. 


Saimme haalarin kaveriksi Reimalta myös hanskat, rukkaset sekä pipon jotka ovat olleet kovassa käytössä eskarissa. Kovemmille pakkasille otimme käyttöön aikoinaan UNQ:n Tiinan kirpparilta saadut fleecepipot koska Reiman mallistosta ei harmittavasti tänä vuonna enää niitä kivoja fleecepipoja löytynyt. Toivottavasti pipot tulevat takaisin Reiman mallistoon tulevaisuuudessa, vink vink. Kaipasin myös vaaleanpunaisia asusteita Reiman tämän talven mallistoon (ihan niin kuin joka vuosi) koska mielestäni vaaleanpunainen käy todella hyvin mm. mustan, tummansinisen, vihreän ja oranssinkin kanssa. Meiltä kaapista onneksi löytyi Reimalta saatujen fuchsian väristen asusteiden lisäksi hieman hempeämpääkin asustetta ja voidaan vaihdella fiiliksen mukaan. Toinen asustepari tummansinisen haalarin kanssa on ollut Molon farkkukuosiset rukkaset ja valkoinen pipo. 

hanskat & kengät viime vuodelta/ Mini A Ture ja Sorel

Aiemmin mainitsinkin että Jiille on olemassa myös toiset toppahousut mustien DC:n housujen lisäksi. Haltin housut olen ostanut…ehkä viime tai toissatalvena Haltin Base Campistä Herttoniemestä. Housut ovat superduper täysiveriset laskuhousut ja ominaisuudet sekä istuvuus on harkittu viimeistä piirtoa myöten. Sopivat loistavasti Reiman takin kanssa ja yhdistelmä grafiitinharmaa, keltainen ja antiikinsininen on todella herkku! Pitäisi ehkä mennä kaivamaan hieman lasketteluvaateliikkeiden jemmoja koska Jii tarvitsee ensikaudelle uudet laskuhousut ja on todella ikävästi lasten ja aikuisten kokojen välissä. Haltin housut ovat 160cm ja eivät enää toista kautta mahdu.

Myös Jiin takki saatu Reimalta, parempia kuvia muutama postaus alaspäin.

Vaatevarastot pienenee ja pienenee. Jii käyttää koulussa Ver de terren untsikkaa ja muuten Reiman takkia. Kahdet toppahousut on luksusta ja luulen että yksilläkin pärjäisi sillä koulupäivät poika on farkuilla. bella meni sen lumettoman alkutalven Jiin vanhalla Peakin kaksiosaisella setillä ja pakkasten tultua vaihtoi haalariin, ilmeisesti kaksiosaista tarvitaan lähinnä laskettelurinteessa. Kaupoille päälle lentää yleensä Ver de Terren untsikka koska on super kevyt. Jatkoa ajatellen voisin kuvitella että bellallekin riittää yksi kaksiosainen setti ja kaveriksi joku toinen takki, untsikka tai villakangastakki. Oletan että ekalla luokalla hän ei enää haalaria käytä, saa nähdä! -Käyttääkö teillä minkä ikäiset vielä haalaria?

22 kommenttia:

 1. Meidän eskaripoika käytti alkutalvesta pelkästään takki+housut-yhdistelmiä, joita hänellä on kahdet tälle talvelle plus yhdet ylimääräiset housut. Näytti siltä, ettei haalarille tule tänä talvena lainkaan käyttöä. Kuitenkin sitten kun oli ne talven tähän asti kovimmat pakkaset, puoliksi "pakotin" laittamaan haalarin, kun kyllä se 25 asteen pakkasessa on lämpimin vaihtoehto. Siitä lähtien poika onkin halunnut laittaa eskariin haalarin ja on pitänyt sitä muuallakin. Kyllä ainakin täälläpäin Suomea näyttää vielä ekaluokkalaisillakin olevan haalareita, mutta toivon kuitenkin, että me selvittäisiin ensi talvi parilla takki+housut-yhdistelmällä. Kaksi takkia onkin jo odottamassa ensi talvea ja voi olla, että tämäntalvisista vielä yksi setti menee ensi talvenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ne lapset tosiaan pääsee yllättämään! Juuri kun luulet tietäväsi missä mennään niin metsään meni :D bella tilasi haalarin jo hyssiäajoin ja olin sillon aivan hämmästynyt... jka vielä hämmästyneempi että tyttö on niin valtavan kiintynyt haalariinsa. Mutta minulle ei niin ole väliä, pääasia että lapsella on hyvä omissa touhuissa olla. Täällä olen eskarissa nähnyt haalareita ja kaksiosaisia, koululaisista en osaa oikein sanoa.. Jännityksellä odotan ensi talvea ;)

   Poista
 2. Meillä ekaluokkalainen (poika) halusi talvihaalarin ja se onkin ollut kätevä. Ei varmaan muuten ehtisi välitunnille ;-)
  Kaksiosainen setti löytyy myös ja alkutalven käytti farkkujen kanssa toppatakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin nopealiikkeisillä pojilla haalari on kyllä ymmärrettävä toive :) Jii ei halunnut enää eskarissakaan pitää haalaria mutta se on varmasto tosi paljon siitä kiinni, mitä muilla on. Tosin bella sanoi että hänelle on ihan sama mitä muilla on, hän haluaa haalarin.

   Poista
 3. Meillä talvihaalari on ollut käytössä viimeksi 4-vuotiaana :) Välikausivaatteissa haalaria ei ole ollut koskaan. Kaksi lasta, sama kaava. Nyt lapset ovat 8 ja 9 v.

  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas :) Itse hämmästyin vähän kun näin eskarilaisia syksyllä vk-haalareissa, sellainen on tainnut bellallakin olla viimeksi ehkä 3,5 vuotiaana... Itse myös pidän kaksiosaisista seteistä... tosin pienillä koen iisimpänä heittää vain haalariin lapsen. Mutta tapoja on varmasti yhtä monta kuin kertojaa.

   Poista
 4. Eskari vuoden jälkeen ei enää haalareita haluttu laittaa, kivan näköinen tuo neidin haalari. Ja makeat keltaiset housut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaset on aika herkut :) Raportoin ensi syksynä mikä on bellan kanta toppahaalariin ;)

   Poista
 5. Meillä tokaluokkalainen käytti vielä ekaluokalla haalaria koulussa, nyt kaksiosaista. Haalaria käyttää kuitenkin tyytyväisenä vielä kotipihalla.
  Pitkä kun on ikäisekseen, niin eipä enää monesta ainakaan edullisesta merkistä löydy kokoa 150cm haalarina...

  Eskarityttö käyttää kotipihalla haalaria, koulussa kaksiosaista. Laittaisi kyllä varmaan haalarinkin kouluun, mutta en ole uutta ostanut ja tuo viime vuotinen kotipihahaalari alkaa olla aikas kuluneessa kunnossa. Sitä en anna "ihmisten ilmoille" laittaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo 134cm haalareitakin alkaa olla aika työläs etsiä, jos hakee vielä jotain tietynlaista. Tuota Sammy haalaria saa muistaakseni 160 senttiseen asti mutta ei ole kyllä hinnat alkaen päästä... tosin en ole juurikaan kartalla mitä haalarit nykyään maksaa? Monella merkillä taitaa olla jo yli 200 euroa haaalri että sitte tuo bellan haalari asettu keskivään ehkä, maksaa 159 e ovh:na.

   Kiva että muillakin on vaatteita joita ei laiteta "ihmisten ilmoille" ;) Se Jiin vanha Peakin setti on muuten ihan ok mutta kun oli pari päivää pyöritty mutaiselle eskarin pihalla, muuttui se nimenomaan ainoastaan eskarissa käyväksi vaatteeksi :D

   Poista
 6. Hei, minkä pituinen bella on nyt? Olen pohtinut samaisen haalarin hankkimista tyttärelleni jemmaan ensi talveksi, mutta arvon kokoa. t. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bella on nyt 130 cm. Haalari on hyvänkokoinen alle mahtuu paksumminkin alle ja menee varmasti pitkälle kevääseen jos pakkassäät jatkuvat. En pitäisi ihan poissuljettuna mahdollisuutta että mahtuisi alkutalvenkin tänä vuonna... riippuu ihan millaista kasvuspurttia on tulossa.

   Poista
 7. eskarilaiset on käyttäneet, suunnilleen kokoajan. niinpä säilyi takki ja housut priimana pikkusiskolle :D joka on nyt eskarilainen, ja käyttää haalaria ja taaskin ne veljen vanhat takki+housut säilyy suunnilleen käyttämättömänä.
  ekaluokkalaiselle en ostanut haalaria, olisi kyllä halunnut, muttei tässä koulussa muilla ole.
  eskarin naulakossa taitaa suunnilleen kaikilla roikkua haalari :) periaatteessa olisi riittänyt kaksi haalaria ja villakangastakki, kun nyt on 3 takkia, parit housut ja haalari..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aivan samaa kun bella pyysi eskariin haalaria, että jos siellä ei muilla olekaan niin ettei tule kiusaamista. Tosin tyttö ilmoitti että ei häntä kiinnosta, hän haluaa silti haalarin :D Ja ihan totta, ne kamat jotka eri ole eskarissa, säilyy ihan mielettömässä kunnossa :)

   Poista
  2. Meillä on taaski minymo haalari, ei valittamista :) ruskeankirjava kuosikin on armollinen myös kuralle, ja ihan itse sen valitsi. Vaikka mun silmään ottaakin :)

   Poista
 8. Täällä kelpas pojalle eskariin vielä haalari. Tyttö ei missään nimessä suostunut haalaria pukemaan eskariin. Hän tuli kerta heitolla tietoiseksi vaatteistaan kun eskari alkoi ja on ollut siitä lähtien tarkka. Poikakaan ei enää koululaisena haalaria pukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hieman meidän bellalta, alkoi tulla _mielipiteitä_ vaatteista kun eskari alkoi ;) Jännäasti silti jjuuri haalari asia meni meidän lapsilla toisinpäin :D

   Poista
 9. Muistelisin, että meidän lapset käytti eskarissa vielä haalaria. Mutta koulussa se ei tullut enää kysymykseenkään!

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tässä paikkakuntakohtaisia eroja, tai varmasti kyllä onkin. Pitääkin tutkailla näkyykö eskarin pihalla ekaluokkalaisilla haalareita...

   Poista
 10. Täällä Helsingissä eskari-pojalla käytössä Didriksonin haalari (koko 130 cm), hinta kohtuullinen ja siitä pitäisi saada saumoja ratkomalla vielä tarvittaessa kokoa suurempi!!??! Ja haalari on kivan näköinen ja tämän talven kokemuksella kestävä ja kaikin puolin ominaisuuksiltaan mainio. (monilla eskareilla muuten kaksiosaiset, mutta ei kuitenkaan ole läheskään ainoa haalarieskari meidän poika).

  Syksyisinkin on kinunnut, tosin turhaan, haalaria (kun ei vuosiin ole ollut välikausihaalaria käytössä), kun "muillakin on" ja "nopeempi/helpompi pukea" (joissain takeissa on muuten aika huonot vetskarit eli se alkuosa haastaa ajassa ja osaamisessa lapsen).

  Vapaa-ajalla talvisinkin kaksiosaiset asut käytössä, mitä nyt välillä lähiseuduilla ulkoillessa se haalari vie kovilla pakkasilla voiton.

  VastaaPoista
 11. Ekaluokastani 1/19 käyttää haalaria, kaikista ykkösistä arvioisin 5/100. Eli kaksiosaiset melkein kaikille ;) Omani on kohta kuusi, haalari hoidossa ja rinteessä kaksosaa

  VastaaPoista
 12. Meillä tokaluokkalainen käyttää vapaa-ajalla haalaria silloin tällöin, ehkä noin 15-20% käytöstä on haalaria. Viime talvena käytti haalaria aika paljon enemmän, mutta ei silloinkaan koulussa. Tyttö harrastaa jumppaa ja treeneihin lähtiessä haalari on helppo vetää treenivaatteiden päälle. Jumpparyhmässä on 3.luokkalainen tyttö, jolla on käytössä aina ticketin haalari, helpottaa ehkä vähän sitä haalarin käyttöä ;). Ja meillä tirpukalla myös ticketin baggie, koossa 134cm (tytön pituus noin 135cm). Mun tuntuma on se, että näitä isompia löytää tosi edullisestikin, kun eivät tän ikäiset haalareita enää juurikaan käytä.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥