21.2.2014

Langat tarjosi TitiTyy

Aamulla näkyi sinistä taivasta, auringon rajaamia pilviä ja ympäriltä kuului titityy… onkohan nyt jo kevät? 


Edellisessä postauksessa vilahtaneet Louhittaren Luolan langat tilasin Titityystä joku kuukausi sitten. TitiTyyssä on aivan mahtava valikoima lankoja ja niin laidasta laitaan että villaa on melkei mahdoton nähdä lampailta. Sivuille olen eksynyt useammaksikin toviksi ja samalla olen harmitellut että liike on niin kaukana tältä ”meiltä”. En ole ikinä tilannut lankoja näkemättä tai tunnustelematta niitä ensin, mutta näiden lankojan vetovoima oli yksinkertaisesti liian kova ja päätin pidemmän pähkäilyn jälkeen heittäytyä ja tehdä tilauksen. Enkä katunut, ne Väinämöisen Sportit on ihanat. Mieheni haki langat näppärästi Jyväskylän liikkeestä kun oli siellä suunnalla työpaikkamatkalla joten yllätykseni oli aikamoinen kun sain perään sähköpostia TitiTyystä.

TitiTyyn väki kysyi olisinko kiinnostunut tekemään yhteistyötä heidän kanssaan ja olin saman tien ihan wow –jooeikujooeieikujoo. Kuten aikaisemminkin todettu, niin harvemmin lähden mukaan yhteistyöpyyntöihin mutta jos sillä pääsee edistämään kädentaitojen tunnettuutta, suomalaista yrittäjyyttä ja samalla itse neulomaan niin yhteistyökuviot täältä tullaan! Olimme alusta asti samoilla ajatuksilla ja viikkoa myöhemmin postilaatikossa odotti pehmeä paketti Jyväskylästä. Olimme sopineet että minä saan tehdä sitä mitä rakastan eli neuloa ja TitiTyy antaa langat+tarvikkeet ja samalla syntyy ohje, tai kaksi.


Kuulostaa simppeliltä mutta ei ole ollut ollenkaan. Vaikka olen todella innostunut tästä mahdollisuudesta niin olen samaan aikaan kauhusta kankea. En pidä itseäni neulojana siinä kategoriassa joka tekisi ohjeita muiden työstettäväksi, näin virallisesti! Enhän minä itsekään osaa lukea ohjeita ja muutenkin kaikki neulomiseni tuntuu niin kotikutoiselta, ei ollenkaan sellaiselta.. no taidokkaalta. Olen siis samaan aikaan otettu sekä jännityksestä uneton mutta pakottautunut pois mukavuusalueelta ja jollain tavalla se tuntuu todella hyvältä. Tämä on minulle haaste.Olen tehnyt summittaisen suunnitelman kahdesta neuletyöstä jotka valmistuvat Semilla (BC Garn) langasta. Perusvärinä on harmaa ja sitä on sitten maustettu muilla väreillä joiden lopullisen valinnan jätin TitiTyyn väelle. Ja hyvin valitsivat! Itseasiassa innostuin projektista vielä enemmän kun luin heidän valitsemastaan langasta enemmän. Semilla on GOTS –sertifioitua  luomuvillalankaa, eli tuotettu ja värjätty ekologisesti kestävällä tavalla. Villa tulee maatiloilta, joiden laatua tarkkaillaan, ja lampaat syövät luomurehua ja laiduntavat alueilla, joissa ei ole käytetty kemiallisia lannoitteita tai myrkkyjä (Lähde: www.titityy.fi). Jotenkin ihana ajatus että saan tehdä kummitytölle omin käsin maanläheisestä luomulangasta lämmikettä, käteni hykertelisivät jos osaisivat.

Ja eilen lähtikin jo ihan lapasesta. Pyörittelin silmukkamääriä päässä, kyselin vinkkiä muutamalta neulojalta ja lopulta sujahti aloitussilmukat puikolle ja lanka vei mennessään. Aivan mahtava lanka neuloa ja jälki on todella kaunista. Ei samalla tavalla tasaista ja sileää kuten esimerkiksi Cascade tai Pohjan Akka, vaan ihanasti hieman rustiikkia,  luomun näköistä Noin 6 tuntia myöhemmin pipo oli valmiina ja nyt enää jännittää mahtuuko se kantajansa päähän. Se selviää tuonnempana kuten myös ohje miten se tehdään, sillä välin siirryn jo seuraavaan projektiin yhteistyön tiimoilta.

Ps. Menin vakoilemaan TitiTyyn kauppaan (suora linkki kauppaan mutta ei tipu eurot meikän kassaan) tarkempia tietoja langasta ja huomasin että Semilla onkin helmikuun lanka ja siksi -10% nyt loppu kuukauden. Tällä tuntumalla voin jo suositella lankaa keväisiin villaprojekteihin ja taidanpa itsekin muutaman keräsen tilata.

HAUSKAA VIIKONLOPPUA !

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä ja just eilen kattelin mitä uista värejä voisin tilailla, ihan mahdotonta :D

   Poista
 2. Ihania lankoja! Eräs kaverini on muuten töissä Titityyssä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, olisi mukava päästä itsekin käymään liikkeessä mutta en yhtään tiedä satutaanko milloin(kaan) sinnepäin. Oikein mukavan tuntuista henkilökuntaa ainakin sähköpostien perusteella :)

   Poista
 3. Ihanan värisiä!!! Kutiseeko lanka??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kokeilla ja minun mielestä ei kutise vaan on mukavan pehmeää. Joillakin kutisee kuitenkin todella herkästi joten vaikea on asiaa arvioida... mutta minun mielestä ei sii kutise :)

   Poista
 4. Sinun neulomasi pipot ja villapaidat ovat aivan ihania!! Terv, Sanna

  VastaaPoista
 5. Wau, hieno juttu, sinä osaat, taiot kaikkea kaunista puikoillasi��

  VastaaPoista
 6. En YHTÄÄN ihmettele, että lähdit mukaan tuohon yhteistyöhön! Minä en edes uskalla klikata itseäni nettikauppaan, kun noita lankoja katselen :) Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaappa meinasinko taas eilen iltana ihan hullaantua kun kävin suvuilla :D Nyt on kuitenkin niin hyvät jemmat että pitää neuloa ensin jotain pois, vaikka muutaman keräsen Semillaa lisää haluankin :)

   Poista
 7. TitiTyy on niin ihana lankakakauppa! Olo siellä on kuin konsanaan irtsarihyllyn edessä... Pääsin käymään siellä syksyllä kun olin työreissulla Jyväskylässä. Tampereen kässämessuillekin menin lähinnä Titityyn takia:) Mun blogissa on muutama kuva ihanasta miljööstä, jossa TitiTyy on. Arvaas hamstrasinko lankoja...

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥