18.3.2013

Potkupuvut..

...eikun jumpsuitit, OnePiecet, kollarihaalarit? Oli mitä oli. Muistan kun nämä tuli ja vasttaanotto oli mielestäni enemmän tyrmäävä kuin puoltava. Muistan että itse olin sitä mieltä että sopivat lapselle mutta en ainakaan itse ulkosalla puku päällä kävisi. Ymmärrän kyllä että jos kotona ei ole trooppinen lämpötila voi puku olla kovin mukava kotiasu. Olin ajatellut ettei tälläistä meidän lapsille koskaan tule sillä poika on liian iso ja tyttö tuskin tarvitsee jotain mitä ei tiedä haluavansa.

Sittemmin suosio räjähti ja etenkin voimistelu -ja uimahallilla jumpsuitit on erittäin tavanomainen asu ainakin tyttöjen puolella. Meidän tyttö on katsellut jo yli vuoden kaihoisasti potkupukutyttöjä ja aina mainitsee että hänkin haluaisi samanlaisen puvun kuin muilla tytöillä on. Pikkuhiljaa lämpenin asialle ja katselin pukuja silloin kun näin jossain kaupassa, mutta yhtäkään pukua en ostanut koska materiaali, väritys tai mitoitus ei miellyttänyt. Puvut olivat lähes poikkeuksetta aika kaposia ja olin varma että tyttö näyttäisi nakilta jos ahtautuisi kaposeen collegehaalariin. Tahkolla oli Jumpsuit-merkkisiä haalareita ja nekin olivat yllättävän kapeita ja pinkkejä. Tässä kohtaa jo Jiikin olisi halunnut haalarin.

Joku kuukausi sitten virtuaaliraahauduin OnePiecen nettisivulle ja siellähän se tönötti, oikeasti kivan näköinen collegehaalari. Kiva väri, kiva malli ja korkea hinta, niistä on täydellinen OnePiece tehty. Kypsyttelin ostopäätöstä ja päätin lopulta tilata haalarin kunnes ruudulle lävähti toimarit, 18 euroa -ette voi olla tosissanne! 

Samoihin aikoihin huomasin sattumalta Stockan lastenosaston läpikävelyllä että isojen tyttöjen puolella on OnePiecen haalareita, koossa 152cm. Laittelin meiliä Stockmannille ja kyselin olisiko mahdollista tilata heidän kautta haluamaani mallia ja pienemmässä koossa. Oli se.

OnePiece College Kids Grey 8/9

On täysin mahdotonta kuvata sanoilla miten onnellinen lapsi oli haalarin saadessaan, olin itsekin hämmentynyt reaktiosta. Epäilen että tämä tulee olemaan kevään käytetyin kotiasu, harrastusasu, kauppa-asu, ulkoiluasu ja leikkikalu sillä lasten mielestä on hulvatonta että vetoketjun saa kiinni ylös asti ja sitten voi sokkona vaeltaa ympäri kotia. Tätä OnePiece -mallia on ainakin nyt Helsingin Stockmannilla värissä pinkki ja harmaa. Tasoitukseksi ostin myös ystäväni tyttärelle, sellaiselle varsinaisesti haalari-ikäiselle, lahjaksi Emile et Rosen potkupuvun. Ps. Sivupalkin "baby" hakusanastakin voi päätellä että täällä tullaan jatkossa näkemään välillä myös vauvojen vaatetusta, mutta ei meidän ;)


KEVÄTTÄ ODOTELLESSA !

13 kommenttia:

  1. Kiva idea vetäistä tuohon toppaliivi päälle, tykkään!

    VastaaPoista
  2. Tiiätkö Unelma Säleikkö että hämmästyin itsekin että miten kivalle näytti kun kokeiltiin. Nyt pitää vaan etsiä isompi liivu kun tuosta alkaa käsiaukot olla aika pienet. Saa vinkata jos on toppaliivejä tullut eteen kuvan värissä ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanan onnellinen tarina:) Jäähalleilla näkee myös noita haalareita. Meillä pojat eivät ole lämmenneet haalareille...

    VastaaPoista
  4. On tosiaan mahtavaa kun näkee miten iloiseksi lapsi voi tulla. Tässä varmasti myös sellainen yhtenäisyyden tunne kavereihin pelaa pientä roolia. En iedä tulisiko jiillä puvulle käyttöä ja sanoin kyllä etten hänelle pukua osta koska ei mielestäni ole ehkä optimaalisin vaate 12-vuotiaalle pojalle :)

    VastaaPoista
  5. Hei,
    minuakin on alkanut onepiecet jollain kumman tavalla viehättää :) mutta mutta mitä tarkoitat että monet noista olisivat kapoisia? ainakin kun kuviasi katselin niin tyttösikin näyttää kovin kaposelta? Uskaltaako tässä lähtteä haalariostoksille ollenkaan jos ei ne normaalille/hoikallekaan mahdu? Kiitos kivasta blogistasi (olen seurannut jo pidempään, vaikka tämä 1. kommentti), kuvasi ovat vain niin kauniita, vuosia sitten seurasin blogiasi oikeastaan vain kuvien takia, minulla kun silloin ei ollut edes lapsiaakaan vielä ;)
    t.ystävällinen ano

    VastaaPoista
  6. Huomenta ystävällinen ano :)
    Tyttö ei ole kaponen vaikka ehkä aika kaposelta näyttääkin. On ruumiinrakenteeltaan enemmän "skrode" ja tosiaan painoa on 26 kiloa kun monella kaverilla ehkä 20-23kg. Eli ihan normaalivartaloinen tyttö on mutta suurin osa kapeahkoista ruotsalaisketjumitoituksista on auttamattomasti liian pieniä.

    Mitä kollarihaalareihin tulee, tykkään ylipäätään että kollarit ovat lahkeista leveät ja muutenkin hieman "baggie"-malliset. Tämän takia esim. kaikki tytön college-housut on gantin suoralahjemallia eli aikas leveitä.

    Ne collegehaalarit joita olen kaupoissa nähnyt ovat olleet mielestäni aika kapeita lahkeista ja kangas sellaista hieman tönkköä. Kun nettikauppojen kuvista vertailee vaikka Jumpsuitin ja OnePiecen haalareita, näkee mielestäni heti että OnePicen haalareissa on levemmät lahkeet ja baggiempi malli, eli minun silmään kivempi malli. Toki jos on sirompi lapsi, myös kapeamman mallinen puku on silloin "baggiempi".

    Ja kiitos itsellesi kivasta kommentista. Mukavaa että pääsit kommentoimaan ja mukava kuulla jos tosiaan muukin sisältö kuin varsinaiset kuvat on nykyisin lähempänä kiinnostuksen kohteita tai tarpeita. On tosi kiva kuulla että mukana on muutamia jotka ovat jo vuosia täällä käyneet, kiitos sinulle ja muillekin :)

    VastaaPoista
  7. Mä en oikein ole päässyt noiden potkupukujen makuun. Ne on kyllä söpöjä pienellä lapsella, mutta kuinka käytännöllisiä sitten enää kun pitäisi vessassa käydä. Kuvittelen aina miten se yläosa viruu yleisen vessan lattiaa pitkin... No joo. Tuo teidän asu on kyllä hyvännäköinen. Hiihtolomalla ihmettelin sitä, kun teinit olivat rinteessä jumpsuiteissaan 15 asteen pakkasessa. Mutta tyylihän on tunnetusti tärkein siinä iässä ;)

    VastaaPoista
  8. Mammis olet nyt siinä ytimessä :D Mietin itsekin tuota vessa-asiaa ja se on yksi syy miksi tyttö EI lähde lennolle puku päällä. Eli mielestäni tuo toimii juurikin tälläsissä harrastuksiin menoissa jne... eli en voi kuvitella että esim. kaupungille lähdettäisiin pyörimään päiväksi puku päällä -vaikka tytöllä seurapiirirakko onkin ;) Tai sitten pitää vaan äidin pidellä pukua wc:ssä..


    Ja voin hyvin kuvitella että olet nähnyt rinteessä teinejä tälläisellä.. itse olen jo vuosia kauhistellut lautailijoiden paljaita selkiä, farkkuja ja muita asuja missä ite jäätyisin viidessä minuutissa :D Siniset huuletkin on vissiin tyyliasia kun on teini-iässä ;)

    Ja kiitos, olen samaa mieltä että puku on tosi style ♥

    VastaaPoista
  9. Mulla (41 v.) on itsellä OnePiece päällä juuri nytkin :-) Syksyllä harkitsin ostoa ja mies oli ollut tarkkakorvainen: sain haalarin joululahjaksi. Tämä on paras oloasu mitä mulla on ikinä ollut, aivan supermukava päällä. Mutta joo, en mä kauppaan tms. yleiseen paikkaan "potkarissani" lähde, postilaatikolle kyllä ;-)

    terv.Kirsi

    VastaaPoista
  10. Moikka Kirsi :) Tuo on kyllä niinmahtavaa kun mies onnistuu yllättämään täydellisellä lahjalla ♥ Sillon tosiaan tulee sellainen olo että toinen on kiinnostunut ja kuunnellut ja ajatuksella ollut tekemässä hankintaa.
    Puku onkin varmasti kiva kotona, itsekin valun aina vaatteisin jotka on pehmeitä ja löysiä... meidän kodin subtrooppinen ilmatila vaatii vain hieman "pienemmät" vaatteet :D
    Ihanaa kun kävit kommentoimassa!

    VastaaPoista
  11. Tosi kivannäköinen!

    Meillä ollaan haalareita käytetty aina paljon, joten näitä jumpsuitekin on poikien kaapissa useampi kappale. Pojat eivät mielellään käyttäisi kotona mitään vaatteita (suutarin lapsilla ei ole kenkiä :)), jumpsuitit on riittävän helppo vetää päälle eikä ahdista mistään!

    VastaaPoista
  12. Ihana onepiece! Nyt on pakko hankkia meillekin.. :)

    VastaaPoista
  13. Minishow, tuo on kyllä kiva ♥ Ja ollut kyllä käyttöäkin!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥