15.3.2013

[ ] No [x ] Yes Reservations


Alun perin meidän ei pitänyt varata mitään Floridan reissulle valmiiksi paitsi auto. Vitsailinkin eräs päivä tytölle ettei me minnekään hotelliin mennä koska isi varasi niin ison auton että me nukutaan siinä. Meinasi vetää itkuksi joten pieni korjausliike; hotellin kuvat verkkokalvoille ja tyttö oli yhtä hymyä. Jostain syystä lapset rakastavat hotelleja. Suunnitelmien edetessä, tajusin että jos kaikki on auki, niin todennäköisesti meillä menee aivan liikaa aikaa reissun päällä suunnitteluun ja selvittelyyn, sellaiseen päämäärättömänä heilumiseen. Onhan se vaan jotenkin rennompaa tietää minne on menossa, varsinkin kun maileja tulee ja takapenkillä on ne pari keskenkasvuista. Olen myös käsityksessä että rajaviranomaiset tykkäävät kun on joku osoite valmiina minne on menossa, kun maahan matkustaa.

Aloin tutkia erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja vaikka alun perin olimme ajatelleen että vedetään aina tarpeen vaatiessa parkkiin lähimpään Motel6:iin tai Days In:iin, tulin tulokseen että tutkitaan vähän laajemmalla skaalalla. Motel6:stä saattaa huoneen saada jopa 36 dollarilla (+ verot) mutta sijainti ja tunnelma ei välttämättä ole aina ihan paras mahdollinen. Näissä jokainen huone on kuin toisensa kopio ja muistuttavatkin Suomen Omppuhotelli-ketjua vaikka hotellipalveluita on enemmän. Tunnustan olevani tosi sniidu mitä hotelleihin tulee koska tiedän että tulemme olemaan todella vähän huoneessa; oletettavasti vain käymme huoneessa nukkumassa, ihan niin kuin kotonakin kesälomalla. Se mitä majoitukselta haluan siistin huoneen lisäksi on ilmainen Wi-Fi ja kunnollinen aamiainen. Monissa paikoissa aamiainen tarkoittaa automaattikahvia ja muovikääreistä einesmuffinssia ja se ei meidän lapsille ihan riitä eli kiinnitin erityistä huomiota asiakaspalautteisiin aamiaisen osalta. (Kesäkuumalla meidän lapset syö kunnon aamiaisen ja monesti seuraavan kerran kunnolla vasta illalla). Etsin hotelleja randomisti netistä ja vertailin hintoja mm. Hotels.comin ja ebookerssin kesken sekä luin molemmista asiakaspalautteet kuten myös TripAdvisorista, ennen varauksien tekemistä. Kokeilin paljon mainostettua Trivagoakin mutta en tiedä mikä meni vikaan, en saanut sivustoa toimimaan yhtä hyvin kuin edellä mainittuja ja savun noustessa korvista palasin tuttuihin työkaluihin.

Kiirehän ei ole ollut eli aika lungisti on voinut surffailla ja lueskella eri vaihtoehdois. Toistaiseksi olemme varanneet kolme majoituspaikkaa. Mikäli perillä käy ilmi että nämä eivät miellytä, voimme aina vaihtaa hotellia. Aiempaa kokemusta on myös Naples Beach Hotel and Golf Clubista joka on varsin ihana paikka ja rannalla. Nyt ollaan parin korttelin päässä rantahietikoista mutta myös hinnassa on yksi numero vähemmän.

Pojan toiveiden mukaan olemme varanneet Miamin South Beachilta majoituksen kolmeksi päiväksi ja löysin mielestäni aivan ihanan paikan! Kun näin ensimmäiset kuvat Freehand Miamista ja päälle luin vielä asiakkaiden arviot, olin aivan myyty. Pelkästään hostellin imagomielikuva kolahti niin kovaa että olen huokaillut ihastuksesta useamman päivän. Siis ihana! Parin minuutin kävelymatka the rannalle ja Google Street View:n mukaan siinä välissä ruokakauppa sekä Subway, voiko muuta enää tarvita kun toipuu pitkästä lentomatkasta. Vaikka kyseessä on hostelli, on meillä oma huone neljälle hengelle. Ainoa reklamaation aihe asiakkailta koski mahdollista meteliä mutta hei -ollaan South Beacillä! Meteli kuuluu asiaan ja siinähän yrittävät nousta desibeleissä yli meidän lasten, good luck! Täällä on pieni artikkeli hostellista: http://www.weheart.co.uk/2012/11/26/freehand-miami/

Miamista lähdemme kolmen yön jälkeen ajamaan aamuvarhaisella kohti Orlandoa jossa on tarkoitus loppupäivä kuluttaa shoppailen. Orlando on tunnettu Outlet –myymälöistään joissa amerikkalaiset käyvät ostoksilla matkalaukkujen kanssa ja lukemani mukaan päiviä shoppailuun saisi kulumaan useitakin. Me yritämme kuitenkin selvitä puolessa päivässä ja päästä ajoissa hotellille nukkumaan sillä seuraavana aamuna juhlimme tytön synttäreitä ja menemme Disney Worldiin.

Orlandosta lähdin etsimään majoitusta etukäteen koska olemme siellä vain kaksi yötä ja ylimääräistä aikaa ei ole. Katsoin ensin Disneyn hotellit läpi mutta koska tyttö pelkää pukeutuneita hahmoja/maskotteja, tulin tulokseen ettemme saa Disneyn hotellista mitään ekstraa pikaisella vierailullamme. Hämmästyin myös samalla ettei Disneyn –majoitukset olleet niin kalliita kuin joka paikassa annetaan ymmärtää sillä mielestäni vallattomia huoneita sai yllättävän maltilliseen hintaan. Oletettavasti me kuitenkin tulemme hotelliin liki nukkumaan meno aikaan shoppailukierrokselta, lähdemme aamuvarhaisella ja palaamme huoneeseen tapahtumarikkaan Magic Kingdom päivän jälkeen todennäköisesti kantaen nukkuvat lapset sänkyyn, joten aloin etsimään alueen ”epä-disney”-majoituksia, ilman otuksia. Lopulta päädyimme palautteissa paljon kehuttuun Fairfield Inn&Suites –hotelliin. Hotelli on sijainniltaan meille optimaalinen ja lähes jokainen palautteen antaja tuntui kehuvan aamiaista joka DW-päivänä on meille avainasemassa.

Majoituksen voi saada jopa puoleen hintaan kun jaksaa googletella ja on liikenteessä ajoissa. Orlandosta ajamme Tampan kautta Sarasotaan ja tarjouksen tullessa eteen, varasimme jo myös Sarasotasta seitsemäksi vuorokaudeksi hotellin jossa pitäisi hinta ja laatu kohdata. Hyvät asiakaspalautteet ja vain maili yhdelle maailman parhaista rannoista (Siesta Beach) kuulostaa juuri meille oikealta paikalta. Isäni kehui Sarasotaa ja siksi päädyimme viettämään pidemmän ajanjakson juuri siellä.

Tarkoitus on Meksikonlahden puolella käydä Sarasotan lisäksi ainakin Naplesissa sekä Cape Coralissa ja muutamassa muussakin paikassa. Tämän takia Sarasotasta eteenpäin majoituksia ei ole varattu koska tuolla ollessa mietimme sitten mitä teemme ja missä järjestyksessä. Kaikkiin hotelleihin on myös valittu maksuton peruutus eli voimme muuttaa suunnitelmia hyvinkin nopealla aikataululla. Meidän lapset ovat kovia nukkumaan autossa eli on mahdollista tehdä myös Sarasotasta päiväreissu esimerkiksi Cape Coraliin vesipuistoon tai jopa Orlandoon jos tuntuu että kaikkia ostoksia ei ehtinytkään puolessa päivässä tekemään.

Miamiin ajamme muutama päivä ennen lentoa ja jos Miami Freehand vastasi odotuksia, yritän saada majoituksen samasta paikasta viimeisille öille. Key Westiin ei meidän porukka mene mutta Key Largossa on tarkoitus käydä snorklailemassa päivänreissun merkeissä.

Yritin etsiä lehtijuttua missä kerrottiin miten hotelli ei aina vastaakaan odotuksia sillä esimerkiksi valokuvat on saatettu ottaa erittäin taidokkaasti ja vääristäen. Artikkelia en löytänyt mutta sellainen hiljattain jossain iltapäivälehdessä oli. Tämän takia on mielestäni järkevää lukea yksittäisiä asiakaspalautteita, sillä vaikka yksilötasolla asiat voi aina mennä mönkään niin kyllä useamman kymmenen tai sadan otannalla aika hyvän yleiskuvan paikasta saa. Lisäksi Google Satellite antaa aivan eritasoiset kuvat jenkkien puolelta kuin Suomesta. Niistä pystyy näkemään lähialueen parkkipaikat sekä kaupat, jopa aurinkovarjon kuvioinnin rannalla ja etenkin sen uima-altaan todellisen koon, kokeilkaapa vaikka ;)

11 kommenttia:

 1. Oi että, teillä tulee olemaan niin mahtava reissu edessä. :)

  Mä jotenkin olen luullut että meidän poika on ainoa joka pelkää noita johonkin asuun pukeutuneita tyyppejä mutta ei onneksi sentään! :D Aina vaan saa lukea kuinka lapset villiintyvät kun näkevät Muumipeikon yms ja ryntäävät halaamaan... Meidän poika ryntää vain toiseen suuntaan pakoon! ;)

  VastaaPoista
 2. Moikka Sari ja kuule ihan samat mietteet on olleet täällä! En ole aiemmin törmännyt lapseen joka kammoaa noita pukeutuneita hahmoja meidän likan lisäksi :D

  Tyttö ottaa hetivälittömästi askelen taakse ja menee piiloon kun messuilla ja muilla näkee edes horisontissa kaksimetrisen, yleensä pörröisen, hahmon :D

  Onhan se loogistakin, mietipä nyt iotsekin että miten siihen pitäisi suhtautua kun 2 metrinen orava kävelee vastaan?
  Mietin tätä kun tyttö EI pelännyt viimeksi jollain messuilla Halo-pelin hahmoa... mutta se kuulemma on vain mies moottoripyöräpuvussa ;)

  Ja reissuun lasketaan jo päiviä ;)

  VastaaPoista

 3. Heipa hei!

  En olekaan aiemmin kommentoinut vaikka oon lukenut blogiasi jo pidemman aikaa.
  Tuosta hotellien aamiaisesta piti kirjoittaa.
  Meidan perhe on asunut USA:ssa useiden vuosien ajan, tosin kerrallaan vain muutaman kuukaden verran. Aina maahan tullessa ja ennen lahtoa ollaan majailtu erilaisissa hotelleissa ja vain todella harvoin ollaan saatu nautiskella hyvasta aamiaisesta. Se on ollut meille todella haasteellista koska mikaan makea mosso ei aamulla todellakaan iske, varsinkaan lapselle.
  Tama on tietenkin kulttuurikysymys ja paikallisten mielesta ne hotellien aamiaistarjoilut, joiden edessa me oltiin aika hukassa saattoivat olla erinomaisia.
  Minkalaista aamupalaa teilla tykataan syoda?
  Useinmiten niissa parhaimmissa paikoissa tarjolla on ollut erilaisia (sokerikyllastettyja) muroja, paahtoleipaa, jonka kanssa muutamaa erilaista levitetta, purkkijugurttia, purkkikaurapuuroa (lisaa vain kuuma vesi) baageleita, munakokkelia, egg-ham-english muffineita, makeita kuppikakkuja, vohveliautomaatti ja pieni valikoima hedelmia. Mitaan kunnon kuitupitoisuuksia tai tummempaa viljaa ei leipomuksissa yleensa ole ja jugurteissa seka kaurapuuroissakin on aimo annos sokeria. Me ollaan joskus jouduttu lahtemaan aamiaistilasta lahes tyhjin kasin ja kurvattu sitten jonnekin dineriin, josta saa parempia vaihtoehtoja.
  Tasta tuli nyt vahan valittavan savyinen kommentti, mutta toivon siis etta teilla on hotelleissa parempia vaihtoehtoja ja saatte itsenne ja muksut ruokittua hyvin jotta riittaa energiaa seikkailuun! Jenkeissa on paljon nahtavaa ja teille tulee varmasti mahtava reissu!

  VastaaPoista
 4. Tripadvisor.com
  Sieltä hotellin asiakkaiden ottamia kuvia ja oikeita arvosteluja kaikista hotelleista. Me ei tehdä enää mitään ilman tuota sivustoa :D

  VastaaPoista
 5. Tässä se juttu mihin varmaan viittasit http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2013011816573251_ma.shtml

  VastaaPoista
 6. Oi wau, on teillä ollut paljon selvitettävää! Itse sain kulumaan pari päivää pelkästään Nykin reissun lentoihin ja hotellivalintaan. :-D

  Nuo vertaiskommenttien lukemiset ovat kyllä samalla sekä hyvä että huono asia. Itse varaan kaikki hotellit Booking.comin kautta ja joka kerta olen kyllä saanut totuudenmukaisen ennakkokuvan muiden arvosteluista. Ainoa vaan, että niiden lukeminen sekä tulkinta vaatii aikaa.

  Teidän reissu tulee olemaan ikimuistoinen ja mielenkiinnolla jään odottamaan matkakuvauksia!

  VastaaPoista
 7. Pakko tuota Oysteria kommentoida: jos et ikinä ole käynyt Karibialla ja buukkaat häät sinne. Voi, voi. Yksi kertakin ja näkisit mikä on todellisuus. Silti moni (joka siis tietää todellisuuden) palaa sinne häihin (ja saa mitä haluaa), vaikka idylliset rantakuvat rajataan juuri ja juuri, ettei se aurinkotuolissa ihoaan kärtsäävä turisti tule kuviin ;) Eli se oikea todellisuus on tiedossa, mutta ei sitä tietty esitteeseen kuvata.

  Ja aina jaksan hämmästyä sitä amerikkalaisten haloota erillisistä sängyistä vierekkäin (kun ei olekaan kahta metriä ilman vakoa). Mulle, minor thing! Tuli siis tosta Oyster-linkistä mieleen mitä olen monista hotelliarvioista lukenut.

  Ja sitten ravintolan tarjonta tms vasta meneekin niin hlö-/perhetasolle, mutta yleisesti myös kansallisuuksilla eri tarpeita kuten yllä kommentissa tuli ilmi nosta aamiaisista.

  Itse olen käyttänyt tripadvisoria näköjään vuodesta 2006 (kun sain juuri kiitospostia sieltä). Ja googlaan aina hotellit monesta lähteestä. Oikeesti alkaa harmittaa jo liika tieto ja ajankäyttö matkavarauksissa!!! Pääasiassa olen sitä mieltä, että (yltiö)realistisen kuvan olen aina saanut. Tämä siis siksi, että joka hotellia joku haukkuu syystä tai syyttä ja siten kuulet ne pienet huonommatkin puolet (pääasiassahan olet jo johonkin päätynyt ja lukenut hyvät puolet riittäviksi).

  Kuulostaa makeelta reissulta, mutta yhtä asiaa on pakko kysyä juttusi perusteella: Miksi viette tytön synttäreillä DW:iin, jos ei tykkää niistä pukeutuneista hahmoista? Idea tietty ne laitteet ja molemmat varmaan tykkää, mutta eiks siellä ole niitä hahmoja kanssa siellä täällä ja vielä niitä pelkäävän synttärit? Tämä ei ole moite, vaan lähinnä kysymys, onko paras synttärilahja? Ja mielellään kuullaan millaista li ja millaisia pituusrajoja lapsille laitteissa jne.

  VastaaPoista
 8. Huomenta ja hyvää lauantai-aamua kaikille! Piti oikein tietokone jysäyttää käyntiin että pääsen kommentoimaan, en vain osaa tuolla tabilla :)

  Anonyymi kiva kun jätit kommenttia :) Ihan totta että on tottumuskysymys että millainen se hyvä aaminainen on. Meidän lapset saa yleensäkin hotelleissa hieman vapaaman aamiaisen eli juurikin niitä sokerimuroja tai muitakin makeampia vaihtoehtoja saavat ottaa, niiden ravitsempien lisäksi. Aamiainen millä molemmat lapset (ja aikuiset) pärjää pisimmälle on puuro/hedelmä/muna/pekoni yhdistelmä mutta esim. Suomen Sokos-hotelleissa ei ole enää keäsisin pekonia mikä on aivan käsittämätöntä (ainakaan Tampereen lveksessä). Olen antanut aamiaisen jälkiruoaksi sitten ottaa juurikin esim. suklaamuroja.

  Ja kommentti ei ollut yhtään valittavan oloinen sillä ymmärrän hyvin maiden väliset erot esim. aamiaisissa ja ettei aina välttis löydy sitä sopivaa. Nyt kun itse olen muuttanut ruoka-valiota, on varmasti haaste löytää itselle sopivia juttuja myös aamiaispöydästä... eli joudun toddennäköisesti ottamaan vähän luovemmin. Toivon että meidän hotelleissa olisi sopiva aamianinen mutta olen myös ottanut huomioon että ollaan lähikuppilassa aamiaisella :)

  Ja kiitos, luulen että mies ja lapset tosiaan saavat upean ensimmäisen kosketuksen maahan kun pääsevät aika laajalle ekskursiolle jo näin ekalla kerralla :)

  eglite, ihan totta, tuo TripAdvisor on hyvä ja todella kattava. Lähes mitä vaan matkustamieen liittyvää lätkäsee Googlen hakusanaksi niin aina ensimmäisten linkkien joukossa se on :)

  Kiitos Anonyymi linkistä! Juuri tuota tarkoitin :)

  -Jassu-, no tottapuhuen aluksi tuntui jotenkin hankalalta edes tarttua mihinkään. Sitten tein sellaisen "kalenteripohjan" jonka avulla aloin hahmottaa millaisella aikataululla liikumme kaupungista toiseen suunnilleen. Kun hyöpymisyöt oli selvillä aloin haeskella hotelleja.. Menihän siihen muutamia öitä :) Hankin jo Ebaysta välikaapelin Nexuksen ja kameran välille ja on vielä testaamatta mutta toivon että se mahdollistaa matkalta matkablogiraporttien tekemisen :)

  VastaaPoista

 9. Ihan totta anonyymi, pitää osata valita kaiken tietotulvan määrästä ne itselle oleelliset jutut ja katsoa enemmän kokonaisuutta kun esimerkiksi yhden ihmisen sadata saamaa negatiivista kokemusta. Voisin itse lukea palautteita vaikka kirjamuoisenakin sillä ovat todella mielenkiintoista luettavaa! Siis ihan sillä että miten niin eri utut pelaavat erilaista roolia eri ihmisille.

  Olen muuten itse ollut pari viikkoa Karibialla silloin kun paikka oli vielä sellainen kun annetaan edelleen kuvissa ymmärtää ja olisi kiva päästä katsomaan miten on muuttunut. Esimerkiksi Antiguan saari on käsittääkseni todella turistinen nykyään.

  Tuo DW on jotenkin mielestäni sellainen "must-juttu" kun menee Floridaan. Meidän lapset ei tosiaan ole mitenkään Disney-fanaattisia mutta päätimme kuitenkin että mennään Magic Kindomiin niin ompahan nähty. Se että se sattui tytön synttäreille on osittain aikataulutekninen asia, halusimme kiertää "ympyrämme" niin että Miamista ajamme ylös Orlandoon ja sitten vasta toiselle rannalle. Emme halunneet että tytön synttäripäivä kuluisi autossa tai "tavanomaisessa" lomafiilarissa rannalla tms ja siksi juuri tuo päivä valikoitui MG-päiväksi.

  En usko että hahmoista puistoalueella on ongelmaa koska niin kauan kun sellaisen pääsee kiertämään äidin selän takana piileskellen on kaikki ok ja siis ainoastaa ne sellaiset joukossamme kävelevät pukeutunet hahmot ovat "kauhistus", muuten huvipuistohomma iskee ihan täysillä tyttöön. Olen itse ollut MK:ssa ja sillon nuo hahmot olivat siinä siääntuloalueen tuntumassa ja muuten niitä ei juurikaan näkynyt, on toki voinut muuttua käytänteet siitä.

  Tytön pelko hahmoja kohtaan ei ole mikään sellainen että alkaisi itkemään tai tulisi sen kummempaa draamaa tms. mutta hän ei vain halua sellaisen lähelle. Jos se kaksimetrinen Tiku pamahtaa aamiaispöytään niin jää kyllä aamiaiset syömättä koska tyttö vaihtaa huonetta :D Olen muuten itse syönyt em. paikassa juurikin Tikun, Takun ja Hesssun kanssa ja pikkusisko otti hahmot aika lungisti :D

  Yritän tehdä sellaisen perus WD-postauksen sillä vaikka muutaman selventävän sivuston olen aiheestä löytänytkin niin jotenkin paikkaa on tosi vaikea hahmottaa mielestäni niidenkään pohjalta. Meillä kun lapsetkin on 6 vuoden koko- ja ikäerolla niin saa varmasti aika hyvän käsityksen käytännösä miten sopii minkäkin ikaiselle ja kokoiselle :)

  VastaaPoista
 10. Moi!
  Saanko kysyä, mihin hotelliin päädyitte Sarasotassa? entä suosittelisitko sitä?
  Meillä on itsellä vähän samantyyppinen reissu suunnitteilla ja pikkuhiljaa olemme ryhtyneet kartoittelemaan eri vaihtehtoja... Ja niitähän löytyy!
  Suuret kiitokset vinkeistä jo etukäteen!

  VastaaPoista
 11. Moikka
  Olimme Best Western Plus Siesta Key Gateway -hotellissa. Hotelli oli siisti ja ihan kiva perushotelli. Lapset tykkäsivät allasalueesta tosi paljon ja aamiaisella oli ihan ok vaihtoehtoja, sitä perusamerikkalaista aamiaisruokaa. Olimme huoneessa tosi vähän ja autola sinkoiltiin. Pihalle sai aina hyvin auton ja lähellä oli kattavasti kauppaleskuksia ja ruokapaikkoja. Rantsuun pääsi nopeasti autolla mutta miksi ei kävellenkin. Hinta/laatusuhde mielestäni hyvä. Jos haluatte olla paljon rannalla ettekä mennä autolla niin sitten kannattaa valita joku rantahotelleista.

  Teille on varmasti tulossa mahtava reissu! Minulla on kaksi valmista blogikirjoitusta jo reissusta tulossa ja teen sitä mukaan lisää kun ehdin. Yritän nuo olemassa olevat julkaista mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥