26.2.2013

Ei hetkeäkään liian aikaisin,

tullut aurinko esiin. Olin itsekseni miettinyt että onpa ollut auringotonta pitkään ja että tuntuukohan se vain siltä, vai onko ihan oikeasti jotain nyt pielessä tässä talvessa. Joku aika myöhemmin iltalehdissä vahvistettiin etten kuvittele, pimeää on ollut. Nyt kun olen vielä viittänyt teoriassa 4 viikkoa sisltä, oli jo korka aikakin päästä ulos tuulettumaan ja en voinut uskoa todeksi mikä sää sunnuntaipäivälle sattui, ihan mieletön. Tis is vat vii kool "pilivetön taivas" hier in fiinland.
Olin suunnitellut sunnuntaksi pilkkamäki-piknikin kaivariin. Meidän läheltä löytyy Westendin pulkkamäkikin mutta kaivarissa on vieressä puisto, iiiiso mäki ja äiti diggaa maisemista yli kaiken. Lisäksi kaivarin edustalla voi kävellä jäällä! Tunnustan olevani tosi tiukkis mitä tulee jäihin ja siellä kävelemiseen, se on meidän lapsilta täysin kiellettyä. Olen ihan varmasti varoitellut ja peloitellut heidät läpikotaisin koska en kertakaikkiaan halua että saavat koskaan päähänsä mennä jäille kavereiden kanssa tai yksin. Kun käymme talvella kaivarissa  jäillä kävelemässä niin ehkä hieman typerästi, luottaen vain kanssa kulkioihin ja jään paksuuteen, ilman naskaleita mukana. 

Niinhän siinä taas kävi ettei se pulkkamäki jaksanut kauaa kiinnostaa. Ensinnäkin tämä meidän rakas nuorempi lapsi on aivan järjetön pulkkamäkikiukuttelija. En ole ikinä nähnyt lasta jolle on niin vastenmielinen ajatus kävellä takaisin mäen päälle sen pulkan kanssa. Sitten se tönöttää siellä jossain ja kiukkuaa ja mököttää. Ja me vanhemmat käydään vuorotellen tsemppaamassa, komentamassa ja neuvottelemassa että joskohan arvon prinsessa viitsisi nyt kävellä ylös itse kun kaikki muutkin. Nyt sain vertaistukea tuntemattomalta mieheltä jonka mukaan ilmeisesti joidenkin muidenkin lasten kanssa samoja keskusteluja käydään. Jos ei se kiipeäminen niin aina jotain muuta, esimerkiksi "Mä en halua että pomppu juoksee kun MÄ juoksen" Jep jep, aina siis jotain.
"Älä juo sitä kaikkea kaakaota nyt kun sitten ei ole yhtään eväiden kanssa.
Lähdimme Uunnisaarta kohti jossa lapsille hupia toi kaatunut puu. Niinhän siinä kävi että kaakao loppui kesken mutta onneksi isoveli pelasti tilanteen antamalla omasta termoksesta vielä mukillisen tytölle sämpylän painikkeeksi. Mies uhrautuvasti jonotti Uunisaaren kahvilassa mammalle kahvia ja minä yritin muistella miten kameraa käytetään.

Tarkoituksenamme oli kävellä jäätä pitkin takaisin rantaan mutta sain jonkun villin ajatuksen että eikun hei kävellään tuonne saareen, tuonne minne monet muutkin kävelevät! Onko se Suomenlinna? Mies katsoi minua kuin tärähtänyttä mutta sain kun sainkin maaniteltua poppoon muuttamaan kurssia. Niinhän siinä kävi että yhtä tai kahta lapsta vedettiin pulkassa ja perillä huomattiin ettei tämä mikään Suomenlinna ole kun Särkkä! Yhtä kokemusta rikkaampana, pari keksiä rinnan alla lähdimme saaren kierrettyä kävelemään takaisin Ursulaa kohti. Piste ja papukaijamerkki miehelle sillä tässä kohtaa alkoi molemmista lapsista loppua patterit kun jäällä oli arviolta 30 cm lunta joka oli vaihtelevassa muodossa. Mies repi perässään siis yli 60 kiloista pulkkaa ja minä hilputin perässä kameran kanssa.

Maisema jäällä on niin mieletön. Valkoista silmänkantamattomiin ja sellainen rauhallisuus ympärillä. Siellä täällä väripisteitä rakennustan tai laivojen muodossa ja pilvetön sininen taivas. Samalla sain ensimmäistä kertaa ihasteltua tytön haalaria kunnolla; on se vaan ehkä eniten magee haalari ikinä. Malli on Reiman tämän talven malliston Kiruna mutta väri poikkeuksellisesti valkoinen (sarjatuotannossa sininen ja punainen). Tuskin valkoinen haalari mikään myyntimenestys olisikaan vaikka malli on tosi kiva, mutta näin meidän pulkkareissuille valkoinenkin sopii passelisti. Ominaisuuksiltaan, malliltaan ja toiminnoiltaan haalari on tosi hyvä eli suosittelen läpimästi jos alesta vielä onnistuu Kirunan nappaamaan.

Valkoinen haalari on kuin tyhjä canvas ja siihen voi kuvitella päälle melkein minkalaisen kuosin tahansa. Minulle itselle tuli mieleen muutamakin eri vaihtoehto mutta Reiman suunnittelukilpailu Design by Real Kids on vain lapsille. Eli laittakaahan lapset piirtämään uusi kuosiehdoitus Reimalle ja voittaja valikoidaan loppujen lopuksi Facebookissa. Reima aikoo toteuttaa voittajan ehdotuksen pohjalta uuden kuosin 2014 mallistoon ja voittaja saa myös tuotepalkintoja. Tarkemmat ohjeet kilpailuun täältä Reiman sivulta: http://www.reima.fi/fi/kidsdesign/

Reima Kiruna
Ps. Ostaisitteko te valkoisen haalarin tai toppahousut?
♥♥♥

11 kommenttia:

  1. Haalari näyttää kyllä hyvältä, mutta vastauksena kysymykseenne niin en ostaisi :) Mallista tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka kiva postaus, kuulostaa niin tutulta tuo teidän neidin pulkkailu, meillä on kans täällä yks samanlainen . Ihana sää on tosiaan hellinyt meitä jo kolme päivää, toivottavasti tämä sää-onni kestäisi pitkään. Mukavaa viikkoa sinne:)

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia ja upea haalari! Ostin itselleni valkoiset toppahousut ja viikon käytön jälkeen ne on jo ihan kamalassa kunnossa... En siis ostaisi lapselle, joka on vähintään yhtä sottapytty kuin äitinsä :)

    VastaaPoista
  4. Mulla on mennyt valkoinen talvitakkikin itselläni nopeasti likaiseksi eli en ostaisi leikki-ikäiselle pojalleni (se keltainen molokin on aina likainen, toisinkuin popin vastaava viime vuonna - kangas taitaa olla erilainen?). Ehkä vakoinen haalari menisi sellaiselle paljon vielä rattaissa istuvalle ;)

    T. Vertsukan äiti

    VastaaPoista
  5. citymami, Veikkaan että monilla on sama juttu :) En tiedä ostaisinko itsekään, en ainakaan päiväkotikäyttöä varten. Pohjoisemmassa voisi olla erti juttu!

    villa auroora, Voi ei, teilläkin! En kässää, mikähän siinä on kun osa menee NIIN reippaasti ja toiset vaan ei... No jokaisella on ne omat vahvuusalueet, pulkkailu ei nyt vaan ole sitten näiden meidän mussukoiden alueella :)

    Kiitos Mammis ♥ Tiedätkö kun olen himoinnut itsellekin valkoisia housuja mutta en oel uskaltanut ostaa. Nyt myös Peakilla oli skideille mutta kauppaan jäi toistaiseksi kun tarvettakaan ei ollut. Oma takkini on sellainen off-white joka antaa vähän anteeksi mutta siinäkin on hihojen sisäsaumat jo karussa kunnossa. Tuo tytön haalari on vielä toistaiseksi tosi siistin näköinen, mutta ei olekaan ollut päiväkodissa. Reiman valkoista Juneau takkia on käytetty paljon enemmän ja ihmetyksekseni se on vielä tosi siistin näköinen myös!

    Vartsukan äiti, voin jotenkin kuvitella teillä ja sillä eräällä toisella pojalla valkoiset haalarit :D Olisi varmaan minuutin valkoisena vaatteet ja sitten ei enää ikinä.

    Jiillähän on ollut se valkoinen Napapijrin takki jo pari vuotta ja se on EDELLEEN valkoinen. Takissa on välillä ollut ruohoa, öljyä, mutaa ja ties mitä mutta kankaasta lähtee kaikki lika irti erinomaisesti. Eli tuollaisessa matskussa toimii valkoinen väri lapsella tosi kivasti :)

    Kiva kun ootte käyny kommentoimassa ♥



    VastaaPoista
  6. Kyllä ostaisin valkoisen haalarin ja toppahousut! Tänä talvena olen etsinyt valkoista laskettelutakkia lapsille...tuloksetta. Itselläni on aina ainakin yksi valkoinen talvitakki ja valkoisena olen saanut pysymäänkin kun puhdistan heti pienetkin liat pois.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi, Jee joku muukin valkoinenfani ♥
    Tytöllä on valkoinen vakosamettitakki Peakilta muutaman vuoden takaa jo ja Reiman Juneau. Molemmista pidän hurjasti ja kyllä nuo aika siistinä ovat pysyneet. Oletko harkinnut sitä Reiman takkia skimbaukseen? Siinä on hihassa tasku ja oikein mainio takkia, vaikka helma onkin vähän pidempi.

    Valkoisia takkeja on TODELLA vaikea löytää lapsille, yritin pari vuotta sitten löytää pojalle tuloksetta. Sillon turvauduttiin keltaiseen valkoisen puutteessa. Nyt Tiksulla ja reimalla oli mutta molemmissa vähän pidempi malli.

    Tosiaan jälkien poiston aikataulu on varmasti avainasemassa jos haluaa valkoiset vaatteet pitää valkoisena, olen itse siinä tavattoman huono. Onneksi on aineita jotka hieman isommalla työllä puhdistavat vähän viiveelläkin -ja äitejä jotka tulevat auttamaan kun ei enää omat keinot riitä :´)
    Onnea takin metsästykseen!

    VastaaPoista
  8. Mahtava keli kyllä!
    Meillä on 10v tytöllä viime talvena ostetut valkoiset toppahousut. Niitä on käytetty pääasiassa vain laskettelumäessä ja tuollaisilla koko perheen ulkoilureissuilla. Pihahousut on olleet erikseen. Täytyy sanoa, että yllättävän puhtaana ovat pysyneet meidän rymyroosan käytössä! Ja tykkään kyllä!

    VastaaPoista
  9. Ei, en ostaisi :D Mutta teillä näyttävät ihanilta!

    Upea valo jäällä lumen keskellä. Lisää tuollaisia kelejä!

    Pulkkamäkikiukuttelija naurattaa :-) Meiltäkin löytyy samanlainen aina-jotain-pielessä-tyyppi!

    VastaaPoista
  10. Meillä on molemmilla tytöillä juurikin se valkoinen Reiman Juneau ja on aivan ihana takki! Todella pienikokoiselle 5-vuotiaallemme se tosin on parempi vasta ensi talvena kun pienin koko,104cm on vielä reilu. Mutta on sitten jo yksi valkoinen takki ensi vuodeksi:)

    Itse en enää laskettele,mutta lapset käyvät kummiensa ja isovanhempiensa kanssa viikinloppuisin laskettelemassa,sekä 2-3 kertaa talvessa pidemmällä laskettelulomalla. Mummut ja kummit ovat sanoneet,että hieman lyhyempi takki on parempi lapselle,ainakin pienemmälle,kun pitkä takki on ollut hankala hississä. Muutem Juneau olisi ihana ja hyvä lasketteluunkin:)

    Pääsiäisenä ilmat kaiketi ovat jo niin lämpimät,että takiksi käy (valkoinen) softshell-takki fleecevuorella ja tarvittaessa vielä useampi kerros vaatetta sinne alle.

    Pitäähän sitä ihmisellä joku omituisuus olla ja mulla se on tämä pohjaton viehtymys valkoiseen;) Mielestäni se vielä erityisen kauniisti sopii vaaleahiuksisille,mutta tummapiirteisille ihmisille.

    T. Tuossa aiemminkin kommentoinut valkoista fanittava anonyymi.

    VastaaPoista
  11. Valkoista rakastaba anonyymi jatkaa vielä vähän:) Eli en koe valkoista haastavaksi väriksi. Kaikki ratsastustakkini,mustaa kisatakkia lukuunottamatta,ovat joko valkoisia tai hyvin vaaleita pastellivärisiä. Hyvi pysyvät puhtaina,eivätkä ole koskaan tallilla ollessanikaan ruokottoman näköisiä,eivätkä vaadi jokapäiväistä pesua tai puhdistusta.

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥