2.1.2012

Tahtotila 2012

Tahtotila on tila missä tahto on tilanteeseen sopivasti virittäytynyt taajuudelle. Osalle lapsista on tahtotila välttämättömyys asioiden tekemiselle, nämä lapset ovat suostuttelun, käskemisen, maanittelun, uhkailun, lahjonnan ja kiristyksen saavuttamattomissa. Minä tunnen yhden tälläisen lapsen, reilu 30 vuotta sitten tunsin myös, erään toisen. Ehkä siksi osaankin samaistua, antaa löysää ja todeta että mennään lapsen tahdilla. Ainahan tämä ei onnistu, silloin ilmanpaineet törmäävät, maa järisee ja tahtojen taisto ei pääty voittoon vaan päällikön diktatuuriin. Harrastuksissa ja muissa mukavissa vapaa-ajan tekemisissä on onneksi helppo mennä lapsen tahdilla.

Tyttö kokeili luistelua ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, koska halusi. Tietenkin halusi kun isoveli viiletti jäällä kuin paikallinen kiekkolupaus. Eihän siitä mitään tullut. Kaikki meni hyvin kunnes olisi pitänyt seistä jäällä ne luistimet jalassa. Ei. Yksinkertaiseti ei. Millään. Kirpparilta ostetut hokkarit maatuivat varastoon sinä talvena. Heti perään kokeiltiin luistelua tytön toimesta seuraavana vuonna, eli viime talvena. Saldo oli, jos mahdollista, vielä huonompi kuin ensimmäisellä kerralla. Nyt kaupasta ostetut luistimet eivät pääseet edes jalkaan asti. Ja kyllä me yritettiin ja maaniteltiin, ei tässä olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Mutta ei. Se joka ensin halusi, olikin muuttanut mielensä. No pikkujuttu, tuleehan aina uusi talvi.

ROUND 3 / YEAR 2012 "Haluisitko pikkunen lähteä S:n kanssa luistelemaan huonenna?" -Joo. "Niin että mennään sinne luistelukentälle ja laitetaan luistimet jalkaan ja sitten isi auttaa?" -Joo. "Ja et sitten siellä muutakaan mieltä, vaan S:n kanssa menette yhdessä?" -Joo-o. "Ja tiedäthän ettei se haittaa jos ei pysy heti pystyssä, ei kukaan osaa ennen kuin harjottelee" -Joojoo.


 Kaskas, herkkyyskausi on löydetty,
tahtotila saavutettu,
lapsi luistelee.
Nauraa kaatuessaan, punnertaa itse ylös ja jatkaa, mahtavaa.
Uskaltaiskohan ostaa tytölle jo omat luistimet,
saattaa olla ettei tänä talvena tarvita joululahjaksi saatua Stigaa...


Sittemmin, lähdettiin sinne biitsille.
Kahvit jäi juomatta ja eväät syömättä,
mutta voiko vuosi alkaa paremmin kuin hyvässä seurassa ja kauniissa ilmassa!
Normaalisti Hitsun kahvio on auki viikonloppuisin 11-17.
Tulisipa kunnon talvikin tahtotilalla, minulla olisi aika voimakas...
Pirtsakkaa maanatai-iltaa !

9 kommenttia:

 1. Täälläkin on tuo tahtotila tai sen puute tullut tutuksi. Koettelee välillä kunnolla vanhempaa. Meillä avuksi tuli aikoinaan päiväkoti luisteluasiassa. Kun vanhemmat eivät olleet paikalla ja ryhmäpaine kova, neiti sai ylitettyä oman kynnyksensä ja nykyään tykkää luistelusta.

  VastaaPoista
 2. Jei, go Padme! :-D
  Nuo luistelutuet ovat niin loistavia. Ainakin Laaksolahdessa on yleisöluistelussa niitä aina muutamia ja ovat kyllä meilläkin auttaneet makaronijalkaa suoristumaan.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa maanantaita sinne, täällä on tänään satanut kovasti lunta. Meillä vanhimmat pojat ovat aloittaneet luistelun alle kolmevuotiaina ja se oli menoa heti, hiitäminen on sitten ottanut koville... esikoinen kun laittoi sukset jalkaan ja totesi että nämä ei toimi. Ja siihen sai jäädä sukset, nyt hiihtää ja kovin luistelu/pertsa:)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on yksi oman tahtonsa tunteva. Käytiin eilen kauden ensimmäisen kerran laskettelumäessä ja nuoremman pojan laskeminen ei meinannut sujua millään. Mitään ei oikein suostunut yrittämään. Hän halusi vain syömään jotain. No, aikamme sitten istuskeltiin kahviossa ja yllättäen sen jälkeen homma sujuikin taas yhtä hyvin kuin viime keväänä.

  VastaaPoista
 5. Mekin käytiin sunnuntaina katsomassa "yksitystilaisuus"-lappu kahvilan ovelta ja jäi kaakaot siellä siten saamatta.

  Ja ollaan muuten itsekin yksityistlaisuus siellä pidetty. Tyynenä päivänä ihanat maisemat sieltä kahvilasta. Ja olisi varmaan myrskylläkin, mutta siitä ei ole kokemusta.

  Vertsukka ja äiti

  VastaaPoista
 6. Tunnelmalliset kuvat jälleen kerran! Tuossa takaapäin otetussa kuvassa näkyy hienosti potku ;)Tiedä vielä mikä jäätähti hänestä tulee! Kyllä se siitä ja tosiaan kaikki omalla painollaan. T. Entinen luistelja ja valmentaja, joka istuu kaukalon laidalla katsomassa omaa pientä prinsessaa, joka halusi luistelukouluun, vaikka äiti ajatteli että vasta vuoden päästä...

  VastaaPoista
 7. Ihanaa :) Siitä tulee itsellekin niin hyvä mieli kun lapsi onnistuu ja iloitsee aidosti uudesta taidostaan ♥

  VastaaPoista
 8. Täällä ollaan koettu samanlaisia tunteita parina menneenä vuotena. Tänään käytiin ostamassa ekat, ihan omat luistimet ja ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa luistelukoulussa. Saapa nähdä kuinka sujuu. Toivottavasti ei innostus lopahda heti kättelyssä. Onneksi pari kertaa saa kokeilla ilmaiseksi ;-).

  VastaaPoista
 9. Miten tuo luistelu onkin niin kynnyskysymys?! Meillä tänä vuonna laitettu luistimet ekaa kertaa jalkaan ja itkua ja vollotusta riitti sen tunnin verran, kun tietysti heti olisi pitänyt osata luistella ja piruetit tehdä niin kuin Disney On Ice... Huokaus.
  Mutta mahtavaa, että teillä ollaan jo taajuudella! :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥