22.1.2012

Boden - kesää kohti.Boden on mallistoilleen uskollinen ja yleensä merkillä vaihtuukin vain kuosit ja värit. Samat tutut ylä- ja alaosat löytyy yleensä niin keväällä kuin syksylläkin mallistosta. Se merkistä tekeekin helpon, kun tietää mitä odottaa ja tilaa -sikäli kun tarvetta on. Tyttöjen ja poikien osasto on laajalla kokoskaalalla, lisäksi kannattaa tsekata Teen Boys/Girls mikäli kotona asustaa jo likiteini sekä tietysti mahtavia löytöjä voi tehdä Clearance-osastolla. Bodenin postit on 6 puntaa/tilaus ja lupaavat toimittaa muistaakseni 10 päivässä, viimeisin tilaus tuli 3 tai 4 päivässä.

Minä olen toistaiseksi tilannut vain lapsille mutta Katri osannee antaa vinkkejä myös aikuisten mallistoista. Meiltä löytyy lastenkaapeista farkkuja, cargoja, shortseja, paitoja, huppareita ja kenkiä. Minun mielestäni merkin mitoitus on normaali-tavallinen-perus ja vastaa suomalaista ikä/senttikoko-mitoitusta. Sivuilla koot ovat ikämerkintänä mutta klikkaamalla Sizing guide, saa esille taulukon missä näkyy myös ikäkokoa vastaava senttipituus. Ts. mikäli lapsi on 4 -vuotias, käyttää kokoa 104 cm, on Bodenin koko 4/104 cm oikea koko lapselle. Meidän 4-vuotias on 114,5 cm ja painaa noin 20 kiloa ja hän käyttää Bodenin kokoa 5-6. Poika on 10-vuotias, pituutta lienee noin 150 cm ja painoa 30 kiloa, hän käyttä Bodenin kokoa 11-12. Eli koko valitaan pituuden mukaan taulukosta.

Vaatteet eivät ole samalla tavalla kapeita kuin esim. H&M tai Lindex vaan sellaisia jotka mahtuvat hyvin lapselle kuin lapselle päälle. Eivät ole yhtään kittanoita. Ilmeisesti kaikissa housuissa on piilokiristyskumppari, ainakaan meille ei ole sellaisia housuja tullut missä ei olisi (pois lukien housut missä on itse vyötärökaistaleesa kumppari/narut). Poikien sailing- sekä cargos (lined) housuissa on mielestäni kapea vyötärö, joten ne ovat hoikkikselle varsin mahtavat. Sen sijaan yläosat on l e v e i t ä molempien mallistoissa. Ne ovat kuin eri merkiltä, kun miettii miten hyvin kuitenkin housut istuvat myös hoikalle lapselle. Paidat on mielestäni ihan samalla tavalla kokoaan vastaavia, mutta siis leveitä.

Kenkien koot vastaavat niin hyvin kuin kenkien koot ikinä vastaavat. Tytöllä oli viime kesänä canvastenskut kokoa 30 ja pojalla on parit nahkaiset tennarit koosa 37 ja 38, samat koot muutenkin käytössä. Kengät ovat laadukkaita, ihan eri maata kun esimerkiksi H&M:n "kengät".
♥-taskushortsit koossa 5 ja 7.

Alla Bodenin Everyday T't koossa 6, päällä H&M rusetti T koko 110/116 cmMielestäni sivuilla oli ennen hyvinkin tarkka mittataulukko, josta löytyi vyötärän leveydesta lahkeen pituuteen kaikki mitat. En sellaista enää löytäny joten ajatukseni vertailla mittoja, meni vähän mönkään. Mittasin kuitenkin tästä uusimmasta mallistosta tilattuja vaatteita sekä vertasin niitä muutamaan muuhun merkkiin. Huomasin että poikien housuissa vaihteli suuresti vyötärön leveys eri housumallien välillä. Muuten koot tuntuivat kuitenkin menevän loogisesti eli yhden koon välillä oli aina se muutaman sentin koko ero vaatteen pituudessa sekä leveydessä.

EDIT! Lukija löysi nuo yksityiskohtaiset mitat, kiitos. Löytyvät tuotteen kohdalta, tuoteinfo-välilehdeltä Measurements.
Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.
En voisi olla suosittelematta Bodenia kenellekään sillä vaatteet ovat laadukkaita ja niiden tuntu yllättää minut joka kerta kun varaston täydennyksiä tehdään. Housut ja shortit ovat tuhtia kangasta ja trikoo on jämäkkää eikä paista päivä läpi. Meidän lapset ovat mitoiltaan ääripäitä ja silti molemmille löytyy merkiltä todella hyviä vaatteita. Hoikalle lapselle en suosittelisi yläosia mikäli haluaa istuvia vaatteita, toisaalta taitaa ainakin koululaiset nykyään tykätä sellaisiata vähän baggie-mallisista vaatteista ;)

Alla Boden 12, keskellä Next 12, päällä Dpam 12.

Haluan nostaa esille erityisesti poikien Lined Cargos -housut, jotka ovat siis vuoritetut reisitaskuhousut (nyt clearance-osastolla). Tämä on ensimmäinen talvi kun 4. luokkalainen ei ole käyttänyt koulussa toppahousuja vaan em. cargoja, alla villakalsongit. Ei ole kuulema ollut kylmä nyt ainakaan pikkupakkasilla. Näissä housuissa kulkee myös syksyllä hyvin rahat ja puhelin mukana mikäli ei takkia ole. Hyvin samanmalliset on kesämalliston Zip-Off Cargot joista saa lahkeet irroittamalla shortsit.

Tytölle sydäntaskushortsit on jokakesäinen must-ostos -niitä onkin ollut jo nyt kolmessa eri koossa. Nuo cropatut collegoshortsit on myös kivoja, niitäkin testattu jo useammassa koossa. Uikkaripuolelta ei minulla ole juurikaan kokemusta, paitsi että tilasin viime kesäksi pojalle uimashortsit jotka ei pysy jalassa -ja niissä ei piilokiristysmahdollisuutta ole.

Kaikki kuvat isonevat klikkaamalla ja suurin osa näkyvistä vaatteista on nyt uusimmasta mallistosta. Raidallisista Boatneck-paidoista on lähikuva, sillä tuo liila on sama paita joka Bodenin sivuilla näkyy baby-pink -värisenä. Yleensä Boden kuvat ovat erinomaisia eikä suurempia yllätyksiä ole tullut, nyt kuitenkin tuo paita  on mielestäni selkeästi eri värinen (vaikkakin vastaa värinsä nimeä Lilac), myös tytölle tilatut cargot ovat tummemmat kuin Bodenin kuvissa.

Toivottavasti tästä sai vinkkejä ja apua mikäli kokoja olet tämön firman osalta pähkäillyt.

21 kommenttia:

 1. Eivät ole meidän vaatteita sitten, koska meille H&M ja Lindex eivä tole kittanoita, vaan juuri passeleita. Nuo olisi varmaan ihan liian säkkimäisiä.

  VastaaPoista
 2. Hei! Meille käy hyvin Henkkis ja Lindex, en ole huomannut, että olisivat mitenkään kittanoita ainakaan pikkulasten osalta. Ja etenkään Henkkarilla. Toki kouluikäisten vaatteet Lindexillä alkavat olla paikka paikoin nafteja.

  Minusta tuntuu, että tuo H&M:n rusettipaitakin, joka kuvassa vertailussa Bodenin kanssa, on aika leveää verrattuna moniin muihin t-paitoihin. Meille ei siis kannata tuolta tilata. H&M:n housujakin joudutaan kuromaan molempien pienten kohdalla sisäkumpparilla monta napinväliä, joten nuo Bodenit, jotka ovat pari senttiä suuntaansa leveämmät, eivät olisi kovin hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. Laadusta olen täysin samaa mieltä. Suosittelen myös, eivät ole menneet meillä miksikään. Viime talven mallistossa oli tosiaan jokaisen vaatteen kohdalta erilaisia mittoja (hiha, niska-helma jne).

  Osa vaatteista on reilumman mallisia, mutteivät kaikki. Viime talvena ostin yöpukuja, joissa koko 5-6 vuotta ja mielestäni vastasivat niukkaa 104 cm kokoa. Mies jopa puki kerran paidan vahingossa 86 cm pojalle, eikä ollut mitenkään äärettömän iso. Samaten viime kesän sydäntaskucaprit olivat tosi pientä ja kapeaa mallia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä postauksesta, oli hyötyä ihan :) Harmillista arpapeliä monesti nämä ulkomaantilaukset, joita ei useinkaan viitsi lähteä palauttamaan!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, ainakin ylöosat olisivat.Bodenilla on myös slimmi-housuja mutta niitä ei meillä ole ollut. Tyttöjen yöpaidat on muuten tosi kapeita, unohdinkin tuossa mainita.

  Anonyymi, meillä on vaatteita myös henkalta sekä Lindexistä mutta ei ainoitakaan housuja ja yläosiakin todella valikoidusti. En pidä tyttöä mitenkään tukevana mutta hänen kätensä ei mennyt läpi viimeksi ostetusta henkan trikoopaidan hihasta :D Henkan tyttöjen mitoitus olisi loistava pojallemme mutta valitettavasti todella niukka tytölle -poikien osastolla tietysti päinvastainen tilanne. Onkin hyvä jakaa näitä mitoitusinfoja niin löytää ne sopivimman vaatteet jälkikasvulle :)

  Galaxy, jep, unohdinkin manita että tyttöjen yöpöt on aika slimmejä... Silti tytölle mahtuu koko 6 mutta on selalinen, noh slimmi :) En osaa ajatella onko ne sydäntaskushortsit niukkoja, meillä on niitä nyt kai kolmesta eri kesämallistosta. Mutta onhan se malli sellainen istuva, eikä vaippaikäisen malli ollenkaan.

  Kiitos Anonyymi, mukavaa jos oli avuksi :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos loistavasta postauksesta, oot selkeästi nähnyt paljon vaivaa.

  Meillä on Bodenia lähinnä normivartaloiselle esikoiselle, melkein kaikki sopii ja istuu, helppo tilata. Keskimmäiselle uskallan tilata vain ja ainoastaan mekkoja, kun on niin kapoinen malliltaan.

  Mutta kyllä tykätään!

  VastaaPoista
 7. Ollaan oltu myös todella tyytyväisiä Bodenin vaatteisiin. Ei odotella ale-aikaan vaan tilataan heti parit kestosuosikit :)
  T: Emppu

  VastaaPoista
 8. Moi!

  Tuhannet kiitokset tästä postauksesta! Aivan loistava :) Olit nähnyt paljon vaivaa. Tämä helpottaa meidän poikien seuraavaa Boden -tilauksen tekoa. Kiitos vielä!

  -Mia

  VastaaPoista
 9. Meillekin on tulossa bodenilta jotain kesään, ihan kuin joka vuosi aikaisemminkin. Tykkään kun ovat sellaisia värikkäitä ja lapsellisia ja usein paidoissa on kuva ihan aplikaationa ettei lohkeile tai kulu pesussa kuten printtipaidat.

  Vauvapuolen mitoituksesta voisin sanoa, että ainakin yöpuvut ovat olleet niukkoja, meillä esim 3-6kk oli sopiva 62 vaatekoossa eikä puhettakaan että esim puolivuotiaana olisi voinut niitä enää käyttää. Sama myös vauvapuolen pitkähihaisissa (aplikoiduissa). Froteehaalari (uimapuolen) taas on ollut aikaisemmin ainakin reilua kokoa, siitä oli sopiva yksi koko pienempi kuin mitä normaalisti. Ainakin vauvapuolella oli laitettu selkeät mitat senttikoossa vaatteiden kohdalle ja otinkin nyt 12-18kk Aatulle bodeja, vaikka kesällä ollaan se just 1v.

  VastaaPoista
 10. Niitä mittoja löytyy jokaisen tuotteen kohdalta olevasta "inforuudusta". Eli siinä on erikseen välilehdillä Product, Details, Measurements ja Reviews. Voila!
  Hyvä postaus, tattista!

  VastaaPoista
 11. Kiitos superpaljon tästä postauksesta! Meillä Isoveli on myös hiihdellyt melkein koko talven tuollaisilla vuorillisilla reisitaskuhousuilla, 11-vuotiaat ei kuulemma enää käytä toppahousuja..Olen sellaisia löytänyt tähän asti vain Zarasta, mutta ihanaa, jos muualtakin löytyy. Pitää heti mennä mittailemaan, olisiko kokokin vielä passeli. Neidille on meillä näköjään turha housuja tilata, kaikki noita H&M sydänpolvifarkkuja leveämmät tippuu päältä:(

  VastaaPoista
 12. Hieno informaatiopläjäys! Meillä ei ole ollut vielä mitään Bodenilta mutta tämän postauksen perusteella en epäile tilata, mikäli mieleinen vaate sieltä löytyy:)

  VastaaPoista
 13. Marika, vähän tuossa meni ;)

  Citymami, Sama homma täällä eli tilaan kyllä ennen aleaikaakin, yleensä on kuitenkin joku koodi aina voimassa. Kimppatilaus tehdään yleensä aina niin saadaan postit alas.

  Kiitos Mia !

  Sini, tosiaan kävin katsomassa niin nuo vauvapuolen mitoitukset ovatkin mielestäni pienemmät! Ei olla ikinä oltu sillä osastolla niin minulal ei ole mitään kokemusta, aloitettiin suoraan koosta 4 ja 10 muistaakseni :)

  Anonyymi, kiitos ja tosiaan siellähän ne onkin –olin varma että olen sellaisia mittoja useamman kerrankin sivuilla katsonut! Eli nyt sitten voi hieman vertailla halutessaan minun mittauksia ja sivulla olevia mittoja. Yritin olla mahdollisimman tarkka mutta jokainen vaatteita mitannut varmasti tietää mitä se on :)

  *riikka*, no lohdullista kuulla ettei tosiaan tässä iässä ilmeisesti sitten käytetä toppahousuja koulussa. Mitä käytetään luistellessa? Sillä tänään laitoin topat mukaan pojalle väkisin koska heillä on luistelua liikkatunnilla. Meilläkin on ollut niitä Zaran vuorillisia housuja, pidän näistä Bodenin housuista paljon enemmän –eikä poikakaan ole valittanut. Täällä on muuten vertailu missä on zaran ja Bodenin housut: http://a-nanan.blogspot.com/2010/01/boden-ja-kolmen-suora.html

  Unelmä Säleikkö, kiitos ja kumarrus :) Suosittelen ;)

  Kiitän kommenteista sekä lisäinfosta !

  VastaaPoista
 14. Minusta H&M:n mitoitus muuttui viime vuonna ainakin tyttöjen kohdalla 110/116 koossa ja siitä ylöspäin, muuttui paljon kapeammaksi. Ennen sieltä meni meidän tytölle kaikki, enää ei varsinkaan housut. Bodenilla myös ne sydänpolvihousut ovat mielestäni kaventuneet.

  VastaaPoista
 15. Meillä kanssa H&M:n vaatteet on tytölle melkoisen kapeita, paitoja olen pitkään jo käyttänyt koossa 98 tai 104 ja on vasta kuitenkin noin 90 senttiä pitkä. Ja keskikäyrillä kasvetaan. Hihoja on saanut ehkä taittaa mutta muuten ovat sopivia. Housuista myös, erityisesti leggingsien osalta Lindexit ja henkkamaukat tosi kapeita.

  VastaaPoista
 16. Kiitos informatiivisesta postauksesta.

  Meillä on ollut pojilla Bodenin slimmejä yöpukuja ja ne on tosi pientä mitoitusta kuten joku taisi mainitakin. Meidän hieman keskivertoa pienempi 4v käyttää kokoa 6. Muuten hänellä on käytössä 104 koon vaatteet ja jotain koossa 110. Muutamien shortsien perusteella mitoitus on minusta kapeampaa kuin Henkan poikien puolella. Henkan housut ei pysy meidän poikien päällä. Henkan tyttöjen vaatteista minulla ei ole kokemusta.

  Jostakin katsomastani vaatteesta puuttui ne mitat Bodenini sivuilta, mutta melkein kaikissa ne taisi olla siellä.

  VastaaPoista
 17. En ole blogiasi ennen lukenut, mutta erään toisen blogin kautta tänne eksyin ja mukava oli lukea Bodenin mitoituksesta vastaisuuden varalle. Vasta kerran olen sieltä tilannut ja hyvin toimi toimitus eikä käynyt niin kuin pelkäsin kun ulkomailta tilaa, että rahat lähtee tililtä, mutta mitään ei koskaan tänne päin tule. Tilasin housut ja hameen tytölle, hame jäänyt aikalailla käyttämättä kun tyttö ei näköjään niistä niin perustakaan, mutta niitä housuja käyttäisin tytöllä tosi mielelläni, ovat ruskeat sametti-sydänpolvi-housut, mutta harmikseni totesin, että mun mielestä todella matalaa mallia. On niissä kiristysnauha ja resorivyötärö että ei sentään päältä putoa, mutta oli aika yllätys, että niin matalat on.

  VastaaPoista
 18. Meillä menee hyvin H&M paidat, joten nuo olisi liian leveitä taatusti. En tykkää liian leveistä vaatteista. Myös H&M:n farkut on Nöpölle kuin tehty, monesti poitsulle joutuu ottamaan pienemmän koon shortseista, kun ne muuten pyörii päällä. Farkut ostamme joskus slimminä sieltä, joskus muualta. Lindexiltäkin on löytynyt hyviä farkkuja pojalle. Meillä ei ole ongelmaa löytää housuja kotimaasta, joten en herkästi lähde ulkomailta tilaamaan. Vaikka Nextiltä parit pupufarkut on tilattu ja kyllä ne menevät, kun laittaa vyötärökuminauhaa aika paljon tiukemmalle. Selkeesti on Nextikin Henkkamaukkaa leveämpää housuissa. ja sama sitten kuin Bodenilla, että yöppikset on kapeampia.

  Mekkoja voi tilata melkein mistä vaan. Etenkin hihattomia ja teepaitahihaisia.

  Ongelmallinen on kyllä materiaali hihoissa, joka ei jousta. meillä ei ole vielä tullut vastaan paitaa tai tunikaa/mekkoa, joka ei hihoistaan menisi, mutta kyllä jotkut niin joustamatonta kangasta on, että hiukankin pullukammalle ei varmaan menisi.

  VastaaPoista
 19. Kiitos informatiivisesta postauksesta! Olen niin noviisi näissä lastenvaateasioissa (esikoinen kun on vasta tuloillaan), että minua kiinnostaisi tietää, mitä muita hyviä luotettavia, ulkomaisia nettikauppoja löytyy lastenvaatteitten tilaamiseen? Ja tuollaisista kohtuuhintaisista mutta laadukkaista vaatteista olen kiinnostunut. Tuntuu, että etenkin henkkamaukkoja ja lindexejä tulee joka toisella lapsella vastaan.

  VastaaPoista
 20. Moikka Laura ja kiva kun olet löytänyt lukijaksi :)

  Boden on laadukas ja siellä on erittäin hyvä asiakaspalvelu.
  Tosi kivoja vaatteita on Nextillä, http://www.nextdirect.com/fi/en , väittäisin ettei laadussa pääse yhtä korkealla kuin Boden mutta erittäin hyvä ja mielettömän kauniita vaatteita sielläkin, usein ilmanen toimitus. Gap toimittaa Englannista Suomeen ja suosittelen sitäkin. Tyylillisesti erilaisia vaatteita edellisistä on tanskalaisella Pomp de Lux:lla, näissä laatu kohdallaan myös. Petit Pataponilla on ihastuttavia mutta hivenen hinnakkaampia vaatteita, hyvä asiakaspalvelu ja nopea toimitus.
  Dpam toimittaa Suomeen mutta postarit ovat hurjat. Heillä on kuitenkin liike Kampissa Helsingissä jossa kannattaa ehdottomasti käydä.

  Muita lemppariliikeitäni ovat mm. Lillis, Kuopus ja Babyshop. Näissä saa suomalista asiakaspalvelua, toimarit ovat kohtuulliset ja useita eri merkkejä valikoimissa.

  Katri on kunnostaunut minua paremmin lastenvaatekauppojen esittelyssä eli kurkkaseppa jos sieltä löytyisi vielä mieleisiä: http://kaisastiinangarderobi.blogspot.com/p/webshops.html

  VastaaPoista
 21. Kiitos tuhannesti vinkeistä! Googlettelin itse joitain ja tuon Next tuli heti vastaan, mutta muita sopivan oloisia en löytänyt omatoimisesti. Hyvä myös tietää noista postikuluista. Kiitos, tästä oli paljon apua!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥