1.6.2011

* k e s ä l i s t a *
Liikennepuisto, Maalataan kiviä, Kaivarin Mattolaituri, Kauppatori, Etelästadin puistokierros, Vasikkasaari, Lintsi, Hanko, Seurasaari, Savonlinna ja Kesämaa, Korkeasaari, Suomenlinna, Porvoo, Hietsu, Kellarin aarreaitta, Westendin ranta, Yyteri, Mattojenpesu, Tammisaari, Fiskars, MiniGolf, Somerniemen Kesätori, Forssan Picnic, Tapiolan ulkoallas, Kaivari-picnic, Sveitsin maauimala, Makkaranpaistoretki, Helsinki-päivä, Tervasaari, Pyöräretki, Rullaluistelu, Kaupunkireissu kotimaassa, Mökille, Avoauton korjaus, Tallin siivous, Linjan puisto, Casinonranta, Tallinnan eläintarha, Kotieläinpiha, Lahnalahdenpuisto, Pihlajasaari, Mustasaari, Kallvik, Treffit, mansikanpoimintaa, Ol Hollil...

21 kommenttia:

 1. oij, kuulostaa kivalta kesälistalta. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno kesälista. Meidän kesälistalta löytyy myös liikennepuisto, kun viime kesänä jäi väliin aikeista huolimatta. 9-v vaikutti tosi pettyneeltä, kun kuuli ettei pääse enää iän ja pituuden vuoksi ajelemaan.

  VastaaPoista
 3. Iltoo!
  Tarkoitus on tänne lisäillä sitä mukaan kun ideoita syntyy ja mielelläni otan myös täydennysvinkkejä vastaan!

  Ja KÄÄK! Onko liikennepuistoihin joku yläikä/pituusraja? Ei olla käyty vuosiin ja ei mitään muistikuvaa asiasta..

  VastaaPoista
 4. Ompas kivan näkönen lista!
  Sain monta ideaa lisää meidänkin kesämenoihin.

  -Heidi

  VastaaPoista
 5. Hei

  Ei ainakaan helsingissä lasten liikennekaupungissa ole yläikärajaa. (Lapsen täytyy olla 5v (2006 syntynyt) tai vanhempi niin pääsee mukaan ajelemaan.)

  Viime kesänä kävimme ja mukana oli 11, 11, 8, 8 ja 2 vuotiaat lapset jotka oli hirmu onnellisia sinne päästessään :)

  Irma

  VastaaPoista
 6. Oi ei! Miten mä en ole koskaan muistanut viedä lapsiani suomen lomill Tervapuistoon!!!! Siellä mä vietin kaikki lapsuuden kesät ja opin kävelemään puujaloilla.

  Meidän kesälista taitaa olla tänä vuonna lyhyt ja ytimekäs: välimeri :))

  VastaaPoista
 7. Onpas kiva lista!voisi tehdä itsellekin. :) Meillä on tuossa jonkin verran yhteisiä kohteita, mutta esim. Vasa, Tropiclandia, Porvoo, Herttoniemenranta, Haltialan eläintila, Kumpulan maauimala ja Pihlajasaari kuuluu mun listaan (ja vinkiksi).
  Mukavaa torstaita!
  /S

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa Somerolle viihtymään! Kesätori on ihan huippu paikka :)

  VastaaPoista
 9. Hyvinkääläinen iloitsee Sveitsin pääsystä listalle : )

  VastaaPoista
 10. Ihana värikäs kesälista. Sitähän saatetaan vaikka törmäillä monessakin paikkaa :) Ei muuta kun hihkasemaan vaan jos näkyy ankkapesuetta, emo edellä ja lapset perässä ;)

  VastaaPoista
 11. Se on Linjan puisto:)

  Jep, tuossa on monta meidänkin kesäillan menomestaa, osa jo korkattu. Ja lisää Pihlis listaan:)

  VastaaPoista
 12. Jos Itä-Suomessa päin liikutte niin suosittelen Lappeenrannan satamassa olevaa Hiekkalinnaa. Ja satamakin on loistava kesäkohde :)

  Lisäksi Lappeenrannasta löytyy liikennepuisto, jonne pääsee kaikki halukkaat ajamaan.

  Rose :)

  VastaaPoista
 13. Ainakin polkuautoiluun on Helsingin liikennekaupungissa järjestetty koulutus vain 5-7 vuotiaille. Koululaiset ajavat sitten pyörillä.

  Ikärajattomina päivinä en tiedä miten suhtautuvat "yläikäisten" autoiluun.
  http://www.hel.fi/hki/nk/fi/Vapaa-aika/Liikennetoiminta/Lasten+liikennekaupunki

  VastaaPoista
 14. Nyt munasit!!! Se on SOMERNIEMEN kesätori, Someron tori on kuollut paikka!!!!!! :)

  VastaaPoista
 15. Mustasaari pienen venmatkan päässä (n.15min) on ihana retkikohede Helsingissä. Lähtö Taivallahdenrannasta ja siellä on hyvin parkkipaikkojakin.

  VastaaPoista
 16. Apua! Oon tosiaan kirjottanut _Someron tori_ ...ei kyllä käsitystä miten on tälläinen lapsus käynyt -pahoittelen. Kyseessä siis tietenkin Somerniemen kesätori!
  Ja päivitän listaa vinekillä ja palaan kommentteihinkin myöhemmin!

  VastaaPoista
 17. Oi mikä ihana kesälista :). Ja mulla ei oo vielä hajuakaan Kemin reissun ja Puuhamaan lisäksi mitä me tehtäis kesällä.

  VastaaPoista
 18. Noniin, päivitin hieman listaa, yliviivattuna ne mitä ollaan jo tehty -joka ei tietysti estä tekemästä uudelleen! Kiva kuulla vinkkejä lisää.

  Eipä tuo mizyénan Välimerikään hassummalle kuulostaisi mutta toivotytavasti saamme Suomessa nautttia samanlaisesta lämmöstä tulevana kesänä ;) Sanna vinkkaama Kumpulan maauimala pitäisi ehkä lisätä listaan, toisaalta Sveitsi on meille paikka jossa on ystäviä niin se on todennäköisempi paikka mennä, kuten eilenkin. Helsingin edustan saaret kiinnostaa myös, läheskään kaikissa ei olla käyty. Itse en niin viihdy täpötäysissä "huvipuistoissa" mutta ilmanmuuta kuunetelemme näissä myös lasten toiveita -kesä on ehdottomasti _heille_ suunnattua aikaa. Vanhemmat sitten varustavat ja toimivat huoltajina ;)

  Ja meitäkin saa tulla moikkamaan, meidät tunnistaa siitä että mukana on yksi jokapaikassa kiipeilevä apina, yksi kovaääninen jukeboksi, isokokoinen kantaja ja Canonin kanssa heiluva äiti-ihminen :)

  Ja ehdottomasti lisää vinkkejä kehiin, esim. luontopuistoista ja uimarannoisja jne.

  VastaaPoista
 19. Hei
  Helsingin liikennekaupungissa saa myös yli 7-vuotiaat opastuksen ja polkea polkuautoilla. Lukee siellä sivuilla!

  (Siellä on erikseen polkuautokoulu 5-7 vuotiaille ma ja ti 12.30 ja ke ja to polkupyöräkoulu alkaen ensimmäisen luokan käyneille.)

  Eli kaikki vaan polkemaan!!!

  Irma

  Kesämaahan haluisin minäkin näytti kivalta paikalta :)
  Ja lappeenrannan hiekkalinna on myös hieno.Lappeenrannasta lyötyy myös ihana kahvila Majurska se on siellä linnoituksessa ihana kuuluu meidän kesäreissuihin :)

  Niin ja kuutostien varrelta löytyy patsaspuisto se on hieno myös.

  VastaaPoista
 20. Ihana lista. Tuollainen pitäisi itsekin tehdä. Jos ei muuten, niin sitten syksyllä ainakin muistaisi tehneensä jotain, vaikkei ne mitään isoja juttuja olisikaan. Mulla on vakaa aikomus päästä elämäni ensimmäisen kerran lintsille tänä kesänä !:D

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥