4.6.2011

Tallinn Zoo

Suosittelen.
Me tehtiin se niin, että pakattiin kamat autoon ja ajettiin skattalla laivaan. Tallinnassa mies tsekkasi meidät hotelliin ja jatkettiin lentävästi matkaa autolla Tallinnan eläintarhaan. Matka kestää noin 15 minuuttia keskustasta -olettaen että navigaattorin naene on oikeassa, meidän oli "yllätys" vähän hitaalla. [ Tee U-käännös 200 metrin päässä, mikäli mahdollista]  Rocca al Mare on vastapäätä, eli siitä saa hyvän suunnan. Ja se eläintarha, no se on aivan mieletön! Ok, osa on vanhaa ja osa uutta. Lienee sanomatta selvää että se vanha, ei varsinaisesti tue eläinten oloja  mutta ilmeisesti yritys on kova, sillä kaikki uusi ...on todellakin näkemisen arvoista. Joten lopetinkin surkuttelun alkuunsa ja ajattelin että meidän tuomamme 11,20 euroa vie paikan kunnostusta taas himppasen lähemmäksi päämäärää.

En nyt käynyt gaselleja laskemaan mutta näppituntumalta sanoisin että Tallinnan elukkalassa on elikoita enemmän kuin Korkeasaaressa, niin lajeittain kuin määrällisestikin. Jääkarhut sekä norsut tietenkin näistä vetovoimasimpia, mutta mielestäni mm. sorkkaeläimien (oletan) puoli oli niin ikään todella antoisa. Vanhoissa tarhoissa olevat leopardit, karhut ja tiikerit oli tietenkin hyvin nähtävissä, sillä tilat olivat eläimille niin pienet. Karvaiset  kaverimme pääsivät sisälle kuitenkin piiloon halutessaan. Eläimiähän sinne ei saa viedä omasta takaa, mutta pienimmille lapsille suosittelen esim. hihnaa, sillä katsojien ja petojen välissä ei ole pleksiä, vaan aikuisenkin kädenmentävät kalterit. Lintuja tarhassa oli myös paljon ja niin valitettavan pienissä häkeissä että jos niitä ei nää, suosittelen optikon sijasta kiikariliikettä. Jälleen hoin itselleni "kävijät tuovat rahaa ja eläimet saa lisää tilaa". Kasvillisuus oli myös mielenkiintoinen, poikkeuksena kotimaisiin puistoihimme, oli täällä palmun kaltaisia kasveja jotka piristivät maisemaa kivasti puusiltojen ja bambumaisten rakennelmien lisäksi. Näin visualistin silmin, juuri kontrastit maisemassa olivat sangen herkullisia.

Ja siellä oli siistiä ja siellä oli hiljaista. Toki olimme keskellä arkipäivää ja lomakausikaan ei ole vielä alkanut, mutta nautin suunnattomasti seesteisyydestä sekä avaruudesta. Ravintolaa emme nähneet vaikka paikan kiersimme mielestäni kokonaan. Hieman sisäänkäynnin jälkeen on pieni kahvio jossa mm. virvokkeita, jätskiä, namiosasto sekä wc, pihalla pieni leikkipaikka. Taaempana puistossa vesilintuosaston vieressä on maksullinen pomppulinnaliukumäkimikälie-hässäkkä, vesiallas missä voi tiiviin pallon sisässä maksusta juosta itsensä pyörryksiin sekä isoin köysikiipeilytorni minkä olen nähnyt.

Me kiersimme puiston aika perusvauhdilla: katsoimme kaikki eläimet, leikittiin välissä, parit kiukut ja lintujen syötöt -ja aikaa saimme kulumaan noin 3 tuntia. Pidempääkin olisi voinut olla, nopeammin tuskin tätä kiertää ellei skippaa elikoita tai juokse. Meidän perhe ottaa tästä tradition joka vuodella, ja varmasti tällä samalla kaavalla. Illalla kun kaupungissa alkoi säpinät, me painuttiin hotelliin kylpyyn ja nukkumaan ...


13 kommenttia:

 1. Jälleen ihan mahtavia kuvia, teillä varmasti huippu reissu! Olisi huippua käydä itsekin katsastamassa tuo paikka :)

  Johanna

  VastaaPoista
 2. Samat kuviot oli meillä viime syksynä, ammekylpyä myöten :)

  Suosittelen minäkin kaikille lapsiperheille reissukohteeksi. Me kävimme syksyllä ja oli silloinkin hieno paikka!

  VastaaPoista
 3. Sitä on siis uusittu? Hyvä niin, koska se vanha puoli oli "silloin joskus" todella karmea paikka. Vannoin, että never again.

  Onko siellä vanhalla puolella vielä eläimiä niissä pienissä häkeissä?

  VastaaPoista
 4. Iltaa vielä,
  Kiitti Johanna. Olikin mukavaa olla rennosta ja ajan kanssa kamera kädessä. Jotenkin niin hektistä ollut ettei oikein kuvausfiilareitakaan ole ollut. Ja toki uusi mesta on aina uusi mesta ;) Ja kantsii ehdottomasti mennä!

  Katja, syksyllä tosiaan voisi olla ihan eri oloinen paikkakin, ehkäpä sekin pitää vielä kokea. Pitkästä aikaa oli fiilis että harmi kun kierrettiin jo mesta ja pitää lähteä :)

  Nina, aika pahan pistit. En tiedä mitä on uusittu ja milloin, kun en ole ennen käynyt. Siinä alotuspuolella on _paljon_ eläimiä ihan pienissä häkeissä, siis kaikennäköstä kilipukkia sekä nämä isommat pedot. Ja siis karmiva on tavallaan ihan hyvä termi, niinhän se on, eläimen näkökantilta. Kuitenkin siellä on sellainen tunnelma että harvassa paikassa on, ja mistäs ne rahaa saisivat kuin kävijöiltä että paikka saadaan pikkuhiljaa kaikille eläimille paremmaksi. Kun ne norsutkin on ollu siellä jo jostain 80-luvulta niin en usko että eläimiä sieltä poiskaan viedään ...eli parempi ehkä syytää vaan rahaa sinnepäin ;) Ainakin nyt selkeästi uudemmat rakennelmat näyttivät mielestäni oikein mallikkailta -ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin vangitut eläimet, vapauttahan ei mikään korvaa.

  VastaaPoista
 5. Onpa teillä ollut upea päivä. Ihania nämä sinun kuvasi.

  VastaaPoista
 6. Heips!

  Kuulin että tuo eläintarha on katkolla. Rahat on kuulemma ihan loppu:/ jossei mistään saada rahaa niin voi olla että kyseistä paikkaa ei enää ensi vuonna ole:/

  VastaaPoista
 7. Ihan oikeasti? Suosittelet? Et ole huomannut miten kauhean likaiset ja pienet häkit eläimillä on? harvinen 'tunnelma' joo. Mä kävin kerran enkä mene enää tukemaan eläinten rääkäystä

  VastaaPoista
 8. enkulin käsityöt, kiitos :)

  Jonna, harmillista kuulla. Toivottavasti näin ei käy... mitähän eläimillekin sitten tapahtuu? Pitäisi varmasti siitä viinaturismista saada edes murto-osa tuonne niin raha-ongelmaa ei varmasti olisi ;)

  Anonyymi, ihan oikeasti :) Et tainnut lukea tekstiä ja kommentteja ajatuksella.

  VastaaPoista
 9. Täälläkin yksi suosittelija :) 2v sitten käytiin kiertämässä. Etukäteen mielikuvani oli jokseenkin epäilyttävä, ränsistyneitä häkkejä, kärsiviä eläimiä. Onneksi yllätys oli suuri, todella mahtava eläintarha!
  Sinne uudelleen, kunhan poika on vähän kasvanut :)

  VastaaPoista
 10. voi kiitos ihanista kommenteista!! :') ja sama homma mulla, kuvat ehdin katsoa ja sitten jo muut hommat kutsuu eikä ehdi kommentoimaan vaikka tietää että se saa toisen niin hyvälle mielelle (minut varsinkin extramukavalle mielelle kun lukijoita ei blogillani montaa ole:). täytyy ehkä luvata että jättäisi ainakin yhden kommentin päivässä!
  mukavaa kesän alkua <3
  -missu ja pikku t

  VastaaPoista
 11. Me päätettiin lähteä juhannukseksi tallinaan katsomaan tuota eläintarhaa ja muuta kivaa mitä siellä löytyy:)

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen juttu, koska mielessä on käynyt sama paikka.

  Tallinnan Zoolla on yrityssponsaajia. En tiedä tarkemmin, miten toimivat, mutta ainakin joillain on nimikkoeläimiä, esim. monta suomalaistakin kauppakeskusta omistava yritys maksaa nimikkonorsunsa ylläpidon. Sponsaajia tarvittaisiin satamäärin, ja toivottavasti onkin/saadaan.

  VastaaPoista
 13. Kiva kuulla muiltakin positiivisia kokemuksia ja reissuajatuksia :) En tosiaan tiennyt tuota sponssijuttua, hyvä idea ja toivottavasti saavat lisää sponsoreita jotta koko tarha saadaan kunnostettua.

  Missu ♥

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥