21.10.2010

Juhlakausi lähestyy II


Tasapuolisuuden vuoksi, päätin jotain pojistakin mainita. Poikien pukeminen on hankalaa. Tai ainakin minusta tavallaan hankalampaa kuin tyttöjen. Tytölle voi ostaa sen ihanan mekon, joita sitten muutama yleensä kaapissa varalla onkin, ja siihen sitten fiilistellä kivat sukkikset ja hiusjutut. Mutta pojat -blaah, tylsää.

Tiedän että moni pukee poikia pienestä asti suoriin housuihin, liiveihin ja pikkutakkeihin. Rusetit ja krakat löytyy -mutta meiltä ei. Konservatiivisesta maustani huolimatta, vastustan viimeiseen asti pukuja pikkupojilla. Juhalavaatteet täytyy kehitellä muulla tavalla. Ihan pienille saakin kauniita pellava-asuja mutta ei ne oikein enää 9- vuotiaille minusta sovi, ja pikkutakki ei mielestäni minkään ikäiselle lapselle. Ehkä sitten ripille mennessä meidän poika pukeutuu pukuun, tai jos hieman sitä ennen tulee t o d e l l a vakava tilaisuus.

No mitäs. Yleensä pojalla on juhlissa kangashousut, kauluspaita ja kaudesta riippuen, neuleslipoveri/paita/takki. Tylsää? No vähän joo. Onneksi kauluspaidoilla voi hurvitella menemään. Vaatteet pitää olla kuitenkin sellaiset että niissä voi liikkua ja leikkiä, ei me olla ikinä sellaisissa juhlissa missä lapset eivät leikkisi keskenään liki koko juhlien ajan. Päivälliskutsut on sitten erikseen toki.

Hiljattain pomppu meni isänsä kanssa käymään häissä, minä jäin kotiin likan kanssa sairastamisesta johtuen. Meillä ei tietenkään ollut yhtään sopivia housuja syyshäihin joten reilu viikko ennen juhlia, tilasin sellaiset Nextiltä, kokeeksi. Kuten todettu, perus suorahousu kapenevine lahkeineen ei oikein miellytä joten päätin kokeilla kouluasu-mallistosta housua jossa on reisitaskut. Mustat olisin halunnut mutta vain harmaita oli jäljellä ja kokokin piti ottaa numeroa liian iso, lyhensimme lahkeet kotona sopiviksi.




Iloinen yllätys. Ensinnäkin, housuissa on Teflon-pinnoite, ne ovat 100% "en edes uskalla arvata mitä muovia" ja todella tiukkaa kangasta ja maksoivat melkein ei mitään. Nämä ovat siis takuulla pommin kestävät jopa meidän rämäpäällä. Silti housut ovat miellyttävän tuntuiset, laskeutuvat kivasti ja ennen kaikkea, ovat rennot mutta kuitenkin siistit. Tavarat saa kätevästi taskuihin ja piilokiristys vyötäröllä pelastaa noloilta tilanteilta.

Näillä mennään nyt talven juhlat, päälle kauluspaita valinnan mukaan ja joku neule. Kauluspaidoista ehdottomat suosikit on Gant ja Tommy, ainoat joissa on niin kapea mitoitus ettei roiku päällä. Tässä vielä superihkupihkulempparitennarit, Bodenilta.




12 kommenttia:

  1. Jeah - meillä on muutamat pikkutakit saatu kierrosta, mutta eipä ole tullut pidettyä. Tykkään kivoista rennoista mutta siisteistä suoran housun näkösistä housuista pojilla - voi mikä sanahirviö.. Ja sitten kiva kauluspaita ja slipari tai liivi joka mätsää housuihin. :)

    Mutta siis semmoset tummansiniset pikkutakit ja suorathousut, valkonen kauluspaita ja rusetti - yhdistelmä ei oo mun mielestä kivan näkönen. ;)

    Kaikkista kamalinta on semmonen pikkuvauvoille tarkotettu juhlapuku jossa kaikki noi yllä mainitut on yhdessä kokohaalarina, voiko mauttomampaa olla - sori vaan jos joku tykkää! ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa ihan surermageet housut! Ja kengät! Ei olisi tullut ensimmäiseksi mieleen tilata koulupukumallistosta...

    Mä vähän harmittelen, kun Hilfigerin paidat jäi Barkarbyhyn...

    VastaaPoista
  3. Mageet housut. Meillä on yksi vaalea pikkutakki, jota ei olla kertaakaan käytetty. Juhliin mennään aika rennosti, mutta useimmiten Nikke on vaatimalla vaatinut kravatin kaulaan (koska isilläkin on...). Paitoina meidän suosikkeja ovat samaiset merkit just ton istuvuuden takia.

    Kesällä mentiin pikeepaidoilla ja bermudoilla kaikki juhlat läpi.

    VastaaPoista
  4. Heippa,

    Täytyykin jossain vaiheessa tsekata koulupukumallistot, mutta tähän saakka on pärjätty juhlat vielä sammareilla ja pellava-/puuvillahousuilla (kesällä ihan bermudapituudella), kun ei ole ollut niin virallisia tilaisuuksia.

    Yksissä rippijuhlissa viime vuonna, kun poika oli 2v, minulta kyllä jo vähän kyseltiin milloin aion ostaa rusetin/skrakan tms.?? Puvun?

    Yksiväriset ja ruudulliset paitapuserot ja slipoverit on se meidän juttu. Sliparissa/neuletakissa mennään myös vaikkapa teatteriin jne. eli käyttökertojakin tulee ihan kivasti ja siksi onkin muutama vaihtoehto kaapissa.

    Itse koen ongelmaksi juhlakengät. Cientan (tyttöjen) soljelliset kumitossut on kepeät ja siistit sisäkengät (kun ei käytetty niitä ulkona) vaikkapa talven konsertteihin ja päivällisille, mutta ne erilaiset poikien kiiltonahka-/lakeri(vai mitkä lie) kengät ei oikein innosta eli toivottavasti ei ole lähiaikoina tiedossa häitä tai hautajaisia (vinkkejä saa antaa!).

    Tärkeintä mielestäni on jotenkin lapselle opettaa tapakasvatusta ja erottaa juhla arjesta eikä päiväkotikavereiden synttäreillekään ole menty farkuissa!

    Terkut Vertin äidiltä

    VastaaPoista
  5. Miellä sai 12 vuotiaalle kivan juhlasetin Little Linens mallistosta. On pellavaa, mutta takkikin oli sellainen farkkutakin mallinen. Ja paita jätetään rennosti housujen päälle. Valitisin beiget housut ja tummansinisen paidan ja takin. Oli oikein kiva setti. http://www.littlelinens.co.uk/

    VastaaPoista
  6. Meillä mennään juhliin niin, että suomalaisiin juhliin tulee pojalle siistit housut ja siisti paita - mieluusti sellainen kiva pikeepaita, joka on sekä äidin että pojan makuun. Tytölle kiva juhlamekko, ei tarvitse olla prinsessamekko.

    Mutta sitten on miehen juhlat ja siellä pukeutumiskoodi on erilainen. Opin sen(kin) kantapään kautta. Näissä juhlissa pojalla on päällä puku+kraka+mustat housut+liivi+valkoinen paita ja tytöllä prinsessamekko, mitä hörhelömpi, sen parempi.

    Merkillä ei kummassakaan juhlassa ole väliä ;D Mutta kaksi juhlapukukoodia. Näillä mennään. Ja pojan puku on jo tilattu miehen kotimaahan seuraavan pojan käyttöön.

    VastaaPoista
  7. Meidän pojilla on hienoihin juhliin puvut - mun mielestä mustat puvut on 3- ja 5-vuotiaiden päällä söpöt.

    Vähemmän virallisissa tilaisuuksissa mennään usein Jokapoika-paidalla ja värikkäällä kravatilla sekä siisteillä housuilla.

    VastaaPoista
  8. On varmasti hankalampaa pukea poikaa, kuin tyttöä juhliin. Teidän konsepti kuulostaa kuitenkin toimivalta. Hyvä idea nuo koulupuvun housut! Itse koulupukua käyttäneenä, tiedän, että ovat kestävät, mukavat päällä ja hintakaan ei voi olla korkea, jotta kaikilla on varaa. Pitääpä pistää korvantaakse, jos joskun sattuu tarvitsemaan...

    VastaaPoista
  9. Kiitos juhlahousuvihjeestä! meillä poika kelpuuttaa jalkaansa enää collegehousuja kun farkut ja sammarit tuntuvat niin kinnaavilta -mutta hoikalle pojalle on miusta ollut todella haastavaa löytää hyvännäköisiä ja mukavia housuja -ainakaan kohtuullisella hinnalla! En ole aiemmin tajunnutkaan katsastaa tuota kouluasutarjontaa :)

    VastaaPoista
  10. Tännekin vähän myöhässä kommentoin...

    Pikku Lintu, aika samoilla linjoilla olen minä. Makuja on monia ja onneksi valikoimaakin, voi sitten jokainen valita mieleisensä juhlareleet :)

    Tanja, mitä sä ne sinne jätit? Ja joo, keksin vasta hiljattain että englantilainen koulumuoti on omiaan meidän casual-juhliin ;) Varmasti käytän jatkossakin.

    Katri, muistankin lukeneeni että Nikke vaati krakan kun isälläkin on, mistaakseni meilläkin oli jossain vaiheessa sama juttu ;)

    J, juuri näin! Mielestäni se tärkein pointti on että lapsi oppii erottamaan tilanteen mukaisen pukeutumisen. Kesällä pompullakin on monesti caprit tms. ei tulisi mieleenkään pukea lämpimään säähän lapselle pukuja jne. hiostavia vaatteita.

    Petra, kiitos vinkistä, täytyy tutustua. Olen tosiaan miettinyt että mitä sitten tehdään jos tulee joku supervirallinen tilaisuus...

    Mari A, tuo on niin totta ja mieletäni ehdottomasti rikkaus elää kahdessa erilaisessa kulttuurissa ♥

    maria, onneksi on erilaisuutta ja niin pitääkin. Aika tylsäksi kävisi jos jokainen olisi samasta muotista ;)

    Heiskanen, jeps, luulen että vihdoin on housut joista kasvetaan ulos eikä kuluteta niitä loppuun =D

    pikkuthti, kannattaa ehdottomasti tsekata, tosiaan ainakin noissa pompun housuissa on se vyötärökiristys ja eivät muutenkaan ole mitkään leveät vyötäröstä, en edes muista kiristettiinkö piilokumpparia ollenkaan.

    VastaaPoista
  11. Hei! Ihania kuvia! Tulin tänne Tanjan (Saariston lapset) kautta katsomaan housuvinkkiä pojalle ja ihastuin ideaan. Nuo Nextin housut ovat tosi kivat! MUTTA olen ilmeisesti ihan saapas, kun Next ei suostu hyväksymään minua asiakkaaksi. Missä muodossa laitoit puhelinnumeron asiakastietoihin, että se kelpasi? Olen kyllä brittikaupoista tilaillut ongelmitta, mutta nyt joku tökkii, ja äkkiä pitäisi saada kolmasluokkalaiselle pöksyt, kun juhlaa pukkaa joka suunnasta.

    VastaaPoista
  12. Hih, juuri kyselin neuvoja ja sitten ratkaisin Next ja puhelin -ongelmani itse. Heille piti antaa numero ihan siinä muodossa kuin se Suomessa annetaan! Nyt tilaus on tehty, saapi nähdä millaiset housut poika saa.

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥