18.10.2010

Pukeutumisen valtavirtaa.Tämä on silkkaa toimintaa,
ojanpohjilla,
hiekkakasoissa,
metsissä ja rannoilla.
Koska.
Ollaan ostettu edullisempaa, ei kestänyt.
Ollaan ostettu söpömpää, ei toiminut.
Ollaan ostettu sitä ja tätä, ei sujunut.
Nyt ostetaan tarkasti ja harkitusti,
maksetaan vähän enemmän vaikka
kunhan on perussetit niin jämptit
että toimii miten vain ja missä vain.
Ehkä mielikuvituksetonta mutta kätevää.

Ollaan sitten söpöjä kaupungilla ja sisällä.
Ulkona ollaan funktionaalisia ja asiallisia.
Sateessa, paisteessa ja pikkupakkasella.
Näissä me haluttais pysyä.

pompulla on T2H :n takki ja housut.
Alla Po.pin fleece.
padmélla on Po.pin takki ja housut.
Välikausirukkasien alla ohuet Po.pin lapaset.
Pitää olla kuori ja sen alle fleece/villakerros.
Ihan alimmaiseksi villa(sekoite)kerrasto.
Tää toimii, ei tuu kylmä, ei tuu kuuma.
Voi lisätä ja vähentää, sään mukaan.
Kuorikerroksen pitää kestää ja istua.
Pitää olla säätöjä ja huppu.
Mieleni teki dipata toinen lapsista järveen,
ihan vain nähdäkseni mikä on
worst case scenario -lopputulos.
(ei, en dipannut)
Eikä tämä ole kaupallinen mainos,
halusin vain kertoa, mikä toimii.
Nipotan vielä kahdesta asiasta:
Jos popin housujen lahkeita ei halua kiristää, roikkuvat kiristyslenkit irrallaan.
T2H:n housuissa ei ole takana ripustuslenkkiä.

Aurinkoista viikkoa! 


***

12 kommenttia:

 1. Teillä luotaan just siihen samaan mihin meilläkin! :D

  VastaaPoista
 2. Popiin luotetaan meilläkin. Ticketistä ei ole vielä kokemuksia. Hyvä muuten ettet dipannut järveen :) Meillä kuopus kaatoi päälleen eilen muutaman kymmenen litran vesiastian. Voin kertoa, että popin haalarin vetoketju ei pitänyt vettä :D
  Vaan ei kai sen tarvitsekaan, housuosa nimittäin piti vettä.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole koskaan ollut ulkovaatteissa Pop:ia, mutta hyvin ovat kestäneet myös kappahl-lindex-välikausivaatteet, ne halpishousutkin. Tytöllä tosin on ollut tänä syksynä ticketin haalari. Luotetaan niihin niin kauan kuin vaan koot riittää.

  VastaaPoista
 4. Samoihin luotetaan meilläkin, samat löytyy meilläkin ja harrastetaan kerrospukeutumista.

  Ihanat kuvat, teillä on tainnut olla ulkoilupainotteinen mökkiviikonloppu?

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas postauksesta. Laitan kehitysideasi PO.Pilla eteenpäin. Nimittäin meitä eli teitä oikeasti kuunnellaan siellä Ruotsin päässä.

  Hauskoja ja toimivia ulkoiluhetkiä!

  VastaaPoista
 6. Kerrospukeutuminen kannattaa ja tilanteen mukaan pukeudutaan täällläkin. Meilläkin halpis merkit on kestäneet toistaseksi ihan hyvin, kappaahlin housut nuoremmalla ainakaan ei ole vielä menneet miksikään, ei edes jalkarenksut ole katkenneet mitkä ajattelin ensiksi hajoavan.

  Mukavia ulkoilukuvia taas ja kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Näinhän se kannattaa tehdäkkin, jos joku ei toimi, niin käytetään jotain toista joka toimii! :) Järkevää! Ihania kuvia taas!

  VastaaPoista
 8. Oon niin samoilla linjoilla, varsinkin välikausivermeissä. Meillä Po.Pit ja Ticketit on olleet niitä huolettomia valintoja; kankaat kestää ja ne saa puhtaaksi.

  Talvivaatteissa en taas ole edes kokeillut Po.Pia, kun syksyt ja talvet ko. tyyliä katsellaan. Talveksi löytyy sitten onneksi enemmänkin noita luottomerkkejä :)

  VastaaPoista
 9. Meillä luotetaan myös Popiin ja Ticketiin. Keskimmäisellä on tuo sama tähtitakki, mutta hän on hyvin "herkkä", mikään ei saa puristaa, kiristää tai tuntua muuten ikävälle ja tämän takin kaulus ilmeisesti tuntuu kovalta niskasta, joten ei mielellään tätä käytä! :(

  Samasta syystä meillä tulee olemaan nyt ensimmäistä kertaan testissä Popin talvitakki, oli ainakin pehmeä niskasta ym. joten jospa sitä voisi käyttää! Tuntui ainakin ihanan lämpimältä ja kevyeltä. Isoveljellä on käytössä Ticketin ja pikkuveljellä Molo Kidsin ja Ticketin talvivaatteet.

  Miten teillä ratkaistaan pakkasilla kaulan lämmitys? Kaulurilla, huivilla vai millä? Meillä mentiin viimetalvi vielä kaulureilla, mutta en tiedä alkaako olemaan jo liian "vauvamaisia".

  VastaaPoista
 10. Kaulaongelmaan on meillä löytynyt ratkaisu Buffin "kaulureilla/pipoilla/sukkahousutpäähineillä",
  kelpaa koululaisellekkin, löytyy monessa eri kuosissa; Hello Kitty, FC Barcelona, jne.
  Juu eihän se mikään paksu olo, mutta yllättävän lämmin kun ottaa tarpeeksi tiukan koon eli lasten koon.

  Kyllä mäkin oon yleensä sitä mieltä, että "köyhän ei kannata ostaa halpaa" eli laadusta olen valmis maksamaan ja siitä, että lapset viihtyy ulkona säällä kuin säällä.

  Myönnän myös, että "halpis" versioitkin välillä yllättää.
  Tärkeintä että jokainen löytää itseään miellyttävän setin ja nauttii ulkoilusta ja kiitos Ananalle näistä vihjeistä!

  VastaaPoista
 11. Heippati, kommentoin kipeänä sohvanpohjalta :)

  Mulla ei tosiaan ole mitään vastaan halvempia esim. ruotsalaisketjujen merkkejä vastaan. Nyt vain heräsin siihen tosiaan että JOS ne ei kestä, tulee tässä töiden ja ajoittaisen yksinolon kanssa aika haasteellisesksi saada korvaavat tilalle. Reimasta meillä on huonoja kokemuksia, kuin myös Kappa Ahlista, Lindexin vaatteet ovat vain yksinkertasesti liian kapeita. Näillä siis nyt mennään, tosin pompulle loppuu koot kesken eli uudet haasteet ehkä jo vuoden päästä. henkkamaukan housuihin olin viime talvena enemmän kuin tyytyväinen, niitä on nytkin kaapissa toppakaudelle ;)

  ja kiitos Satu kun laitat viestiä eteenpäin! Tosiaan muuta vikaa ei housuissa ole, toivoisin nappia siihen vetoketjun kohdalle ylös ja sitten että noiden leksujen tarrat olisi niin että vaikka ovat isoimmalla säädöllä, saa lenksuosan lahkeeseen kiinni ;)

  Olen aika neuroottinen kaulasta. Itse käytän lähes poikkeuksetta viileillä säillä kaulaliinaa ja lapsilla on kaapissa pooloja ja huiveja ja kaulaliinoja. Itse kun puen lapset on kaulatkin piilossa, noissa kuvissa näkee hyvin että pomppu paukkasi pihalle ilman äidin johdatusta =D Meillä on kaulaliinojen lisäksi "feikkihuiveja" sekä Buff:ja. Niitä on ohkasena jolloin saa kypärähupuksi sekä sellaisia missä on fleece/pörrö siinä toisessa reunassa. Molemmilla lapsilla on omat ja minulla on liäksi kaksi -näitä sitten käytetään sekaisin vään vaatteiden ja tilanteiden mukaan. Jos lapsella on huppari takin alla, asettelen aina hupun etureunat risetiin kaulalle, pitää myös hyvin suojassa.

  Kaulaliinat taitaa nykyään olla lueteltuna vaarallisiin vaatteisiin, ehkä hieman ylireagointia minun mielestäni. Itse laitan huivin yleensä kaksinkerroin ja "silmukasta läpi", näin se on suojaavasti muttei kuitenkaan niin että kuristaisi lapsen hengiltä jos jää jonnekin kiinni, huivit on aina jokatapauksessa kauluksen sisäpuolella.

  Padmélle on uusi Kivatin kypärähuppu joka suojaa myös kaulan, 70% merinovillaa ja 30% silkkiä, ei kutita. Näitä en ole Kivatilla ennen nähnyt ja isoin koko menee juuri likan päähän -tämä lienee päiväkodissa kaikkein kätevin.

  Menenpä takaisin lepäämään, kiva lukea mukavia kommentteja välissä!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥