1.12.2009

Muutama sukulainen ja kasa nappeja.
Olimme sukujuhlissä Härkälän Kartanossa muutamia viikkoja sitten. Siellä olisi ollut kuvausmateriaalia tuntukausiksi mutta ei se oikein juhlissa lasten kanssa onnistu, muutaman pikaräpsyn sain otettua ruokailujen ja lastenkaitsemisen välillä. Tälläiset sukujuhlat ovat oikein kiva ajatus. Nykyään tuntuu enenevissä määrin nuorilta ja lapsilta puuttuvan juuret. Suvut eivät enää kokoonnu, lapset vierastavat vanhempia ihmisiä eivätkä tunne omaa historiaansa. Itse modernistä ja urbanisoituneesta tyylistäni huolimatta olen kiinnostunut  omasta historiasta ja vaalin perheen ja suvun vanhoja tapoja sekä tavaroita. Toivosin että omatkin lapseni saisivat isovanhemmilta vanhoja oppeja ja samalla kuulisivat sellaisia tarinoita jotka pystyvät eteenpäin omille lapsille kertomaan.
 

 
Asiaan hieman liittyen täytyy mainita että tältä reissulta tuli myös vahingossa joulukorttiainesta. Olin jo päättänyt että tänä vuonna emme panosta joulukortteihin, poika saa tehdä jos haluaa. Mietin että olisimme antaneet lahjoituksen hyväntekeväisyyteen korttien sijasta. Koska kuitenkin kamerasta kuvat purkaessa iski inspis, oli pakko suunnata Sinooperiin hakemaan tarvikkeita. Sinooperi Kluuvissa on mahtava , se ei ole liian iso mutta siellä tuntuu aina olevan ne mitä tarvitsee. Samaisesta paikasta saa myös Tildaa ;) Teemana  korteissan on kartanon mukainen vanha tyyli, luottovälineinä mm. nauhaa ja nappeja. Nykysin on valtavat valikoimat korttitarvikkeita mutta itse edelleen yksinkertaisen tyylin edustajana pyrin tekemään mahdollisimman simppeliä. Jo vuosia ovat erilaisissa korteissamme näytelleet isointa koristelumuotoa nauhat, napit ja erilaiset paperit. Elohiirellä on todella kauniita kortteja jo valmiina, aika samantyylisiä mitä itsekin olen tehnyt. Jotkut ne vaan osaavat nämäkin asiat tehdä hyvissä ajoin :)

4 kommenttia:

 1. Näyttäähän hienolta paikalta. laitahan kuvia valmiista korteista. Mä aina suunnittelen korttien tekemistä itse, mutta suunnitteluksi se vaan jää.

  VastaaPoista
 2. Hei, hieno paikka tuo kartano. Varmasti tuli hieno kuva joulukortteihin! Itse en ole vielä ryhtynyt kuvaussessioon lapsen ja kahden koiran kanssa... Mietteesi lapsien juurista ja historiastaan pisti miettimään. -Tiina

  VastaaPoista
 3. Upea paikka!

  Lapsilla on hyvä olla "juuret"... Itse vietin pienenä paljon aikaa isovanhempien ja muiden sukulaisten kanssa ja pyrin kannustamaan lapsianikin pitämään vahvat siteet sukuun. Onneksi meidän suku onkin tiivis yhteisö :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥