15.7.2016

Florida 2016 / Hassujen autojen kautta Naplesiin, loma loppuu!


Matkalla Ospreysta Naplesiin, pysähdyimme Venicessä Ideal Classic Cars liikkeessa. Mies on autoharrastaja ja oli käynyt liikkeessä jo toisella automuseoreissullaan ja halusi tuoda myös bellan ja Jiin katsomaan autoja. Vaikka kyseessä on autokauppa ja kaikki autot ovat siis myynnissä, ei liike ole aivan tavallinen sellainen. Myymälässä pyydetään pelkkiä katsojia rekisteröitymään, jonka jälkeen liikkeessä saa kierrellä ja kuvata autoja. Esillä on elokuvissa tai sarjoissa olleita autoja sekä niiden replikoita, ehkä erikoisimpana Staw Wars elokuvassa nähty Landspeeder. Lapsille mielenkiintoisimmat tuntuivat olevan Scooby Doo auto ja Batmobil mutta etenkin Jii arvosti myös entisöityjä jenkkejä. Liikkeessä on myös pieni myymälä, jossa on vanhoja kylttejä, neonkylttejä ja muuta erikoista, kuten rekisterikilvistä tehtyjä linnunpönttöjä. Jos sattuu kulmille, kannattaa pistäytyä katselemassa.

Naplesissa majoituimme jo ennalta tutussa Ramada Naplesissa. Huoneet hotellissa ovat todella perus mutta hotellin ympäristö sekä allas-alue ovat todella jees. Allas on iso ja syväkin ja ympäri sisäpihaa kasvaa mitä upeimpia kasveja. Huoneen hintaan kuuluu aamiainen ja siihen kuuluu jopa muutamia lämpimiä tarjottavia eli pelkällä vakuumiin pakatulla muffinssilla ei tarvitse pärjätä. Kävelymatkan päässä (testasin) on Coastland Center eli iso kauppakeskus ja "mall":lta lähtevän poikkitien päässä on Naples Zoo. Naples Beach:llekään ei pitkä matka ole ja varsinainen Naplesin sydän eli 5th Avenue ja 3rd Street ovat pienen ajomatkan päässä. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi sekä paikoitus.Meillähän ei ole kertaakaan reissussa ollut prepaideja vaan olemme aina olleet ainoastaan ilmaisen Wi-Fin päässä. Hotellit on valittu sen mukaan, että niistä palvelu löytyy ja sen lisäksi lähes kaikissa vierailleissamme ostoskeskuksissa on ilmainen Wi-Fi. Yleensä Wi-Fiin pitää kirjautua omalla s-postilla jonka jälkeen netti toimii keskuksen alueella. Myös osalla kaupoista on oma Wi-Fi. Sähköpostiin saattaa tupsahdella tarjouksia mutta niistähän pääsee kun ”undescribaa” uutiskirjeet, kun ei enää ilmaista nettiä tarvitse. Myös mäkkärissä ja Pizza Hutissa on ilmainen Wi-Fi. Hotelleissa sähköpistokkeet ovat ylensä pöytälampuissa. Kun pistoke on pystysyynnassa, ei kaikki laturit mahdu pistokkeeseen jos laturissa on sellainen möhkäleempi pää. Sänkyjä siirtelemällä löytyy yleensä varsinainen seinäpistoke missä lamppu on kiinni. Helpommalla pääsee kun katsoo, että matkassa on laturijohdot joissa on litteä pää. Ihan pikkujuttu mutta kun huoneessa tapellaan neljän puhelimen ja kahden pädin johdoista, aika relevantti tieto.

Kävimme tälläkin kertaa Naples Zoo:ssa. Eläintarha on kompakti mutta eläinkirjoa on. Kuuntelimme mm. erittäin mielenkiintoista kerrontaa Floridan puumista ja niiden uhanalaisuudesta sekä suojelutyöstä. Tällä kertaa näimme myös leijonanhoitajaa ja tekihän etenkin se urosleijona vaikutuksen metrin päästä bellaankin. Eläintarhassa voi ruokkia kaloja sekä kilpikonnia eli kannattaa olla kolikoita taskussa. Naples Zoo:ssa on myös oma vesireitti jossa kierretään lautalla katsomassa muutamien kädellisten asumuksia. Idea on mielestäni upea, eläimet eivät ole häkkien sisällä vaan asuvat omilla saarillaan. Olen varma että Julien on samaa mieltä.

Me palaamme aina Naplesiin, ehkä koska perheeni on asunut kaupungissa useita vuosia ja tuttujen paikkojen lisäksi Naplesista on helppo ajaa Miamiin kun lähdön hetki koittaa. Tällä kertaa olimme jo käyneet Evergladesilla mutta Naplesista on helppo esimerkiksi vierailla suoalueella tai muissa läheisissä Meksikonlahden puolella olevissa pikkukaupungeissa. Rannikkohan on aivan mahtava. Naplesissa on myös muutama mahtava lastenvaatekauppa, joista tosin bella on tainnut kasvaa ulos mutta onneksi Jellycatin pehmoihin ei ole ikinä liian vanha. Naples Pier:lla voi käsittääkseni kalastaa ilman kalastuslupaa mutta koska Jii sairastui vajaa viikko ennen loman loppua, jäi kalastukset tälläkin kertaa väliin. Viimeinen viikko menikin enemmän hotellilla jossa yritimme hoitaa Jiitä lentokuntoon ja tehdä viimeisiä hankintoja ennen lähtöä.
Meidän piti mennä viimeisellä viikolla myös minigolfaamaan mutta Jiin sairastuminen sekoitti pakkaa. Floridassa on törkeen siistejä minigofratoja ja ehdimme muuttaa jo kolme kertaa mieltäkin, mille radalle menemme. Lopulta päätimme mennä pelaamaan kierroksen Congo River Golfissa, Bonita Sprinsissä lähtöaamuna. Koneemme lähti vasta yhdeksän aikaa illalla joten hotellista ulos kirjautumisen jälkeen meillä oli koko päivä aikaa. Tosin ajomatkaa lentokentälle ei kannata aliarvioida, Miamin ruuhkat voivat pysäyttää matkan useammaksi tunniksi.


Rata oli ihan mieletön ja niin oli sääkin. Todennäköisesti kuumin päivä koko lomalla ja olimme sulaa radalle koko porukka. Itseasiassa koko loman kolme viikkoa sää oli moitteeton, ainoastaan se yksi vuorokausi Orlandossa satoi vettä. Toukokuun lopussa ilma lämpenee voimakkaasti ja "sadekausi" aalkaa, joten ulkona tekeminen on enemmän säiden armoilla. Jälleen yksi, syy miksi tulemme Floridaan juurikin huhti-toukokuun vaihteessa. Onneksi radalla oli muutamia vesisuihkutuuletin settejä joiden alla pystyi vähän vilvoittelemaan. Sitkeästi pelasimme kierroksen loppuun jonka jälkeen hyppäsimme autoon ja suuntasimme kohti Miamia. Matkan varrella kävimme vielä Sawgrass Millsissä, sillä olisin ostanut vielä yhdet aurinkolasit Oakleylta. No lasit oli loppu joten kompastuin jälleen Syperdry:hin. Olette varmasti samaa mieltä, että on täysin vastuutonta kantaa koko ajan kauppaan lisää tavaraa ja mainostaa ikkunoissa -50% outlet hinnoista, sietäisivät hävetä!

Kentällä auto palautettiin Rental Car Centeriin ”return” kylttejä seuraten. Sixtillä homma toimii nopeasti ja enemmän aikaa menee meillä kun yritämme raapia kaikkia kamoja kasaan autosta ja saada laukkuja pysymään parissa kärryssä – jotka ovat muistaakseni maksullisia Miamin lentokentällä. Tästä hallista matka jatkuu jälleen MIA Moverilla varsinaiselle lentokentälle, jossa Virginin tiskillä tsekataan kaikki laukut määränpäähän asti ja tiputetaan itse vielä laukut viereiselle ”baggage drop off”ille. Meillä oli kaksi ylimääräsitä laukkua ja näistä lisämaksua meni yhteensä 200 dollaria.

Miamin kentällä on Starbucks, jos unohti ostaa termosmukin loman aikana sekä muutamia  muita sitä sun tätä kauppoja. Tax Free puolella on myös muutama kauppa ja jokunen ruokapaikka. Virginillä yölennoilla jaetaan pakkaus jossa on ne perus, eli sukat, silmälaput, hammasharja jne. Lentohan mene sinänsä nopeasti kun ainakin osan ajasta nukkuu. me olimme kyllä pitkän päivän ja huonosti nukutun yön jälkeen kaikki Heathrowlla ihan finaalissa, paits bella. Koska meillä oli noin kuusi tuntia aikaa ennen lentoa Helsinkiin, nukuimmekin bellaa lukuun ottamatta pitkin penkkejä. Tämä osoittautuikin loistavaksi ratkaisuksi sillä se korjasi aikaeron todella hyvin. Kenellekään ei tullut jet lagia.

Takaisin tullessa myös Jii joutui Hethrowlla turvatarkastuksessa läpivalaisuun sekä pyyhkäisytarkastuksiin. Tässä voi tulla nuoremmille lapsille helposti paniikki, joten kannattaa ehkä mainita lapselle tällaisesta mahdollisuudesta ennakkoon. Bellahan joutui samaan jo mennessä ja ehtikin hieman hätkähtää, kun hänet vedettiin sivuun eikä ymmärtänyt sanaakaan. Viranomaiset ottavat kuitenkin vanhemman viereen ohjeistamaan lasta tutkimisen ajaksi, jos välissä on kielimuuri.

Taas paras loma takanapäin ja ehkä parin vuoden päästä aletaan suunnitteleman seuraavaa?Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!


Tähän loppui varsinainen matkakertomus,
mutta teen vielä omat postaukset ainakin Congo River Golfista
sekä yritän saada jotain tarnaa lastenvaatteista.
Kiva kun matkustitte mukana!

6 kommenttia:

 1. Jee, kiitos taas. Ja kiva, jos teet lastenvaatteista vielä jonkin postauksen. Sitä odotellessa :) Kannattaako koneeseen ottaa jokin oma niskatyyny tms. mukaan, vai saako sellaisen koneesta? Voisin kuvitella, että sellaisen kanssa olisi hieman helpompi nukkua koneessa...

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä kyssäri! Virginillä on sellaset pienet tyynyt, mutta ne on kyllä niin lituskat ettei niillä paljoa tee.
  Me ostettiin mennessä Heathrown kentältä kaksi niskatyynyä, sellaista muistivaahtomuovia vai mitä se nyt onkaan suomeksi... ne oli muistaakseni 2 kpl/20 puntaa. bella törmäsi jenkeissä Marshall's:lla pinkkiin niskatyynyyn jonka halusi, epäilemättä vain värin takia, se taisi maksaa 7 dollaria. Eli meillä on nyt kolme niskatyynyä ja ovat autossa täällä kotimaassa. Kannattaa katsoa että on sellainen malli, missä on toisessa sakarassa nappi ja toisessa napin lenkki, sillon tyynyn saa sidottua repun/laukun ulkopuolelle jonohonkin lenkkiin kiinni kun on kentällä ja kulkee helposti mukana.

  VastaaPoista
 3. Pyyhkäisytestit tehdään nykyään melkein joka kentällä vähintään yhdelle seurueesta, ainakin meidän kokemuksemme mukaan. Helsinki-Vantaalla törmättiin siihen ekan kerran viime syksynä/alkutalvesta ja sen jälkeen jokaisella lennollamme on joku porukastamme siihen joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, taidettiin miehellekin tehdä Helsinki-Vantaalla joku pyyhkäsyjuttu. Se mihin lapset joutuivat Heathrowlla, oli erilainen. Siinä henkilön pitä mennä tietyyn asentoon sellaiseen läpivalaisupönttöön ja sen jälkeen vielä otetaan esimerkiksi kengistä niitä näytteitä. Ja koska asennot ovat määriteltyjä, pitää jonkun kielitaitoisen olla siinä neuvomassa :) Mulla yleeensä puretaan laukku hihnalle (varmaan liikaa epämäärisistä tavaraa) ja mutta muuten ei ole osunnut kohdalle...

   Poista
 4. Kiitti niskatyynyvinkistä! :)

  VastaaPoista
 5. Hei ja kiitos tuhannesti matkakertomuksestasi. Näitä juttujasi on mahtava lukea ja vinkit laitan ehdottomasti talteen. Kiva kun tekstissä vilahti joitakin tuttuja paikkoja itsellekin. Haaveissa on, että vielä tulee päivä kun sinne palaan.
  Kainosti kysyn, että saisiko lastenvaatepostaukseen myös aikuisten ostoksia? Tai ainakin, että onko jotain tiettyä mitä itsellesi etsit.
  T. Tiina

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥