11.1.2016

Pantone Spring 2016 ja PantsukatYksi lempiharrastukseni on yhdistää sisustus ja käsityöt. Jotenkin neulominen ja neuleet tuntuvat tämän hetkisestä muodikkuudestaan huolimatta tavattoman vanhanaikaiselta ja kotimme taitaa objektiivisestikin katsottuna edustaa modernimpaa sisustustyyliä. Taannoin iski innostus neuloa villasukat Pantone -väreillä ja tarkastin heti millaista settiä keväälle 2016 on tarjolla. Aluksi värit tuntuivat epäkivoilta mutta hetkisen niitä pyöriteltyä alkoivat kovastikin miellyttää. Arvelin etukäteen, että värien löytyminen sukkalangoista voi käydä sangen haasteelliseksi ja yllätyin todella kun Gjestalin Janne -sukkalangasta löytyi niin moni väri hyvin lähelle kohdilleen. Oikeastaan ainoa väri jota en onnistunut löytämään tässä langanpaksuudessa, oli persikan sävy. Mallailin kaupassa lankoja vierekkäin ja päätin lopulta napata sukkiin vain ne tosi kivat, eli jätin pois persikan lisäksi lilahtavan vaaleansinisen (tähän kyllä löytyy Jannelta nro. 444), keltaisen (väri löytyy Langin Touring langasta) sekä tummanpunaisen (tähänkin muutama vaihtoehto edellä mainituista löytyi). Jäljelle jäi aika pastelliset sävyt, lukuunottamatta tummempaa sinistä joka kuitenkin mielestäni rytmittää mukavasti vaaleampaa raidoitusta.

Mietin että tekisin bellalle samanlaiset mutta laittaisin mukaan myös punaisen ja keltaisen, kuten tuossa hänen paidassaan näkyy. Sellainen skidien sirkuksempi versio sukista....Raidallisten neuleiden isoin ongelma piilee värinvaihtojen päättelyissä. Jos vuorottelee parilla langalla tai pienillä kerrosmäärillä, ei lankoja tarvitse katkaista, mutta näissä sukissa katkaisu oli pakollinen paha. Sain vähennettyä pääteltäviä pätkiä 50% kun neuloin aina kahdeksan ensimmäistä silmukkaa värin vaihdon jälkeen molemmilla langoilla. Jätin päättelemättä edellisen raitavärin ja päättelin nurjalle aina vain uuden värin langanpätkän. Tälläinen LLL-metodi, eli laiskan leidin langanvaihto. Langanvaihto näkyy yläkuvan oikeanpuoleisen sukan oikeassa sivussa, eli ei tuo nyt kuitenkaan vallan epäsiisti ole.

Sukat on minun mutta bellan jalka on jo 36/37 joten hän voi toimia oivasti jalkamallina kun laitetaan kaksi villasukkaa päällekäin. Pantsukat on kokoa 39 ja lankaa näihin meni 104 grammaa. Koska kaikkia värejä kuitenkin pitää ostaa yksi kerä, niin kyllähän noista useammat pantsukat neuloo tai sitten käyttää muissa sukissa raitaväreinä. Tuli muuten juuri kamala himo neuloa valkovihreät sukat kesäksi! Sukat on aloitettu kärjestä ja kärjen lisäyksien jälkeen jatkettu kahdeksan kerroksen raidoilla. Resori on perus 1o(kiertäen)1n ja päättely tehty "neulo kaksi oikein, siirrä takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen..."-tekniikalla.Väreinä sukissa on Gjestalin Jannen vaaleanpunainen 423, tummansininen 425, turkoosi 490, harmaa 408, beige 452 ja vihreä 462.


Sukkia neuloessa tajusin, että meiltähän löytyy näitä värejä sisustuksestakin. Keräilen Iittalan Kivi-tuikkuja ja niistä löytyy useampikin kevään Pantone 2016 väri. Vihertäviä tyynyliinoja tilasin juuri henkasta kesäkaudelle ja jos oikein innostun, niin neulonpa lattiatyynyt missä on tuota tummanpunaista sävyä sillä samanväristä kudetta on varastossa. Turkoosiakin löytyy tekstiileistä ja vaikka vaalea roosa on minulle vieraampi sisutuksessa niin miksei!
Kolahtaako PANTONE 2016 ollenkaan?


4 kommenttia:

 1. Sukat kolahtaa ainakin, tosi kauniit!
  Väritkin tavallaan, en ehkä kyllä kotiin laittaisi.. Mutta noh, meillähän onkin vain valkoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Meilläkin on kuulema kaikki valkoista -eikä edes ole :D
   Mitä vanhemmaksi muuten tulen, sitä enemmän jotenkin laajennan väriskaalaani, jännä juttu.

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥