7.1.2016

Nähdään @ Nella&Nuttu !


Hyvää vuotta 2016 ja onpas säitä pidellyt. En edes kehtaa valittaa pakkasesta kun tuntuu, että vesisadetta ja pimeyttä on kestänyt ikuisuuden. Mikäs tässä töissä käydessä niin kauan kun auto käynnistyy ja vuoden ensimmäiset illat kotona ovat menneet mukavasti takkatulen loimussa. Vuosi 2015 koki todellisen pannukakun, kun superkiireisen vuoden aika lopussa suorastaan pysähtyi, sillä sain lentsun joka lopetti kaiken puuhastelun täysin. Ääni lähti pari viikkoa ennen vuoden loppua ja seuraavan kerran pihinän lisäksi kuului jotain uuden vuoden aattona. Joulu olikin mukavan rauhallinen mutta valitettavasti niin töissä kun kotonakin, jäi monta tärkeää asiaa tekemättä.

Viime vuosi tuntuu hieman samanlaiselta sumulta kuin esimerkiksi lasten ensimmäinen vuosi. Tiedän että menoa ja meininkiä on ollut mutta yksittäiset tapahtumat ovat sumun peitossa. Harrastuskuvioiden muuttuminen ja miehen lisääntynyt työmatkatahti on tietenkin asettanut aivan uusia paineita arjelle. Omana lisänä on varmasti ollut sää, joka on mielestäni ollut koko viime vuoden todella huono. Pimeää ja sadetta on ollut vallan riittävästi ja ne perisuomalaiset kunnon vuodenajat ovat mielestäni puuttuneet jo muutaman vuoden ajan, ihan kun eläisimme jatkuvaa välikautta. Vaikka tahtotila elämänmuutokselle olisi, ei kerta kaikkiaan jaksa. Ne muutamat arjen tunnit jotka on kotona, on käytettävä kodinhoitoon sekä lasten ruokahuoltoon ja funktionaaliset sapuskat, liikunnasta puhumattakaan, jää väliin. Harmittaa vietävästi.

En todellakaan lupaile vuodelle 2016 mitään muutoksia sillä pessim… realisti ei pety. Olen varma, että mies matkustaa tänä vuonna ihan yhtä paljon kuin ennenkin ja lasten harrastusmäärät tuskin tulevat tästä muuttumaan. Aikataulu on niin huippuunsa viritetty kuin saattaa, sen takaa niin mm. Porvoon Taitoluistelijat. Kiireisestä huolimatta viime vuoteen mahtuu paljon mukavaakin; sain neulottua läheisille joululahjat itse ja se kyllä lämmittää mieltä. Pyrin samaan myös tänä vuonna ja kerrasta oppineena tiedän, että joululahjaprojekti pitää aloittaa viimeistään kesällä. bella pääsi ensimmäisiin luistelukisoihin ja laihasta mitalisaaliista huolimatta kisoissa oli super kivaa. Jiin voittaman kylpyläloma päästi meidän Rukan lumisille rinteille siinä vaiheessa kun täällä etelässä vielä värjöteltiin pilkkopimeässä vesisateessa. Valitettavasti kuvausharrastus on loppunut lähes täysin ja syytän siitä juurikin pimeitä iltoja ja ajan puutetta, koska ollaan tehty niin paljon muuta. Tänä vuonna kuitenkin kuvia tulee ihan varmasti, jos ei mistään muualta niin reissusta.

Lähdemme jälleen huhtikuussa Floridaan kolmeksi viikoksi ja jos siellä ei ehdi kameraan tarttua niin ei missään. Reissulle on suunniteltu sopivasti tekemistä mutta pidän huolen että matkalla tulee olemaan niin paljon luppoaikaa, että tulee tylsää. Sen verran olemme ehtineet, että lentoliput on ostettu ja välipäivinä saatiin tehtyä autovaraus. Kaupungit on suunnilleen päätetty ja osa aktiviteeteistakin alkaa olemaan selvillä. Paljon on vielä tekemättä selvitystyötä ja hotellivaraukset ja Estat ja mitä näitä nyt on. Lomalla en halua etsiä, miettiä enkä säätää, ainoastaan relata. Ihan vielä en ehdi suunnitella matkaa sen enempää, sillä ensin hieman putsataan nurkkia.

Ennen lomaa aion tehdä suursiivouksen jonka olen tavallaan jo aloittanut syksyllä. Vein vuosien jahkailujen jälkeen myyntiin Porvoon Löytöpisteeseen kaikkea mahdollista kirpparisälää. Pöytää pidin kaksi viikkoa ja kadonnut tavaramäärä lämmitti vähintään yhtä paljon, kun keikasta kertynyt matkakassa. Tuon jälkeen varasin pöydän Nella&Nuttuun. Olen myynyt osan bellan vaatteista jo viime kesänä kotona ja loput (ainakin osa) on lauantaista eteenpäin tuolla tutulla espoolaiskirpparilla. Luulin jo että joudun perumaan koko homman sairastumisen takia mutta sain onneksi tänään hinnoiteltua kasan myytäviä.  Myytäväksi tulee laidasta laitaan kaikkien kausien vaatteita sekä kenkiä. Ihan toppatopat jätän syksyksi ja tässä välissä on vielä tarkoitus myydä bellan tämän hetkinen vaatekaappi lähes tyhjäksi koosta 10/140, mutta niitä kesävaatteita katotaan sitten vasta reissun jälkeen.

Eli lauantaiaamuna on Nella ja Nutussa vaikka mitä, koossa 116-140 cm ja kenkiä taisi olla koot 33-35.

Palaillaan!

6 kommenttia:

 1. Mekin lähdetään taas Floridaan. Ihanaa kun on jotakin mitä odottaa.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan mahtava juttu Amy! Minnepäin Floridaa tällä kertaa matka ja olisiko jotain uusia vinkkauksia? Kyllä sitä tulee joka päivä miettineeksi että onneksi on jotain mitä odottaa, muuten menisi kyllä aika puurtamiseksi.

   Poista
 2. Lake Worthiin, meillä on siellä vakipaikka... Sieltä sitten singahdellaan autolla eri puolille...

  VastaaPoista
 3. Mun pitäis lähteä lasten kanssa (ilman miestä, kääk!) Kaliforniaan ja vuokrata sieltä auto, mutta asia tuntuu tyssäävän tuohon autoiluun siellä. Jännitän kovasti ruuhkia ja muutenkin autoilua Jenkeissä. En ole siellä aiemmin käynyt. Millähän sitä uskaltaisi varata lentoliput?? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä kuulostaa jännitävältä! Meillä mies on aina ajanut koska ei viitsitä maksaa toisesta kuskista (joka siis maksaa vuokra-autoon muistaakseni lähes 20 dollaria per päivä).
   Me ollaan aika tottuneita kuskeja, molemmat ajettu työksi ja mies ajaa edelleen tuhansia kilometrejä kuukaudessa. Silti hänellä meni hetki ennen kun pääsi liikenteen rytmiin jenkeissä, siellähän se homma toimii vähän toisinpäin kuin täällä. Eli täällä kun jengi jarruttelee liittymissä ja "vaikeissa paikoissa" niin siellä lisätään vaan vauhtia :D Ehdottomasti lisäturvallisuuden tunnetta tuo kun vuokraa isomman auton, sillä meidän normaalit perheautot ovat siinä mittakaavassa pikkusia, siellä on niin paljon isompia lava-autoja jne. liikenteessä. Ainakin Floridan alueella Tahoe tuntui juuri passelilta peliltä :) Liikenteen mukana on helppoa ajaa ja jos menee jostain liittymästä ohi niin sitten valkkaa seuraavan ja tsiigaa uuden reitin. Suosittelen navia (ei maksa paljoa esim. Searsilla ja on oikeat kartat mukana).
   Nyt varailemaan lippuja vaan, hyvin se menee!

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥