1.12.2014

Ribbonz eli hupparisukat satiininauhoilla [ohje]


Tein aikaisemmin Jannesta sukat tytölle ja kauniista ulkonäöstä huolimatta ne olivat liian kovat ja lanka tuntui ikävältä neuloa. Nyt alotin hieman isommilla puikoilla ja fiilis oli ihan eri, Janne (Gjestal) toimii hyvin 3,5 sekä 4 puikoilla -ei pienemmillä. Ajattelin että tehdäänpä tytölle hieman tytömmät sukat joten lisättiin palmikko ja siirrettiin nauhojen reijät sukkien taakse. Satiininauhan sijasta voi myös käyttää muuta nauhaa tai i-cordia, bella kuitenkin halusi satiininauhat.

Sukat neulotaan kärjestä varteen kaksi sukkaa kerralla ja pyöröpuikolla.
Mikäli tekniikka on uusi sinulle, voit katsoa täältä kuvalliseen ohjeen.
Alla oleva ohje täydentää kyseisten sukkien perusohjetta.

Tarvitset:
80 cm tai pidemmän pyöröpöpuikon, nro 3,5 (tai käsialan mukaan)
Yhteensä 100 g Gjestal Janne -lankaa valitsemasasi värissä
Apupuikon
Parsinneulan
Noin metrin satiininauhaa

Lyhenteiden suomennokset:
k2tog = Knit two together = neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen
2yo = Two yarn over = tee kaksi kertaa langankierto
ssk = slip slip knit = neulo kaksi silmukkaa yhteen takareunasta

Silmukoiden päättely kujaa varten:
Nappaat neulalla ensin aina yhden silmukan varresta, työnnät neulon puikon suuntaisesti kahden silmukan läpi, teet u-käännöksen ja työnnät neulan reunimmaisen silmukan läpi ja tiputat reunimmaisen silmukan puikolta. (Instagrammissa on snadi havainnekuva)


Ribbonz by anana 
koko 35

Luo molempia sukkia varten 6+6= 12 silmukkaa Magic Cast On -tekniikalla.
Jatka kärjen lisäyksiä kunnes molemmissa sukissa on 44 silmukkaa.

Jatka neulomista kunnes neuleen pituus on 16 cm ja aloita kantalappu.
Neulo kantalappua 20 kerrosta ja käännä kantapäät niin että keskelle jää 8s ja sivuille 7s
Nosta molempien sukkien molemmin puolin 11+1 ja kun olet nostanut molempien sukkien silmukat ja olet taas sukkien takaosan puikolla, aloita kavennukset sekä palmikko:

 • 1o, k2tog, 8o, 1n, 8o, in, 8o, k2tog, 1o -toista sama toisen sukan kanssa ja neulo sukkien päällipuoli kaikki oikein
 • 10o, 1n, 8o, 1n, 10o - toista sama toisen sukan kanssa ja neulo sukkien päällipuoli kaikki oikein
 • 1o, k2tog, 7o, 1n, 8o, 1n, 7o, k2tog, 1o - toista sama toissen sukan kanssa ja neulo sukkien päällipuoli kaikki oikein
 • 9o, 1n, 8o, 1n, 90 - toista sama toisen sukan kanssa ja neulo sukkien päällipuoli kaikki oikein
 • 1o, k2tog, 6o, 1n, 8o, 1n, 6o, k2tog, 1o - toista sama toissen sukan kanssa ja neulo sukkien päällipuoli kaikki oikein
 • 8o, 1, tee palmikonkierto oikealle (nosta 4s työn taakse, neulo 4s, neulo työn taakse nostetut silmukat), 1n, 8o - toista sama toisen sukan kanssa mutta tee palmikonkierto vasemmalle (nosta 4s työn eteen, neulo 4s, neulo työn eteen nostetut silmukat)
 • 1o, k2tog, 5o, 1n, 8o, 1n, 5o, k2tog, 1o - toista sama toissen sukan kanssa ja neulo sukkien päällipuoli kaikki oikein
Nyt lopeta kavennukset mutta jatka palmikonkiertoja (muista suunnat) joka 8. kerros nurjien silmukkarivien kanssa kunnes olet tehnyt 3 palmikonkiertoa lisää.
Neulo neljännen kierron jälkeen vielä viisi kerrosta ja lopeta nurjien silmukoiden neulominen.

Nyt tehdään reijät sukkien taakse:
8o, k2tog, 2yo, ssk, k2tog, 2yo, ssk, 8o - toista sama toisen sukan kanssa ja neulo päällipuolen silmukat oikein.
Neulo tällä kierroksella langankierrot kiertäen.
Neulo vielä 8 kerrosta.

Päättele silmukoiden sukat nurjalle puolelle, noin 15 kerroksen päähän reunasta. tarkasta että reijät jäävät oikealle puolelle.
Lisää nauhat ja varvista!
Olin unohtanut kirjoittaa osan ohjeesta ylös joten pyyddän taas vinkkaamaan mikäli ohjeessa on virhe tai epäloogisuus, ohjetta ei ole testineulottu. Ja jos teet ja julkaiset niin tiedät mitä tehdä, ai nou. Nyt ehtii vielä sukat pukinkonttiin!
10 kommenttia:

 1. Satiininauhasukkasi ovat ihanat! Muttenkin täällä blogissasi on ihana, rauhallinen ja selkeä fiilis :-)

  VastaaPoista
 2. Ah miten täydelliset!!! Ärsyttää kun ei itse ehdi tekemään mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehdi Tiina nyt minäkään eli samassa jamassa ollaan. Toivon että jouluna ehtisin vain retkottaa tuolissa ja neuloa glögikupposen kanssa :)

   Poista
 3. Niin sievät sukat, että nyt on varmaan rohkaistuttava yrittämään. Pipon neulominen onnistuu, mutta sukkaa vähän kavahdan tuon kantapään takia. Onneksi on tuo ohje tukena. Joten joululomalla sohvannurkkaan tekemistä tästä :)
  t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Varmasti onnistut! Se kantapääkin tuntuu vaikealta kunnes sen tekee, ensimmäisen kerran jälkeen se on ihan selkeä :)

   Poista
 4. Miten ihania kuvia ja miten täydelliset sukat!!! Olipas ihana löytää tänne sinun bloginkin puolelle kun tuola instassa olen sinua seuraillut <3 Toivottavasti ehtisin joskus tällaiset neidille toteuttaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ja kiva että ole ttännekin löytänyt. NYkyisin itselläkin painottuu sinne instaan se oleilu, se on vaan niin nopea tsekata verrattuna blogeihin. Täällä kuitenkin on enemmän aina juttua ja kuviakin joten yritän edes kerran viikossa varata pienen ajan blogiskeneen :)

   Poista
 5. Moi, ihan asian vierestä kysymys: oletko ollut tyytyväinen ikean ådum-mattoihin? Miten toimii kissaperheessä? Sähköistyykö? Onko helppo putsata? Pölyääkö? Olisi ihanaa, jos viitsit käytännön kokemuksia ko. matosta kertoa. :) Mukavaa joulunodotusta! Nimim. -Valo-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Valo :) Kirjoittelinkin jo hieman ja toivottavasti saisin viikonloppuna tänne asti :) Kiva kun tulee tälläisiä toiveita niin hieman ruoskii tekemään postauksia eli kiitos!

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥