23.9.2013

Se oli nyt siinä.



Kesä oli ja meni ja oli jo aikakin. Syksy on tullut ja laskin tänään että pihallamme on neljäkymmentäseitsämän Tuijaa. Ei henkilöitä vaan niitä puita? pensaita? Oli mitä oli, meillä on pyöreitä ja suippoja, 47 kappaletta. Tosi on. Ei liity mitenkään mihinkään paitsi että pikkuhiljaa ollaan saatu asioita siihen pisteeseen että ehdin laskea ne, himskatin, Tuijat. Ja olen tehnyt myös hieman metsurin hommia. Olen lähestulkoon varma ettei mies kohta enää uskalla jättää minua sahan kanssa kotiin yksin, ollaan nimittäin aikas läheisissä suhteissa. Olen tehnyt selväksi että haluan pihalta ensi keväänä neljä puuta pois ja sitten mies saa katsoa onko muita poistettavia, lähinnä jos siis ovat liian lähellä taloa. Meillä on kuitankin iso kaistale pihaa luonnontilassa ja olen sieltä karsinut pieniä, jollain tavalla huonosti kasvavia puun alkuja ja muita sellaisia risuja pois. Eikös se ole sitä ennakoivaa metsänhoitoa...


Yläkuva on sarjasta jotka otin uudesta tyynystä. Ilmeisesti paras kuva oli kuitenkin Nietoksesta koska tyynyähän ei tuossa juurikaan näy. Kissa Tampereelta ja tyyny H&M Home :sta. Päätin lisätä sisustukseen mustaa sillä meillä on musta jalkalamppu joka muuten näyttää hieman orvolta. Olen myös etsinyt mustaa lampunvarjostinta jonka halkaisija olisi 40-50 cm, pöytävalaisimeen, vinkkejä? Ikeassa ei ole.




Meillä on mennyt aivan järjettömästi aikaa kaupoissa juoksemiseen. Olemme joko etsineet jotain tai hankkineet jotain ja sitä jotain tuntuu koko ajan tulevan lisää. Sellaisia pikkujuttuja niinkuin seinäkoukkuja tai ruuveja. Viimeksi hain Ikeasta alakerran vessaan saippuapumppuja. Nyt olen päättänyt etten tee enää ainoatakaan reissua mihinkään siksi että pitää hakea jotain vaan pärjätään ilman kunnes tulee jotain muutakin asiaa lähistölle. Paitsi että menen huomenna Eurokankaaseen... Habitaressakin kävin ja paras anti oli laadukkaat tunnit parhaan ystäväni sekä kummityttäreni kanssa. Muuten käteen jäi vain yksi marokkolainen pouf (ilmeisesti muuten ne ruskeat haisee edelleen mutta värjätyt ei -argh) ja mieleen sitäkin vähemmän.


Listoja ei ole vieläkään mutta innostukseni mattoihin ei ota laantuakseen. Päätin etten halua verhoja ruokailutilaan ollenkaan joten tilasin Carpet Vistasta Kelim maton ja ilmeisesti kyseessä on monessa blogissa nähty Dorri Stripe. Matto on isoin mahdollinen eli 320cm x 220cm ja istuu paikalleen kuin valettu. Tai ainakin sitä mieltä on ystäväni, äitini sekä minä, miehen mielestä matto on ihan ok. Miltä näyttää sinne, hitti vai huti?

Olen ajatellut seinälle lipaston päälle isoa peiliä ja mielessä on kummitellut Ikean Songe. Siinä ja siinä onko kehys "vähän liikaa" vai ei mutta luulen että raahaan ainakin kokeiltavaksi. Mikäli peili tuohon vasemman puoleiselle seinälle tulee niin Gunnar Finnen patsaiden takana näkyvä Roomlightin Gera betonivalaisin pitää muuttaa olohuoneeseen ja sitten pitää etsiä vastaava lamppu tilalle mutta erilaisella jalalla.


Viime viikonloppuna käytiin ystävien kansa Hyvinkään Suurmarkkinoilla. Minulla oli asiaakin sillä ostoslistalla oli pärekori sekä terassille harja. Harja löytyi mutta pärekori jäi saamatta, olivat kuulema loppuneet Tammisaaressa. Oli superkiva pitkästä aikaa kävellä ulkona ja nauttia vilinästä, ilman kiirettä. Ihan olla vaan. Jii kantoi minun laukkua ja täytyy sanoa että Lumin laukku sopii kyllä hyvin hänellekin. Ihan vielä en ole kuitenkaan valmis luopumaan laukusta koululaiskäyttöön...










Mennään eteenpäin, syvemmälle syksyyn !




17 kommenttia:

  1. Kaunis raikas matto, en minäkään laittaisi verhoja, kauniit ikkunat suoraan luontoon:)

    VastaaPoista
  2. Matto sopii tilaan täydellisesti ja tila ei sen kanssa verhoja kaipaakaan.

    VastaaPoista
  3. Matto sopii hyvin ja on tarpeeksi iso, yes! Silmääni ottaa ne liian pienet postimerkit, etenkin ruokaryhmän alla.
    Parasta postauksessasi oli kuitenkin toteamus noista haisevista pouffeista. Meillä oli joskus 90-luvulla pari ruskeaa, mutta voi hitto sitä lemua. Äkkiä joutuivat ulkoruokintaan. Luulin jo kuvitelleeni koko asian, kun kukaan muu ei sano hajusta mitään :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä, ei tosiaan kaipaa verhoja. Meillä ei ole kotona verhoja ollenkan, mutta sälekaihtimet kyllä. Nekin lähinnä siksi, että aurinko kuumentaa välillä ikkunan läpi liikaa, tai toisaalta voi häikäistä hetken aikaa pahasti sieltä ikkunan takaa.

    VastaaPoista
  5. Ruokailutila on IHANA! Ja hei bellan tukka, kuivat latvat pätkästy? Tosi pirtee!

    VastaaPoista
  6. Matto on täysi kymppi ja nuo ikkunat, oi! :)

    Tytön hiukset ovat upeat, wau ja neuletakkikin niin Bellan näköinen.

    Ihanaa syksyä sinne, nautiskelkaa!

    VastaaPoista
  7. Toi matto täydellinen tohon tilaan :) Mulla on ollut mielessä kans mustavalkoraidallinen matto ruokapöydän alle, ehkä sen joskus vielä hankin. Vilkaisin sen peilin Ikean sivuilta, se olis kyllä varmasti se kuuluisa piste iin päälle :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos villa auroora :) Luonto on tosiaan läsnä ja vaikka en ikinä sisustaisi itse vihreällä niin näin saa kivasti sitäkin kotiin.

    Kiitos Viivi. Kävinkin eilen blogissasi joka oli minulle han uusi ja palailen kun taas jostain napsin vähän aikaa, näytti oikein mukavalta.

    Saija kiitos, alkaa mies jäädä "kakkoseksi" ok -kommentteineen :D

    Tuija. Sama juttu, en kestä liian pieniä mattoja, sellaisia postimerkkejä siellä täällä :D Isot matot ovat valitettavasti useasti todella kalliita joka karsii ostopäätöksiä varmasti, etenkin jos ei ole ihan varma. Tämä matto on mielestäni lähes ilmainen alle 200 euron hinnallaan ottaen huomioon materiaalin sekä koon.

    Ja kuule tosiaan ne pouffit! Meillähän on se valkoinen ollut jo jonkin aikaa ja päätin jo samantien että haluan myös keskiruskean sille kaveriksi. Viimein messuilta ostin Dokkänin osastolta sen ruskean, sen kummemmin rahia tutkimatta. Ja kotona... ARGH. Huomasin että rahi ei haise kuitenkaan sisällä ellei nenää työnnä kiinni rahiin ja voimakkain haju on rahin sisäpuolella. Aion kokeilla soodaa ja sen jälkeen voitelen jossain nahkarasvalla sisäpuolen, työnnän fyllit sisään ja toivon parasta :D

    Meillä on Anonyymi aika sama juttu verojen kanssa :) Edellisessä kämpässä oli olohuoneessa aika huomaamattomat kolme vuoritettua silkkiverhoa ja muualla vain sälekaihtimet. Nyt meillä on olkkarissa lamelliverhot ja makkariin tulee valoverhot (tästä ehkä tapellaan vielä miehen kanssa joka haluaa pimennysverhot) ja lastenhuoneisiin tulee niin ikää valkoiset pimentävät rullaverhot.

    Kiitos Anni <3 Ja piti vähän ottaa kuivia mutta päätinkin leikata lyhyeksi... ja olisin leikannut vielä lyhyemmäksi mutta tajusin että hiukset pitää saada harrastuksissa kiinni. Nyt nuo riittävät juuri alasaparoille :D Ja kiitos, minäkin tykkään vaikka mielestäni tytöllä pitää olla pitkät hiukset. Toivon että kasvavat nyt vahvempana taas pidemmiksi sillä hiukset oli ennen leikkausta aika luirut.

    Kiitos Bambi <3 Oon ihan inlööv neuletakkiin, mieletön alelöytö Monsoonista! Ja värikästä syksyä myös teille!

    Niin se taitaa olla tanjkris :) Tässä on ihan hyvä vaihtoehto jos mustavalkoista mattoa halajaa sillä maton voi kääntää toisinpäin kun on liian likainen katseltavaksi ;) Pidän tosiaan siitä Ikean peilista PALJON, se on mielestäni ihan täydellinen ja ainoastaan mietityttää että onko se liian kiiltävä tilaan. Tosin sehän hoituu sillä ettei pyyhi pölyjä kehyksestä :D

    VastaaPoista
  9. Teidän uusi koti on niin ♥.
    Ihanaa kun matto on iso ja ikkunat eivät todellakaan kaipaa verhoja!

    Tervetuloa syksy!!

    VastaaPoista
  10. Pihakuvia kiitos. Kaipaan ideoita omaan pihaan.

    Ihana koti teillä!

    VastaaPoista
  11. Ihanat kuvat <3 matto on kyllä mitä parhain tuohon tilaan.

    VastaaPoista
  12. Ehdottomasti matto on hitti. Sen verran hitti, että olen vähintäänkin vihreänä täällä ja kaipaan omaa :D
    No ei.. meillä on ihan hyvä (ok) matto olkkarissa (vaikka kaipaakin vaihtoa) Murun mielestä..

    Odottelen silti sitä hetkeä, kun ipanat kasvaa ja sinne ruokapöydän alle voi tosiaan sen maton laittaa!

    VastaaPoista
  13. Oi vitsit, tuo talo on aina vaan niin ihana! Olen kade, mutta samalla onnellinen teidän puolesta :-D

    Ihania nuo kynttilälyhdytkin, mistä?

    VastaaPoista
  14. Käyn aika ajoin katselemassa kauniita kuviasi.
    Ensin kiinnittyi huomio juoksukuvassa kuopuksesi pöksyihin, taitaa meillä olla samanlaiset : )
    Sitten taustan maisemiin...taisitte olla meidän nurkillamme, sininen talonkulma taustalla on meidän!

    Syysterkuin Minna

    VastaaPoista
  15. Viimein pääsen taas tänne piipahtamaan, yritän tänään illalla ehtiä bloggaamaankin..

    Kiitos Tanja :)

    Kiitos Anonyymi :) Tiedätkö kun olen aivan järjettömän huono minkään kasvillisuuden kanssa :D Nyt olemme lähinnä pihaa katsoneet ja miettineet ja ensi vuonna laitetaan kyllä jotain muutosta. Luulen että menemme äitini kanssa ainakin Marketanpuistoon etsimäään ideoita, haluan simppeliä ja simppelia: ruusuja ja jotain heinää ja sellaista. Pihalla on nyt vaikka mitä mutta siirrämme ja karsimme :) Ei ensivuonna yroerään niitä pihajuttuja enemmän.

    Kiitos -S-!

    LPT, nyt tilaat uude maton vaan, ei ole hinnalla pilattu ;) Ja tuonhan voi kääntää kun likaantuu... ja ainakin dominot lähtee iisisti imurilla :D

    Kiitos Jassu, teijän pitää tulla kylään niin huomaat että laajakulmasta se vaan johtuu ;) Ja lyhdyt on by H&M ja Prisma :)

    Moikka Minna ja kiva kuulla!Hauskaa että tunnistit talosi vaikka minun silmään näyttävät avian tunnistamattomilta kun ei ole oma kotikatu :) On muuten todella kaunis katu, hyvin tunnelmallinen!

    VastaaPoista
  16. Kaunista. Mä täällä huokailen ja ihailen tuota teidän ruokailutilaa ja noita ikkunoita. Tykkään.

    Mä voinkin tuoda Lilan sulle parturoitavaksi, pitäs latvat pätkästä, mutt äiti ei saa

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥