30.9.2013

Lasten kylpyhuone


Olen tällä hetkellä siinä etuoikeutetussa asemassa että saan pestä hampaani ilman että jynssään samalla hammastahnajäämiä lavuaarista ja puutasoista. Saan myös nauttia siististä kylpyhuoneesta joka ei ole täynnä likapyykkiä, puhdasta pyykkiä, ulkovaatteita, kurahousuja, saappaita, lavuaarileikkejä ja mitä tahansa muuta mikä kuuluisi kodinhoitohuoneeseen tai lasten kylpyhuoneeseen. Tämä johtuu siis siitä että kodinhoitohuoneen lisäksi meidän lapsilla on oma kylpäri -halleluja! Kyllä minä olin vaatimuksena pitänytkin kun etsimme taloa että kaksi vessaa pitää olla mutta se että niitä on kolme  plus saunaosasto, antaa arjelle aivan uudet ulottuvuudet.


En ole niin hc-sisutaja että remppaan koko kämpän uusiksi ja laitan niin lapsille kuin vieraillekin vain parasta, vaan pyrin käyttämään mahdollisimman paljon hyödyksi jo olemassa olevia ratkaisuja sekä tekemään asioita luovasti. Onnekseni löysimme talon joka on lähtökohtaisesti makuani mukaileva mutta silti lasten kylpyyhuoneen nähdessäni totesin että tuo sininen saa sitten lähteä ja hetikään ei ole liian nopeasti. Olin varma että vaihdamme kaapistot valkoiseen tai harmahtavaan pyynsävyyn ja maalaamme katon valkoiseksi.
Reissussa kuitenkin välähti. Se että jenkeistä saa ihan mielettömiä kylpyhuoneen sisustoja ei tullut minulle yllätyksenä ja päätinkin etsiä lapsille sopivat tekstiilit reissusta. Kun Bed and Bath Beyond :ssa tupsahti eteen Hawaii -aiheiset pyyhkeet lisukkeineen, oli se menoa. Ihan täydellisesti lapsekasta olematta lapsellista! Samalla tajusin ettei sinistä kaappiakaan tarvitse vaihtaa sillä Markon oppien mukaan: mitä et voi piilottaa niin korosta menemään ja minähän korostan!

Suihkuverhoa ei tilaan tarvitsisi koska sen takana on suihkuseinä mutta mielestäni verho kuitenkin tekee tilasta huoneenomaisemman sekä korostaa sitä sinistä. Surffilautasaippua-pumppu sekä tiki-mukit hammasharjoille kuuluvat samaan tuoteperheeseen kuin verho ja käsipyyhkeet. Lisäksi ostin molemmille lapsille Macy's :tä uudet Lacosten pyyhkeet (2*vihreä ja 2*oranssi) ja pisteenä i:n päälle kaksi Lacosten pyyhemattoa pyyhkeiden värissä. Molemmat lapset tykkäävät alligaattoreista ja krokotiileistä eli tämä sattui paremmin kuin hyvin kun matelija sopii vielä muuhunkin teemaan. Lavuaarin päälle on tulossa isompi peili mutta se odottaa vielä asennusta.


Lasten kylpyhuone on todella kaukana siitä vaaleasta tyylistä mikä on ominaisempaa sisustusmaulleni mutta rakastan kylppäriä juuri tuollaisena. Jopa puinen katto sopii nyt tilaan hyvin eikä mielestäni tarvitsekaan maalikerrosta (ja viimeistään nyt ainakin osa ystävistäni tipahtaa tuolilta). Vihreä ja oranssi eivät ole ikinä kuuluneet lemppareiheni ja sininen kauteni on jäänyt kauaksi 90-luvulle. Puisesta panelikatosta ei tarvitse varmastikaan eden mainita ja viimeiset 10 vuotta olen inhonnut suihkuverhojakin. Tässäpä nuo kaikki elementit kuitenkin yhdistyvät tarkoituksella ja todella toimivasti. Samalla kylpyhuone alleviivaa sitä tosiasiaa että itselleen mieleisen sisutustuksen voi tehdä kaikesta siitä mistä ei pidä kun paikka ja tarkoitus on kohdallaan. Kylpyhuone varmasti jakaa mielipiteitä mutta tärkeintä on että loppukäyttäjät sekä allekirjoittanut tykkää, eiks :)

JK. Nyt vasta muistan mainita tuosta pyyhetangosta. Eli tanko on ostettu Ikeasta, on muovia ja kiinnitetään seinään ainostaan imukupeilla. Tanko on nyt ollut tuossa jo hyvän aikaan ja siinä roikkuu paksut pyyhkeet myös märkänä ja niitä kiskoo siitä kaksi lasta. Hyvin on pysynyt paikallaan eli uskaltaisin suositella tätä vajaan 10 euron löytöä jos ei halua porata kaakeleihin reikiä tai ei ole vielä varma tangon lopullisesta sijoituspaikasta.

(On muuten ihan erivärisiä nämä kuvat mun läppärillä, padilla ja puhelimessa mutta yrittäkää kestää)

8 kommenttia:

 1. Onpa onnistunut makeover, todella! Todella kekseliäästi oot kääntänyt kylpyhuoneen hmm.. arveluttavat ominaisuudet voitoksi. Nerokasta ja hauskannäköistä!

  VastaaPoista
 2. Jep, ihan loistavaa työtä!!
  Ja ihanaa, että arvostat tuota arjen luksusta. Meillä on juuri kuvailemasi painajaismainen tilanne - putkimiestä odotellaan jotta saataisiin yläkertaankin vettä...

  VastaaPoista
 3. Katto näyttää kuvissa vaalealta eikä puunväriseltä?

  Suihkuverhoista: eihän ne tosiaan aina kovin tyylikkäitä ole, mutta mä en ymmärrä pelkkiä suihkuseiniä tms., kun joskus kuitenkin muitakin perheenjäseniä käy siellä kylppärissä toisen ollessa suihkussa ja sitten ei olisi kunnollista näkösuojaa....

  VastaaPoista
 4. Kiitos Miikkis :) Ärsyttävääv kun jollain koneella sävyt näyttävät keltaisilta ja jollin ei. Jokatapauksessa kaikki kaakelit jne. ovat kirkkaan valkoiset, siis livenä :)

  Tanja, olen asunut viimeiset kuusi vuotta alle 80 neliössä ja yhdellä kylppärillä -voit vain uskoa ettei mene päivääkään etten muista nauttia tästä nykyisestä tilanteesta ;)

  Anonyymi, katto on puupanelia jossa on hentoinen valkolakka tai joku vastaava pinnassa. On kyllä livenä enemmän puun värinen kuin valkoinen ja kattolistat ovat tummaa puuta.

  Nykyään on tosi kivoja suihkuverhoja. Joka tapauksessa kun meillä ei muutenkaan verhjoja ole ja pidän enemmän suorista ja graafisista linjoista, ei kauniista kuoseista huolimatta oikein suihkuverhot tipu. Olen samaa mieltä myös siitä että lasiseinä (vaikka kuvioitukin) ei toimi kunnollisena näkösuojana. Toki lasten kylppärissä ainakin toistaiseksi eniten nautitaan suihkuverhon ulkonöästä ja siitä että myös kulkuaukkoon saa nyt suojan kun lapsilla tuntuu sitä vettä roiskuvan aikalailla erimäärin kuin aikuisilla :D

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana lasten kylppäri! Kivoja juttuja löysit Jenkeistä. Kaikki sopii hienosti yhteen.

  VastaaPoista
 6. Upea kylppäri ja hiukan oon kateellisena sun o:)

  VastaaPoista
 7. Loistava asenne ja hieno lopputulos!! Oi miten rakastan jenkkien kylppärisisustusta ja sitä että kaikkea on saatavilla täydellinen setti valitun teeman mukaan.
  CalGirl

  VastaaPoista
 8. Kiitos Pikku-Hiiri ja Willa-Helmi :)

  CalGirl, no älä muuta sano :D Ei olis juurikaan sisustuspulmia jos asuis rapakon sillä puolen...

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥