9.12.2012

Kylä lähtee!




Nimittäin TALVI. Nyt on skimbakausi avattu ja vihdoin sellaista talven tuntua tässä kaiken härdellin keskellä.Vaikka työpäivät eivät ole lyhentyneet, on satanut lumi ja mukava pikkupakkanen taanneet että viikonloppusin voi ilakoida arkipäivienkin edestä. Tänään haettiin tuntumaa rinteeseen ja Jii on ilmoitettu ensi vuoden puolelle alkavaan lumilauta-Temppukouluunkin. Välissä käydään vielä Tahkolla laskemassa eli kyllä tästä hyvä rinnekausi kehkeytyy. Allekirjoittanut on nauttinut jälleen yhteisestä ajasta niin perheen kuin kamerankin kanssa.


Tytölle sain viimein käyttöön kaksi vuotta sitten tehdyn alelöydän eli Peak Performancen vakosamettiskimbatakin. Se on aivan mielettömän ihana ja marinoitunut hartaudella kaapissa. Kaveriksi hain (taas) Lilliksestä Peakin ruutuhousut ja ostin lapsille samis NY pipot jostain Stadiumin alekorista taannoin. Jiillä on viimevuotiset kamat ja nyt lapset on aika samiksina rinteessä, ei tunnu haittaavan. Tykkään Peakin rinnevarusteista ja melkeinpä suoraan hankin aina ne tutut kun kasvua on tapahtunut. Merkin takit saa kiinni housuihin neppareilla joka takaa lumen pysymisen vaatteiden ulkopuolella, takeissä on lipputaskut oikealla kohdalla eikä kestostakaan ei moitteita ole.  Pitkähkö mitoitus mielestäni merkillä on eli Jiillä on takki 160 cm/ housut 150cm ja Padmén setti 120cm.




Innolla joulua kohti ja nautitaan talvesta !




Jk. Odottelen vielä viikon että Juneau-takin voittaja ilmoittautuu, sitten ei varmaan auta muu kuin arpoa uusi voittaja, vai mitä mieltä olette? Kodiak lähtee huomenna voittajalle ja ensiviikolla arvon kerraston voittajan.

11 kommenttia:

  1. Wow mikä meininki kuvissa ja releet myös! Miten rinteessä sujui?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anni :) Ihan kivasti meni rinteessä, ajattelin siitä vielä postausta laittaa mutta jatkui ikäänkuin siitä mihin viime vuonna jäi. Itsehän en ollut rinteessä kun alaselkä meni taas jumiin ja olo on sangen konstikas :(

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että olette saaneet skimbakauden avattua. Mä ajattelin tähdätä ensi viikonloppuun muta taitaa mennä joululomalle.. Ja kivathan nuo Peakin tämänkin vuoden ruutuhousut ovat! Elleniä en saanut vielä tungettua niihin 120senttisiin, mutta ensi talvena sitten. Täällä nimittäin myös suositaan noita Peakin kamoja. Ja tuo samettitakki ♥

    VastaaPoista
  4. Hienoa, siitä se kausi lähtee käyntiin.
    Ja noi kuvat, ihanan riehakasta menoa:)
    Tosi magee toi Peakin takki. Ja noissa Peakin housuissa on hyvät säädöt, pysyy jopa meidän hoikkisella jalassa ilman henkseleitä.

    Me kävästään kanssa Tahkolla helmikuussa.

    VastaaPoista
  5. Ihanat lumiset kuvat!!! :)

    Te ootte tommonen sporttiperhe. :D Me vaa pyöritellää lumiukkoja ja mennää pulkkamäkee..heh.. :D

    VastaaPoista
  6. Ihana, erityisesti tuo vimmeinen kuva, riemua talvesta! Ja tuo samettitakki on ihqu!

    Ainoa miinus noissa peakin vaatteissa on ettei ole heijastimen heijastinta, kun ei meillä pelkkä rinneasu ole. Muutoin meidän suosikki myös. Reiman lasketteluhousut kilpailee kovasti nyt meidän 7v -tytön suosiosta peakin housujan kanssa (löytyy heijastimetkin), teilläkin näyttää vastaavat testissä olevan. Seurailen mielenkiinnolla sun kokemuksia.

    Ihanaa Joulun aikaa!

    t. Susu

    VastaaPoista
  7. Hei, ei liity nyt aiheeseen mutta onko Hesan ihan ydinkeskustassa jotain kivaa lankakauppaa? Olen tulossa loppuviikosta työmatkalle niin voisin käydä katsomassa jotain kivoja lankoja. Stockan lankapuolen löysin viimeksi kun kävin..

    VastaaPoista
  8. Moikka Tanja :) Kivat on ja tykkään tosi paljon tuosta että housut on kirjavat ja yläosa ei ja ruutu on niin klassisen kiva aina :)120 cm tuntuu olevan aika passeli kun lapsi on sen 120 cm, hieman elättelen toiveita että nuo menisivät vielä seuraavankin talven. Samettitakki on 2die4, mulla ja miehellähän on noi saman "sarjan" samettitoppahousut :)


    Katri, aivan totta tuo säätö. Pysyy hyvin Jiinkin jalassa ja omasta kokemuksesta tiedän että housut myös tuntuvat tosi hyvälle päällä :) Tahko on kiva ja kompakti!

    Pieni Lintu, en nyt siitä sportisuudesta tiedä, etenkin kun tässä selkävaivaisena tänäänkin olen fyssarille menossa :D Mutta tunnustan että lapset olen ohjannut rinneharrastukseen pitkälti siksi että saan itselleni seuraa ja syyn mennä rinteeseen :) Meidät löytää pulkkamäistäkin... suomen talvi on monesti vain niin lyhyt hyvien kelien suhteen ettei laskettelu/luistelu/pulkkailulle tunnu riittävän tarpeeksi aikaa ;)

    Kiitos Susu :) Ja aivan totta tuo heijastimien puute! Onkohan niin että suunnittelijat ovat todella ajatelleet että peakilla ollaan vain rinteissä sillä heijastimien puute ei ole muuten selitettävissä.

    Ja jos nyt vertailen muuten Reiman-ja Peakin housuja niin mielestäni Reimat ovat leveämmät vyötäröstä ja lahkeet ehkä hitusen kaposemmat. Reiman materiaali on kyllä notkeampi, siis ainakin tähän ruutuhousuun verrattuna. Ruutuhousujen kangashan on canvasmaisempaa kuin Peakin perustoppakangas on. Kestoone n osaa ottaa kantaa kun kummatkaan eivat varsinaista kestotestiä ole saaneet, Peakin housut ovat kyllä viime talven jäljiltä uuden veroiset.

    Rauhallista Joulun odotusta myös sinulle :)

    Mar3ngi
    Minulle ei tule nyt yhtään lankakauppaan mieleen ydinkeskustasta..

    Senaatintorin laidallahan on Kiseleffin talo jossa taisi Kerällä olla Pop up-myymälä mutta ei kai enää ole. En tiedä olisiko siellä muita lankamyyjiä.

    Nyt on Wanhalla (Stockaa vastapäätä) myös Tuomaan Markkinat jossa voi lankamyyjiä olla ja pääsymaksua markkinoille ei ole.

    Oma luottokauppa Villavyyhti on Vallilassa jonne kyllä keskusta pääsee ainakin ratikalla, varmasti bussillakin.

    Olisiko muilla lukijoilla vinkkejä Mar3ngille?

    Kiitos kaikille kommentoijille ja valoisaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  9. Heippa!

    Mahtavia kuvia :) Onhan se ihan kiva, että talvi vihdoin tuli (kuitenkin).

    Lankakauppaan vain kommentoisin, että Korkeavuorenkadun Menita on ihan mahtava. Siinä Ratakadun kulmassa, vinosti Designmuseota vastapäätä. Loistava valikoima ja palvelu.

    VastaaPoista
  10. Ohikulkijan kysymys: mitkä kivat harmaa-pinkki talvipopot tytölläsi on jalassa? Sopii ihanasti tuohon kauniiseen asukokonaisuuteen. Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
  11. Kiitos Hanna, en muistanut ollenkaan Menitan kaupungin myymälää!

    Ja tytön kengät ovat Sorelit mutta hieman tyttömäisemmät kun yleensä näkee, kyseesä Pac 1964, http://www.sorel.com/Children’s-1964-Pac™-Graphic-Boot/NC1847,default,pd.html Tosiaan käyvät kivasti tytön skimbavaatteisiin. Kiitos kun ehditte käydä ja kommentoida 💗 ja okein hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥