17.10.2012

Päivitellään 10/2012

edit. jep, olikin jo lokakuu.

Olen lähes varma että viime vuonna oli ihan sama tilanne. Lähes varma että joka syksy kun pidämme pienet lauantai-kahvit näihin aikoihin, on poika saanut jonkun kevyen kenttäflunssan josta myös minä saan osani. Ja samaan aikaan miehellä on aina joku matka. Enkä edes tarkista blogista onko näin, oli tai ei niin nyt on näin. Ja mikä se kenttäflunssa on? Se on sellainen kun ei voi uskoa että kesä on ohi ja kentällä pitää olla muutakin päällä kun trikoopaita tai korkeintaan huppari. Niin sitten tullaan yökylästä kotiin nenänaluspunasena ja kääriydytään peittoihin sohvalle teekupin ääreen. Siis poika, en minä. Tästäkään ei kyllä sovi marista sillä olemme todella harvoin kipeänä.

Minä olen ollut töissä, juossut uimahallilla, tenniskentällä, kaupassa... koska ne kahvit on lauantaina. Tuntenut huonoa omaatuntoa kun olen "kiukutellut" lapsille, jotenkin vajaakuntoisena pinna on vaan ehkä kymmenisen senttiä lyhyempi kuin muuten. Olen vakuuttunut että villasukat, hunaja ja 10 kuppia teetä päivässä parantaa pienen orastavan flunssan ja t o d e l l a  kipeän kurkun... Eli en siis puhu nyt, terkkuja vaan kavereille että elekää soitelko ;) Tänään tyttö sanoi minulle että minun pitäisi mennä äänestämään kun sanoin että minulta on mennyt ääni ja siksi puhun niin hiljaa.


Ja olen niiiiiiin ylpeä tytöstä. Hän ui jo 25 metriä eli ison altaan mitan ihan itte (pystynköhän enää itsekään moiseen). Selkää tai myyrää, onko se myyrä muuten sama kuin koira? On tätä odotettukin sillä se iso-allas on niin kutsuva kun velikin ui siellä. Hassua kyllä ettei meidän uimahallissa saa harjoitella isossa altaassa vanhemman johdolla ennen kun osaa uida sen koko mitan... Mitenhän sitä voi oppia jos ei siellä isossa altaassa sitä pidemmän matkan uintia saa harjoitella.

Aivan yllätyksenä myös tuli että tyttö osaa heittää avokelalla. Siis kalastaa, virvelillä juunou ja minun mielestäni sillä konstikkaammalla kelamallilla. Tämä on enemmän isin heiniä vaikka itsekin lapsena olin tosi innostunut kalastamisesta. Nämä kolme käyvät monesti kalassa mutta jotenkin olin ajatellut että tyttö leikkii vain madoilla tai on mato-ongella.

Ja tiedättekö muutebn mikä on ehkä yksi hienoimmista piirteistä mitä 11-vuotias omaa. Sen voi lähettää kauppaan kun itse lepäilee sängynpohjalla! Lista ja rahat mukaan ja se osaa. Ihan todella helmee. Muutenkin jännä ikä, välillä niin iso mutta kuitenkin vielä niin ihanan pieni. Täällä järjestetään sellainen Kirkkoyö 4.-6. -luokkalaisille. Jii halusi ehdottomasti mukaan joukkoon, kukapa nyt ei haluaisi nukkua kirkossa ja illalla käydä hautuumalla sekä leikkiä fikkaripiilosta. Onhan tuo kavereilla yökylässä ollut mutta ei vielä tälläisessä "leiri-tyyppisessä", vähäks äitiä jännittää.
Ja sitten aiheesta moottorisahaan. Sain Indiedayssilta sähköpostia ja ajattelin että kun edellinenkin postaus herätti kovasti keskustelua niin laitan vähän lisätietoa aiheesta kiinnostuneille.

Uudesta Indiedays Inspiration -palvelusta lukija löytää samalta sivulta 300 laadukasta yhteisöön kutsuttua blogia. Indiedaysin omien blogien lisäksi portaali näyttää 300 blogin uudet postaukset värikkäänä kuvavirtana. Näin lukija voi helposti bongata häntä kiinnostavat jutut ja löytää uusia inspiroivia blogeja. Indiedays on kesän aikana tutustunut tuhansiin blogeihin ja valinnut yhteisöön mukaan ne, joiden bloggaajat jakavat lukijansa kanssa inspiroivat juttunsa ja laadukkaat valokuvat. [Lähde: ID]

Kuten jo aiemmin todettu, minun blogini pysyy bloggerissa mutta tänne pääsee jatkossa myös ID:n Inspiration sivuston kautta. Koska en ole mukana markkinointiyhteistyössä, saan edelleen päättää blogini ulkonäön sekä mahdoliset yhteistyökumppanini 100 prosenttisesti. Tämä on minulle tärkeää koska kyseessä on kuitenkin blogi jonka pohjana on valokuvat joten visuaalinen ilme on minulle todella tärkeä ja haluan että se pysyy minun päätettävissäni. Jatkossakin teen todennäköisesti välillä yhteistyötä joidenkin yritysten kanssa, ihan niin kuin tähän asti. Eli sinänsä tämä yhteistyö ID:n kanssa ei muuta mitään muuta kuin että nyt tänne niin sanotusti pääsee "oman kyydin lisäksi myös julkisilla".

Uusi sivusto on jo kutsuttujen nähtävissä. Pääset sinne menemällä alla olevaan osoitteeseen ja jättämällä sähköpostiosoitteen ja sinulle lähetetään tunnukset sivustolle. http://indiedays.com/showroom/inspiration/

Olen jonkun verran itse ehtinyt jo sivustoon tutustua ja se vaikuttaa tosi helppokäyttöiseltä sekä laajalta aihepiireittäin. Sivusto miellyttää minua myös visuaalisesti, joka olikin viimeinen mahdollinen kompastuskivi sitoutumiselleni. Tänään näin bannerin joka näkyy blogini sivupalkissa sillon kun blogiin tulee Inspirationin kautta ja sekin näytti ainakin nyt aivan ok:lta. Tässä bannerissa näkyy siis muiden yhteisön blogien uusimmat päivitykset, aivan kuten tuossa oikealla nyt näkyy ne mitkä minä olen siihen asettanut. Olen tottunut navigoimaan blogeissa oman blogilistan kautta ja sitten minulla on sellaisia vakkariblogeja joiden listaa myös käytän ahkerasti (kiitokset tästä mm. Katrille ja Jassulle!). Mielenkiinnolla odotan lisääntyykö bloginavigointi uusissa blogeissa tuon sivuston kautta, sen aika näyttää.


Kaikki kuvat on otettu jokunen viikko sitten Munkan ja Turunväylän "kulmasta" jossa menee pitkät pontonisillat.

***

12 kommenttia:

 1. Hienoa tuo uimataito, joten mä laitan meidän muksut sulle uimakouluun:)

  Mä voin sitten lähteä kalastamaan teidän lasten kanssa siksi aikaa.

  VastaaPoista
 2. Katri
  Älä mulle laita, epäilen että tällä lapsella uimataito on jotenkin sisäsyntystä. Jii kävi uimakoulun 3 kertaa ja ei oppinut uimaan siellä. Padméhan oppi sukeltamaan jo 4-vuotiaana ja ui sillon noin 3-5m. Nyt on siis uimiksen alkeis2:ssa. Luulen että tässä käy kohta niin että muna opettaa kanaa :D

  Mutta saat mennä kalastamaan, muhun on iskenyt joku mato ja kalakammokin.. etäännyn selkeästi luonnosta :D Tai ehkä voisi tehdä jonkun yhteissyysreissun joku päivä :)

  VastaaPoista
 3. Täälläkin podetaan flunssaa. Aivan karmeaa, räkää, särkyä ja yskää riittää, sais jo loppua. Ja teetä ja hunajaa tosiaan kuluu! Pikaista paranemista sinne!!

  Mä poden huonoa omatuntoa tuosta uimataidosta, pitääkin käydä tsekkaamassa nuo kurssit, Emil osaa uida veden alla mutta ei vielä pysy pinnalla - vaikka mun mielståä jo saisi...

  Ja mitä tulee kaupassa käyntiin, meillä Ida on mysös kinunnut viikkojha, että haluaa käydä kaupassa toimittamassa jonkun jutun ja eilen sitten pääsi ja oli ihan superylpeä (eikä soittanut kuin kaksi kertaa reissultaan;).

  Kiitos valaisevasta ID-infosta!

  VastaaPoista
 4. Moikka Tanja ja voi ei :( Meillä on joku kummallisempi pöpö tai sitten olen dumpannut itseni ja lapset niin täyteen D:tä ettei tule kunnolla tauti päälle :D Eli veto pois, ääni pois mutta muuten ei vielä muita oireita. Toivottavasti paranette pian, eihän sitä nyt kukaan halua sairastaa kun on viikonloppukin tulossa!

  Padmäekin tosiaana aluksi ui veden alla ja sitten jossain vaihessa tajusi että tosiaan sitä päätä voi pitää pinnan yläpuolellakin :D Alunperin laitoin tytön uimakouluun juuri siksi että oppisi uimaan mutta hän halusi jatkaa joten siksi käy edelleen joka viikko uimiksessa ja homma jatkui ikään kuin harrastuksena.

  Mieti kun sä saat laitettua Idan kauppaan työnjohtajaks ja Emilin sille kantajaks, sulla on täydellinen combo! Se on kyllä jännä miten lapset ottaa iloa asioista jotka monesti meille aikuisille on pelkkää pakollista suorittamista :D

  VastaaPoista
 5. Mielettömät nuo sorsakuvat! Olen ihaillut niitä jo tovin...Kyllä olet taitava valokuvaamaan.
  T. lukijasi, joka pistäytyy täällä aina kurkkaamassa upeat kuvasi.

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos! On niin mukava kuulla että täällä käydäön varta vasten kuvia katsomassa, välillä on sellainen epäonnistumisen verho päällä. Varsinkin nyt kun niin vähän on ehtinyt kameraa ulkoiluttaa, eli kiitos sanoistasi todellakin <3

  VastaaPoista
 7. Hei uudelleen!
  Pitää vielä jatkaa ed. kommentointiani valokuvistasi. Tosiaan käyn täällä voimautumassa kauniista luontokuvistasi. Ei juttusikaan huonoja ole;) mutta itselläni on jo lähes aikuiset lapset, joten lasten pukeutuminen, synttärikutsut yms. eivät ole Top 10.ssä tällä hetkellä. Haluan vain kiittää ja kertoa, että blogisi antaa paljon myös kuvien kautta ja eri elämän tilanteessa oleville. Kiitos vielä kerran ja hyvää syksyä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Löysin nyt vasta blogisi, ja täytyykin tutustua aiempiin postauksiinkin. Inspiroivia kuvia :)

  VastaaPoista
 9. Meilläkin tyttö käy uimakoulua vähän niinkuin harrastuksena, ja toivottavasti jatkuukin. Niille ilmoittautuminen vaan on aina sellaista arpapeliä, kun täyttyvät hetkessä... Tällä hetkellä tytöllä on menossa jatkokurssi, mutta siitä tuskin siirretään eteenpäin, kun katsoin, että sen 25 metrin kanssa on myyränä vähän niin ja näin, selkää kyllä menee.
  Jostain syystä se on vaan hauskempaa uida veden alla, eikä sitä tietenkään voi 25 metriä tehdä ;)
  Myyrä tosiaan on kuin koiraa, mutta naama vedessä, oppivatpahan hengittelemään siinä.

  -Jaana

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että pysyt bloggerissa :) Minäkin käyn ihastelemassa kuviasi. Niissä on aina jotain, josta ammentaa arkeen.

  Ja tuo 11- vuotiaan taito. Ihan parasta. "helmee" ;) Fillarilla menee niin vauhdilla, että pikainen toimituskin onnistuu.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vielä A. ♥ Minulla olisi monesti enemmänkin luontokuvia mutten ole aina viitsinyt laittaa kun olen ajatellut ettei ole kiinnostusta, kiva siis kuulla että on! Jatkossa pitänee vaan rohkeasti ammentaa sitäkin puolta enemmän :)

  Kiitos Jonna! Toivottavasti pysyt mukana jatkossakin :)

  Jaana, ihan totta! Se ilmoittautumisrumba on ihan järjetön. En ymmärrä miksei vanhoille oppilaille ole ennakkoilmoittautumista niinkun monessa muussa harrastuksessa on. Nyt harrastus voi katketa jo alkuunsa kun ei pääsekään jatkamaan seuraavassa ryhmässä, ihan hölmöä minun mielestäni. Ja kiva nyt uulla mitä se myyrä on, kuulen aina sanasen sieltä täältä katomoon niin ei ole ihan hanskassa termit. Tyttö ui siis nyt kai koiraa, myyrää ja selkää. Ja huomaa kyllä että se sukeltaminen on kai kaikkein kivintä. Eilen oli myös hyppyä korokkeelta ja esineen sukeltamista vähän syvemmältä. Ihan mieletöntä katsoa sitä kehitystä ja harrastamisen iloa ♥
  Uimakoulussa ei mielestäni lannista sekään vaikka saman kurssin kävisi monta kertaa (niinkuin meillä poika) koska se uiminen on niin kivaa niin eihän lapset edes ajattele että missä ryhmässä ovat.

  Kiitti viidenäiti, täällä pysytään ja kiva että seuraat edelleen :) Ja 11-vuotiaat, ne on ihania ja kamalia samaan aikaan :D

  VastaaPoista
 12. Canada Goose Sale
  Canada Goose Jackets
  Canada Goose Expedition Parka

  Canada Goose Expedition Parka and Canada Goose Jackets at discount price on our Canada Goose Sale store.we offer best service and 100% Top quality.welcome to shopping

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥