24.2.2011

Rakas päiväkirja,

kotipäivä, sairaslomapäivä, missä loma? voisi tehdä vaikka mitä, on aikaa, lapset on mökillä, olisi tekemistä, huutista, tunnustuksia, viikkausta, pesua ja siivousta, villakoiria. Eijeijeijeijei, ei pysty, selkä meni rikki, iskias. Ei  voi, istua, seistä, kävellä, maata mahallaan. No, kaikkea vähäsen, hetken kerrallaan. Olen siis kotona, yksin, tekemisen keskellä,

t e k e m ä t t ä  m i t ä ä n.
Ulkona paistaa aurinko, en saa olla paikallaan joten välillä pyörin pitkin asuntoa, kamera kädessä. Oudoissa asennoissa kuvia, varovasti. Mitään siirtämättä, mitään liikuttamatta. Aurinko paljastaa että ikkunat pitäisi pestä, lattiatkin ja seiniäkin. Ajatella, olen kotona ja paistaa aurinko. Nyt olisi NIIN paljon aikaa tehdä vaikka mitä. Maltan, selän on parannuttava, ja hetikään ei ole liian nopeasti.


Minulla oli vaikka mitä asiaakin,
mutta pää tyhjeni heti
kun avasin bloggerin.
ja aikaakin tässä on rajallisesti,
pitää taas kävellä.


Juttelin aamusella ystäväni kanssa vaatteiden mitoituksista. Kysyi tiedänkö minkä kokoisia uudet Villervallat on, ei aavistustakaan -ehkä vähän pienempiä kuin viime vuonna? Koska eilen meille kotiutui Halensilta ensimmäine lähetys ikinä, innostuin suorittamaan hieman kokovertailua. 4 paitaa, kokona 116 paitsi raidallinen lego on 110. (Paidat alimasta päälimäiseen: next, lego, ladybird ja burre) Aika hurjaa, ei mikään ihme että lapset käyttävät vaikka minkä kokoisia vaatteita, sillä ne vaatteet on vaikka minkä kokoisia!


Ja toinen ystäväni soitti minulle ja kertoi että pitää laittaa valkosipulia selkään, ja minähän laitoin. Ne kertovat että se auttaa iskias-kipuun. Ensin laitoin suoraan iholle ja harsoraitoksen päälle teipillä. Sitten kolmas ystäväni sanoi ettei niin voi tehdä -valkosipuli polttaa ihon. Eli kehitin prosessia, laitoin sipulit kahden harson väliin ja teippasin selkään. Oli muuten paljon helpompaakin kun sipulin palaset eivät tippuneet sieltä välistä lattialle. Niin ja tällä toisella ystävälläni on huutiksesa myynnissä aivan magein anorakki Cupcakelta! Vanhempaa mallistoa, mutta uusi. Olen itse hänelle tuon takin hankkinut ja jos meillä olisi pieni poika, ei se olisi edes myynnissä. Mutta jos kiinnostaa niin täältä katsomaan.


Olen miettinyt myös paljon huutista. Itse yritin hinnoitella kaiken niin että aloitushinnan maksaisin ite tuotteesta, riemusta kiljuen. Mutta on kaikenlaisia ihmisiä ja kaikenlaisia käsityksiä. Hinnat tuntuvat välillä nousevan kovasti ja väkisin tulee mieleen että muistavathan kaikki että suurin osa myytävistä tuotteista on käytettyjä. Että vaikka vaate on tahraton ja siisti, ei se ole uudenveroinen. Inhoan huutiksen termiä "uudenveroinen", eihän sellaista olekaan. On uusi tai "ei uusi" -käytetty. Käytetty voi olla erinomaisessa kunnossa käytetyksi, mutta ei se uusi ole. Ehkä en vain ymmärrä termiä. Pidän Ebayn EUC-termistä paljon enemmän, se on kuvaavampi.  Toissapäivänä olin miettinyt asiaa niin paljon, että tulin kotiin ja aloin tarkistamaan vaatteita uudestaan. Ojentelin miehelle vaatteita käsiin ja kysyin mitä mieltä hän on niiden kunnosta, "Onko näitä edes käytetty?" Ok, eli on ne sitten siistejä, vähintäänkin. Lisääkin sinne huutikseen on tulossa, voinnin mukaan.


Kenkiäkin on mietitty. Sen verran että mittasin lasten jalat tällä (pdf). pompun jalka on jo 37-38 ja padmén jalka ei ole kasvanut yhtään syksystä -oho. Hänen kokonsa on siis edelleen noin 30. Näillä näkymin, syksyn välikausikengät mahtuvat kevään ja muutamat hamsteroinnit saavatkin odottaa seuraavaan syksyyn. (sopii minulle oikein hyvin) Sandaaleja ja tenskuja en vielä ostakaan, mennään kauppaan sovittamaan jalka mukana, kun on ajankohtaisempaa. Tai sitten kun tulee pelko että loppuvat kesken -tämä tapahtunee jo varmasti ensikuussa (huom! ironia). pompulle on kertynyt usemmat tennarit (ja niitä menee) kaappiin joten hän on niin sanotusti "hanskassa".  Yhdet hän vielä pyysi, homma on hoidossa, niistäkin sitten kun lumet on sulaneet. Viime vuonna likka käveli lähes koko kesän Lindexin lipilapeilla, niinkuin sitä edellisenkin. Kahdet vastaavat on nyt jo kaapissa, kesä näyttää miten käy. Epäilen että jotain "oikeitakin" kenkiä silti tarvitaan.Jos huomenna istuminen ja liikkuminen sujuu,
saan ehkä kuvattua lisää huutikseen,
tai lauantaina.
mukavaa torstaita kaikille !
(p.s. mitä katsottavaa telkusta tulee päivisin?)

13 kommenttia:

 1. Paranemista! Selkäkipu on ihan kamalaa kun mikään asento ei tunnu hyvältä kuin ehkä sen hetken.

  VastaaPoista
 2. a u t s... voihan selkä! Osaan kuvitella kuinka turhauttavaa on vaan olla.. tiedän tunteen. Kun tuntuu että hukkuu tekemiseen, ja olisi ihana yksin kaikessa rauhassa häärätä, eikä pysty. Huoh. Mutta toisaalta - pitäisi muutenkin oppia vaan olemaan. Tekemättä mitään ihmeellistä. Mäkin olin tänään kymmenen minuuttia takan äärellä kahvikupin ja uuden sisustuslehden kera, tekemättä mitään muuta. Sitten petti pokka ja lähdin laittamaan pyykkiä kuivumaan ja seuraavaa koneellista pyörimään :)

  Hmm, mä taidan käyttää sitä uudenveroinen-termiä huutiksessa aika paljon. Sillä meidän vaatteet on mun mielestä pääsääntöisesti juuri niitä, uudenveroisia :) Eli esim. kertaalleen pari tuntia juhlissa käytettyjä - niin etteivät edes rypistymään ole ehtineet. Silloin kuvaavin termi on mun mielestä uudenveroinen. Toki käytetty mutta ei juurikaan käytetty :D Tai pari kertaa päällä ollut parempi takki, ei tahroja, ei käytönjälkiä = uudenveroinen.

  Huoh, meillä siis Nelli kuumeessa, kotipäivää vietetään, ja niin piti minunkin laitella kirppisvaatteita kuntoon, ja huutikseen lisää kamaa. Mutta päivä alkaa olla pulkassa, enkä mitään ole saanut tehtyä - paitsi etätöitä, pyykkäystä, imurointia...

  ♥-terkut sinne!

  VastaaPoista
 3. Ainiin, mistä tuo ihana farkkuhame pilkullisella kankaalla on? Mulla alkaa olla tyttöjen hameet vähissä enkä löydä mistään mitään kivaa...

  VastaaPoista
 4. Hello,
  komentoin jo kerran mutta blogger hylkäsi. Olen varmasti epäsuosiossa harvojen postauksien takia.

  Se uudenveroinen termi on siksi minusta hankala, että pelkään että ostaja olettaa tällöin ettei vaatteessa ole ollenkaan pesunukkaa ja sitä phemeyttä mikä pesusta tulee. Ja osaako joku kertoa miksi kuvat menee ihan sössöksi kun laittaa huutikseen?

  Ja kiitän huomaivaisuudestanne selän takia ja toivottelen paranemisia myös muille sairastuville ♥ ...ja hamonen on Halensilta ;)

  VastaaPoista
 5. Eikun Halensille seuraavaksi ;)

  Totta, hankala termi kun ihmiset käsittää sen ehkä erilailla. Tosin sama ongelmaa lienee termissä kuin termissä - subjektiivisia asioita. Mulle ehkä uudenveroinen = ei kertaakaan edes pesty.

  VastaaPoista
 6. Hih, voin kertoa että Halens vetää vertoja Ellokselle, siis toimivuudessaan ;)
  Joo, sepä se kun termit on aina termejä ja jokaisella vähän eri käsitys. Itse mielummin vähän liioittelen vikoja sillä en missään nimessä halua että ostajat pettyvät saamaansa tuotteeseen. Taisin itsekin nyt laittaa "uudenveroinen" luokituksen erääseen vaatteeseen, sillä en osaa edes itse iitä sanoa onko sitä pesty, sillä en muista =D

  VastaaPoista
 7. Löysin blogisi vasta hetki sitten. Innostuin kuitenkin niin kovasti että luin KAIKKI kirjoittamasi tekstit läpi. Viikko siinä meni, omaa aikaa on silloin tällöin.

  Kiitoksia ihanasta blogista, kuvat ovat kauniita ja ajatuksia herättäviä. Lapsesi vaikuttavat kultaisilta.

  Luen varmasti jatkossakin =)

  VastaaPoista
 8. Mulle tuli hengästyminen noista asioista, jotka olet miettinyt/ tehnyt.
  Mä olen saanut 'uudenveroisena' jonkun virttyneen (likaisen!) lindexin paidan huutiksesta - että tosiaan ne sanat voi merkata niin paljon eri ihmisille. En tosin usko, että uudenveroinen olisi ihan sama asia sulle, ettehän te ehdi käyttää varmastikaan niitä vaatteita virttyneeksi ;D

  Ja tosiaan, joskus ne hinnat kyllä on aika kovia. En ole kyllä käynyt katsomassa sun kohteita, enkä muutenkaan. Mutta tarjontaa taitaa olla aika vähän - mihin kaikki piilottavat lastenvaatteensa?

  VastaaPoista
 9. Jaksamista selän kanssa. Täällä toinen, mulla on kaksi pullistumaa tai siis leikattujen pullistumien arpikudokset ovat luultavasti revenneet ja aiheuttaneet uudet pullistumat. Tai jotenkin näin. Mulle selkälääkärini suositteli kivun kanssa tälläisiä ihan ihan pieniä liikkeitä: pakaroiden rutistus, makuulla lantion hyvin hyvin pieni nosto (ei työntö) ja seinään nojaten seisoen punnertaen kevyesti. Äh, en osaa kunnolla kirjoittaa noita liikkeitä, mutta niiden tarkoitus on saada verenkiertoa selkärankaan ja helpottaa. Mulla auttavat vähäsen ts. pääsen liikkumaan.

  Huutiksesta: toi uudenveroinen on vaikea, itse miellän sen niin että vaatetta on käytetty kerran, maks kaksi ja ei mitään käytön jälkiä eikä pesuista tullutta pehmentymää. Mäkin tuppaan liiottelemaan niitä vikoja, ettei vaan tule sanomista. Joskus hinnat karkaa, mutta yritän laittaa lähtöhinnat alhaisiksi ja huutaja sitten itse päättää paljonko on valmis maksamaan.

  Jaksamista ja otahan iisisti. Pieni liike on hyvää, mutta rehkiminen ei.

  VastaaPoista
 10. Sama vaiva täällä. Ja kerrankin kun olisi saanut nukkuakin joskus! Olin niin odottanut lomaa, kun kello ei soi, kun voi vaan hitaasti heräillä. Ja sitten selkäkipu herättää viimeistään neljältä, eikä sen jälkeen kunnolla mukavaa oloa enää saa. Kurjaa :( Jaksamista sinullekin!

  Minusta tuo "uudenveroinen" huutiksessa toimii vain jos myyt vaikkapa pöydän tai telkkarin. Mutta vaatteista..hmm, se on hankala termi. Ja tosiaan siellä monet myy uudenveroisena esim haalareita missä on sitten kuitenkin polvista jo kosteussuojat kuluneet..

  Hinnoista, minusta usein tuntuu, että huutiksessa huutelee monet jotka ei joko tiedä mitä tuotteet maksaa tai sitten ideologisesti ajattelevat, jotka maksavat käytetystä mieluusti vaikka kauppahinnan mutta osallistuvat kierrättämiseen. Olen myynyt kerran siellä yhdet juoksurattaat, 50e kalliimmalla kuin mitä ne sillä hetkellä kaupassa maksoi, 80e kalliimmalla kuin mitä itse maksoin puoli vuotta aiemmin. Silloin ihan hävetti antaa takuupapereita, vaikka eihän se minun syy ole jos toinen huutelee :)

  VastaaPoista
 11. Kiropraktikko.
  Ja olethan käynyt hakemassa fyssarilta kunnolliset iskiasvenyttelyohjeet? Itsellä auttaa kylmä/kuuma hoito ja venyttely heti kun iskias vähänkään ilmoittaa tulostaan (lonkan pudotus, aaah sattuu mutta helpottaa) ja jos oikein kipeäksi pääsee niin vain kiropraktikko saa hermon pois puristumasta.

  VastaaPoista
 12. Oho Vera :D Kiitos kunniasta ja paneutumisesta. Muakavaa että viihdyt ja tulet jatkossakin käymään :)

  Mari A, välillä kyllä pää tuntuukin siltä että siellä tapahtuu ihan liikaa :D Ja jotenkin sellainen fiilis että nyt koko ajan korostuu enemmän tämä, että pitää tehdä hankintojakin aikaisessa. Ihan hönttiä!

  Katri, olen todella huutiskammoinen, toivottavasti nyt tulee kuitenkin sen verran hyviä kokemuksia että käytän jatkossakin :) Ja selkä kävi tänään lääkärissä! Kokeilen myös noita mainitsemiasi liikkeitä.

  Susanna :D No juuri tuo, että minkäs sille voi jos joku haluaa jotain niin paljon että on siitä valmis maksamaan enemmän. Ja tuskin siitä voi ketään moittia, että haluaa saada ostamistaan tuotteista mahdollismman paljon "takaisin". Jaksuja selän kanssa!

  Anonyymi, tänään kävin lääkärissä ja dg:kin on :) Katsotaan miten tästä olo lähtee paranemaan :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Halens-vinkistä :)
  Innoistuin itse asiassa niin että postasin sen, Halensin siis ;)

  ps. Tulisko Liviltä päivisin jotain kivaa? :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥