6.1.2011

Kista Galleria


Ei pöllömpi.
Ei liian iso, ei liian pieni.
Avara ja selkeä.
Ei jäänyt mitään mieleen,
mitä olisi pitänyt olla,
mutta ei olisi ollut.
Kaikkeahan voi aina keksiä,
mutta realistisuuden rajoissa,
on mielestäni
Kista käymisen arvoinen, toistekin.

Tämä on nyt tälläinen yhdistetty
ostosmatkaopasvaatevinkkiyhdistelyfiilistelypostaus.
Alla jotain alesta mukaan tarttunuta, Kistasta.


Cubus on yksi niistä kaupoista jota ei ole Suomessa. Ei kokemuksia mutta ainakin aleaikaan siellä on varsin edullisesti kivoja löytöjä. Likalle muutama yöppö ja mukana tullet tatskat ovat tietysti menestys. Itselleni täältä niin ikään muutama paita kesäksi Nextin farkkujen seuraksi, kuten myös pompulle. Joku noista poikien paidoista maksoi jopa 49 sek, ei paha. Pois lähtiessä pomppu huomasin hatun joka oli kuulema pakko saada, "Michael Jackson -hattu", nyt pitäisi keksiä miten poika malttaa odottaa lämpimämpiä ilmoja.



Ruotsinlaivamatkustelu ei ole ikinä ollut intohimoni. Tajuan sen että on mukava päästä toiseen maahan mutta en koe laivalla olossa mitään elämystä -lapset kokevat ja siksi me käymme. Pallomerestä likkaa ei meinannut pois saada ja pelkässä hytissäkin riittää iloa. Koska jokaiselle perheenjäsenelle haluamme jotain kivaa, päätin että määränpäässä Kista toimii parhaiten. Lapset eivät tässä loskasäässä jaksa kävellä pitkin Tukholman keskustaa ja aleaikaan kulttuuri saa väistyä äidin shoppailujen tieltä. Kistassa lapset saivat olla leikkipaikassa, pääsivät mäkkäriin, saivat koluta lelu- ja pelikaupat ja ulkovaatteet kulkivat kätevästi rattaissa. Ei ollut kiire eikä kenelläkään tuntunut olevan kurjaa. Kistasta löytyy myös Next, joka oli itselleni se shoppailujen ensimmäinen pysäkki. Nextiltä mukaan tarttui pompulle kasa farkkuja, kengät ja paita. Itse sovitin useat farkut joista kahdet ostin, kaikki oli vähintään -50%. Valikoima lasten puolella on  t o d e l l a  niukka. Mielenkiintoinen palvelu heillä on, voit liikkeessa tilata haluamasi tavarat ilmeisesti sinne, kun en lähellä asu niin en kysellyt tästä sen enempää.




Skippasin kaikki "ruotsalaisketjut" paitsi Po.pin. Mielestäni alet olivat siellä vielä heikommat kuin täällä mutta oli pakko kääntyä sisään, kun huomasin alerekissä saman elukkaprinttipaidan kuin mihin täältä ostin jo housut. Saappaatkin otin likalle mutta onkohan niissä todela pieni mitoitus, koko 31 taitaa olla NYT sopiva.



Kistan yläkerrassa on leikkipaikan ympärillä kasa pikkuliikkeitä. Aivan ihania pieniä yksityiskohtia, leluja ja koriste-esineitä, lampunvarjostimia.... Myynnissä mm. Aya Nayaa ja Vincentkin löytyy täältä. Vieressä on Åhlens josta löysin tarrakorviksia joita en ole nähnyt vuosiin. VarförDärför hame ja muutamat sukat nappasin likalle Nextin tähtipaidan kaveriksi. En tiennyt että myös Nextillä on ekologisia mallistoja, tässä kuitenkin kerrotaan että osa tuotosta menee Afrikkaan viljelijöille kestävän kehityksen tukemiseen.



SummaSummarum, mielestäni Kista on ehdottomasti käymisen arvoinen jos Ruotsiin menee talvella. Taksilla matka Siljalta kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 350 sek. Taksiksi kannattaa valita jompi kumpi "virallisista" firmoista, muut eivät Siljan terminaalilla kuulemma kyytejä otakaan, mutta Kistan päässä tilanne on eri. Itse menin viereiseen Kongressirakennuksen aulaan ja pyysin soittamaan taksin meille, näin saimme myös Kistan päästä asiallisen hintaisen kyydin. Me söimme mäkkärissä lasten toiveesta mutta Kistassa on todella iso Food Court josta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Wc:t ovat ilmaiset ja siistit ja kahviloitakin löytyy, alakerrassa on myös ruokakauppa.

Laivalla me otamme aina aamiaisen Buffetista ja tankkaamme sillä pitkälle päivään. Tiistai-iltana mies meni heti laivaan saavuttuamme jonottamaan leikkihuoneen vieressä olevaan ravintolaan ja kunhe avasivat viideltä, nappasimme lapset mukaan leikkihuoneesta ja söimme. Loppuilta menikin sitten pallomeressä ja pelihuoneissa, hytissä katseltiin Ice Agea telkkarista. Kistan jälkeen toistui aikalailla sama rutiini, mitäpä sitä toimivaa kaavaa muuttamaan. Oli kyllä erittäin rento reissu, mitä laivalla tapahtuu yhdeksän jälkeen, siitä minulla ei ole hajuakaan ...

Joskus minullekin.

11 kommenttia:

  1. Hauska postaus! Olen kanssasi ihan samaa mieltä laivamatkailusta. Me käytiin Kistassa viime hiihtolomalla (postasin pitkästi) ihan samoista syistä, ja silloin oli esim. Nextiin jo tullut kevätkamaa, alea ei ollut kuin jotain jämiä jäljellä. Edelleen olen sitä mieltä, että Kista on varteenotettava vaihtoehto loskasäässä ja paukkupakkasilla päiväreissulla.

    VastaaPoista
  2. No mutta, tämäpä sattui, ollaan lähdössä pian Tukholmaan perheen kera! :)Kiitti shoppailuvinkeistä! Oliko tuo Åhlensin lastenosasto iso siellä Kistassa? Olen käynyt vain keskustan Åhlensissa. Kiva, että tuolla on Popikin, jes. Täytyy varmaan mennä tuonne Kistaan. Me mennään Viikkarilla tällä kertaa. Mitenköhän kaukana keskustasta tämä Kista on?

    VastaaPoista
  3. Uusi lukija löysi tiensä blogiisi. Jään lukijaksi. Ihania lastenvaatteita, todella valloittavia.

    VastaaPoista
  4. Moi Violette, mun pitikin tohon se sun juttus linkittää mutta likalle tuli joku LPS -kriisi ja kiidin apuun :D
    http://violette-chezviolette.blogspot.com/2010/02/taas-tukholmassa-kista-galleria.html
    Tässä muille luettavaksi :)

    Anonyymille infona että jeps, Kistassa on Åhlens sellaisessa mini-muodossa. Yläkerrassa lastenvaatteet :) En osaa sanoa miten kaukana keskustasta, muistaakseni noin 15-20 minsaa metrolla Akallaan päin, sininen linja. Meidän olisi ensin pitänyt mennä keskustaan metrolla Siljalta ja siellä vaihtaa, siksi päädyimme taksiin.

    Tervetuloa ja kiitos Johanna, kiva että vieläkin uusia lukijoita löytää tänne!

    VastaaPoista
  5. Kiitokset kivasta jutusta! Olen miettinyt kevääksi minireissua ja jotenkin tuo Ruotsi tahtoo unohtua, kun Viro ja muu Baltia muistuu mieleen ensimmäiseksi. Mehän mennään tietysti Ruotsiin.

    VastaaPoista
  6. Cubus on ihana kauppa, meinasin tyhjentää kaupan kun käytiin Latviassa niin lasten kuin aikuisten vaatteista, harmi ettei ole suomessa, mutta oikeastaan kivakin ettei jokaisella ihan samanlaisia oo päällä.. sittenkun sinne pääsee tulee sellanen otan kaikki fiilis:)

    VastaaPoista
  7. Luin juttusi uudelleen ja totesin, että ostoksesi ovat aivan mahtavia. Ihan meidän tyylistä, farkkua, valkoista, vaaleanpunaista ja muuta. Vähemmälläkin pärjää, kun kaikki on harkittua ja yhteensopivaa, lisäksi mieluista käyttäjälleen (ja äidille;)).

    Minäkin menisin Kistaan taksilla, jos ei ole valmiiksi jo keskustassa. Säästyy shoppailuaikaakin.

    VastaaPoista
  8. Ihan kuin meidän perheen laivamatkat:) En minäkään tiedä elämästä laivalla mitään klo 9 jälkeen, jos lapset ovat mukana.

    Kistassa ollaan muutaman kerran käyty, kun ollaan oltu autolla liikenteessä. Ihania ostoksia ja tuo Michael Jackson hattu on hieno!

    VastaaPoista
  9. Oijoijoi miten ihania löytöjä olet tehnyt! Nyt kyllä vähän pistää harmittamaan, että meidän suunniteltu ruotsin matka jää nyt toteuttamatta, no keväällä sitten ♥

    Teille taisi olla ilmeisen onnistunut matka :)

    VastaaPoista
  10. Hei, mä mietinkin, mistä tuo Cubus on tuttu, mutta Riiassa se oli mun lempparikauppa...

    VastaaPoista
  11. Me käytiin kesällä Kistassa, kun sattui sadesää ekaa kertaa ikinä Tukholmassa meidän reissuilla.

    Tykkäsin myös kauppavalikoimasta ja lasten leikkipaikka oli tosi kiva.

    Mentiin t-banalla ja oli helppoa ja nopeaa sekin.

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥