1.2.2010

Hieman hiljaisempi viikonloppu.

Kuva on epätarkka sillä olen rajannut siitä mm. itseni pois.

Poika oli mökillä ja me ihan vaan kolmisteen. Se on todella outoa miten hiljaista ja rauhallista on kun lapsista puolet puuttuu. Aikaa on, ei tiedä mitä tekisi. Kävimme lauantaina kirpparikierroksella, Akselissa ja Valtterilla. Akseli oli taas yllättävän "hyvä"; teimme löytöjä kotiin ja päiväkotiin. Valtteri oli ehkä hieman järkytys. En ole siellä aiemmin ollut vaan tottunut mm. Akseliin joten ero oli aikamoinen. Akseliin verrattuna oli Valtteri kylmä ja sotkuinen. Siellä oli todella erikoista tavaraa ja ne muutamat mistä näin hinnat jo päältä ...olivat mielestäni ylihinnoiteltuja.

Mietin muutenkin että maksankohan minä liian kalliita kirpparihintoja. Luen alituiseen miten muut ostavat liki kaikki alle eurolla, itse en koskaan. Nyt mukaan lähti Akselista mm. Mayoralin housut 4e ja Clairen paita 1,40 ja muuta vastaavaa. Onko täällä korkeat hinnat vai olenko minä "huono" kirppistelijä?

Sunnuntaina kävimme satamassa hieman ulkoilemassa, nyt oli lunta muttei pakkasta. Vielä kun olisi aurinko paistanut! Ehkä ei voi kaikkea vaatia, onhan tässäkin jo kun vihdoin on pk-seudulla lunta.  Nuo kaksi olivat lumisotaa, minä tarvoin hangessa tytön kanssa ja kummsteltiin potkureita sekä traktoreita. Tyttä nukahti heti autoon joten suuntasimme Tuusulaan Femmatorille. Se oli positiivinen yllätys; iso ja siisti mutta täytyy sanoa että kun vaihtuu kaupunki niin myös valikoima. Vaatteita ei siellä meille ollut, lieneekö syynä Tuusulassa oleva uudehko lastentarvikekirppis vai makuasiat. Luistimet (8e) tytölle ostettiin sekä peli ja dvd. Eniten kummastusta Femmatorilla herätti eräs pöytä joka oli täynnä Burrea, RL:a sekä Tommya. Hieman kummastuneena huomasin katselevani lasten B:n mekkoa hintaan 85 euroa sekä hametta hintaan 55 euroa, niin Femmatorilla. Ei kai kukaan osta kirpparilta edes merkkivaatetta tuohon hintaan? Etenkään kuin alkuperä on epämääräinen. 
Tämäkin on rajattuNiin, nyt sitä on!

Illalla innostuin kotona kuvaamaan.
Ja niitä kivoja tuli ihan kamalasti.
Seuraavat päivät yritän karsia ja laittaa tänne.

Lumista ja hauskaa Maanantaita kaikille!

16 kommenttia:

 1. Hei. Itse asun Järvenpäässä ja olen muutaman kerran käynyt myös tuusulasn kirppareilla. Femmatorilla on ollut noin vuoden se sama ns. merkkivaatteita myyvä pöytä eli taitaa olla joku omistajien diili? Se uusi Tuusulan lastentarvikekirppis on kiva mutta siellä on tosi vaihtelevasti tavaroita.
  Itse olen valmis maksamaan uudenveroisita hyväkuntoisista vaatteista 5-6e etenkin housuista. Selvästi käytetyistä ns. arkivaatteista olen valmis maksamaan 2-3 euroa. Alle euron ostoksia en yleensä edes osta sillä harvoin niin halvalla saa mitään hyvää.
  Blogisi on todella ihana. Hyvää viikonalkua. t.heidi

  VastaaPoista
 2. Minusta ostoksesi oliva halvat! Ei hyvää saa halvalla kuin TOOOOOSI harvoin.
  Nyt on kyllä lunta, kivaa! Eikä enää niin kylmäkään. =)

  VastaaPoista
 3. Löydöt on aina tuuri kysymys. Mutta Pk-seudulla on mielestäni kalliimmat kirpparihinnat ja suhteessa väestömäärään vähemmän hyviä kirppareita kuin maakunnissa!;)

  Itse harvoin löydän mitään vaatetta alle euron. Olisihan siis sellaisia muttei mitään mitä me haluttaisiin. Haluan kuitenkin hyväkuntoisia ja meidän näköisiä! En viitsi edes kirpparilta ostaa, koska halvalla saa -periaatteella!

  VastaaPoista
 4. Mä ostan aika paljon vaatetta kirpparilta ja oon huomannu että hinnat nousee kun tulee isompaa kokoa. En löydä ite enää paljon mitään alle eurolla tytölle. Eli en usko että oot huono kirppistelijä ;)

  VastaaPoista
 5. Mäkin tykkään käydä Akselissa. Tai tykkäisin, meiltä vaan on täältä Porvoosta sinne nykyisin vähän pitkä matka. :/
  Ja samaa mieltä. Hyvästä löydöstä maksaa mielellään hieman enemmän. Mä en ole ikinä löytänyt meidän pojalle mitään vaatetta alle eurolla, minkä olisin kelpuuttanut. Ja nuo merkkivaatteet kierrän kyllä kaukaa minäkin, jos hinnat on tuota luokkaa... Mieluummin sitten ostan kaupasta takuuaitoa.

  VastaaPoista
 6. Musta taas Akselissa on hyvin kohtuulliset hinnat. Muutamia ylilyöntejä toki on huomattavissa, mutta pääosin hinta-laatusuhde ihan muuta kuin esim. Hyvinkäällä jossa olen joskus käynyt kirppiksellä. Tosi kiva kuulla, että Akselikin on vironnut, jossain vaiheessa tuntui, ettei siellä oo enää mitään.

  VastaaPoista
 7. Itse kävin pari viikkoa sitten ekaa kertaa elämässäni Valtterissa ja tein saman huomion. Kauheasti trokattavaa kamaa, feikkimonogrammilaukkuja ym. ja kovaan hintaan. Eikä lapsille tosiaan juuri mitään. Akselissa olen käynyt kerran ja sitä kaikki tuttuni kehuvat, mutta on meiltä hankalan matkan päässä.

  VastaaPoista
 8. Munkin oli tarkoitus käväistä tänään Akselissa, mutta menenkin huomenna, jos vointi antaa jo periksi. Alle eurolla en ole löytöjä tehnyt, ihan normaaleilta kirpparihinnoilta nuo minusta kuulostaa. Tai no, 50-senttisiä vauvojen perusvaatteita olen kyllä alle eurollakin löytänyt, mutta Ebban tavoin olen sitä mieltä, että heti kun koko kasvaa, niin enää ei tuohon hintaan löydy.

  VastaaPoista
 9. Meilläpäin törmäsin selvästi käytettyyn reimatecin haalariin hintaan 70e...

  VastaaPoista
 10. En oikein koskaan osta mitään kirpparilta. Ei niitä ole tullut koskaan käytettyä. Itse myin ekan kerran tammikuussa ja parhaiten menivät pojan paidat, joka ostettu Lindexiltä.

  Ja mä olen niin kadekade tuosta työn Molo kidsin vaaleanpunaisesta puvusta.

  VastaaPoista
 11. Mä ostan kirppikseltä aika harvoin ja vaan priimaa ja se kyllä maksaa enemmän kun euron.
  Välillä tulee niin tyytyväinen olo kun tekee jonkun löydön, hietsussa mun mielestä kaikkein todennäköisintä!

  VastaaPoista
 12. Kiva kuulla etten maksa pöhköjä hintoja :) Myönnän reilusti että olen nirso. En osta kuin priimaa ja ketjuvaatteita en edes katso. Joskus sillon tällöin teen mielestäni löydön mutta silti on hiipinyt epäilys, onko se löytö sittenkään :D

  Akseli oli vielä muutama viikko sitten ihan plääh. Ei mitään ja sekin vähä tosi tosi ylihinnoteltua. Joko nyt kävi tuuri tai sitten tuuli on kääntynyt :)

  Kiitos kun kävit ♥

  VastaaPoista
 13. Mä en todellakaan ole mikään kirppispro, käynyt ehkä viisi kertaa elämäni aikana, mutta tuo Valtteri on aika karsea paikka. Harmi sinänsä kun olisi ihan "kulmilla".

  VastaaPoista
 14. Kommentoin nyt sitten minäkin... ü Juuri kotiuduttiin tytön kanssa kirpparireissulta, josta mukaan tarttyi Burberryn valkoinen neuletakki (5-6v), burberry paikoin 13€.. Itse maksoin, kun kaikki laput ja liput oli tallella ja muutenkin myyjällä oli kasa Tommyn ja Burberryn AITOJA vaatteita. Täälläpäin hinnat ovat aika matalat (maalaiskunta), joten ensin ajattelin, että aika kallis verratuna muuhun hintahaarukkaan...

  .. Mutta ei siis tainnutkaan olla niin kallis. ü

  AKSELI on ihana! Tykätään ihan kympillä. Tosin joskus siellä on ihan vain roskaa, joskus taas aarteita. ü

  - Pilke

  VastaaPoista
 15. Käyn aika usein Valtterissa. Siellä on aika paljon ammattilaisia valitettavasti. Mutta niiden välistä on myös sitten ihan tavallisia ihmisiä jotka myyvät ylimääräiset tavaransa pois nurkista pyörimästä edullisilla hinnoilla.
  Ja löydän ihan kivoja vaatteita omaan makuuni aika edullisesti, Valtteristakin.
  Harvemmin sieltä kyllä löytyy mitään varsinaisia merkkivaatteita, mutta kun meille kelpaa myös vallan hyvin ruotsalaisketjujen ja muut tavis vaatteet niin meille sieltä löytyy ihan hyvin kaikkea.

  VastaaPoista
 16. MIrja-Liisan kokeilukommentti:

  Hieno blogi!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥