15.2.2009

Mekin valmistaudumme kevääseen.

Elohiiren blogin kommenteissa oli keskustelua välikaudesta ja sen puuttumisesta omassa lapsuudessa. Aloin miettiä asiaa; oliko minulla pienenä välikausivaatteita?

Tuumailujen jälkeen tulin tulokseen että välikausi tunnettiin aikasemmin termeinä "kevät" ja "syksy". Ne meillä oli! Keväällä ihmeteltiin maasta nousevia kukkia sekä jäiden lomassa solisevia puroja ja syksyllä riemuttiin mutaleikeissä ja kerättiin mitä värikkäämpiä lehtiä.

Tuolloin ei kuitenkaan ollut kosteussuojattuja vaatteita (kyllä, olen syntynyt sota-aikaan ;) ) ja välikausiasun virkaa taisi tehdä Rukkan sadevaatteet. Alla oli sitten ilmasta riippuen talvitoppaa tai kesävaatetta.

Onneksi meille kaikille vanhemmille, nykyään on mitä erinomaisempia välikausivaatteita! Meillä on kevääksi kuopukselle viime vuonna ostettu Ticket2Heavenin Rainset ja ystävän lapsella on samalla reissulla ostettu samainen puku mutta turkoosina.

Elohiiren innoittamana ja oikeiden värien löydyttyä tein lapsosille kevätmyssyt em. asuihin. Malli ei ole kuitenkaan Elohiiren esittelemä vaan peruspipo pyörökavennuksella. Pojan pipossa on 84 silmukkaa ja resori on tehty poikamaisemman leveäksi 4o/2n. Tytön pipossa on 88 silmukkaa, resori 2o/2n. Molemmat pipot on neulottu Novitan Samos-langasta puikoilla nro. 4.
Mallina kuvissa toimii meidän nuppu.
(Antakaa anteeksi termivirheet, osaan vain neuloa -en tunne termistöä enkä osaa lukea ohjeita)

7 kommenttia:

 1. Heippa!
  Kiva kun piidahdit blogissani. Tulin vierailulle kanssa ja ihastuin. Kivoja aiheita, ihania kuvia ja juttuja! Tulen uudestaan. =)

  VastaaPoista
 2. Kauniita pipoja olet tehnyt. Mietin tätä lukiessa omaa lapsuuttani ja vaatetusta. Eipä minullakaan (1980 syntyneellä) ollut lapsuudessa sen kummempia välikausiasuja. Ohuehko takki ja housut. Usein ulkona oli päällä jopa sellainen takki mitä nykypäivänä kutsuttaisiin ns. hienostelu/kauppatakiksi. Eikä puhettakaan vedenpitävyydestä. Kuraisella säällä ulkoiltiin kuravaatteet päällä :)

  Minkä ikäisiet lapset sinulla on?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun kävit ja tervetuloa uudestaan :)
  Poikani täyttää juhannuksen aikaan 8 vuotta ja tytär vappuna 2 vuotta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailustasi,
  suloinen blogi ja olet taitava kutoja, itse tehdyt ovat kauniita...olet valinnut ihanat värit.

  Auringonsäteitä teille ja paljon!:))

  VastaaPoista
 5. Ihanat pipot!

  Saanko kysyä asuitteko Larussa kun poikasi syntyi?

  Minulla on tunne että minun pitäisi tietää sinut, mutten todellakaan tiedä, tiedänkö!

  VastaaPoista
 6. Kyllä asuimme Larussa kun poika syntyi.
  Kiitos pipokehuista :)

  VastaaPoista
 7. Termistö meni kyllä ihan oikein :)

  Terv käsityönopettaja

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥