14.11.2016

Vasara käteen ja tauluja seinille.

Yhteistyössä Desenio

Seinien täyttäminen on jotenkin hankala juttu, vähän niin kuin sisustaminen ylipäätään. Helpointa olisi vaan hankkia tarvittavat huonekalut ja asetella ne niihin paikkoihin missä tarvitaan, väreistä, tyyleistä ja kausista viis. Jos haluaa hieman yhtenäisempää sisustusta helposti, niin maalaa seinät ja lattiat valkoiseksi ja hankkii valkoiset huonekalut –tadaa! ja mikään ei pomppaa rumasti esiin. Paitsi kaikki yleensä elämiseen läheisesti liittyvät tavarat ja vaatteet, mutta nehän nyt sulloo nopeasti piiloon ennen kun tulee vieraita tai otetaan sisustuskuvia -kukas sitä nyt itselleen sisustaisi. Jos haluaa vaalean, harkitun mutta kodikkaan ja elämän makuisen sisutuksen, ollaan jo aikamoisessa valkoisten eri sävyjen sopassa, johon ainakin minun osaamiseni tai silmäni ei edes riitä. Tapiolassa asuessamme olohuoneemme oli juurikin edellä mainituista se riisuttu malli: tumma lattiat, puinen ruokapöytä, valkoiset hupputuoli, valkoinen sohva ja valkoinen tv-taso. Yksinkertaista ja nättiä mutta kyllähän siitä jotain puuttui. Nyttemmin, olen pakottanut itseani enemmän ulos mukavuusalueeltani ja sisustustanut rohkeammin. Yksi merkittävin ero on, että meillä on nykyisin seinillä tauluja. Vaikka seinät ovat edelleen valkoiset, olen ikään kuin uhrannut osan valkoisuudesta tauluille –and I like it!

Alun perin ripustimme olohuoneeseen valokuvakehysrivistön, jossa näkyy vuoden 2016 muutokset perheemme elämässä. Hieman myöhemmin jatkoin samaa teemaa yläaulassa, nyt kuitenkin vaihdoin kuvat ja kehykset mustavalkoisiin. Myös pieni pätkä seinää olohuoneessa odottaa kollaasia erilaisista kuvista, joita on kertynyt kehyksiin vuosien varrella. Isoin haaste seinien täyttämisessä on, etten pidä juurikaan mistään valmiista kuvista tai tauluista ja olen niin kriittinen omia kuvia kohtaan, etteivät nekään kelpaa. Nyt pikku hiljaa, olen kuitenkin opettanut itseäni olemaan pehmeämpi kriteereissäni.


Syksyllä tehdyn eteisen muutoksen yhteydessä huomasin, että tarvitsemme ehdottomasti taulun alakertaan. Koska alakerta on väritön, piti taulunkin olla harmaasävyinen ja se ei missään nimessä saanut olla liian esittävä, sillä se näkyy olkkariin ja sen edestä kuljetaan alituiseen. Eteisessä on aika paljon kontrasteja, joten kaipasin tilan pehmennystä ja jotain harmaata, sillä hankin tason päälle uuden Normann Copenhagenin Amp-valaisimen sitä edeltäneen Clasun valaisimen tilalle.Tauluetsinnöissä törmäsin Desenion sivuilla täydelliseen Clouds-pilvitauluun. Yllätykseni myös huomasin, että tauluja saa isossakin koossa,  joka on meille tärkeää, sillä seinien alat ovat aika isoja. Eteishallin seinää mittaillessa parhaaksi kooksi varmistui 61* 91 cm ja kun selvitin, että Ikeasta saa mieleisen kehyksen tässä koossa, lukitsin vastauksen. Mieli sen kun parani, kun taulun hankinta onnistui yhteistyössä Desenion kanssa ja yhteistyön tiimoilta tilasinkin myös toisen taulun. Sopivaa taulua oli helppo seilailla laajasta valikoimasta huolimatta, sillä tiesin, että luontoaiheinen taulu on hakusessa.


Kun alakertaan oli laitettu pilviä, halusin yläkertaan vettä ja Desenion Ocean-juliste  oli nappi valinta sängyn viereen. Makkari on ollut hieman epätasapainoinen isosta kaapistosta johtuen ja nyt kun sain toisellekin puolelle huonetta jotain seinälle, niin tila tasapainottui mukavasti. Ostin tähänkin julisteeseen kehyksen Ikeasta tai itseasiassa kaksi, sillä en osannut päättä kumpi olisi parempi. Lopulliseen valintaan vaikutti makuuhuoneen uusi valaisin, jossa on kultaa ...ja joka sittemmin osottautui vääräksi tähän kohtaan. Tämä eri metallien käyttö sisutuksessa aiheuttaa muuten välillä hopeita hiuksia itselleni! Meri sen sijaan sopii mielestäni oikein kivasti marmoriseen yöpöytääni ja siniset ja harmaan sävyt liinavaatteisiin sekä miehen puolella olevaan tauluun joka on kummitätini tekemä työ. Vielä kun löydän jostain sen oikean senkin makkariin Ikean tason tilalle ja sopivamman lukuvalon, niin tässähän alkaa sisustus valmistua.Deseniolla on paljon vaihtoehtoja erilaisista julisteista sekä sisustustauluista, sillä yritys myy myös kehyksiä. Jälkeenpäin mietittynä, olisi ehkä pitänyt tilata kullanväriset kehykset meritauluun, mutta menkööt nyt toistaiseksi valkoisilla. Julisteet toimitetaan pahviputkessa ja siinäpä on kätevä säilyttää myöhemmin vaikka lasten piirustuksia tai jos tykkää vaihdella sisustusjulisteita, niin niitä sitten. Toimituskulut selviävät tilauksen yhteydessä, mutta yli 50 euron tilauksiin ei toimareita tule laisinkaan. Vielä tämän illan Deseniolla on -20% kaikista julisteista (jos tilaus on yli 60 €)!

Toinen tarina muuten on se, miten helposti saa miehen ylipuhuttua hakkaamaan nauloja seiniin, jotka hän on vaivalla ja ammattitaudolla ensin tasoittanut ja sitten maalannut.

Linkkien klikkaus ei kartuta kassaani...

1 kommentti:

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥