15.11.2016

Olohuonetta edestä ja takaa sekä viherkasvipäivitys.


Kuvakulmat, kuvakulmat, kuvakulmat. Kukapa niihin ei kiinnittäisi huomiota. Jos on yhtään kiinnostunut kuvaamisesta niin visuaalisuus on, ainakin minun mielestäni, vähän niinkun pakollinen ominaisuus. Kyllä kuihtuneista kukista tai pyykkipinoistakin saa kuvauksellisia, mutta miksi en siivoaisi tai järkkäilisi paikkoja ennen kun otan valokuvia, etenkin kun pidän itsekin siitä, kun on siistiä. Lienee itsestään selvää, että meilläkin on välillä kamat hujan hajan, imuri esillä ja kasoja siellä täällä. Ihanko tosi se pitäisi näkyä kuvissa, ilman että saa tekopyhän maineen. Silloin tällöin tekee kyllä ihan hyvää saada vertaistukeaa ja huomata, että ne kiiltävimmätkin imagot on ihan samanlaisia kuin kaikki me muutkin mutta uskon ja tiedän, että on olemassa parheitä, joilla ei ikinä ole sotkuista tai tavarat hujan hajan. Me nyt emme vain satu kuulumaan siihen ryhmään. Niinpa, kun kuvaan blogiin, yritän katsoa ettei pahimpia sotkuja näy, roudaan imurin keittiöön, piilotan sen epämäärisen postikasankin jonnekin ja ennen kaikkea nautin siitä, ettei ole sotkuista. Instassa näkee muuten sitä sensuroimatonta materiaalia jos hetken erehtyy luulemaan, että ollaan aina tiptop.

Tästä taisi olla jo aiemmin juttua, että pyöräytin meidän olkkarin järjestyksen ympäri ja tein sohvasta kulmasohvan. Valitettavasti tällä järjestyksellä, eteiseen ei pääse luonnonvaloa niin kuin ennen mutta muuten olen tyytyväinen huonekaluihin näin. Olkkarin pöytää ei olla tarvittu vaikka kyllähän tuohon sopisi täydellisesti joku pyöreä pöytä. Perhe älähtää kuitenkin heti, sillä sitten eivät mahdu loikoilemaan lattialla elokuva-iltoina. Pyöreä pöytä ei myöskään käy sohvan kanssa kun sohva on pitkänä ja kahden eri sohvapöydän hankkiminen tuntuu järjettömältä ajatukselta. Luulen, että kun se oikea suorakulmainen pöytä tulee eteen, niin tiedän kyllä. Olemmekin nyt käyttäneet Artekin jakkaroita apupöytinä tarvittaessa. Yhdet juhlatkin tässä ehti olla ja hyvin pärjättiin.


Meille on myös tullut hurjasti lisää kasveja viimeisin vuoden aikana. En ole aiemmin pitänyt viherkasveista juurikaan, liekö siihen vaikuttanut se, etten saa pysymään niitä hengissä tai se, etten ole osannut etsiä sellaisia joista pidän. Minulla ja äidilläni on selkeästi aivan erilainen viherkasvimaku. Iso kultapalmu ruokatilassa ja kentiapalmu eteisessä ovat pysyneet hengissä jo vuoden ja yucat niin ikään näyttävät viihtyvän. Kaikki, paitsi kentiapalmu on altakasteluruukuissa joka saattaa selittää sen, miksi ovat edellen hengissä. Loppukesällä törmäsin Cittarissa saniaisiin ja kun olin varmistanut, etteivät ne ole myrkyllisiä kissoille, ostin heräteostoksena kaksi saniaista vitosella. Takan päällä oleva viihtyy hurjan hyvin altakasteluruukussaan joten keittiöstä ruokatilaan siirtynyt pitänee vaihtaa samanlaiseen ruukkuun. Nellan joulukaktuksenkin sain kukkimaan uudestaan, tosin se oli täysin vahinko. Jokunen viikko sitten Plantagenissa oli viherkasveja alessa ja ostin bellalle pienen varjoviikunan ja palmuvehkan ajatuksella, että hänestä tulisi hieman parempi viherpeukalo kuin äidistään. Etsin muuten tällä hetkellä kanariantaatelipalmua mutta kuten aina, täysin väärään vuoden aikaan, sillä ilmeisesti niiden(kin) sesonki on kesällä - mutta kuka nyt kesällä viherkasveja ostaa. Jos joku on törmännyt jossain taatelipalmuun niin vinkatkaahan!


Muuten, huonekalut ovat pysyneet samana ja sisustuspäivitystä on tapahtunut kasvien lisäksi ainoastaan torkkupeitteiden osalta. Olen ostanut tänä syksynä kaksi uutta torkkupeitettä Lapuan kankureilta, Eskimon ja Kehrän. Eskimo on bellan lemppari, sillä se on villainen mutta ohut ja Kehrä on sitten jäänyt enemmän minun käyttööni. Viimeiset kolme päivää olenkin pötkötellyt sohvalla lentsussa Kehrän ja Sienan alla, joten eipä jää meillä torkkupeitot pelkiksi koristeiksi.


Nyt sitten pähkäillään kuumeisesti joulukuusen paikkaa. Viime vuonna kuusi oli siinä, missä telkkari on nyt ja se on kyllä täydellinen paikka kuuselle. Telkkarille ei kuitenkaan ole oikein muuta hyvää paikkaa... joten joudutaankohan me siirtämään telkku joulukuuksi kokonaan pois olohuoneesta, kutkuttava ajatus kerrassaan.


5 kommenttia:

 1. Ihanan raikkaita ja valoisia kuvia. Teillä on kaunis koti! :)

  VastaaPoista
 2. Niin kaunista aina vaan :) Teillä on superkauniit ikkunat!

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikkaita ja valoisia kuvia. Teillä on kaunis koti! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan ilmavat teidän porraskaiteet. Meidän pitäisi tilata uudet kun vanhat on jo revitty pois. Mistä teidän on tilattu/teetetty?

  VastaaPoista
 5. Ihana sisustus! Sohva ja K-tuoli, upeat. Miten olet muuten saanut valkoisen K-tuolin pidettyä puhtaana? :)
  T. Siru

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥