21.4.2015

Kevätjuttuja eli pyöriä ja vaatteita.


Kati pyysi että tekisin välikausivaatepostauksen. On ehdottoman mukava saada lukijoilta juttupyyntöjä ja muutenkin sellaista vuorovaikutusta aikaan teidän ja meidän välillä, joten innostuin heti. Aloin pohtia postausta ja lähes heti tajusin ettei meillä ole. Niin ei ole mitä? No mitään, välikausivaatteita! Jii on jo jonkun vuoden ollut niin iso että vaatetus pyörii tutuissa jutuissa ja ei sieltä millään tavalla erotu mikään funktionalisuuden suhteen, jos nyt ei Hollisterin muka-säänkestävää takkia lasketa. No bella on toki vielä alakoululainen mutta kun sekin laps on ihan siksakkia koko tyttö. Joku aika sitten en enää löytänyt mitään kivoja välikausivaatteita (ai miten niin ronkeli) ja ajattelin että ostan joka vuosi ne siniset popin perushousut ja sitten jonkun takin samasta lafkasta. No eikös se firma heti seuraavana kautena ne menny muuttamaan ulkovaatteet minun makuun aika kasariksi ja pisteenä i:n päälle, ne kahisee. Edelleen olen täysin ymmälläni että miksi, ne oli täydellisiä. Eli se siitä sitten. Jotenkin se riitti tekemään sen että toki meillä lapsella on vedenpitävät takki ja housut, mutta Reiman takki on ensin ostettu jostain kun on löytynyt ok kiva ja Tiksun housut toisesta paikasta kun oli kivat –mutta ei ne oikein yhteen sovi paitsi jollain todella kierolla ja imelällä tavalla. Ja pipot? niitä on, kuten oli jo silloin 7,5 vuotta sitten ja aikalailla samoilla mennään. Hanskat ei käy, vain sormikkaita nykyään kiitos. Ja kun ne menee heti kamalan näköseksi niin niitä ostetaan mistä edullisimmin saadaan; viimeksi toissapäivänä ostin Ogelin Lankamaailmasta kaksi nippua pinkkejä yhden koon sormikkaita, yhteensä neljät sormikkaat ja hinta yhteensä noin neljä euroa.


Fakta on että suurimman osan ajasta lapsi on koulussa Reiman takilla, sinisillä farkuilla ja Niken kengillä. Niin tosiaan ne Niket. Koin totaalisen väsymyksen kaikkiin funktionaalisiin kenkiin hiljattain jonka seurauksena ostin niiden kesto-suosikki-klassikko-viikkareiden sijaan Niken lenkkarit kun tuli tarve kevyemmille kevätkengille. Ja on kuulkaas tosi kivat, tosi piristävät ja lapsen mielestä tosi I H A N A ! Näillä me mennään ja hyvin on pärjätty, vaikkakin kerran jäi housut bussiin eikä äidillä ollutkaan varalla toisia, ensimmäistä kertaa ikinä. Toisena kevättakkina on Abercrombien sininen verkkovuorellinen takki josta meillä myös fleece-vuorinen versio on ollut kovassa käytössä koko talvikauden. Että less is more on kuulkaas lähempänä kuin koskaan, ehanaa.


Mutta mennäänpä sitten seuraavaan asiaan eli polkumankeliin ja kuulkaas voi elämä. Olin mielestäni ajoissa liikenteessä ja kahlasin läpi nettiä etsien The Pyörää bellalle. Sittemmin sellainen löytyikin ja aloimme selvittää oikeaa kokoa 135 senttiselle pyöräilijälle. Kävimme kokeilemassa pyöriä ja 24” vaikutti oikealta koolta, ainakin oikeammalta kuin nykyinen Jiin vanha 20” Kona Makena. 26 tuumaistakin kokeiltiin ja se oli liian iso. Sitten etsin Suomen jälleenmyyjän sille The Pyörälle ja tilasin pyörän ja nyt se on tuolla pihalla. No ei todellakaan ole! Tietenkin kävi ilmi että pyörää saa, ei saa, ehkä saa, saattaa saada kesäkuussa, ehkä. Kaikki kiitos todella asiantuntevalle pyöräliikkeelle Turkuun joka jaksoi tätä vaativaa prospektiasiakasta palvella moitteettomasti mutta eipä se homma onnistu aina vaikka kuluttaja haluaa ostaa ja kauppias myydä –joskus se on vaan jostain muustakin kiinni. Niinpä viime viikonloppuna olimme tilanteessa että vaihtoehdot B ja C nostettiin uudestaan pöydälle.


Ensin mentiin katsomaan vaihtoehtoa B eli Cube 240:sta Tammistoon. Pyörä oli ihan ok mutta ei säväyttänyt ja asiaa ei ainakaan edistänyt myyjä joka ilmoitti että pyörää ei saa tai saattaa saada kahdessa viikossa tai kahdessa kuukaudessa, niin tai sitten ei (piste) Tämän jälkeen hilpastiin viereiseen XXL:ään jossa olin Itiksen myymälässä nähnyt lenkkariostosreissulla vaihtoehdon C joka oli livenä huomattavasti vakuuttavampi kuin kuvissa. Yllätys yllätys ei Tammistossa ollut pyörää kuin isommassa koossa joten matka jatkui Itikseen.

Lähtökohtaisesti 26” pyörä on liian iso 135 senttiselle lapselle mutta tässä kohtaa oli lieventäviä asianhaaroja. Scott Contessaa saa kahdella eri runkokoolla joista XS saattoi olla mahdollisuuksien rajoissa. Varasimme pyörän Itikseen ja palasimme seuraavana päivänä koeistujan kanssa. Tästä kohtaa olin jo luovuttanut visiosta missä synttärisankaria ympäröivät vieraat väistävät kun isi taluttaa isolla rusetilla koristetun pyörän lahjaksi ja lapsi silmät kostuneina kiljahtaa IHANA! Joten lakonisesti tyydyin kertomaan lapselle että ollaan tässä nyt koeistumassa neitosen synttärilahjaa että kelpaisko? Ja kelpas, se ON kuulemma "I H A N A! isojentyttöjenpyörä ja mä olen isotyttö ja tiesitkö äiti  että pyörän tärkein asia on jarrut!" 

 
bella on aikalailla sopusuhtainen mittasuhteiltaan ja vaikka pyörässä on 26” renkaat, yltää hänellä jalat satulalta maahan vaikka satulan ja runkoputken välissä on vielä heijastinkin. Niin ikään kädet yltävät ohjaustangolle ja vakuutuimme viimeistään ensimmäisellä pienellä pyöräreissulla hallittavuudesta kun tyttö ja pyörä menivät kuin pyörä ei uusi olisikaan. En missään nimessä vetäisi johtopäätöstä että 135 senttiselle 26” pyörä on sopiva koska jos bellalla olisi edes 2 cm lyhyemmät jalat ja vastaavasti vaikka pidempi selkä, niin hän ei pyörällä pystyisi turvallisesti ajamaan. Harmittavasti juurikin 135 senttiset lapset taitavat olla pahiten välikoossa mikäli hakusessa on maastopyörä joiden rungot ovat matalampia kuin klassisten pyörien. Tässä kohtaa 24” :sta nostetaan jo satulaa mutta 26” on pienelläkin rungolla sopiva vain jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Meillä kävi tuuri koska juurikin ne pari tarvittavaa senttiä löytyivät ja pyörä pystyttiin hankkimaan, nyt uutta pyörää ei tarvita pariin vuoteen ja mallikin on kiva ettei harmita ettei The Pyörää saatukaan. 

Pyörä on siis tyttöjen Scott Contessa 630. Vakiona on levyjarrut edessä ja takana sekä joustokeula. 21  vaihdetta  avovaihtajalla ja renkaina tuollaiset maltillisen kuvioidut jotka sopii niin maastoon kuin asfaltillekin. Pyörässä on käsijarrut (edessä ja takana) ja tietty perusheijastimet löytyy. Lisävarusteena pyörään piti vielä hankkia lokarit ja jalka –kypärä ja valot löytyivät jo valmiina ja etsin vielä pinnaheijastimia.


Instassa oli muuten taas kivemmat kuvat mutta jahka tästä kevät käynnistyy kunnolla niin eiköhän niitä aurinkoisia päiviä ja aikaa ulkojuttuihin sekä kuviin enemmän tule.

10 kommenttia:

  1. Lidlissä oli pinnaheijastimia ainakin vielä pari päivää sitten. Taisi olla himpun vajaa 5e paketti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, katsotaan onko vielä kun pääsen käymään :)

      Poista
  2. Hei,
    Pakko kysyä, että mikä olisi ollut THE Pyörä? Siis merkki ja malli. Meillä käytiin tämä pyörärumba viime keväänä ja totesin muistaakseni 5 liikkeen kohdalla, että tilaan pyörän Saksasta kun en enää jaksa ostaa-ehkä-mahdollisesti-2kkpäästä-jos on hyvä tuuri- pyörää...

    t.Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The Pyörä olisi ollut Ghost Powerkid 24" Pink :) Sitä sai Saksasta vissiin yhdestä paikasta mutta rahti maksun päälle todennäköisesti tulisi vielä pyörän kasaus niin ei tällä kertaa alettu säätää. Bellan Electra Hawaii tilattiin aikoinaan Saksasta ja kaikkki meni hyvin, mutta nyt vielä oli tuon koon kanssa niin arpapeliä että halusin että pyörä nähdään livenä ennen ostoa.
      Englannssa eräs liike, Saksassa muutama ja eräs suomenkielinen mutta ilmeisesti ulkomainen liike myös näytti sivuillansa tuota Powerkidiä mutta kun kyselin sähköpostitse toimitusajankohtaa niin kaikissa ilmoitettiin ettei ole tietoa tuleeko ollenkaan. Tässä kohtaa siis ilmeisesti Ghostilla on aikamoisia toimitusviivästyksiä ja vaikeuksia.

      Koska bella on tosiaan ajanut 20" veljensä vanhalla Konalla niin olisi ollut ikävää että tyttö olisi sillä nytkin ajellut vielä puolikesää ja sitten oltaisiin huonommalla tuurilla jääty kokonaan ilman pyörää jos muutkin vaihtoehdot olisivat siihen mennessä loppuneet hyllyistä kun olisi ilmoitettu että no ei sitä Ghostia tule nyt sitten ollenkaan.

      Loppujen lopuksi parempi näin koska Powerkid 24"olisi ollut kyllä ensi vuonna jo aika kittana tytölle ja taas olisi pitänyt alkaa katella uutta pyörää. Tämä Contessa menee nyt ainakin kaksi vuotta ja todennäköisesti kauemminkin :)

      Poista
  3. Meillä Juho 8v 150cm ajelee edelleen renkailtaan 24" maasto-Scottilla, joka on kuulemma "tosi hyvä ja ei yhtään pieni" (satula ylärajalla ja polvet osuu melkein ohjaustankoon..). Nyt se kokeili miun pyörää, jonka runkokoko on 21" ja pyöräily sillä onnistui sangen hyvin. Ostanemme herralle siis seuraavaksi aikuisten pyörän. Bellan pyörä näyttää tosi hienolta ja ihanan tyttöiseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meidän J meni maanantaina kouluun pyörällä kun bussikortti oli vanhentunut. Ja ei millä tahansa pyörällä vaan 20" Kona Makenalla joka siis jäi nyt pieneksi jo bellallekin. J on reilu 165 senttiä pitkä -ei voi käsittää näiden nuorten miesten ajatuksenjuoksua =D
      Olen itse 160 cm ja minulla on 26" Kona, ja siinä runko on pienin sen mallin Konan rungoista mutta siis kuitenkin isompi kuin tuo bellan pyörän runko. Eli tavallaan minulla on varmaan pienin aikuisten 26" kiekoilla oleva maasturi joka varmasti menee jo 150 senttisellekin mainiosti :)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Meiilä poika reilut 130 cm tämänkin kesän tuolla 20" pyörällään (ostettaessa testattiin 24", mutta kädet oli ainakinliian lyhyet ko. mallin isompaan pyörään). Ei ole mitenkään pyörän pienuutta nyt keväällä valitellut ja loppukesän aleista voidaan sitten varmaan katsoa suoraan 26" ensi vuodeksi (ja moneksi vuodeksi eteenpäin). Ehkä.

    Poika haluaa tarakan ja jalkajarrut. Pienemmistä poikien pyöristä löytyy helpommin. Ja kun tuo pyörä hankittiin, kelpasi vain vihreä! Ei jaksa uutta etsimisrumbaa, jos ja kun vanha kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalkajarrut voikin olla vaikeammat löytää, tarakanhan voi moneen malliin lisätä jälkeenpäin. Ainakin Jopossa molemmat llöytyy ja on suuresti poikienkin suosiossa :) Tuo käsien riittävyys ohjaustankoon on sellainen juttu ettei varmaan monelle tule mieleen, helposti ajattelee vain sitä että yltää satulalta maahan. Toisaalta numeroilla samankokoiset pyörät voivat olal käytännössä aivan eri kokoisia vaikka kyseessä olisi vastaava mallikin, on tämä kyllä aikamoinen suo :)

      Poista
  6. Meillä poika sai viime vuonna lahjaksi Ghostin Powerkid 24". Ihana pyörä! Nyt 8-vuotiaana pituus 133cm, menee hyvin parisen vuotta vielä.
    Mieheni tiesi kertoa, että Ghost on tänä vuonna aloittanut viennin USA:han, tämä saattaa selittää vaikeuksia toimituksissa.
    Kiitos taas kerran ihanasta ja aina niin antoisasta blogist.
    Sanna

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥