7.4.2015

Rullaverhot ja lamelllliverhot mittatilauksena.

Ja sitten klassisesti kyseltiinkin jo markiisikankaiden hintoja purjetta varten...


Otetaanpa muutama viikko taaksepäin. Olin siis viimein päätynyt ruokatilan verhojen kohdalla vaihtoehtoon rullaverho, postaus täällä. Saimme mallikirjat kotiin viikonlopuksi ja siinäpä se viikonloppu vierähti ”pidäppä nyt tätä tän ikkunan edessä ja odotas kun mä katon vielä tästä suunnasta”. Referenssinä käytimme myös alakerran vilpolassa olevia Jyskin valmisverhoja, niissä on aika kiva läpäisevyys. Ruokatilan verhojen ei tarvitse pimentää eikä peittää. Niistä pitää tulla valo läpi mutta niin ettei se tule terävästi. Verhojen pitää olla huomaamattomat mutta silti harkitun näköiset. Väri saa olla valkoinen koska tilassa on jo paria eri puuta, luonnonvalkoista, paperinvalkoista, messinkiä ja tummaa nahkaa sekä hopeaa. Verhot tulevat olemaan pääsääntöisesti niin että toinen on vedetty 50 cm alas ja toinen vedetään alas vain tarvittaessa. Tässä kohtaa mieheni yleensä poistuu huoneesta ja huikkaa että ”Kutsukaa mut sitten kun olette päässeet lähemmäs lopullista ratkaisua” viitaten siis yksin minuun ;)


Mallikirjoissa ei ollut hintaryhmiä ja koska hinnalla on väliä, päätimme laittaa neljä vaihtoehtoa paremmuusjärjestykseen ja päättää tilattavan kankaan hintatietojen jälkeen. Meillä oli lainassa myös mallikirja lamelliverhoista vaikka niitä ei varsinaisesti oltu uusimassa, mutta ajattelin että voisin kysellä että missä hintaluokassa uusimisen kustannus liikkuu. Aikaa jäi niin vähän että hyvinkin pikaisesti valitsimme lamellikankaan josta pyysimme tarjouksen olohuoneen verhoihin. Maanantaina toimitimme kankaat takaisin Ruska-Kaihtimeen ja jäin odottamaan hintatietoja.

Muutaman tunnin päästä oli kaikista neljästä rullaverhokangasvaihtoehdosta hinnat sähköpostissa ja vastoin toimittajan suositusta, valitsimme meidän alkuperäisen ykkösvaihtoehdon. Toimittaja olisi suositellut kahta muuta vaihtoehtoa siksi että niissä oli mahdollisuus pidempään verhoon, jolloin ei tulisi riskiä että verho vedetään liian alas ja se irtoaa kiskosta. Pidimme kuitenkin päämme ja tilasimme 190 cm käyttökorkeuden verhon noin 2 metrisiin ikkunoihin ja vakuutimme ettemme ikinä tule vetämään verhoja alas asti. Rullaverhojen kangas on Santiago ja rullaverhojen leveydet ovat 207 cm ja 298 cm. Seuraavana päivänä mietittiin ketjujen sijoitusta ja päätin heittää Instagrammissa pienen kyselykierroksen, ketjut päätettiin sijoittaa sivuille eli oikean puolimmaisen verhon ketju oikealle ja vasemman vasemmalle. Kiitos kommentoijille, tämä vaihtoehto ei edes tullut mieleeni!

Alkuperäinen tarjous lamelliverhoista perustui arvioituihin mittoihin olohuoneen ikkunoista. Koska arvio ei ollut poskettoman hintainen, päätin pyytää tarjouksen tarkoilla mitoilla ja jossa huomioidaan rullaverhotilaus. Ajatuksena oli siis uusia pelkät lamellit sillä verhojen mekanismi toimii moitteettomasti mutta verhoissa on jotain kummallisia tahroja sekä niiden kangas ei ole ihan mieleinen ja väri kellertää aika paljon. Pelkkien lamellienkin mukana tulee aina alapainot sekä ketjut. Olohuoneen ikkunat ovat siitä vaativat että, toinen ikkunoista on toisesta päästä noin 2,5 m korkea ja toisesta päästä noin 3,5 m korkea. Tämä tarkoittaa sitä että, jokainen lamelli on mitattava ja leikattava erikseen tätä ikkunaa varten. Lopullisin tarjouksen saatuani huomasin ostaneeni 140 euron rullaverhojen sijaan hieman hintavammat rullaverhot sekä uusineeni olohuoneen lamelliverhot, sillä lailla.


Olohuoneen lamelliverhojen kangas on Monet ja kuten rullien kangas, ei tämäkään ole täysin kirkas valkoinen. Vaikka seinät ovat paperinvalkoiset niin kirkas valkoinen kangas seinän vieressä sai seinät näyttämään kellertäviltä ja tätä efektiä en toivo. Nytkin verhot näyttävät hieman eri sävyisiltä, sillä toisen ikkunan edessä on katettu terassi ja toisen ei. Lamellien kankaassa on hieman struktuuria vaikka se on kauempaa tasaisen näköinen.
Olin koko ajan olleet yhteydessä Ruska-Kaihtimeen pelkästään sähköpostitse ja mielestäni prosessi sujui erinomaisesti. Sain vastaukset kysymyksiini viimeistään seuraavana päivänä ja tilausprosessi ei venynyt viikkojen mittaiseksi vastauksia odotellessa. Olimme päättäneet niin pikaisesti lamelliverhojen kankaan että sovimme vielä perjantaille käynnin Espooseen missä katsastimme kertaalleen kankaat läpi ja veimme vanhat lamellit vinosta ikkunoista vielä mittatarkistukseen.

Liikkeessä mies innostui kyselemään markiisia terassille; mistä se johtuukin että kun asiaan liittyy mekanismi niin miehet on heti ihan liekeissä.  Ajatus sittemmin hylättiin toimimattomana mutta kyselimmepä myös purjekangasta toiselle terassille. Toistaiseksi jätimme asian hautumaan mutta mikäli aiomme hankkia vastaavia tuotteita niin olen epäilemättä yhteydessä samaan yritykseen tämän asiakaskokemuksen jälkeen.

Olin todella yllättynyt siitä, että mittatilausverhojen kustannukset eivät karanneet aivan käsistä. Mikäli olisimme ottaneet rullikset halvimmalla kangasvaihtoehdolla, olisi niiden kustannus jäänyt alle 150 euron joka verrattuna Ikeaan tai Jyskiin, on todella edullinen, kun ottaa huomioon kuinka isoista verhoista on kyse. Olin myös olettanut lamellien maksavan nelinumeroisen summan mutta näin ei ollut. Samaan aikaan olen tyytyväinen siitä että on taas tuettu suomalaista työtä, nykyisin tuntuu että kaikki raha karkaa tästä maasta ulos.PS. Olkkarista kuvia myöhemmin kun saadaan loput ketjut kiinni ja toinen putki kameraan. Nyt me vallan väsähdettiin Nietoksen kanssa kesken kaiken.

Aurinkoista viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Heips,
  Olipas kiinnostavaa lukea noista rullaverhoista, koska mulla on ollut nyt kovasti sellaisten hankinta mielessä.
  Täytyy käydä katsomassa tuon sun mainitseman firman sivuja netistä.
  Kivan näköiset todellakin teidän isoissa ikkunoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannis ja kiva kuulla että oli hyödyllinenkin postaus :)

   Poista
 2. Ihanan valoisaa teillä! Noi verhot ei yhtään vie valoa pois, vaikka antavatkin tarvittavan suojan, ettei jäätelöt sula pöytään:) Ihan toista asiaa kysyisin, oisko tulossa kevätvaate postausta... Mä niin tykkään sun lastevaate jutuista! Kivaa viikkoa teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Yritin sitä kevätvaatepostausta mutta vähän torso tuli ;)

   Poista
 3. Teidän ruokailutila on aivan mahtava! Ja olen iloinen onnistuneista verhohankinnoistanne ;)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanja, voisitte tulla viimein käymään niin pääsisit ihan livenä testaamaan :)

   Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥