7.3.2015

Mittatilaus rullaverhot ja hieman apua kiitos!


Ruokatila, kesä ja aurinko on sellainen yhtälö joka ei toimi. Ruokatilan pitkä seinä on etelään joka tarkoittaa että aurinko paistaa suoraan sisään ikkunoista jotka alkavat lattiasta ja yltävät reilu parin metrin korkeuteen. Toinen juttu, joka on enemmän minun juttu kuin mieheni, on se että siitä lyhyemmältä ikkunaseinältä näkyy naapurin talo. Jostain kumman syystä puustossa on juuri ikkunoiden kohdalla aukko, vaikka muuten puut ovat niin tiivisti että toisesta kohtaa taloa ei näkyisi. Naapurin talo on keltainen kuten meidänkin, mutta minun ei tarvitse katsoa meidän taloa kun olen sisällä joten keltainen väri ei haittaa. Enkä nyt mitenkään vihaa keltaista, en vaan halua katsoa keltaista taloa ikkunasta, jos ei ole pakko.


Joten nyt tässä kohta kaksi vuotta asiaa narskuteltuani tulin siihen tulokseen että hankitaan verhot ja ne tulevat olemaan rullaverhot. Osa lukijoista ehkä muistaa etten oikein välitä verhoista ja rullaverhoja meillä ei ole ollut ikinä, paitsi nyt tässä kodissa. Hidas lämpeneminen rullaverhoihin alkoi kun tajusin ettei ne olekaan kaikki sellaisia kuviollisia joista roikkuu naru missä on puuhelmi, vaan ne voivat olla hyvinkin eleettömät ja jopa pimentävät. Lastenhuoneissa sekä alakerran vieras- ja leffahuoneessa onkin valkoiset pimentävät rullikset. Sittemmin rullaverhot löysivät tiensä myös vilpolaan jonne tarvittiin "hengetöntä näköestettä". Toisin sanoen halusin että tilan valoisuus säilyy mutta mahdollisimman näkymättämästi tilaan ei näkisi aivan suoraan sisään. Niinpä ostimme vilpolan kaikkiin ikkunoihin hieman valoverhon tapaiset rullaverhot.

Ruokatilaan mietin pitkään lamelleja ja leikittelin jopa ajatuksella että vain lyhyemmälle seinälle hankittaisiin valkoinen naruverho mutta hylkäsin ajatuksen aika nopeasti kuin muistin karvaiset asukkimme. Lopulta päätös oli aika helppo: rullaverho on ainoa vaihtoehto. Verhot hankitaan vain yläkuvassa näkyvään vasemmanpuolimmaiselle seinälle sekä suoraan edessä olevalle pitkälle seinälle, oikealla oleva ikkunseinä jää ilman verhoa.


Etsin aluksi netistä valmiita rulliksia mutta jos kapeamman ikkunaseinän 207 sentin leveydessä ei ole haastetta tarpeeksi niin viimeistään pidempi, 298 senttinen pitkä ikkunaseinä lopetti haaveet valmiiden verhojen löytämisestä. Aloin siis googletella mittatilauslafkoja ja laitoin tarjouspyynnön muutamaan eri paikkaan josta valitsinkin jo sen missä verhot teetetään. Lopullinen hinta on tiedossa vasta kun olemme päättäneet kankaan mutta sanotaanko näin, että mittatilauksenakin rullaverhot tulevat edullisemmiksi kuin olin osannut odottaa.


Nyt onkin se vaikein osuus, eli päättää oikea kangas. Haluan että kankaasta näkee läpi mutta ei liikaa. Kankaan pitää olla valkoinen mutta ei liian valkoinen, eikä ainakaan liian keltainen. Pinta voisi olla hieman eläväkin, mutta ei liian selkeästi. Että joo... apua?

Ruokatilan seinät ovat paperinvalkoiset mutta lattialla oleva matto enemmän luonnonvalkoinen. Koska muu lattia on tumma kuten pöytäkin, ei tila ole mitenkään supersteriilinvalkoinen. Ikkunoista tuleva valon väri on ttietysti täysin vuodenajasta ja kelistä riippuvainen.

Nyt tekisi mieli valita se "ei ihan kirkkaan valkoinen" mutta näyttääkö se sitten isona pintana liian kellertävältä tai näyttääkö se vitivalkoinen isona pintana liian sinertävältä? Onko kellään kokemuksia vastaavasta asiasta, kaikki vinkit otan mielelläni vastaan! Ja ei ole kiire, vasta huomenna pitää päättää ;)


7 kommenttia:

 1. Miten ois tuon maton sävyinen valkoinen? Ois yhtenäinen, ja tuosta matostahan sen näkee ettei oo isona pintana liian kellertävä, siis valkoinen mut lämminsävyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pistäydyit komentoimaan! Matto on seinää vasten kyllä varsin erottuva (eli epävalkoinen :D) mutta olen myös ajatellut että jos sävy olisi siitä välistä.

   Poista
 2. Mutta jos tuon maton nostaisi ikkunaan, niin näyttäisi varmaan eriväriseltä, kun valo tulee eri suunnasta. Tuollaisesta ei oo kokemusta, mutta valkoinen kangaslamppumme on päällä ollessaan keltainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta tuokin! Minä muuten ostin kylmemmän väriset polttimot niihin lamppuihin misä on valkoinen varjostin, niin varjostimet saa pysymään valkoisempina kun valot ovat päällä ;)

   Poista
 3. Itseäni "keltainen valkoinen" häiritsee, eli seinää ja pokia keltaisempaan en lähtisi... vaikea sitten sanoa olisiko tila liian valkoinen tuolloin (voiko olla liian valkoista, heh!?).

  Rullaverhopohdinnat myös täällä menossa ja mittatilauksena ne täytyy hankkia. Meillä lasten huoneissa "lattiasta kattoon" ikkunat ja ikkunat ilta-aurinkoon, eli huoneet ovat tosi valoisia aurinkoisina kesäiltoina. Pimentävätkö nuo teidän valkoiset verhot hyvin?

  Kerro ihmeessä mistä tilaat verhot, kun olet päätöksesi tehnyt...

  Mukavaa viikonloppua!

  -Mila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sii nuo pokatkin ovat todella keltaiset seiniin verrattuna eli niitä keltaisempi verho ei saa missään nimessä olla.

   Lastenhuoneissa olevat pimennysverhot pimentävät huoneet täydellisesti. Tai ei bellan huonetta koska hänellä on kaksi ikkunaa ja toiseen ei ole pimennysverhoa mutta muuten. Eli jos valkoinen rullaverho on merkitty erikseen pimentäväksi niin kyllä se silloin kokonaan sen valon blokkaa. Lastenhuoneen verhot on muistaakseni ostettu Kodin Ykkösestä aiemmin ja vierashuoneen verho ostettiin sieltä nyt -se siis myös blokkaa valon täysin. Pitää vaan muistaa että verho tulee ikkunan ohi muutaman sentin, muuten välistä paistaa kyllä sisään.

   Ja mukavaa viikonloppua myös teille!

   Ja raportoin toki tarkemmin kun saadaan tästä valmiimpaa :)

   Poista
 4. Laittakaa harmaansävyiset tai beiget. Valkoinen verho tuskin toimii, kun väri taittaa aina jossain vaiheessa väärään valosta ja vuoden ajasta riippuen. Kannattaa laittaa sellaiset, joista näkyy hyvin läpi, mutta joista ei näy teille sisään. Lisäksi ehdottomasti sähköistetyt, sillä käsin ei isoja verhoja kannata säätää, kun menee hermot. Kaunis koti teillä.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥