2.2.2015

Tämä(kään) ei ole laskettelupostaus

Minulta pyydettiin laskettelupostausta ja ette arvaa miten mielelläni postaisin välillä jotain muuta kuin silmukoita tai talomme nurkkia. Miten Instagrammissa innostunkin eniten niistä kuvista jotka on vähän off mutta jotka on otettu jossain perheen tekemisissa ja mistä välittyy elämän maku katsojaan asti. Meidän elämänmaku on nyt ollut todella pitkään arkistakin arkisempaa johon ei meinaa saada vivahteita mistään muusta kuin työstä ja harrastuksista. Ja nyt ei oikein enää maistu eli kunpa ensi viikonloppuna me löytäisimme itsemme laskettelurinteestä tai edes pulkkamäestä, toivotaan niin!

Joskus ennen joulua tein bellalle palmikkopipon Artesanon Superwash Merinosta ja pipoon tupsun Louhittaren Luolan Pohjan Akasta (vilja). Ei muuten kutita mutta pitää muistaa pestä käsin tai tupsu on mennyttä. Jos tupsunkin tekee samasta langasta kuin pipon, voi pipon pestä kätevästi pesukoneessa. Jos pipoja haluaa tehdä nopeasti, on tuo Artesanon Merino muuten todella miellyttävä lanka neuloa ja värejäkin on kivasti.

Ohjetta pipoon ei ole kuin tämän verran suoraan muistiinpanoistani
Kultatupsu [OHJEEN TAPAINEN]

Puikot 3,5
104 silmukkaa
2o2n niin pitkään kuin huvittaa
Puikot 4,5
6o2n
palmikonkierrot joka 8. kerros
Kuuden palmikonkierron jälkeen neulo vielä kolme kerrosta kuten edellä ja aloita sen jälkeen kavennukset (näin olin kirjoittanut muistiinpanoihin mutta en ole tehnyt toista samanlaista pipoa, eli jos jossain kohtaa ei toimi niin sovella tai kysy meilillä :):
4. kerros: nurjat nurin yhteen
5. kerros: aina 6. ja 7. yhteen oikein takakautta
6. kerros: 1. ja 2. ja aina 5. ja 6. yhteen takakautta
7. kerros: 1. ja 2. ja aina 4. ja 5. yhteen takakautta
8. kerros: 1. ja 2. ja aina 3. ja 4. yhteen takakautta
9. kerros: 1. ja 2. ja aina 2. ja 3. yhteen takakautta
10. kerros: aina kaksi yhteen
11. kerros: aina kaksi yhteen
Päättele ja tee tupsu

Muistutan taas, etten itse osaa lukea neuleohjeita joten nämä minun ohjeeni ovat hyvin amatöörimäisiä ja kirjoitettu niin kuin miten selittäisin kaverille. 


3 kommenttia:

 1. Voi nämä sinun neulomukset on niin upeita! Ja näistä saa hyviä inspiraatioita. Ainakin minulle ohjeet on olleet tosi selkeitä ja ymmärrettäviä :). Viikonloppuna aloitin hupparisukat, ekaa kertaa siis varpaasta varteen. Kiitos oikein paljon siitä(kin) ohjeesta. Pitkään on ollut tuo tekniikka mietteissä, mutta en ole uskaltanut aikaisemmin aloittaa.

  Hyvää talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Hanna kiitos, onpa mukava kuulla että olet tykännyt ohjeista ja puikoillekin asti saanut ♥ Varmaan pitäisi ottaa samalla tavalla itseä niskasta kiinni ja opetella ja neuloa itsekin ohjeista, inspis tulee kuitenkin aina johonkin sellaiseen minkä sitten toteutan omasta päästä. Mutta kiva kuulla että näillä saa valmiita töitä aikaiseksi, kiitos!

   Poista
 2. Moikka, aina ihastelen näitä sun töitä ja nyt oon vihdoin päässyt aloittamaan sukat kärjestä! Tuohon tupsu ongelmaan, mikä tulle silloin kun pipo pestään, oon kehtittänyt sellaisen ratkaisun, että jätän tupsuun pitkän langan samoin pipoon kun oon päätellyt sen. Eli teen tiukan moninkertaisen rusetin ja otan tupsun pois kun pesen pipon. Oon nimittäin NIIN laiska käsinpesijä:) Tosin ehkä keväällä aina ennen säilöön laittamista korkeintaan muutenkaan pesen niitä...

  Kiitti hyvistä ohjeista ja ihanista kuvista sekä blogissa että instassa! Toivottavasti pääsette viikonloppuna lumille:)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥