15.2.2015

Laskettelupostaus


Tai lautailu, ihan miten vaan. Pientä koontia ja pohdintaa tämän kauden fiiliksistä ja siitä että eipä olla oltu rinteessa kuin kahdesti. Suurin syy poissaoloomme on viikonloppuna olevat harrastukset ja niiden jälkeen vallinnut pimeys ja huono keli. Ja tiedän kyllä että tosiskimbaajat laskee säässä kuin säässä mutta meitä voi sitten kutsua mukavuudenhaluisiksi tai laiskoiksi, mutta me mennään sillon kun on fiilis ja hyvä keli.

Vaikka ei olla oltu rinteessä niin kulisseissa on tapahtunut. Bellalle piti ostaa uudet kengät ja siksi myös siteet jota seurasi isomman laudan osto, eli koko setti. Tutulla kaavalla mennään eli Burtonin Smalls -sarjalla. Bella siirtyi junnukengistä nuorisokenkiin ja niin ikään siteissä siirryttiin isompaan malliin, jotka nyt sitten siirtyvät kätevästi seuraavaankin lautaan kun sen aika tulee. Lauta on 120 senttinen Chicklet, kuulema ihana!
bellan kypärä jäi myös pieneksi ja tilalle tilasin Anonin Riden isoimmassa lasten koossa. bella oli toivonut samanlaista kypärää kuin minulla ja J:llä eli pehmeillä korvaläpillä. Anonin Ridessä on samanlainen lukko kuin Nutcasen (pyöräily)kypärissä eli tosi helppo lapsen itsekin sulkea ja avata, eikä jää leukanahat väliin. Korvat siirrettiin uuteen kypärään ja vähänkö nyt käy takinkin kanssa...

Jiille hankittiin sittemmin Anonin Raider koossa M, kun kävi ilmi että vanha K2:nen killui enemmän pään laella kuin päässä. J:ltä oli kaikki muutkin skimbavaatteet jäänyt pieneksi ja voin kertoa että harmaat ovat lisääntyneet eksponentiaalisesti päässäni, kun olen yrittänyt löytää 165 senttiselle hoikalle miehen alulle kerrasto- sekä kuorikerroksia. Lasten osastot saa unohtaa heti ja miesten osastoja kahlataan kauppatolkulla että löytyisi tarpeeksi kapeaa.


Nyt J laskee Stadiumista ostetulla Warpin takilla joka on muuten osoittautunut tosi kivaksi mutta takissa on aivan vääränlainen vetoketju joka ei ehkä selviä seuraavalle kaudelle. Takki jäi maksamaan huimat 50 euroa kun vei jonkun vanhan takin vaihdossa joten murhe ei ole suuri, mutta periaatteesta nillitän koska lähtökohtaisesti olisi kiva että takissa olisi hyvin toimiva vetoketju.  Sattumalta löysin alesta myös Burtonin miesten housut jotka on hämmentävän mageet -eli otan ne itselleni kuin poika kasvaa niistä ulos. Molemmat vaatekappaleet taitavat olla kokoa miesten XS. Hanskat ovat minun vanhat Hestrat koska niissä on irtovuori jonka väliin saa hiihtolipun. En ymmärrä mitä lasketteluvaatevalmistajat miettivät kun jättävät systemaattiseti tekemättä hissilipputaskun takin hihaan. Se rintatasku ei meitä lautailijoita ihan kamalasti lämmitä kun lukijat tuppaavat olevaan regu-laskijoiden selkäpuolella ja ei viitsisi portin molemmin puolin hyppiä ympyrää. Varusteet J:llä on samat kuin ennenkin: Burtonin Motot ja TWC lauta.


No mitäs me vanhemmat? Me toistaiseksi olemme ulkoiluttaneet lapsia kuin koirapuistossa koiria eli vieneet mäkeen ja hieman ohjanneet mutta pysyneet muuten sivussa. M ei laske muutenkaan ja itse yritän saada lapset mahdollisimman itseohjautuviksi rinteesssä ja näin se tuntuu onnistuvan. Nyt kun ollaan käyty "vain" Peuramaalla niin ollaan oltu alhaalla huoltojoukoissa mutta koska Peuramaalla ei ole hisseissä apulaisia, niin tarvittaessa autettu bellaa hississiin menossa. Jahka päästään hieman pidemmille mäille, ja ollaan pääsemässä, niin lähden itse mukaan laskemaan. Tänään jo harmitti ettei ollut oma lauta mukana, oli niin upea keli!

Tulevan hiihtolomaviikon olen itse olen töissä, mies pari päivää työmatkalla ja lapset mummilla ja vaarilla että kai tämänkin voi lomaksi laskea, ainakin siivouslomaksi - AURINKOISIA MÄKIÄ HIIHTOLOMALAISILLE!

1 kommentti:

  1. Ihania laskukuvia :)
    Meillä Tirppa voitti messuilta iltalipun peurikselle ja se pitäisi käydä tuhlaamassa vielä kun ehtii :D
    Voitaisiin sopia treffit!

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥