16.11.2014

"Mun mielestä toisenlaiset verhot olisi paremmat"

..sanoi eräs ystäväni nähdessään muutaman valokuvan makuuhuoneestamme. Ymmärrän hyvin sillä suurin osa pitää verhoista ja jopa vaihtaa niitä kausien mukaan. Minäkin pidän monista verhoista mutta en meillä. Edellisessä kodissamme oli vuoritetut valkoiset silkkiverhot olohuoneessa ja äitini mielestä ne pitäisi olla nykyisessa makkarissamme, mutta itse vaihdoin samaa mielipidettä joskus muuton jälkeen. Sen sijaan makkariin tuli lamelliverhot jotka on suuri rakkauteni jo lapsuudesta ja onneksi valinta sopii myös miehelleni.






Meidän makuuhuone on muutenkin todella pelkistetty. Heti huoneeseen tultaessa katse kiinnittyy sängyn päällä olevaan ikkunaan joka on tavallaan taulu suomiklassikoista: männyistä ja taivaasta. Viereisellä seinällä on kolme metriä peiliä joka tavallaan monistaa huoneen sekä vastapäisen seinän joka on lähes kokonaan ikkunaa. Kaapin vieressä on noin 30 vuotta vanhat maalarin tikkaat ihan pelkästään koska patina. Kaikki paitsi sänky, on pelkistettyä, valkoista ja kylmää vaikkakin lattia on aina lämmin lattialämmityksen ansiosta. Huoneesta puuttuu vielä se oikea matto terassin oven edestä sekä se oikea tuoli tason alta ja peili saman tason päältä, ne tulee vielä joskus vastaan. Sänky on 180 senttinen ja näissä kuvissa on Henkkamaukan vaalean beiget pellavalakanat, päiväpeittoa emme käytä ja helmalakana on myös pellavaa.


Nyt kuitenkin tuntuu että huoneeseen on löytäneet ne oikeat yöpöydät. Minähän en ole pitänyt yöpöydistäkään sitten 90-luvun kirsikkakauden, jolloin makuuhuoneessamme oli kirsikka/musta mätsäävät sänkynpäädyt ja yöpöydät (saa hymyillä), mutta nyt nuo ennen niin tarpeettomat pikkupöydät on taas tarpeen ja siksi in. Viimeksi kuvissa näkyi Hayn Tray -pöytä joka tuntuu seikkailevan ympäri taloa ja sittemmin löytänyt vierashuoneeseen ja nyt tilalla on jotain ihan muuta.


Tilasin kesällä Ellokselta marmorisen pöydän jonka oli tarjoitus tulla olohuoneen kulmaan. Pöytä näytti kuitenkin niin naurettavalta Ferm Livingin koripöydän tilalla että sovitin sitä makkariin ja pam, se on siinä. Se istuu paikalleen kuin nenä päähän ja sopii kivasti yhteen miehen puolella oleva äitini vanhan meikkipöydän jakkaran kanssa. Jakkara on lapsesta asti ollut minulle jollain oudolla tavalla tärkeä, ehkä siksi että se symbolisoi omalla omalla tavallaan naisellisuutta sekä äitiäni, joka on aika kaukana omasta olemuksestani. Kun äitini luopui vanhasta pöydästä joka kätki meikit taittuvan peilikanne alle, pyysin heti jakkaran itselleni.








Minun yöpöydällä oli aiemmin Pentikin lanppu joka on meillä sijoituksessa, koska ystävälläni ei ole sille paikkaa. Lampun johto on musta joka paistaa silmään valkoisessa huoneessa aika ikävästi ja nyt minulla tuli ns. mitta täyteen ja raahasin vierashuoneesta toisen lampun tilalle. Mietin jos vetäisinkin kattolampun tuohon yöpöydän yläpuolelle, mitä sanotte, olisiko ehdotuksia sopivasta lampusta?


Aurinkoista sunnuntaita!

8 kommenttia:

  1. Mä näkisin yöpöydän päällä tämän http://www.artek.fi/fi/products/lighting/144
    Kromi olis omaan silmääni miellyttävin, mutta tämä on hieno värissä kun värissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Itse asiasa jostain syystä sama lamppu pyöri itselläni mielessä. Ehkä siksi koska bellan huoneessa roikkuu sama lamppu valkoisena :) Olisi kyllä oikein potentiaalinen vaihtoehto...

      Poista
  2. Teidän koti näyttää aina niin siistiltä ja ihanalta :) ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei sentäs aina :D Tosin makkarissa on yleensä vaan tuo tyynykasa lattialla mutta nyt teille petasin ja heitn ne sängylle :) On meilläkin välillä ihan huskin haiskin, todellakin.

      Poista
  3. Ihan mielettömän kaunista teillä. Mä tykkään, kun on vaaleaa ja valoisaa.
    Ja noi pellavalakanat tuo kivan kontrastin :)

    Valkoiset lattiat on jääneet mulle kummittelemaan edellisestä kodista.
    Ne oli ihanat. Näitä kuvia katsoessa taas haikailin. Tekisi mieli tännekin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura ♥
      Valkoiset lattiat on ihanat, harmillisesti vaan esimerkiksi tummat hiukset erottuvat heti :D

      Poista
  4. Hei! Haluasin kuulla kokemuksia pellavalakanoista. Balmuir/Finlayson/Anno/HM-home myyvät pellavalakanoita ja hinta haitari suuri. Elikä siis hinta/laatu suhde kiinnostaisi. Olen mietiskellyt pellavalakanoiden hankkimista ja enkä tiedä pihistäisikö vai panostaisiko. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Meillä on lähinnä H&M:n pellavalakanoita eli en osaa vertailla niitä mihinkään muuhun. Meillä on yksi pari jonka olen ostanut jo ennen tätä "pellavalakana buumia" ja ne ovat selkeästi paksummat ja laadukkaat kun niitä vertaa pari vuotta myöhemmin ostettuihin, vaikka siis kaikki ovat henkkmaukasta.
      Käytössä en kuitenkaan sinänsä huomaa eroa koska ei mielestäni lakanoiden toiminnallisuuteen vaadita paljoa. Meillä on pellavalakanoita yhteensä 5x2 kappaletta ja hyvin ovat jo vuoden kestäneet pyöritystä sillä muita lakanoita ei ole käytössä. Eli valkoiset, beiget ja vaaleanharmaat ovat meidän aikuisten sängyssä käytössä (2 per väri) ja tummanharmaat sekä vaaleanpunaiset ovat lapsilla (2 per väri).

      Itse en tällä kokemuksella maksaisi enempää pellavalakanoista mutta uskon että jos hintaan laittaa satasen päälle niin todennäköisesti pellava on sellaista paksumpaa kuten noissa valeanpunaisissa lakanoissamme, jotka on tosiaan ostettu aiemmin.Ne eivät esimerkiksi mene ihan yhtä ryppyyn kuivurissa ja ovet tuhdimmat ja paksummat.

      Henkan pellavalakanat maksanevat normihintaisena noin 49 euroa jos en väärin muista ja keskon anno taitaa olla saman hintainen. Meillä on pari annon pellavaista lisätyynyliinaa ja niissä mielestäni pellavan tuntu on vastaava kun henkkamaukan lakanoissa.

      Ehkä ostaisin yhden setin annoa tai henkaka kokeiluun ja siltä pohjalta päättisin onko tuntu kiva vai ei :)

      Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥