15.11.2014

On lankoja pidellyt

Yhteistyössä Lankamaailman kanssa 
Kuvissa näkyvät käsityötarvikkeet on saatu Lankamaailmasta
lukuun ottamatta hahtuvakiekkoa.


Jo tutusti blogiin ilmaantuu näitä luovia taukoja talven kynnyksellä. Arki on perus ja siihen päälle pimeys niin muuta ei tarvita. Postaukset odottaa ideatasolla vailla kuvia tai tekstejä ja illat täyttyvät harrastuksien lisäksi neuleista. Pitkään kärsin neuleahdistuksesta eikä edes tehnyt mieli neuloa, sillä mikään ei tuntunut onnistuvan. Tuntui että kaikki mitä teki oli ihan vääränlaista tai jotenkin pielessä. Nyt joulu kolkuttelee jo ovella, joten paras olisi saada langat ja puikot tottelemaan tahtotilaa. Aikoinaan aloittamani langanostolakko on pitänyt aika hyvin; sain sittemmin jo sitä ennen tilatut Louhittaren Luolan Väiski Sportit kotiin ja olen hankkinut ainoastaan muutamia keriä tonttupajaa varten sekä supervisio-ostoksena bellalle kaksi kesää Malabrigoa. Ja sukkarintamalla olen jälleen tullut siihen tulokseen että monesti kannattaa maksaa vähän enemmän kuin vähemmän, jos haluaa tehdä sitä mitä rakastaa ilman että koko ajan *ja tähän sellainen edelliseen rimmaava tosi ruma sana*.

Mutta katsotaanpa muutama viikko taaksepäin. Olen koko blogihistoriani aikalailla skipannut aikalailla kaikki kissanristiäiset, blogigaalat sekä 98% yhteistyötarjouksista. Poikkeus vahvistaa säännön ja niinpä täysin ennen kokemattomasti päätin heittäytyä, kun sain *äh ihan liian mageelta Lauralta* kutsun Lankamaailman bloggaaja-iltaan

Laura oli koonnut todella mukavan porukan ja niinpä pimeänä torstai-iltana Oulunkylän Lankamaailman kauniiksi katettu herkkupöytä täyttyi neulovista bloggaajista. Pohjoismaiden suurimman lankakaupan tädit olivat minulle ulkonäöltä tuttuja mutta nyt ensimmäistä kertaa oltiin nyt puheyhteydessä. Lankamaailmasta olen vuosia hakenut lankoja niin tonttupajaan kuin muihinkin töihin ja etenkin todella kattava Knitpro:n puikko- ja tarvikelajitelma pitää minut kantiksena tässä kaupassa. Oli mielenkiintoista nyt kuulla itse kaupasta ja sitäkin parempaa oli kävellä uudistettua putiikkia läpi ja päästä perille paremmin siitä mitä on missäkin loputtomassa hyllyviidakossa. Kaikki Ogelissa käyneet tietävät että liike on aivan järjettömän kokoinen, valikoima on mieletön ja jos menee ostoksille vailla valmista ajatusta mitä on ostamassa, niin epätoivo iskee helposti jo ovella. Valikoiman lajuus on tietysti pelkästään positiivista ja ulkona on autolle kiekkopaikat että ihan ajan kanssa käymään vaan.

Kierroksen aikana saimme kerätä lahjapussiin puikkojen lisäksi valittuja lankoja ja mielestäni oli erittäin hyvä oivallus ettei lankoja oltu valittu valmiiksi, vaan saimme valita värit itse. Kyllä siinä värejä pohdittiinkin mutta kierroksen päätteeksi kaikilla, paitsi allekirjoittaneella joka remppasi vielä Janne -hylllyllä, oli setti kasassa. Kierroksen jälkeen me yhdessä opeteltiin vähän virkkaamaan (lue: muut osasivat jo ja ananakin oppi) ja tietysti herkuteltiin suklaalla. Josta tulikin mieleeni että pitää ehdottomasti hakea suklaita pukinkonttiin Lauran luottodelistä -naaaam!Vaikka etukäteen olin hivenen kauhuissani illan onnistumisesta niin kylläpä kannatti mennä. Eihän se nyt niin vaikeaa ole, menee vain joukon mukana ja nauttii vapaaillasta.  Olin vilpittömästi ihan fiiliksissä kaikista mukana olijoista sillä kaikki olivat niin välittömiä ja hyväntuulisia. Ei tarvinnut jännittää miten itse sopi joukkoon koska ehkä käsityöläisten vire on sellainen, mukaansa tempaava. Ammattimaisesti olin jättänyt kameran kotiin ja puhelimella ei ihan kamalan laadukkaita kuvia saa joten saatte nyt tyytyä tässä kotona kuvattuun settiin lahjapussin syövereistä, suklaat me syötiin jo, sorry!

Mukana olivat (kopioin listan Petralta, kiitos ja anteeksi)
Laura - Sateenkaaria ja Serpentiiniä (just se *ihan liian magee*)
Petra - Puistolassa
Taru - Sort of Pink
Minna - In the Hoze
Minna - In the Houze
Laura - Lauramainen
Enne - Casa-X
Helyes - Helyes

ja illan meille tarjosivat
Lankamaailma
Funnydeli
Huili-lehti
Ja nyt vaan odotellaan joulua että ehtii ajan kanssa uppoutumaan lehtiin ja lankoihin, tuntuu maistuvan nietoksellekin.
 

5 kommenttia:

 1. Ihania lankoja,mutta kaikista söpöin Nietos! Mukavia hetkiä puikkojen parissa ja jos puikot toimii superisti teethän "koivu/seeprasukkia" -arvonnan��
  -sini-

  VastaaPoista
 2. Kiitos sini :) Mietin että kaikki jotka eivät pidä kisoista, ovat varmaan kaikonneet lukijoista kun joka postauksessa on kissa! nietos on vaan niin läheisriippuvainen että tulee aina sinne missä on ihminen ja jos nakkaa huoneesta ulos niin raapii ovea ja naukuu.
  Olisi kyllä kiva arpoa sukkia, heti kun ehtii niitä neulomaan sillä nyt on kova tohina päällä tonttupajalla eli lahjoja pukin konttiin ;)

  VastaaPoista
 3. Oli hauska tavata!! :) ps. mä puutun listasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin oli! Ja pahoittelen, mitenhän mä nyt tolla lailla sen sössin. Lisäsin sut listaan ja sulla onkin mukavasti arvonta päällä :)

   Poista
 4. Oli kyllä kiva ku tulit ! Tunnlma oli jotenkin tosi leppoisa ja lämmin. Usein sen huomaa, että turhaan tuli jännitettyä, vaikka menomatkalla oiskin hampaat irvessä.

  Ihana teidän kissa ! Mulla on ollut vähän sellaista lemmikin kaipuuta. Tyynelässä meillä käy naapurin kissa visiitillä. Hän tulee häpeilemättä olohuoneeseen saakka avoimesta ovesta. Tosi söpö sekin :)

  ps. sulla on mahtava taito saada kuviin fiilistä. Kauniita.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥