18.10.2014

Kodinhoitohuone & Vilpola


Projekteja projektien perään. Viimeisimpänä ollaan otettu käyttöön vilpola eli huone joka on kodinhoitohuoneen ja saunan yhteydessä ja josta on kulku myös terassille. Huone on vuoden ajan ollut kattoon asti täynnä tavaraa, siis romua, sellaista epämääräistä sälää joka on ennen ollut mm. välinevarastossa, autotallissa ja kellarissa. Suurin osa lastattiin vilpolaan muuton jälkeen ja loput ilmestyivät kun irtisanoimme autotallin. Nyt pikkuhiljaa tavaroita on myyty, sijoiteltu uudestaan ja heitetty pois. Kärsin niin kamalasta tavaraähkystä että olin valmis nakkaamaan kaiken roskiin mutta rakas hamst… mieheni oli toista mieltä. Vilpolaan käy tie kodinhoitohuoneen kautta ja se näyttää tältä.







Ihan perus; ei mikään supermoderni tai tyylikäs mutta ajaa asiansa. Mielestäni lattia on huonoa materiaalia (laatassa on ikään kuin mattapinta) sillä se pinttyy eikä sitä saa puhtaaksi millään ja inhoan kaapiston vetimiä sillä niihin tarttuu kaikki kiinni, mutta kyllä tämä voisi paljon huonompikin olla. Emme ole tätä uusimassa koska se olisi resurssien haaskausta kun tila on kuitenkin verrattain uusi. Kodinhoitohuoneeseen on laitettu ”lisänä” vain Granitin matto, lastenhuoneen vanha Expedit, koukut kuivaustelineille sekä rekki. Hyllyssä on harrastuskamat eli siitä napataan valmis kassi matkaan ja muutamalla hyllyllä on pienet vaatteet sekä silitettävät. Vaatteet kuivuvat kuivurissa, telineillä sekä henkareilla rekissä.


Vilpola ei ole lämmintä tilaa. Tämä tarkoitta sitä että talvella huoneessa on pakkasta ja kesällä todella kuuma ja nyt kun tila on käyttöönotettu, alamme miettimään miten kannattaisi jatkossa järjestää lämmönsäätely. Tila on enimmäkseen miehelle kavereineen, sillä en itse käy saunassa kun äärimmäisen harvoin ja silloin käyn saunassa ja peseydyn, enkä hengaile&chillaile tuntikausia niissä merkeissä. Vilpolassa myös pelataan pelejä ja  pöytälätkää joka asustaa kätevästi sohvan säilytystilassa. Lähtökohtana rempalle oli siis tehdä pienellä budjetilla ja kierrätettävillä tavaroilla viihtyisä saunan vilvoittelupaikka. Isoin kuluerä ja työ oli koko tilan maalaamisessa, sillä aiemmin tila oli keltainen ja listoitettu pihistelemättä puun värisillä listoilla. Myös katto oli käsittelemätöntä puupaneelia. Kuten TÄÄLLÄ aiemmin kerroin, mies osti Tikkurilan Luja maalia ja maalasi katon, listat sekä seinät paperin valkoiseksi. Listoista osa jäi kokonaan pois ja osa korvattiin muovisella Duurin kulmaprofiililla. Kattoon hankittiin kaksi loisteputkivalaisinta joissa molemmissä kaksi putkea eli tilan saa tarvittaessa erittäin hyvin valaistuksi. Tunnelmavalaistusta saa laittamalla päälle vain seinälamput tai Granitin työmaavalasimen.



Lattialle laitettiin viime talvena ostettu villainen Annon Arkki matto, ehkä väärinpäin sillä luulen että matto on tarkoitettu käytettäväksi musta puoli ylöspäin. Sen lisäksi että matto ikään kuin rajaa tilan, se myös pitää varpaat lämpimämpänä kuin jääkylmä korkkilattia. Sohvaa etsin aikani Torista kun olin ensin bongannut Ikeasta täydellisen sohvan tilaan. Friheten sohvasta tulee tarvittaessa vuode ja tärkeintä, siinä ei ole käsinojia ja divaaniosan puoli on vaihdettavissa. Minulle olisi kelvannut musta tai tummanharmaa mutta vaaleanharmaa oli seuraavaksi paras vaihtoehto. Yksi huoneen seinistä on talon ulkoseinää ja väriltään keltainen. Ei mikään lemppari mutta seinää emme lähteneet maalaamaan joten käytin tässä kohtaa Paanasen Markon klassikkoa; ”Mitä et voi piilottaa niin korosta”. Ostin siis Henkkamaukasta keltasävyisiä tyynyliinoja ja niin ikään kellertävää linjaa jatkaa minun vanha Artekin E66 tuoli sekä Muuramen kaksi isoa kolmosta. Vielä on hakusessa pöytä ja pieni pyöreä pyörillä oleva olisi paras vaihtoehto mutta yksi vaihtoehto on myös Yumi pöydät Kodin Ykkösestä. Eilen mies asensi valorullaverhot kahteen ikkunaan ja samanlaiset haetaan myös toiselle puolelle.

Toinen puoli huoneesta on puutarhatavaroille sekä ulkoleikkitavaroille. Lattialla on tällä hetkellä eteisen Ikean kaapiston ovien pleksit jotka aikoinaan korvasimme peileillä. Olen säilyttänyt levyjä jos niitä voisi jossain käyttää ja nyt päätin lätkästä ne lattialle. Muuramen lipastoissa on lasten twistit, hyppynarut, fudishanskat, katuliidut, frisbeet ja mm. uimtavarat sekä kalastustarvikkeet. Lasten pallot (miksi niitä muuten pitää olla 15?) ovat Luhdan paperinarukoreissa ja kahdessa harmaassa muovilaatikossa on auton hoitovälineet ja tunkki. Iso puutarhalaatikko kätkee kaikki puutarhatarvikkeet sekä muutamat ”pitkät” leikit kuten leijat ja kroketin. Ikkunalaudalla säulytetään ulkolyhtyjä ja jemmasta löytyi koreja joihin saa sitä sun tätä.



Katon sähköjohdot pitää vielä asentaa nätisti ja kolme rullaverhoa uupuu. Mies rakentaa vielä takkapuille kehikon Muureme lipastojen taakse ja puutarhapuolelle tulee pieni rullakko ulko-oven viereen kun saamme hyllylevyt maalattua. Sitten alkaisi olla valmista.


6 kommenttia:

  1. Näyttääpäs kivalta ja toi villamatto on huippu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, pidän itsekin matosta tosi paljon, molemmin päin :)

      Poista
  2. Tykkään ihan tosi paljon, jälleen onnistunut huone sinulta :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi kivalta. Ja sain tästä uskonvahvistusta omalla remontille, jossa kodarin katto valkaistui myös. Ja tietysti mopo keuli sen verran, että wc ja tuulikaappi saivat valkoisen katon myös...ihan vaan tässä välissä kun kodarin pikkuremppa edistyy niin hitaasti. Vähän kaappia irti jne. Ylläri iso homma sellaisessa näpräämisessäkin. Ihana kun laitat kuvia, joskus vaikka ei omasta itsestäsi olisikaan ihan täydellistä. Meille muille näyttää hyvältä ja jos kuvaat vain pienen osan, ei siitä riitä ehkä inspistä vastaavaa pohdiskelevalle.
    T. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ja kiva kuulla ett oimii nämä postaukset motivaattoreina muillekin! Meillä välillä on miehen matkustelun takia niin kaaos että turhaudun helposti mutta kun näkee että jostain tulee valmista, alkaa taas uusi into. Eikä kaiken tarvitse olla uutta ja tiptop, itse saan eniten siitä kun pystyy kierrättämällä saada aikaan uusia tiloja ja näkee että niissä viihtyy koko perhe.

      Meidän saunaosastolla on puunvärinen panelikatto jota inhoan asteikolla 4-10 noin 12 verran :D Koska se on todella iso ja täynnä upotettuja spotteja, oli maalaaminen niin iso homma että jätetään suosiolla tekemättä. Joskus kun remppaamme koko saunan niin sitten varmasti muuttuu kattokin. En itse käy saunassa joten en jaksa kamalasti ottaa stressiä miltä siellä näyttää kun on kuitenkin ihan kiva tila, vaikka värivalinnat ei ihan oman maun mukaisia olekaan :)

      Välillä mietin että pitäuiköhän ottaa sellaisia pieniä sisutuskuvia mutta olen ajatellut samoin kuin sinä että eihän siitä oikein sitten näe sitä kokonaisuutta. Vaikka välillä on kiva ottaa yksityiskohdista kuvia niin tälläisissä muutoksiaa kuiotenkin se kokonaisuus on mielestäni oleellisempi, eli kiitos :)

      Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥