14.10.2014

Hollister & mitoitus


Jahas, tuumakaan ei ole enää vakio, samperi. Mun mielestä koko mittajärjestelmästä menee maku jos mikään mitta ei ole vakio. Ymmärrän että eri merkeillä on erilainen istuvuus, mitoitus ja tyyli mutta kai siellä taustalla mittojen pitäisi silti olla vakiot, muista asioista riippumatta. Että jos vaikka housujen leveys on 29” niin se vyötärö on sitten saman levyinen merkistä ja mallista riippumatta. Eihän se niin voi olla että miehen tuuma on isompi, naisen pienempi ja poikien tuuma vielä pienempi. Tai jos ollaan ajateltu että nämä on sitten tällaisia slimmimpiä, niin mittayksikön mitta muuttuu taas. Täytyyhän sen mittayksikön olla vakio ja esimerkiksi kirjallisella kuvauksella sitten selitetään vaatteen istuvuutta tai tyyliä. MUTINAA MUTINAA MUTINAA Eihän tästä tule mitään kun kasvavassa määrin ostokset siirtyvät nettiin ja palautus-ja vaihtorumballa toki tehdään työpaikko mutta myös ylimääräisiä kuluja kuluttajille sekä tuottajille sekä lisätään ympäristön kuormitusta ja mitä kaikkea, mur.

Lastenvaatepuolella asia näkyy niin että Lindexillä on sellaisia pienempiä että ota kuule vaan rohkeesti kokoa isompi kuin yleensä. Bogista ei sitten muuten kannata ottaa isompaa, jopa pienempi kuin lapsen pituus on passeli. Ooppas tarkkana siellä Benettönilla kun niissä on ihan tosi pitkät lahkeet ja kuule muistithan että että Molo Kidsin topat on sitten paljon pienempiä kun saman kokoiset Peakit, että toisesta sama koko kun laps ja toisesta yksi isompi, yeeeeep. Täällä nettikaupassa meillä on tällainen upea kokotaulukko että katoppas täältä oikea koko. Meillä on muuten myynnissä sitten 28:aa eri merkkiä joiden mitoitus poikkeaa täysin toisistaan, että päin honkia menee, ihan sama mitä valkkaat.



Ihan pieni asia mutta kun elämä koostuu näistä erilaisista pikkujutuista niin ihmettelenpä nyt tätä sillä asia nousi pinnalle kun ajattelin tilata Jiille farkut. Poika kasvaa lastenpuolelta ulos kun on nyt yli 160 cm ja pitäisi siirtyä miesten puolelle. Aika nopeasti on käynyt ilmi että siinä välissä on sellainen Grand Canyonin kokoinen railo ja siinä välissä myös mm. farkut muuttuvat ikäkoosta tuumakokoihin. Pitää tietää mitkä miesten merkit on sellaisia kittanoita koska ne sopii hyvin just tähän välin. Meidän valinta on toistaiseksi ollut SuperDry ja Hollister, molemmat aika saman oloisia ja tyylillisesti minua ja Jiitä viehättäviä. Jos nyt pojat ylipäätään viehättyvät vaatteisiin, tarkkaa tuntuu kuitenkin olevan. Jii on käyttänyt kohta kaksi vuotta Abercrombien farkkuja joiden malli ja tuntu on tosi kiva joten ajattelin että helpommalla pääse jos siirtyy saman konsernin teinipuolelle.

Joka tapauksessa koko farkkujen tilaus meinasi tyssätä koon valintaan. Hmm, 26/30..kuulostaa jotenkin tosi pieneltä. 28" sitten, sitähän itse käytin vielä muutama vuosi sitten, ei se voi niin iso olla –vai voiko. Ja mites se pituus sitten, jos noi koot lähtee 30 tuumasta niin se sitten varmaan -ei kai miesten puolella voi olla pienempää pituutta kuin poikien puolen suurin, vai voiko? *pien romahus* Heitin farkut koriin, täydensin himashortseilla ja muutamalla paidalla ja sinne vaan. Tilasin 270 euron ostoskorin 105 eurolla ja jos ei sovi niin se on sitten elämää se.



Ja sopihan ne. Tai jos tiivistän niin Hollisterin T-paidat on oikeasti kittanoita. Jiillä on koko S ja varsin menisi hyvin koko M:kin. Pitkähihaiset trikoopaidat -super kapeita ja kilsan mittaset hihat. Kauluspaitojen classicit koossa S selkeästi reilumpia kun t-paitojen S mutta ihan oikea koko. Collegeshortsien XS vastaa enemmän Abercrombie Kidsin isointa mutta hoikalle miehen alulle menee vielä. Ja ne farkut. Tilasin koon 28/30 ja nappiin meni. Housut on just se seuraava Abercrombie Kidsin koosta 16 ja jos nyt jotain senttejä heittelen ilmaan niin vaikka 164-170 cm.

Niin nappiin meni että tein lisätilauksen; kahdet bootcutit koriin, yhdet kollarishortsit isommassa koossa S, muutama t-paita ja pitkähihainen sekä kaksi kauluspaitaa. Arvostan kun kaupassa on hyvällä alella vielä valikoimaakin jäljellä ja esimerkiksi 70 euron farkut saa alle kahdellakympillä.



24 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Ärsyttää vaihteleva mitoitus. Meilläkin muuttuu lastenvaatteiden ostaminen vaikeaksi koska poika lähestyy 160cm pituutta. (Varmaan on sen pituinen jo jouluna!) Kerro vielä mistä tilasit :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täältä tilaan http://eu.hollisterco.com/shop/eu ja en saa tuota nyt linkiksi tällä padilla, sorry.
      Nytkin pitäisi olla hyvät alet jos eivät ole jo loppuneet :)

      Poista
    2. Ok, kiitos! Yritin tutkia tuota kokotaulukkoa. Onko Hollisterin pienin koko (xs) noin 165cm pituiselle?

      Poista
    3. Kuten todettu niin ne koot on aika all over the place :D
      Arvioisin että J on nyt noin 163 cm ja mallia hoikka.
      Pääsääntöisesti J käyttää kokoa S tällä hetkellä ja se mahtuu varsin vielä ensi kesänkin, paitsi että T-paidoista menisi jo nyt koko M jos haluaa reilumpaa tai olisi skrodempi kehonrakenne.

      Tuota XS:ää tuntuu olevan vain osassa vaatteissa ja jotenkin _haluaisin ajatella_ että niissä vaatteissa se vastaa muiden S:ää.. ei kai muuten ole järkeä että osassa vaatteita koot alkaa pienemmästä koosta, ARGH :D

      Summa summarum, ottaisin koon S 165 pituiselle mutta tilasin juuri XS koon takin Jiille riskillä... palaan raportoimaan heti kun takki tulee! (Yleensä tulee kolmessa päivässä)

      Poista
    4. Moi
      Jiin XS kokoinen Weather Warrier -takki tuli ja se on täydellisen kokoinen!
      Takki mahtuu myös minulle ja ollaan aika lailla samanpituisia, himpun alle 165 cm mutta Jii painaa nelisenkymmentä kiloa ja minä paljon enemmän :D

      Poista
    5. Kiitos taas tästä postauksesta :-) Olen tilaamassa joululahjoja, kun tänään Hollisterin nettikaupassa on -25% alekoodi (35503) ja ilmainen toimitus. Olen nyt ottamassa hupparia koossa XS 163cm pituiselle hoikalle pojalle. Kai se on ok?! ...ja t-paita koossa S.

      Poista
    6. Kiitos taas tästä postauksesta :-) Olen tilaamassa joululahjoja, kun tänään Hollisterin nettikaupassa on -25% alekoodi (35503) ja ilmainen toimitus. Olen nyt ottamassa hupparia koossa XS 163cm pituiselle hoikalle pojalle. Kai se on ok?! ...ja t-paita koossa S.

      Poista
  2. Olipa hyvä postaus, kiitos!
    Mun poika on nyt n.155cm ja samoissa ongelmissa pähkäilen. Ollaan nyt ostettu abercrombien vaatteita ja paidoissa vaihtelee koot tosi paljon m-xl:n välillä. Mutta kun erehdyin tilaamaan takin ja collegehousuja, niin sain ne käyttöön itselleni;) Mä olen niin huono mittailemaan ja tutkimaan kokotaulukoita.. Ja palauttelemaan.. Huoh.
    Kun noilla on alet, ei paljon kannata henkkamaukalta ostella. Hinnat on silloin kohdillaan;)
    -Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia :)

      Olisitpa nähnyt ilmeeni kun tilasin ekat housut bellalle Abercrombielta. Lapselle menee hyvin M yläosasta ja hameista mutta ne housut olivat liki Jiin housujen pituiset vaikka kokoa S :D
      On tää sellaista tilastomatikkaa...

      En myös palauta mitään, yleensä tutkin ja päättelen niin paljon ettei tarvitse ja toistaiseksi on toiminut. Ja mielummin tilaan ensimmäisellä kerralla varmuudeksi isoa, menee sitten ainakin joskus ;)

      Laatukin Hollisterilla on ihan randomia, jotkut trikoopaidat nyppyyntyy herkästi kun taas Jiin karvahuppari on tosi mukavaa matskua. Takit on myös kestäneet hyvin käytössä. Jiin kanta on että ihan sama mitä vaatteita kaapissa on, kunhan ne on Hollisteria eli sillä mennään.
      Ja onhan tämä tosiaan aika edulista ja helppoa näin, jos suunnilleen koot on sinnepäin.

      Poista
  3. Mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä :)! Onpa teillä komea miehen alku ja upea asukokonaisuus!

    VastaaPoista
  4. Pakko todeta, että nämä kokoerot (olkoon senttejä, tuumia tai mitä vaan) ärsyttää todella! Vielä enemmän ihmetyttää yhden merkin sisällä olevat erot. Pojalle ostettiin yhtä ja samaa kokoa Mangon kolme eri paitaa. Yksimeni just a just, toinen oli kunnolla reilu ja kolmas on kaapinperällä odotamassa ka ensi vuosikymmentä, että olisi sopiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, merkin sisällä olevat koko erot ovat vihonviimeisiä. Ihan älytöntä että jopa kaksi kokoa eroa voi olla, kun joku paita on samassa koossa ihan liian pini ja toinen iso. Se tietysti selittyy sillä että niitä vaattteita tilataan eri tehtaista, mutta peräänkuulutan laaduntarkkailua ja yhtenäisiä kokostandardeja :)

      Poista
  5. Voitko auttaa, mitä kokoa tilaisit poika 155 cm ja tyttö 140 cm? Molemmat on hoikkia...
    Rita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Rita
      Mainitsemasi kokoiset lapset ovat mielestäni vielä Arbercrombie Kidsin puolella eli Hollisterin vaatteet ovat todennäköisesti vielä liian isoja. http://www.abercrombiekids.com/shop/eu
      Molemmat on samaa firmaa ja vaatteet käytännössä samoja. Hollister ikäänkuin jatkaa siitä mihin Abercrombie Kids jää, eli on tavallaan suunnattu teini-ikäislle 13-20+ -vuotiaille

      Eli Abercrombie Kidsiltä meidän bella käyttää kokoa S ja M ja tyttö itse on 135cm (housut on kaikki S koska ovat superpitkiä) ja Jiillä mahtui poikien puolen vaatteet kunnes pituus meni yli 160 cm mutta käyttää vielä Abercrombie Kidsin farkkuja koossa 16 (ei ole lyhyet jalat vaan farkuissa on aika pitkä mitoitus merkin yläosiin nähden)

      Hollisterilta voisi mennä ehkä huppareista koko S skrodelle 155cm pojalle mutta uskon että hihat ovat silti tolkuttoman pitkät. Jiillä on Hollisterin S koon trikoopaitojen hihoissa ainakin 10 cm ylimääräistä eikä ole mitenkään lyhytkätinen :)

      Eli käypä katsomassa Abercrombie Kids ja siltä pojalle varmasti isoin koko on hyvä ja tytölle M tai L.
      Tuolla hakusanalla myös pitäisi löytää blogista aiemmat postaukseni missä olen kertonut enemmän AK:n mitoituksesta.

      Poista
    2. Tässä Rita suora osoiteedelliseen Abercrombie postaukseen: http://a-nanan.blogspot.fi/2013/10/abercrombie-kids-aka-abercrombie.html

      Poista
    3. Kiitos :) Mä luulen, että tuolta Abercrombien puolelta löytyy housut ja tytölle vaatteet, mutta pojalle t-paidat sitten Hollisteria... On sen verran skrode yläkropaltaan, että käyttää monista t-paidoista kokoa 164 -> miesten S.

      Rita

      Poista
  6. Ajattelin tilata Abercombie Kidsiltä nyt ekaa kertaa vaatteita mut en oikeen tiiä pitääkö mun ottaa se S vai M, oon siis 14 vuotias ja n. 155cm ja aika hoikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, Veikkaan että Abercrombie Kidsiltä kokosia on L tai jopa XL.
      Vaatteet ovat todella kapeita mutta lahjeet ja hihat ovat pitkiä. Aika hyvin noudattaa sitä kokotaulukkoa pituuden osalta, taulukko on enemmän alakanttiin kuin yläkanttiin.

      Poista
  7. Oon 157cm poika ja käytän esim h&m paidoista 164cm kokoa eli olisko hollisterin t-paidoista koko s mulle sopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan aikalailla hyvä koko, voi olla vähän reilu (riippuu ruumiinrakenteesta) mutta poikien t-paidoissa ei varmaan haittaa :)

      Poista
  8. Olen 158 cm poika ja käytän ab. 158 koon vaatteita. Oisko T-paitaan Hollisterin S koko hyvä ja mikä koko olis huppariin sopiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, luulen että XS tai S on hyvä koko. Riippuu miten haluat että vaatteet istuvat. Jiillä on M koon huppari ja on 177cm jo pitkä eli se on ainakin liian iso.

      Poista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥