8.2.2012

behind the scenes


Ajattelin vielä näyttää minkalaisia kuvia karsiutuu pois varsinaisista postauksista.
Joskus aiemminkin näitä on ollut, vähän niinkuin varasijalla olevat kuvat.
Lähes aina kuvia on kuitenkin paaaaaljon enemmän, mitä tänne koskaan tulee.
Nämä siis viime viikonlopulta, kun piti ottaa pari kuvaa Nurjat paidasta,
luonnonvalossa.

Joku saattaa ehkä luulla että meidän lapset poseeravat,
mutta ei.
Serkut ja kavereiden lapset kyllä monesti,
mutta nämä omat ei,
nämä ovat ovat niin tuttuneita etteivät kiinnitä mitään huomiota kameraan.
Joka tarkoittaa sitä että jos minä halua kuvia,
pitää ennakoida,
pitää loikkia kuin aropupu kevätinnossa,
pitää olla nopea,
ja välillä [lue: usein] säädöt ovat aivan metsässä.
Sitten se on se tunnelma mikä minulle on tärkeintä.
Joskus pitää olla tummaa, joskus vaaleaa,
kesäisin diggaan sellaisista "sisilia-kuvista",
talvella valkoisista,
välillä tarkkaa ja välillä tarkoituksella epätarkkaa,
kaikkia erilaisia.

Ja kun noita kahta ei voi käskeä,
enkä sellaisista kuvista oikein pidäkään,
niin joskus sattuu, ehkä sattumaa tai sitten ei,
että kuvaan tulee juuri se pikkujuttu, joka kiteyttää koko kuvan.Seuraavat stepit jotka haluaisin toteuttaa on
valokuvauskurssi sekä kuvankäsittelykurssi.
Ehkä joskus...


Viikonjatkoja !

20 kommenttia:

 1. Kauniita kuten aina!♥ Mutta mihin sinä valokuvauskurssia tarvitset??? Täällä on aina maailman ihanimmat kuvat! :) Edellinen postaus oli myös UPEA kuvineen.

  VastaaPoista
 2. Kiiiiitos ♥ ♥ ♥

  Kaiken rehellisyyden nimissä, on tekniikka-osaamiseni täysin lapsen kengissä :) Kaikki mitä osaan ja tiedän, lähtee selkärangasta. Eli jos joku kysyy minulta esim. neuvoja tms, olen aivan h-moilasena :) Olisi mahtavaa tuntea myös tekniikka ja termistö, kuvankäsittelyä unohtamatta.

  Itsehän kuuluin pitkään siihen ryhmään joka ei kuvankäsittelyä nähnyt osana valokuvausta, mutta olen nyt taipunut siihen että se ei ole täysin tuomittavaa ;) En kuitenkaan osaa kuvankäsittelyllä tehdä kuin muutaman perusjutun, ja tiedän että siinä olisi mahtavat mahdollisuudet -jos osaisi. Tosin, pidän kuvista joita ei juurikaan ole käsitelty, siitä "rehellisyydestä", eli näilläkin mennään ihan sujuvasti. Loppupeleissä se fiilis ja tekemisen ja luomisen ilo on se tärkein!
  Kesäisin ehdoton juttu on kyllä sopiva cross processing ;)

  VastaaPoista
 3. Täällä todellakin on kauneimmat kuvat - ihan kuin ammattilaisen ottamia :) Siksi olenkin luullut, että olet jo valokuvauskurssit käynyt!

  Tuo kolmas kuva tästä sarjasta etenkin on pysäyttävä. Ihana ♥

  VastaaPoista
 4. Itse kävin aikoinaan lukiossa valokuvauskurssin, oikein pitkän kolmevuotisen, silloin kuvattiin manuaalikameralla ja kehitettiin itse filmi ja tehtiin kuvista vedokset, varmaan nykyään kurssi olisi vähän erilainen.
  Kyllä sieltä jotain jäi mieleen tekniikasta, mutta suurin osa on unohtunut jo aikoja sitten, mutta kuten muitakin kompaten mielestäni et tarvitse mitään kurssia kun omaan silmääni ainankin kuvat ovat oikein hyviä.

  Nyt muuten pääsen koulun kautta kuvankäsittely kurssille, takana on tosin vasta yksi tunti. Opettaja sanoi kyllä, että tämän jälkeen et muuta kuvankäsittelyohjelmaa haluakkaan kuin photarin, katsotaan nyt. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Piia ♥
  Ihanasti lämmittää pakkasen keskellä kun ehditte käpäistä ja vielä kirjoittaa noin kauniisti -ja olen tosi huono ottamaan vastaan mitään positiivista, eli täällä punastelen :)
  Kursseja ei ole tosiaan vielä käyty, jos ei lasketa että on 4 vuotta kantanut kameraa mukana liki päivittäin ja kokeillut ja kokeillut :) (Voi myös lukea: hakannut päätä seinään - paljon -Helpommallakin ehkä olisi päässyt ja vielä on pitkä matka) Erno Paasilinnan sanoin: Vain itseoppinut on oppinut, muut ovat vain opetettuja ;)

  VastaaPoista
 6. Meeri, jäit välistä, suo anteeksi :) ja kiitos ♥

  Otin uuden systeemin käyttöön tähän kommenttilootaan niin katsotaan jos nyt pääsisin aina ajankohtaisemmin tänne kommentoimaan takaisin!

  Minäkin muuten kävin yhden sellaisen kurssin lukiossa! Siis silloin heti sodan jälkeen... ei ollut digikameroita ei. Sain jostain lainaksi vanhan järkän ja sillä otettiin tosiaan kuvat mv-filmille ja tehtiin itse kaikki alusta loppuun. Mitään muistikuvaa ei enää niistä asioista ole -valitettavasti.

  Minulla ei ole edes fotaria, käytän Gimp:iä joka on aika vastaava ja sitten joskus... jotain toista jonka nimeä en edes nyt muista :) Lightroom tms. on kuulema hyvä -minullakin haaveissa mac joten ehkä siihen voisi sitten investoida kuvankäsittelyohjlemaan ja sen manuaaliinkin ;)

  VastaaPoista
 7. Mä täällä kanssa mietin että mihin ihmeeseen tarviit valokuvauskurssia???? Kuvat ovat aina kauniita ja näyttävät ihan ammattilaisen ottamilta! Suostuuko muuten teidän Pomppu pukeutumaan vielä toppahousuihin? Meillä ei onneksi tarvitse asiasta kotona keskustella 9v:n kanssa, niillä kun on koulussa pakkasraja -10, jos on enemmän pakkasta niin farkuissa ei mennä ulos. Piste.Ja olen kyllä tyytyväinen tohon koulun asettamaan rajaan, vk-housuista ollaan väännetty kättä jo ihan sopivasti.

  VastaaPoista
 8. Mä ihailen myös aina sun kuviasi. Olet jo nyt taitava!
  Mun ikuisuushaaveeni olisi myös valokuvauskurssi. Sitä ennen pitäisi ehkä päivittää kamera... Yhden kauden seurasin vieressä työkaverin kehittymistä valokuvauskurssillaan ja muutoksen näki selvästi otoksissa.

  Kiva nähdä toi takki tyttösi päällä, vaikka malli ei meidän neideille kelvannut.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Vera ♥ Ja kuule ei suostu pukeutumaan toppahousuihin =D Kyllä jos menee luistelemaan tai pulkkamöäkeen, mutta kouluun ei. Hänellä on villasekoite pitkät kalsarit, siinä päällä tarpeen mukaan villahousut ja vuorilliset Bodenin kangashousut. Kuulema ei ole ollut kylmä.... Nyt tuli huono-äiti fiilis sillä en tiedä mistään pakkasrajasta, oletin että se on se -15 astetta joka oli omassa lapsuudessa. Mutta kysäsenpä tänään pojalta!

  -M- kiitos ♥ (tänään on sydämellisesti kiitollinen olo). Jos kuulet jostain kursseista jonka pystyy käymään työn ohella niin vinkkaa minullekin ;) takki on tosiaan kiva, itseasiassa kivempi mitä ajattelin. Se on ostettu varsinaisesti ensi talveksi mutta ollut jo nyt käytössä pidemmän helmansa ansiosta.

  Kitos kun olette kaikki piristäneet päivääni, ihan mahtavan hyvä fiilis!

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen täällä aivan ymmälläni :). Olen jotenkin alitajuntaisesti koko ajan ajatellut, että tekisit ihan "leipätyötäsikin" valokuvien parissa, niin kauniita ja onnistuneita ne ovat. Yksi, mistä pidän kuvissasi erityisesti, on tapasi katsoa maailmaa linssin läpi. Niissä on aina SE juttu, mikä erottaa ne peruspulliaisen kammottavista poseerauskuvista.

  Jatka vain samaan malliin, sillä hyvin olet pärjännyt ilman itsesi kurssittamistakin :)

  VastaaPoista
 11. Ja parasta on se, kun näet kuvattavaa ja mahtavia juttuja siellä, missä muut eivät näe mitään! Pidä linjasi. Kuvasi ovat pysäyttäviä, innostavia ja niin hienoa arjen kuvausta.

  VastaaPoista
 12. Yhdyn joukon jatkoksi fanittamaan kuviasi =) Ne ovat just niin ihanan omanlaisiin, "catch the moment" -tyyppisiä. Värit ja tunnelma ja koko kuvasarja on aina niin kohdallaan!

  Meillä on paikallislehdessä valokuvaaja, jonka kuvia myös aina ihailen. Kävi joskus kuvaamassa mua ja lapsia kotona, ja asetteli tilanteen niin että siihen tuli jotain syvyyttä ym. joista en tajunnu mitään :)

  Valokuvauskurssi olisi kyllä ihana harrastus! Vähäks siellä olis kiva käydä, luksusomaaaikaa :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita!!! <3

  Mä haluisin oppia käyttäämään GIMPiä, toi Photoscape jota käytän on niin rajoittunut kuitenkin - vaikka siinä on paljon kaikkea kivaa mitä taas tossa ns. ammattimaisemmassa on.

  Toinen mitä haluisin oppia on HDR-kuvaus.

  Mä käsittelen melkein kaikki blogiini tulevat kuvat. :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Hannimari, pidetään linja :) Olisikin kyllä kiva työskennellä vähän luovemmalla alalla, mutta ehkä työ toisaalta pitää harrastuksen virkeämpänä, kun ei samaa asiaa tee.

  Terhi, onkin mahtavaa kun lehdessä näkee sellaisen pysäyttävän kuvan. katsoin juuri palkittujen kuvaajien kuvia hesarista ja siellä oli muutamia ihan mielettömiä! Kun monesti lehtikuvat ovat sellaisia, no tylsiä :) Omaa aikaa? Mitä se on :D

  Pieni Lintu, se muuten oli PhotoScape se toinen mikä minulla on. Mutta en sillä osaa säätä edes levels:jä ..eli käytän sitä juuri sellaisiin ilmeisimpiin muokkauksiin kuten kuluneisuuteen jne :)

  Tulenpa tänne lukemaan kommentit aina kun on huono päivä tai sellainen fiilis ettei mikään onistu. Tässä on nyt niin hyvän mielen kommenttiboxi, kiitos teille kaikille ♥

  VastaaPoista
 15. Sun kuvissa on aina jokin jännä juju ja osaat napata tunnelmia kuviisi. Aina kipin kapin tulen tänne katsomaan, kun huomaan, että olet tehnyt uuden päivityksen. Kuvissa sekin hieno juttu, jota arvostan, että eivät ole liian käsiteltyjä. Toki sekin on sallittua, mutta näkee, että osaat ottaa loistavia kuvia ilman monenmoisia käsittelyjäkin. Kiitos siis kauniista kuvista ja kivoista jutuista! :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos Pampula sinulle kun tykkäät kaydä ja ilahduttaa viestilläsi ♥

  VastaaPoista
 17. Kauniita ulkoilukuvia!

  VastaaPoista
 18. Näissä sinun kuvissa on aina niin hyvä tunnelma, oli kuvassa sitten lapset tai lankavyyhti :) Blogiisi on ihana syventyä ja säästän sen aina viimeiseksi luettavaksi/katsottavaksi, siitä saa niin hyvän mielen ja fiiliksen! LISÄÄ :D

  VastaaPoista
 19. Voi kiitos Jenni miten ihanasti sanottu, siis absolutely ♥

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥