26.11.2011

Talvi 2011 - Väripaletti

Sanoista tekoihin,
tuumasta toimeen,
kahvi ja kamera.
Ihan vähän aikaa.


Tarkoituksena oli tehdä kattava katsaus niin päiväkotilaisen kuin koululaisenkin talvivaatekaappiin. Tehdään se nyt näin asteittain. Alla on kuvin tytön kuorikerroksesta. Mekkotakkeja ei ole, yksi Nova Starin toppis viime vuodelta sekä VdT:n ohuempi rusettitakki on käytössä nyt, kun talvivaatteet on liikaa ja välikausivaatteet välillä liian vähän.

Ajatuksena oli että tytöllä on kaksi settiä sekä haalari. Tiedän että päiväkotikäytössä pyöritetään kahta settiä ja yhden haluan pitää kotona että on aina siistinä tarpeeseen. Tämä on viimeinen vuosi kun tytölle haalarin ostan, eli ensi vuonna sitten mennään todennäköisesti kahdella kaksiosaisella. Erillisia mekkotakkeja ei tarvita sillä käytössä oleva VdT:n toppa menee mainiosti mekkojenkin kanssa, ja tähän juuti pyrin -naulakkotilan vapauttamiseen. Less is more blablabla juu nou...

Huomasin yllätykseni että lapsilla on ostettuja pipoja vähän, äidin terapiapipoja (en tiedä mihin terapioin mutta hiljaisuus ja silmukat käynevät siitäkin) sitäkin enemmän. Osa hanskoista on tullut kaappiin jo yli kaksi vuotta sitten esimerkiksi ystävän toimesta Rasavilin tehtaanmyymälästä ja jotkut on ostettu tällä kaudella. Kaiken kaikkiaan tänä syksynä on ostettu ainostaan takki, haalari ja jotkut hanskat/pipo. Pipojen ja hanskojen lisäksi käytössä on kaulaliinat, lapasia, kaulurit ja Buff:t. Kivatin tehtaanmyymälästä hain uuden silkkivillakypärämyssyn päiväkotiin vitosella, viime vuotisen mystisesti kadonneen tilalle. Päiväkodissa on käytössä yleensä kauluri/ kypärämyssy. Omissa riennoissa lapset ja äiti käyttää Buff:ja, isi ei tarvitse sillä on jääkarhu.

Kuten todettu, tarkoituksena on tehdä vielä alemman kerroksen postaus molemmilta lapsilta sekä pojan kuoretkin on tulossa, mutta mennään nyt tähän tytön kuoriväripalettiin kuvien muodossa.

I


Mini A Turen toppis sekä hanskat luottoliike Lilliksestä
Koko 122 cm, oletettavasti kahden talven takki.
Housut tilattu T2H:n alesta vuonna nappi ja kivi, kokona 116 cm.
Kivatin pipo kirpparilta ja raitapipo by me.




II


Ver de Terren toppis  viime vuodelta, koko 6,
kaverina viime vuoden alesta Lennen housut ja hanskat koossa 116 cm/4.
[oletin rohkeasti ja onnistuneesti että takki mahtuu vielä tämän talven]
Alla VdT:n fleece joka toimii takkina sekä välikerroksena.
Harmaa pipo niinikään viime vuoden Lauranen, pöllöpipoon tehty jo ohje joka on tulossa blogiin.



III




Haalarina Molo Kids Polaris Thunder koko 122 cm toisesta luottoliikkeestä Babyshopista.
Polariksen värit oli tänä vuonna vallan shokeeraavat ja päädyin grafiitinharmaaseen haalariin.
Vaaleanpunaiset hanskat on Rasavilin ja pipot itse neulotut.
Harmaat hanskat viimevuotiset Molo Kidsit, vähän eri sävy mutta ei haittaa meitä,
pipo Seiskaveikan Sateenkaaresta.
Jonathanin valkoinen korvapipon kaverina nahkarukkaset Stockmannilta
ja
neliöpipon kanssa testaukseen Jonathanin uudet *en enää muista minkä nimiset* hanskat.




Mm. tälläsillä seteillä mennään,
kaikkeen on varauduttu,
eli ulkona ollaan aina sään salliessa.
Toivotaan tietysTI kunnon pakkasia ja lunta
mutta aika näyttä mitä saadaan.

Toivottavasti piristi ja/tai inspasi,
palailen neulomaan,
RATTOISAA LAUANTAI - ILTAA !

20 kommenttia:

  1. Ihania sävyjä! Löysin tänne sun blogiin muutama päivä sitten, ja täällä saa huokailla kuin joku osaa neuloa kaunista ja kauppahyllyn tasoa. Mitä lankaa olet käyttänyt esim. tässä postauksessa oleviin pipoihin?
    -Nina-

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja varattuna. =)

    Täällä innokkaana odottelen tuota pöllö pipn ohjetta, langat ovat jo odottamassa.

    Vielä kun saataisiin sitä lunta, että pääsis käyttämäänoikein kunnolla noita toppia.

    Onneksi mainitsit tuon Nova star:in toppatakin. Meillä löytyy se kanssa ja senhän voisi tosiaan kaivaa jo nyt esiin. Puuttuu vaan ne Polarn o. pyretin mustat toppahousut koossa 104cm. Pettymys oli kova kun tajusin, että tänä vuonna ei Po.p tainnut tuoda myyntiin noita mustia henkselimallisia toppahousuja ollenkaan. =(

    VastaaPoista
  3. Minä tiesin, minä tiestin :) Minä olin aivan varma, että teille tulee tuo Molon thunder haalari!! Se on ihana vaaleanpunaisen kanssa ja meilläkin se on ollut tytölle ostettuna jo syyskuun alusta. :) Ainut mielestäni oli, että vedin oli viime vuonna kivempi kun ei ollut tuota neonvihreää käpälää vaan valko-musta, mutta eipä se paljoa näy.

    MATin takki on tosi kaunis, tykkään myös siitä, Jonathanin uusia "enminäkäänmuistanimeä" hanskoja harkitsin myös meille, mutta ei ollut sopivaa kokoa.

    Hyvältä näyttää, noilla varmasti pärjää, itsekin toivon vaan lumista talvea, muuten kärsii yksi sun toinen meille hankittu vaaleanpunainen asuste ;) Anna

    VastaaPoista
  4. Kivalta näyttää teidän tytön talvi. Minulla oli samat suunitelmat kaksi kaksiosaista ja yksi haalari, no meille tuli sittenkin toinen haalari, joten en aivan pysynyt suunitelmissa. :)
    Meilläkin luultavasti viimeinen haalaritalvi, en ainankaan uskalla alesta ostella enää ensi talveksi haalaria, katsotaan sitten ensi vuonna miltä tilanne näyttää.
    Alesta meinasin itsekkin katsella tuota MAT:n takkia tuossa 122cm koossa, vaikka voi olla toivotonta, kun on aika monesta paikasta loppunut jo normi hintaisenakin.

    VastaaPoista
  5. -N-, kiitos ja tervetuloa :) Noissa pipoissa on mm. Seiskaveikkaa, Topp Tå:ta, Mamboa... nyt teen lähes kaiken Cascade 220:stä, joka tosin on käsinpestävä mutta vallan fantastinen lanka. Saa myös konepestävänä, hieman eri paksusena :)

    Heidi, kun saan ommeltua 24 nappia ja otettua kuvat niin laitan ohjeen, toivottavasti jo huomenna :) Ja minä kyllä mielestäni katsoin popilla mustia toppahousuja joku aika sitten... eli oletko varma ettei niitä ole?

    Anna, =D No jos vähääkään minun makua tunetee... niin eipä tänä vuonna ollut oikein muita vaihtoehtoja... Olet selkeästi sisäistänyt mitä täältä löytää ;) Manasin myös tuota vedintä mutta totesin että voin vaikak ottaa sen kokonaan pois jos liikaa häiritsee :) Hanskatestia odottelen innolla sillä tällä viikolla juuri päiväkodista todettiin että Reiman vk-Tecplussat vuotavat... ja ei ole edes kokonaista välikautta käytetty... Ja lunta, kiitos. Tällähetkellä ainoa toive on saada lisää valoa, vaikkakin sitten lumesta ja kura piiloon tietty!

    Meeri, minulle tuli juuri viesti että Lilliksessä on ulkovaatteetkin -30% -eikös se ole jo ale ;) Haalariasiaa mietin jo hiema... mutta totesin että päiväkodissa se on ykkösvaruste eli sinne ehdottomasti paras vaihtoehto.

    Yksi pipo valmis joten luonpas seuraavat silmukat :) Illanjatkoja kaikille!

    VastaaPoista
  6. Juu, meillä vuoti Reimatecin + hanskat ekalla käyttökerralla toisesta hanskasta, reklamoin ja sain uudet uutukaiset tilalle, jotka möin, kun en halunnut enää ottaa riskiä itse. En viitsi enää sitä merkkiä ostaa. Anna

    VastaaPoista
  7. Herkän tyttömäinen värimaailma! Tykkään. MAT:n takista näkisin mielelläni kuvia käytössä, kun mulle ei oikein ole avautunut takin malli.

    VastaaPoista
  8. Ihania värejä, kauniita kokonaisuuksia:) Kaikki siis valmiina h-hetkeen kun talvi saapuu, jos saapuu:)Saapuu se !! Vahva usko siihen:)

    VastaaPoista
  9. Kaunis tuo matin takki, onko millaista mitoitusta? eli minkä pituinen teidän tyttö on nyt?

    VastaaPoista
  10. Toki kurkkasin jo Lilliksen alen ja varsinkin tuon takin, mutta tuo koko 122 oli jo loppunut sieltäkin. Huomiseen saakka aikaa pähkäillä tuleeko mihinkään muuhun sorruttua. :) Tähän talveen ei tarvita muuta kuin kaikki rukkaset uusiksi, mutta taidan ostaa niitä töistä työpaikka etuna. :)

    VastaaPoista
  11. Mikä koko teillä on matin rukkasissa? Ihanat on setit.

    VastaaPoista
  12. Kauniit setit teillä:), jotain samaa taitaa löytyä meidänkin kaapista. Harmittaa, ettei tullut hamstattua noita Lennen hopeisia housuja seuraavassakin koossa, niille olisi ollut käyttöä vuoden päästäkin.

    Tuota Mat:n takkia mietin myös meille, mutta merkin omissa kuvissa takki näyttää harteista aika leveän malliselta, ja neidillä ei niitä harteita juuri ole.

    VastaaPoista
  13. Anna, no nyt tiedän minäkin. Olen tähän asti kyllä reiman hanskoja pitänyt hyvinä, vaikka en muita tuotteita niinkään. (Paitsi tytön viime vuotiset kengät olivat tosi hyvät)

    -M-, se malli on sellainen "pitkähtävä". Eli ei ole pusakkamallinen. Itsekin mielelläni näkisin kaikki kuvat otettuna ulkona leikkien touhuissa mutta tiedä milloin tässä talvi tulee ja olen jo niin pitkään luvannut raottaa meiädn toppavarastoja :)

    memmi, uskotaan yhdessä :) Sais tulla jo, hetinytjo.

    Anonyymi, tyttö on nyt noin 114 cm. Hänellä oli syksyllä käytössä MaT:n anorakki koossa 6 ja siinä hihat oli niin napakat, että siksi topan tilasin isommassa koossa. Mielestäni tuon mitoitus voisi mennä kategoriaan 116-122, eli ei ainakaan ole reilu 122:ksi.

    Meeri, hmm, missähän olet töissä, kuulostaa loistavalta työpaikkaedulta! takkeja luulisi ainakin tanskassa vielä olevan, tai olisko Babyshopissa? Siellä on niin hyvä palvelu ja valikoima että sieltä aina itse katson ekana :)

    Anonyymi, apua... mielestäni se oli se isoin. Olivat aika pientä mitoituta minusta ja siinä arvottiin Lilliksessä koko yhdessä. Tytöllä ei ole kyllä käsikään mielestäni mistään siroimmasta päästä, ainakin monella samanikäisellä ystävällä on pienempi (tosin niin on lapsetkin).

    Oliviah, kiitos. Mietin itse samaa housuista mutta sitten ajattelin että uusia aina tulee :) Hmm, en muista yhtään minkalainen takki oli hartioista, pikaisesti kokeiltiin kun tuli. Tuntuu vaaleanpunainen olevan kortilla, siksi tilasinkin takin kun oletan että tosiaan menee seuraavanakin talvena vielä.

    Kiva kun olette ehtineet kommenttia jättämään ja olen pahoillani että bloggaukset ovat nyt harventuneet. On vain yksinkertaisesti aikapula.
    Palataan!

    VastaaPoista
  14. Kylläpä on kauniit setit teidän tyttösellä! Nuo pipot on mun suosikkeja! <3 Kaunista, kaunista! :)

    VastaaPoista
  15. Aivan tosi ihania settejä, ihan kateeks käy :)

    VastaaPoista
  16. Me likes a lot! Osasinkin jo odottaa, että kaikki on noin ihana harmonisia ja mätsääviä värejä.

    Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  17. Kivan harmonista ja sopivan hempeää.

    VastaaPoista
  18. Mukava katsella teidän tyttären talvivarusteita, vaikka talvesta ei voi puhuakaan, kun nurmikko vihertää, mittari näyttää plussaa päivästä toiseen ja hiekkalaatikon hiekka on mitä parhaimmassa kosteudessa kakkuihin...

    Kiva kun kiireistä huolimatta muistat meitä lukijoita. :)

    VastaaPoista
  19. Täydellistä, again!Mä olen samaa thunderia miettinyt alehankinnaksi Eeville, just kiva vaaleanpunaisen kanssa!Ja tuo vdt:n toppatakki on vaan niin käsittämättömän ihana, muistathan mua kun siitä joskus päätät luopua ;)

    VastaaPoista
  20. Eppusen kaapilla, kiitos. Itse kyllä puet poikaa niin täydellisesti että huh ♥

    -Anni_, kiitos ja ei syytä ;)

    Kiitos -Jassu-, jep, näihin kaikkiin varmasti sopii ulkona oleva mudan väri erinomaisesti =)

    PikkusSanna ♥

    Katjuska, totta! Tämä pimeys ja muta on suorastaan masentavaa. Ehkä se lumi vielä tulee, taisin kuitenkin turhaa toivoa sellaista supertalvea kuin kaksi edellistä...

    Sini sinun täytyy muistuttaa minua siitä takista, muuten en kyllä varmasti muista. Tuntuu että aivot kutistuvat päivä päivältä enemmän... Ja Thunder on tosiaan kiva, suosittelen, etenki jos keskto on sama kuin viime vuoden haalareissa. Mielestäni väri oli kivempi vielä livenä kuin kuvissa...

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥