18.11.2011

Suomen Kädentaidot 2011 ja muuta mutinaa.

 
Olimme viime lauantaina messuilla.
[kuvat on viime lauantailta]
Siellä oli eläimiä, käsitöitä, eläimiä ja käsitöitä,
oli siellä muutakin.
mutta me olimme eläimien ja käsitöiden takia siellä.
Aivan mahtavat messut,
siis i h a n a t,
likkakin oli ihan liekeissä,
ensi vuonna ehdottomasti uudestaan.
Kyseessä oli Elma.

Tänään lähdemme Tampereelle,
ja ehkä joku tarkkasilmäinen sieltä meidät tunnistaa.
Helppoina tunnistusmekkeinä on 10-vuotias poika
jolla todennäköisesti on tylsää ja haluaa jonkun pelin
sekä 4-vuotias tyttö joka ei jaksa kävellä ja käyttäytyy
erittäin määrätietoisesti, vaikkakaan ei aina tilanteen mukaan.
Se on joko ikä tai vuodenaika...

Ollaan nyt sellaisessa vaiheessa meinaan,
että on mahdotonta miellyttää kaikkia,
ja se, oletan jokaiselle äidille tuttu fiilis, että
teet niin tai näin niin tuntuu että se on väärinpäin.
Kun tilanteen haasteet seä rajoitteet on tiedostettu,
on paljon letkeämpi olla
enkä siis jaksa stressata.
Mennään ainakin Suomen Kädentaidot 2011 -messuille.

Helsingissä oli ainakin lapsillekin tekemistä,
toivon että Tampereellakin,
osaisiko joku joskus paikanpäällä ollut kertoa?
Vai kannattaako minun ulkoistaa mies ja lapset toiseen aktiviteettiin lauantaina?
LETKEÄÄ VIIKONLOPPUA !

16 kommenttia:

 1. Mun mielestä Tampereen messuilla ei ole oikein ollut mitään lapsille. Eli ehkä kannattaa muulle perheelle suunnitella omaa aktiviteettia. Äiti kyllä varmasti saa kulutettua useamman tunnin messuilla.
  T:Heta

  VastaaPoista
 2. Poliisimuseo on siellä suunnalla. En sitten tiedä onko se teidän tyyppinen juttu http://www.poliisimuseo.fi/

  HS

  VastaaPoista
 3. Niinä vuosina kun olen itse käynyt Tampereen messuilla ei siellä kyllä lapsille ole ollut mitään erityistä. Jos haluaa viettää lasten kanssa päivää sisätiloissa on Ideapark ihan hyvä vaihtoehto. Siellä on lapsille oma "aktiviteettipaikka" PiiPoo ja tietysti HopLop. Itse yritän myös lauantaina messuille jos vain lasten sairastelut antavat myöten. Moikkaan jos tunnistan! :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Ahdasta likkua esim. vaunujen kanssa. Käveleville lapsille tylsää, kun ei näe mitään. Mutta ennen kaikkea paljon äidille mieluista katseltavaa ja ostettavaa on Tampereella aina ennen ainakin ollut. Lapsille ei koskaan aiemmin mitään.

  Kiitos ihanasta blogistasi!
  T. Heidi

  VastaaPoista
 5. Mäkin suosittelisin ohjaamaan lapset jonnekin muualle, ei siellä ole mitään lapsille. Muutoin kyllä _ehdottomasti_ käynnin arvoiset messut!

  VastaaPoista
 6. Munkaan mielestä siellä ei ole mitään erikseenpuuhaa lapsille.En ole ikinä huomannut.
  Lauantai taitaa olla ruuhkaisin päivä siellä ja itse olen jättänyt lapset aina kotiin isälle.Nyt olen vähän kahden vaiheilla menenkö vai en :) Mutta,mutta kyllä siellä lapsiperheitäkin on :)
  Tervetuloa Tampereelle ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Musta ei ole koskaan ollut mitään lapsile. Itse jätän aina lapset ja miehen kotiin ja päivä on pyhitetty naisille. Kahtena vuonna on ollut vaunuissa oleva imetettävä mukana ja aika ankean ahdasta siellä on, tosin te ette rattaita tarvi, mutta ahdasta on varsinkin lauantaina. Eli suosittelen kaikkien hermojen kannalta ulkoistamaan miehen ja lapset

  VastaaPoista
 8. Meiltä kanssa vinkkiä ulkoistamisen puolesta, tuuppaa mies ja jälkikasvu vaikka katsomaan delfinaarion talviesitystä tai akvaariota tms, kässämessuilla ei meinaan koskaan oo ollu mitään lapsille, sen sijaan siellä on aina aivan järjetön ryysis, kiukkuisia vanhoja naisia jotka rynnii rattaatkin rikki. Meillä meinään yhtenä vuonna riuhtoi lauma mummoja rattaatkin rikki. :(

  VastaaPoista
 9. Noista messuista en osaa valitettavasti sanoa mitään :(

  Mutta jaan sen nelivuotiaan olemisen tuskan <3 Meillä raivottiin sukkahousuille, siis kyllä, sukkahousuille jokin aika sitten 45min. Syystä, että ne nyt vaan oli. Oli väärät, oli väärin, oli.
  Ehkä se onkin vaan tämä vuodenaika ;)

  VastaaPoista
 10. Minä olin viime vuonna Tampereella samoilla messuilla, enkä muista siellä olleen mitään lapsille, valitettavasti. Messut oli kattavat, sain tuhlattua sinne sievoisen summan rahaa ja nyt jo pelottaa, sillä huomenna suuntaan sinne taas! :)
  Minäkin suosittelen, että äiti messuille, isi ja lapset jonnekin muualle.

  VastaaPoista
 11. Tänään kävin messuilla ja ei siellä lapsille ole kyllä yhtään mitään. Äidille kyllä löytyy kaikkea ihanaa useammaksikin tunniksi. Suosittelen kyllä muulle perheelle esim sitä Ideaparkin HopLoppia ja Piipoota. Vinkki myös, että otat käteistä mukaan. Osalla on korttimasiinat mukana mutta osalle käy vain käteinen. Itsellä meni kolme tuntia kiertelyssä ja enemmänkin olisi saanut aikaa menemään, mutta jalat ei enää jaksanu liikkua ;) Ihanat messut kylläkin olivat taas tänäkin vuonna :)
  T:Heta (ensimmäinen kommentoija)

  VastaaPoista
 12. Mukavaa messuilua ! Ensi vuonna pitää yrittää päästä sinne Elma messuille, nii paljon olen kuulut siitä hyvää:)

  VastaaPoista
 13. Messuilla tänään käyneenä suosittelisin jättämään lapset johonkin muuhun aktiviteettiin. Siellä messuilla on älyttömästi ihmisiä ja jos pitää yhtä aikaa yrittää katsoa jotain kivaa itselle/teon alle, niin ei pysty kyllä kahta eri suuntaan liikkuvaa lasta enää vahtimaan. Itse olin tänään vaunujen kanssa liikkeellä ja niiden kanssa sai aina väliin odotella kulkuvuoroa, isomman jätin aikasempien kertojen perusteella jo suosiolla kotiin mummon kanssa. Harmi, kun mummo ei kuitenkaan kahta suostu katsomaan. Neiti onneksi nukkui suurimman osan messuajasta, niin pystyi keskittymään itse asiaankin. :)

  VastaaPoista
 14. Mä myös suosittelen lapsille muuta puuhaa. Ovat selkeästi aikuisten messut ja viikonloppuna on varmaan paljon porukkaakin liikkeellä.
  Olin itse eilen paikanpäällä ja silloin oli sopivan väljää.
  Mukavaa visiittiä meidän nurkilla!

  VastaaPoista
 15. K I I T O S kaikille jotka sanoitte ettei lapsia kannata ottaa mukaan messuille. Ei tosiaan. Ulkoistin miehen sekä lapset ja menin itse messuille ja jep, en ole ehkä ikinä nähnyt moista tungosta :D Ja niin paljon katsottavaa etten edes itse enää jaksanut reilu puolen välin jälkeen enää keskittyä täysillä. Tämä vaatii ehdottomasti koko päivän aikaa sekä hyvät välieväät että vireystaso säilyy... ja ehkä hyvää seuraa mukaan. Mutta pidin messuista valtavasti, ensi vuonna toivon mukaan uudestaan!
  ENkä ostanut kuin 3 vyyhtiä lankaa ja 6 nappia -hyvä minä ;)

  VastaaPoista
 16. Olen käynyt varmaankin kymmenen vuoden ajan messuilla ja aina lauantaisin mutta tällaista ruuhkaa en ole nähnyt koskaan, ihan karseeta. Huomasin kotona että vaikka mitä suunniteltua jäi ostamatta, jjotenkin siinä ruuhkassa ei tajunnut mitään.

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥