17.4.2011

Kerta kiellon päälle ja huuli rullalla.

Kaksi päivää ollaan vietetty ulkona,
äiti sanoikin että kasvoistakin sen näkee.
Jos tällä nyt jaksaisi reippailla työviikon,
joka on muuten tynkä!


Meinasi silmät tippua päästä kun kohdattiin tämä näky aamupäivällä Kaivarissa. Ei siellä nyt noin lämmin ole. Eikä ollut. Kymmenen astetta näytti auton mittari ja tuuli oli vilpoisa. Pakkasin lähtiessä autoon vähän ekstraa ja arvottiin tien poskessa millä mennään. Mentiin kevyemmällä ja se riitti -kahvilan vessassa pikatauolla havaitsin että pienempi lapsista oli jopa hieman hikinen -isompihan osaakin jo itse sanoa onko kylmäkyymavaisopiva. Kaivarissa on nyt se uusi aidattu puisto jossa kiipeilytelineen ja keinujen lisäksi on futismaalit sekä koris. Hyvin tilaa sekä penkkejä ja pöytiä eväiden nauttimista varten. Luulen että meidät löytää useasti sieltä kesällä, sillä jos minä saan valita niin ollaan meren äärellä aina kuin mahdollista.






SE alkoi jo lähiessä Keskustelu potkulaudasta siis. Padmélla on olut jo useamman vuoden kaksi potkulautaa, sellainen kolmipyöräinen Kitty hullareilta sekä lahjaksi saatu itse tehty puinen kaksipyöräinen. Nämä ovat olleet sisäkäytössä. Nyt kun kelit alkoivat, pomppu ottaa aina laudan mukaan. Sillä on kevyt ja nopea liikkua -ja nyt myös hyppiä ja loikkia. Keskustelimme siis menomatkan Kaivariin potkiksesta, Kaivarissa keskustelimme potkiksesta, matkan takaisin kotikylään -keskustelimme potkiksesta. 

Tänään oli historian toinen päivä kun Padmé ei nukkunut päiväunia. Joten saapuessamme Tapiolaan oli potkiskeskustelu jo aivan -all over the place-. Käytiin vähän jädellä ja kahvilla,- ja keskusteltiin potkiksesta. Pyöräpuisto ei kiinnostanut, huuli oli rullalla MA HAJUAN POKKUKAUKAN! No tiedän, ja olit saamassa. Tajuan kyllä ettei ole kiva katsoa kun veli viilettää potkiksella ja itellä ei ole. En nyt ollut sitä vain tälle päivälle ajatellut ottaa asiaksi. Onneksi olen joustava, voin ottaa sen asiaksi ihan ex-tempore, kesken päivän.


"Käydään eka heppapuistossa ja mennään sitten katsomaan millaisia potkulautoja Stockalla on -jooko?"


 Joo!
Ja nyt ne kukatkin oli istutettu.
Ja Tapiolassa oli 15 astetta
eikä sitä inhottavaa tuulta.
Eikä enää pahaakaan tuulta..


Ja Hangon keksi,
Naantalin aurinko.
Siinä se on.
Oliko vähän tyytyväinen, eipä!


Ei ole kokemusta tälläisestä laudasta jossa on takana kaksi pyörää mutta on silti tavallisen levyinen. Eli kuulisin mielelläni käyttökokemuksia jos jollain sellaisia on. Meillä varmasti kohta on kokemuksi, ehkä tämä syrjäyttää rattaat -jos niitä päikkäreitäkin voidaan alkaa skipata. Kaiken kaikkiaan - Olipa kiva viikonloppu, ulkoilua, yhdessäoloa -ja potkis. Nyt on ladattu patterit ensi viikolle.





Aurinkoista ja lämmintä viikkoa kaikille !

19 kommenttia:

  1. Meillä on tuollainen potkulauta, poikavärissä vain. Toimii oikein hyvin ensimmäisenä lautana, kun on vakaampi kuin tavalliset. Tykkään nimenomaan siitä, että se ei ole tavallista leveämpi.

    VastaaPoista
  2. Ihania keväisiä kuvia ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia, erityisesti eka ja vika!

    Mielenkiinnolla odotan kokemuksianne potkulaudasta. Meidän 4-vuotias sai tänään synttärilahjaksi tavallisen kaksipyöräisen - saas nähdä, hankitaanko vielä tuollainen täksi kesäksi...

    Heidi

    VastaaPoista
  4. Muistan joskus kokeneeni saman tunteen, kun näin surffarin joulukuun puolessa välissä lauttasaaressa :).

    VastaaPoista
  5. Upeita kuvia - taas kerran :)

    Meillä 3,5 v "viilettää" sillä Hullareiden Hello Kitty-potkarilla ja se on ihan passeli vielä. Tuo Padmen uusi on kyllä tyylikäs :)

    Anski

    VastaaPoista
  6. Moikka! Mä olen jo pidemmän aikaa täällä vähän väliä piipahdellut toisten blogien kautta. Tämä on kiva blogi ja kuvasi on todella taidokkaasti otettuja. Jos sopii niin linkitän blogisi? Tervetuloa vastavierailulle. :)

    Meillä on parikin tuollaista potkulautaa ja yksi kaksipyöräinen. Koululainen ja kohta eskarilainen pitää tuota vauvapotkarina eivätkä suostuisi sillä potkuilemaan. 4-veelle malli on hyvä, koska pysyy tasapainossa paremmin. Kovin pitkäikäinen tuo potkulauta ei ainakaan meillä ole ollut, yhen kesän aikana isommat ovat oppineet potkuilemaan niin hyvin, että kaksipyöräisessä on kuulemma enemmän "haastetta".

    Kivaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
  7. Moikka!
    Tuollainen potkulauta on tosi hyvä lapsen ensimmäiseksi potkulaudaksi, koska se on niin vakaa. Täällä Australiassa tuntuu tosi pienetkin nappulat potkuttelevan noilla, äidit pistävät isommalle potkulaudan alle kun perheeseen syntyy uusi vauva. ;)

    Meillä on molemmat aloittaneet tuollaisen kanssa heti kaksi vuotta täytettyään ja sitten noin vuoden potkuteltuaan isompi sai sellaisen tavallisen potkulaudan, jossa on edessä yksi ja takana yksi pyörä. Tosi hyvin tyttö oli oppinut tuolla kolmipyöräisellä sen potkuttelun idean, osasi heti mennä sillä kaksipyöräisellä kun sen sai. Ihan uskomattomia matkoja nuo jaksavat tuollaisella mennä, tänään viimeksi potkutteli 3km puistoon ja saman matkan takaisin. Ei voi muuta kuin ihmetellä, itse kokeilin tytön lautaa ja ei se niin kauhean kevyelle tuntunut. :P

    Ihanan iloista kevään alkua teille potkuttelun merkeissä, potkuttelusta tulee takuulla kesän hittijuttu! :)

    VastaaPoista
  8. meillä on lapsi ollut aina laiska kävelijä (vuoden vanhempi). Talven istuisi pulkassa ja kesän painaa fillarilla. Vaunuista luovuttiin vuosi sitten kun olisi istunut niissä vaan. Pyörään ei hommattu edes sitä työntöaisaa, kun ajateltiin, että haluaisi, että sitä vaan työnnetään. Nyt mietin kun mietinnässä tuumakokoa isompi fillari, että voisi olla se aisa turvallisuusjuttu ja jos/kun apupyöristä päästään pois. Joko teillä tyttö fillaroi?
    NK

    VastaaPoista
  9. Mä niin tykkään katsella näitä sun kuvia. Ne vaan on niin kauniita, levollisia ja lämpöisiä, aivan ihania.
    Mun makuun kuvia saakin olla paljon :)
    Ja edelliseen postaukseen viitaten, mun täytyy myös saada juoda kahvi rauhassa. Aamulla 2 ja iltapäivällä 1 kuppi ;)

    Aurinkoisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  10. Hih, piti kirjoittaa että ihana viikonloppu teillä :) ja hyvää alkanutta viikkoa! ♥

    VastaaPoista
  11. Surffaaja, mitä ihmettä! :o Tuli ihan kylmät väreet kun paleli ajatuskin hyisessä meressä.

    Kauniita kuvia.

    Ps. Meillä on ollut viime keväästä Gutsin kaksipyöräinen ja alusta asti ollut ihan iisia Nuutille potkia. En oikein ymmärrä kolmipyöräisten ideaa, mut onko tuo sitten erilainen kun on kapeampi kuin ne yleensä on? Siskon tytöllä on sellainen kolmipyöräinen muumipotkulauta, ja se on tosi kiikkerä eli kaatuu helposti.

    VastaaPoista
  12. Meillä ei ole kokemusta Gutsista, mutta jos se pettää odotukset niin voin lämpimästi suositella Mini Microa. Kuopus on potkutellut sellaisella viime syksystä lähtien ja se on aivan loistava, kaikin puolin. Hintaa hieman enemmän kuin peruspotkiksilla, mutta laatu ja meno on myös sen mukaista :)

    Ihania kuvia ja kuulumisia :)

    VastaaPoista
  13. Toi on hyva ekaks potkulaudaks, vaikka ei kovin pitka-aikanen. Meilla korreloi fillarointi ilman apupyoria ja potkuttelu kakspyoraisella potkulaudalla. Molemmat opittiin samoihin aikohin ja potkari oli hyvaa harjoitusta.

    Meilla on potkarit kovassa kaytossa ja auton takakontissa melkein aina, otetaan matkoille ja kaupunkireissuillekin ja lapset jaksavat / viitsivat pitkiakin reissuja. Aikuisetkin saa pitkasta aikaa kavella reippaasti.

    CalGirl

    VastaaPoista
  14. Hei,

    en muista oletko sivunnut joskus ammattiasi? vai tarkoituksella jättänyt sen tämän blogin ulkopuolelle

    Ihania kuvia. Oletko itseoppinut kameran käyttäjä?

    t. Nina

    VastaaPoista
  15. voi että mä tykkään noista pompun vaatteista!!! Juuri sitä tyyliä, miten haluaisin pojan isompana pukea. Voi tulla vaan erimielisyyksiä, kun hänestä kaikissa vaatteissa pitäisi lukea KTM ja ainoa paita minkä laittaa päälleen on collarihuppari, neuleet on ihan nounou. Kauniita kuvia taas kerran!

    Heidi

    VastaaPoista
  16. Noniin,hyvää iltapäivää kaikille :)

    Kiitos enkuli ja hauskaa pääsiäistä sinne päin :)

    PikkuSanna, kiva kuulla. Käytiin taas hieman kokeilemassa ja hyvältä tuntuu, toivottavasti myös kestää.

    Kiitos Mirva ja sinulle myös hyvää pääsisäistä ja viikonloppua!


    Heidi, Padmé on tosiaan kurvaillut kotona kaksipyöräisellä jo pari vuotta ehkä. Sinänsä en ostanut tuota uutta siksi että siinä oli 2 pyörää, vaan oli se väri minkä likka halusi :D Mietin juuri että haittaako tuo menoa kun on tottunut jop kaksipyöräisellä menemään :) Ja kuten toisaallakin jo tetsin, yritän tässä kevättä pitkin ottaa kuvia myös muista kohteista kun lapsista :)

    Saija, no eipä -hieman pysäyttävä näky oli :D

    Kiitos Anski, tuo uusi on tosiaan söpö, katsotaan miten kauan pysyy "söpössä kunnossa" :D Meiltä taitaa Kitty matkustaa pääsiäisen jälkeen uutee kotiin.

    pinky, kiva kun jätit kommenttia, tulen ehdottomasati vastavierailulle ja tietysti saat linkata blogin listaasi :) Ja potkikseen, kuten aiemmin mainitsin, meilläkin mennään 2 pyöräisellä ja mietin juuri että onko tuo 3pyöräisyys hidastava tekijä :D

    Sarita, tuli tosi magee olo että joku pallon toiselta laidalta lukee blkogia- Kiitos :D Ja joop, potkuttelusta on nyt tosiaan tullut hittijuttu, ehkei me käytetä kohta rattaita enää lainkaan. Mukavaa viikonloppua!

    NK, likka on "fillaroinut" sisällä jo usemman vuoden. Sai 3-pyöräisen joululahjaksi muistaakseni 1,5-vuotiaana. Silloin polkikin, sitten oli pitkä aika ettei suostunut polkemaan ollenkaan. Selkeästi osaa kuitenkin kun välillä Tapiolan pyöräpuistossakin käydään. Hänelle on tulossa nyt oikea pyörä, 16" kokoinen ja katsotaan sitten tilanteen mukaan tarvitseeko aisaa, pompulla ei sellaista ikinä pyörässä ole ollut.

    Kiitos bianca ♥ Todella piristävä kuulla näin aika raskaan viikon jälkeen :) Ja kahvi -aaaah, taidan kohta mennä juomaan sen päivän 3. kupposen ;)

    Kiitos samoin Hipsu!

    Laura, no älä :D Ja tuo potkis on minusta saman levyinen kun pompun ja nuo takapyörät tosiaan on ihan vierekkäin. EN oikein tajua ideaa mutta... no se oli vaaleanpunainen ;)

    Hannimari, kiitos vinkistä. Jos tämä nyt kestohittinä säilyy niin varmasti fiksua hommata sellainen joka kestää vuodesta toiseen. Pompun kokemuksiin nojaten voin sanoa ettei nämä edullisemmat kestä.

    Moikka CalGirl, likalla on tosi hyvä tasapaino- potkupyöräillyt on jo viime vuonna ja tosiaan kakspyöräsellä potkiksella sisällä. Ja sama homma meilläkin, potkulaudat heitetään aina konttiin niin pääsee missä onkin hieman kevyemmin eteenpäin ;)

    Nina, sen verran olen sivunnut ammattiani ettei se ole mitään luovaa ja olen autoalalla töissä :)
    Ja joo, olen itseoppinut kameran käyttäjä... ja opettelen edelleen niikuin näkyy :D

    Heidi, kiva kuulla että pojankin postauksille on kysyntää. T7untuu että niitä kysellään mutta sitten kun teen, ei kukaan kommentoi mitään :D Kylläå ne pojankin mieltymykset ajanmyötä muuttuu vielä moneen kertaan -ja voi tehdä kompromisseja -meillä alotettiin jo 1-vuotiaana se että printtikuvat voi olla alusvaatteissa, ei muualla ;)

    Iso hali kaikille kommentoijille! Ja pahoittelen etten aiemmin ehtinyt kommentoimaan takaisin. Nyt rannekin vetää jo viimesiään (joku rasitusvammajuttuli) ja taidan lähteä kaupan kautta kotiin :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  17. Ohi aiheen, mutta:

    Sorruin Kappiksen ulkohousuihin, 5 käyttöpäivän jälkeen lahkeet rei'illä...Ovat muuten aivan täydelliset malliltaan että toiminnoiltaan jne., mutta "moni kakku päältä kaunis..." Vähänkö ottaa päähän, miksi muuten täydelliset housut pitää pilata lahkeen sisäsaumoilla ja kovilla teipeillä, murr!

    -Dagmar-

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥