14.4.2011

Sää Espoossa...


jihaa, uusi nousu,
kartta näyttää keltaiselta ja
vahvasti positiiviselta!

Tämä tähtäimessä.

Sunnuntaiksi suunniteltu pientä retkeä,
toivottavasti ei taudit yllätä.

Olen ollut hieman alakuloinen,
kiireinen,
harmistunut
ja ehdottomasti liikaa erossa kamerasta.
Mun tarvii nyt luoda jotain.

Todellisuudessa sunnuntaina
lienee enemmän tätä,


mutta ei haittaa!
-niinkuin pomppu aina sanoi pienenä vahingon sattuessa.
Tämäkin kelpaa, jos vain on aikaa ja aurinkoa.

Jospa sitten tulisi uudempaa materiaaliakin,
kuka ei ole vielä kyllästynyt 3 vuoden takaisiin kuviin...

Aurinkoista viikonloppua !

Kyllä,
lapsi täyttää kohta uuden vuoden,
äiti on ikäkriisissä.

8 kommenttia:

 1. Sinulla on kivoja kuvia taalla ja hauska blogi.

  VastaaPoista
 2. Jee, aurinkoa päin! :-)
  Ihania ovat nämäkin kuvat olleet. Ja meillä taidetaan täyttää sama luku parin viikon päästä. Olen myös joutunut välillä pysähtyä ihmettelemään, että kuinka voi olla mahdollista???

  Toivottavasti retkenne onnistuu!
  Ja blogissani on sulle jotain pientä, liekö olet saanut sen jo aiemmin?

  VastaaPoista
 3. täyttääkö hän 3 vai 4? miten puhe sujuu? meillä lapsi täyttää jo 5, ei sano L eikä S kirjaimia, puhe paikoin epäselvää, välillä saa muille tulkata, neuvolassa ei ole ikinä puututuu ja mietin, että olisiko mahd. puheterapia pitänyt jo aloitta. Joku joskus sanoi, että ei muka ennen viittä vuotta... muuten käytykin lääkäreissä muiden sairauksien tiimoilta enemmän kuin tarpeeksi ja juuri saatiin diagnoosi parantumattomasta sairaudesta, ei kuoleman vakavaa, mutta pistää miettimään koko elämän uusiksi ja huoli pärjäämisestä tässä elämässä ja lapsen itsetunnosta, kaikki kun pitäisi nyky-yhteiskunnassa olla niin "normaalia" ja välillä uuvuttaakin vastailla lähes tuntemattomille kyselyihin ja uteluihin.
  Mukavaa viikonloppua
  NK

  VastaaPoista
 4. Kyllä tämä kevät on sitten ihanaa aikaa! Aivan mielettömän suloinen pikku tytön tyllerö ♥

  VastaaPoista
 5. Ikäkriisi kuulostaa harmistuttavan tutulta. Se varmaan iskee silloin, kun tajuaa, että nuorimmainen ei ole enää vauva - siis ollut pariin vuoteen enää...

  VastaaPoista
 6. Mooooi, niin se pienikin kasvaa. Miksi ne ei voi pysyä vauvoina vaikka ekat 3 vuotta, tai 5!
  Joskus selailen blogia ja muistelen kaikkia juttuja, kun oltiin vielä kotona ja vauvailtiin. Eipä täällä niitä kuvia paljoa olekaan kun blogin taisin alottaa vasta 09 :)

  Ja KIIIIITOS Jassu! Mahtavaa, tartun heti, kun saan vähän aikaa ja ajatusta. Ja APUA, ei mulla ole kuvia koneella kun tältä vuodelta :D Pitää kaivaa jostain...

  NK, Padmé täyttää nyt 4 vuotta. Hänen puheensa on epäselvää enkä itsekään ymmärrä kaikkea. Hän aloitti jokeltelun vasta 1-vuotiaana ja ei oikeastaan sanonut mitään ennen 2 ikävuotta, ei ollut minkaanlaista kiinnostusta puheeseen. Pikkuhiljaa kiinnostusta tuli mutta ymmärrettävyys on todella heikkoa. Hän kävi kunnan puheterapeutilla jo muistaakseni 1,5/2-vuotiaana ja kun meni päiväkotiin 3-vuotiaana niin turvauduimme yksityiseen puheterapeuttiin joka käy kerran viikossa päiväkodilla.
  Tyttö on aina ymmärtänyt kaiken, osasi aakkosetkin jo 1,5 -vuotiaana mutta puheentuottaminen on vaikeaa. Nyt jotain sanoja tulee jo täysin ymmärrettävästi mutta ei ikätason mukaisesti lähellekään. Laulaakin paljon mutta suurimmaksi omaksi "omilla sanoilla".
  Ikävä kuulla teidän diagnoodista, hyvä kuitenkin jos tilanne ei ole pahin mahdollinen. Mielestäni kummallista ettei teitä ole vielä ohjattu puheterapiaan, suosittelen että olet nyt itse aktiivinen sen suhteen. Me kävimme nyt kuuloklinikalla ja tytön kuulo on normaali, sieltä saamme nyt lähetteen foniatriselle poliklinikalle jossa tutkitaan muita mahdollisuuksia ja jatkotoimet sitten sen mukaan. Puheterapia jatkuu koko ajan tässä rinnalla.
  Tuo vieraiden kummastelu on tuttua täälläkin. Etenkin kun tyttö on aina ollut isokokoinen, saamme monesti kummallisia katseita kun istuu rattaissa sekä kommunikointitilanteissa- ihmiset kun olettavat tytön olevan vielä vanhempi kun edes on. Mutta pikkuhiljaa, onneksi vihdoin tyttö itse yrittää sanoja enemmän. Uskon että se on pyheterapian ansioita että hän nyt ymmärtää puheen merkityksen sekä osaa itse paremmin hakea sanoja tai näyttää käsillä/lehditä mitä tarkoittaa.

  Tsemppia teille ja kuten todettu, ole itse nyt yhteydessä neuvolaan että saat asian eteenpän. Mielestäni asiaan olisi hyvä paneutua reilusti ennen eskari-ikää (kokemusta pojan puolelta jonka lu-ki diagnoosi myöhästyi pahasti koska eskarissa ei haluttu paneutua siihen miksi alkuopetus oli niin vaikeaa pojalle, hänellä myös puheterapia-tausta).

  Pyyyyyyykit ->

  VastaaPoista
 7. Kyllä! Kesän kaipuu :)

  Mukavaa retkeä!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥