4.11.2010

Tapaus: musta kumitin


Arkirealismi.
Hyväksytään arjen antamat rajoitteet ja tehdään niiden ehdoilla parasta mahdollista.

Päiväkotirealismi.
Mikä toimii päiväkodissa, toimii muuallakin.
Mikä toimii muualla, ei toimi välttämättä päiväkodissa.Nielaisu,
Hups, sinne menivät
periaatteet
teesit
ajatukset
ja
tahtotila

Tämä ei liity siihen että juurikaan surisin haalaria.
Tämä ei liity siihen että ostaisin vaatteita
joita en raaski likastaa.
Tämä ei liity rahaan tai arvon vähenemiseen.
Tämä ei liity ulkonäön priorisoimiseen käytännön edelle.
 
 
 
Tämä liittyy helppouteen.
Arjen järjestelemiseen siten että
arki-asiat tulee tehdä nopeimmalla ja helpoimmalla tavalla.
Kaikille tavoille löytyy välineet,
myös sellaiset jotka ovat mieleiset. 
inhoan hiekkaa

Tämä liittyy siihen.
Että mikä ihmeen järki on pestä joka päivä vk-puku koneessa,
kuivatella se molemmin puolin,
toivoa että aamulla se on valmis päälle
 
JOS
 
voi ostaa lapselle
mustankokovartalosukelluskumiasun.
Jonka voi huuhtasta vain suihkun alla, laps sisässä tai ei.
(tai puutarhaletkulla jos meillä sellainen letku olisi)Ajattelin että tämä
hiostaa
haisee
on ällö
ei ole kiva
*nielaisen*
Olen valmis venyttämään periaatteita.
Katsotaan miten nuo mielipiteet muuttuvat,
Koska onhan tämä aivan tolkuttoman p ä h e e.

Me mennään nyt mustassa kumissa.Huomenna luen kommentteja,
huomenna kirjoitan takaisin.
Tämä viikko on nyt vaan ollut,
tälläinen.

Hyvää viikonlopun odotusta !

42 kommenttia:

 1. Voi ei, melkoinen näky! Meillä on kummasti vk-vaatteet monesti sellaisia mudanvärisiä, mistäköhän lienee johtuu..

  Kokovartalosukelluskumipuku on varmasti hitti näillä keleillä :).

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, hymistelin itsekseni ja oli pakko pyytää mieskin katsomaan. Hän totesi että kiva kun meillä on nyt ollut niitä aika tummia ulkovaatteita :)
  Kumipuvussa mennään meilläkin jo useatta viikkoa peräkkäin, se on kyllä pinkki, mutta silti suihkun alla lähtee kaikki kurat ja muut pois!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin nayttää tuolta usein, onneksi on tumma haalari niin vain vaaleaksi kuivunut hiekka näkyy. Ensi kevääksi pitää varmaan meillekkin katsella tuollasta kokokumipukua. Hiukan helpompi kotia tullessa jolloin äiti on väsynyt ja lapsi rääkyy.
  Meillä kun vielä aika lailla mies hakee nyt tällä hetkellä aina Pinjan hoidosta, niin mikäpä isin mielestä helpompaa kuin siirtyä riisumaan suoraan kylppäriin ja totta kai jättää mulle töistä tullessani iloksi se hiekkanen ja kuranen vaatekasa sinne kylppärin lattialle.

  VastaaPoista
 4. kääks, meillä odottaa ensi kevään kurakelejä juuri tuo sama vaaleanpunainen äidin unelma :) nyt jo kauhistuttaa...

  VastaaPoista
 5. Auts :D
  Juuri tuosta syystä meidän poikien ulkohousut on lähinnä mustia. No kuopuksella on se Popin ruskearuudullinen haalari ja toistaiseksi se on vielä ruskea.

  Liukumäet taitaa olla yksi pahimpia "mustaajia".

  VastaaPoista
 6. Wau! Mistä noita saa? En ole vielä ratkaissut meidän kuraongelmaa mitenkään. Eteinen rapisee kuraisia ja hiekkaisia kenkiä. Narulla kuivuu (toivottavasti huomiseksi!!) haalarit ja muut vermeet. Näillä keleillä tuntuu, että tarvisi itsekin tuollaisen kumipuvun! Nyt toivon, että tulispa lunta. Se on sentään vaan märkää :)

  VastaaPoista
 7. Onpas tutunnäköistä jälkeä! Meillä on punainen Uffo, joka kyllä imaisee kaiken tumman värin, mutta sappisaippua ja fairy pelastaa. En tiedä mitä likaa puistoissa/päikyssä on, kun peput tummuu kaikista vaatteista ja on niin tiukassa että huh huh??? LIekö saastetta taivaalta...

  VastaaPoista
 8. aikamoinen tuhru...
  meillä taitaa tuo puku onneksi jäädä pieneksi talven aikana, ja sitten kevääksi otetaan jotain käheempää neidille... toivottavasti myös unisexiä, eli samalla jotain mistä ei tule tuota näkyä.
  voin vain kuvitella sen surinan määrää joka päässä käy tuota putsatessa... elämän pienet helpottavat asiat ne ovat joskus niin isoja.

  VastaaPoista
 9. Hih, aika paha!

  Joo, meillä on ollut lapsilla noita aina, ihan parhaita. Vielä viime vuonna silloinen ekaluokkalainen suostui pukemaan puvun kouluun.

  VastaaPoista
 10. Just eilen mietin että oiskohan semmosta kumihaalaria olemassa lämpimällä vuorella, vastaten samalla talvihaalaria mutta ollen kuitenkin kurapuku, sellainen mikä on helppo vain huuhtaista, ripustaa henkariin kuivumaan pinnastaan, vetäistä aamulla päälle miettimättä onkohan se kuiva vaiko ei.
  Mistä ihmeestä löysit mustan? :)
  Meillä kaksi neljävuotiasta päiväkotilaista tarvitsisi myös.

  VastaaPoista
 11. Onhan se pähee:D
  Mutta kyllä mua kyllästyttää jo noiden mustien ulkohousujenkin putsaus...pojalla on kolmet mustat välikausihousut ja ne vasta kurassa onkin joka KOULUpäivän jälkeen...ja vaan yhdet niistä (Ticketit) on mallia suihkunallapuhtaaksi...mutta tätä tää on:)sanoo hän ja menee nostamaan taas yhdet ulkovaatteet narulle kuivumaan:)

  VastaaPoista
 12. Huih, onpa puku sanut kyytiä.

  Kumipuku rules! Meillä ei vaan tuo 5v enää oikein suostu laittamaan sitä päälleen. Syy tosin on värissä. Se on turkoosi ja vain musta kelpaisi eikä ilkeä äiti ole ostanut mustaa, kun on se turkoosi jo olemassa.

  VastaaPoista
 13. Tuo ero noiden haalareiden välillä on jotenkin todella huvittava ;)
  Toinen on viimeinen vaate kurakeleille ja toinen taas juuri kuraa varten suunniteltu..
  Mutta joo, yllättävän paljon aikaa ne joka iltaiset sappisaippuoinnit vie (meillä tosin lähinnä sisävaatteet käsitellään), eli varmaan oiva arjenhelpottaja tuo kumituspuku!
  -elly-

  VastaaPoista
 14. Onko tämä Tretornin? Meillä esikoiselle (4v) yleensä puetaan kuravaatteet päikyssä ja olen tosi tyytyväinen, että niitä käyttävät. Kun kerran isommille on myös kurahaalareita, niin seuraavaksi meillekin tulee sellainen!

  Kuopus 2v omistaa Me Toon örkkimörkki-sadehaalarin, joka oli taannoin heräteostos alesta. On ollut ihan pelastus näillä keleillä!

  Täällä siis anonyymi uskollinen lukija, jonka helmasynti on kommentoimattomuus. Niin kaunis blogi sulla, samaan aikaan kepeän elämänmyönteinen ja ajatuksia herättävä! Valoa syksyynne!

  Minna

  VastaaPoista
 15. No hei siis absofuckinglutely lapsille arkeen sellaset kama,t joita tarvitsee pestä KORKEINTAAN kerran viikossa, mieluummin ei ollenkaan kauden aikana.

  Kumipuvut on ihan parhaita, mut kyllähän muutkin menee jos vaan väri on sellanen sopiva. Tai sit vaan sulkee silmänsä kun katse meinaa kolahtaa likaisiin vaatteisiin. Tai totuttaa itsensä katsomaan likaisia vaatteita. Ei ne viikossa liasta rikki mene kuitenkaan.

  VastaaPoista
 16. Aikas magee toi musta kumipuku. Meillä on mustaa ja harmaata, mutta silti ne ovat aina mudan peitossa. Ostin myös mudan väriset housut, mutta niissä vasta lika näkyykin. Meidän seutujen muta taitaa sitten olla väärän väristä:)

  VastaaPoista
 17. Tämä on karmee aika vuodesta!!!!

  Me oltii viikko sitte keskiviikkona avoimen päikkärin leikkipuistossa ja siellä oli yks poika saman ikänen ku meidän, äitinsä kanssa siinä ja äitinsä kuului sanovan "joo on sillä samanlainen haalari ku sulla" ja tarkotti siis meidän lapsen haalaria, katsoin että ei kyllä ole - mutta oli se, sama haalari mutta tää niiden lapsen oma oli ihan kamalan likainen, ihan musta ja meidän oma kauniin kirkkaan turkoosi. ;) No meni sellaiset 15min niin meidän poika uskaltautui toisten lasten leikkeihin kunnolla, kotiin kun lähdettiin ja laitoin pyöräilykypärää pojan päähän niin katsoin - meilläkin on se kamala musta haalari. ;) Turhaan mielessäni tuomitsin, että "hyi kamala eikö tuo ihminen pese lastensa vaatteita ikinä". ;) No haalari ja hanskat pyykkikoneeseen ku päästii kotiin, aamulla ei onneksi ollut menoa mihinkään - ja olisihan meillä varavaatteita mistä valita. :D

  VastaaPoista
 18. Meilläkin sama puku odottaa kevättä, mutta on muutama muukin puku, joten ei hätä. Meillä ei koskaan pärjättäis yhdellä puvulla : )

  Tyttö on tainnut laskea liukumäestä vatsallaan suoraan kuralätäkköön : D

  VastaaPoista
 19. Aika huolella kurattu :D
  Sukelluspuku on aika asiaa.

  VastaaPoista
 20. Huu, aika hurja! :D
  Mutta onneksi on hyvät tärpätit että saa ne tahrat ainakin suurimmaksi osaksi pois.
  Musta kumipuku on taatusti toimivin tälle kelille.

  VastaaPoista
 21. Jep, realismi on realismia ja vaaleanpunainen on söpöä.

  Meilläkin ollaan suosiolla siirrytty tummaan ja ruskeaan, mitä tulee päiväkotiulkoiluun. Onneksi niissä kurat näkyvät vain päiväkodin pihalla, missä taas kaikki ovat yhtä lailla kuraisia. Kumihaalareita ei olla tarvittu ja ticketin rubbereistakin luovuttu. Noilla tummilla välikausivaatteilla pärjätään.

  VastaaPoista
 22. Meillä on kanssa 5-vuotiaalla tytöllä pinkki reimatecin haalari. Väri ei todellakaan noin arka kuin tuossa ticketissä, mutta haalari on joka päivä ihan yhtä järkyttävän näköinen. Mä en oo jaksanu edes enää hinkata likaa pois, oon vaan huuhtassu irtohiekan. Pestään perusteellisesti koneessa sitten viikonloppuna. Vaikka ei se lika koneessakaan enää irtoa, sen verran pintynyttä on. Toisaalta kulutuskin on nyt myös suurempaa kuin koskaan aiemmin. Syksyllä käyttöönotetussa haalarissa on polvessa jo reiän alku, todennäköisesti haalari on roskiskamaa tämän syksyn jäljiltä, joten viis pinttyneestä liasta.

  VastaaPoista
 23. meillä nuorimmainen onneksi antaa laittaa kurahousut pahimpina kurakeleinä, mutta neidon kanssa se ei enää toimi... itsekkin tässä ihmettelen, että miten ihmeessä me selvitään tästä pimeydestä, harmaudesta, märkyydestä ja kaikesta tästä KURASTA?!

  VastaaPoista
 24. Hui, melkoinen näky!

  Nuo kumipuvut ovat vain ihan parhaita näillä keleillä :)

  VastaaPoista
 25. Ou my... Tuon takia meillä ei ole vaaleita ulkovaatteita lapsella, vain pinkistä piposta erottaa, että tyttö taitaa olla ;)
  Ja sitten varmuuden varaksi vielä päiväkodissa tummanharmaat kurahousut. Tuo teidän kokomusta on kyllä ajan, hermojen, kirosanojen, älä mene siihen rapakkoon -kieltojen säästöä! :)

  VastaaPoista
 26. Heh, varmasti tarhatädillä on käynyt hymy suupielessä.. mutta kantapään kauttahan nää välillä opitaan - meillä myös.

  nim. Meille kanssa tommoiset puvut

  VastaaPoista
 27. THUMBS UP! Yksinkertainen on parasta. Musta kumipukuuuu <3

  VastaaPoista
 28. Tuo Uffon matsku on mitä likaystävällisin! :oD Kiva sukelluspuku! Mikä koko Padmélla?

  Aivan, käytännöllisyys ennen kaikkea. Välillä ei epäkäytännöllisiä ihanuuksia voi vastustaa, mutta niitä ei meillä päiväkotiin laiteta. Olen päiväkodissa pyytänyt kertomaan, mikäli jokin lasten vaatteista ei "toimi" siellä... itsekin tietysti huomaan liankerääjät tms. selvät tapaukset. Päiväkodissa on kehuttu erityisesti ticketin rubbereita ja h&m kumpparisukkia.

  VastaaPoista
 29. Niin tutun näköistä, meilläkin isomman vaatteet pestään joka päivä pk-päivän jälkeen. Pienemmälle onneksi pukevat kurahousut päälle. Olenkin blogiasi lukiessa monesti miettinyt, että miten nuo teidän tytö niin kauniit valkoiset ja vaaleanpunaiset vaatteet toimivat arjessa ja päiväkodissa, nytpä selvisi sekin. Mikä tuo kumipuku on, mistä saa ja mitä hintaluokkaa?

  VastaaPoista
 30. Hih! Niin kaunis puku, ja niin likainen <3 Tuollainen kokomustakumipuku on kyllä kätevä! Meilläkin suositaan vk-vaatteita tummia värejä, ihan vaan käytännöllisyyden vuoksi. Okei oishan se ihan kiva pukea lapset koko valkoisiin vaatteisiin, mutta se ei vaan toimi, ulkoleikeissä.

  VastaaPoista
 31. Samassa kunnossa on meidänkin poikien vaatteet usein päiväkotipäivän jälkeen. Pienemmälle onneksi pukevat vielä kurahousut jalkaan, isomman vaatteet pestään melkein päivittäin, vaikka värimaailma onkin tummanpuhuva. Puolen sentin kurakerrosta ei värikään pelasta ;)Olenkin monesti blogiasi lukiessasi ihmetellyt, että miten teidän tytön niin kauniit valkoiset ja vaaleanpunaiset vaatteet kestävät arjen ja päiväkotipäivät, mutta nyt selvisi sekin.

  Uusi tuttavuus minulle tuo kurapuku, minkä valmistajan tuo on, mistä noita saa ja missä hintaluokassa liikutaan?

  t. Kahden pojan äiti

  VastaaPoista
 32. Kurahaalareita saa ainakin ellokselta hintaan 37.90 e jos tarkkaan muistan. Fleesevuori ja kumipinta. Ei kauniita,mutta niiiin käytännöllisiä :) Meillä jo seitsemäs sellainen menossa,tytöt 5 ja 2 vee. Kestää pesut ja käytöt ja kätevä juurikin näille keleille. :)
  T: 2 tytön äiti

  VastaaPoista
 33. Helou ja hyvää iltaa!
  Te, te kaikki =)

  Faktat ensin:
  Puku on Tretorn, Ellokselta
  Hinta 69,95 e, käytin -50% alekoodin eli noin 35 e jäi hinnaksi.
  Koko 116 cm ja JUST sopiva (likka noin 106cm/19kg)

  Ja sitten.. minua ei siis haittaa että vaatteet menevät likaiseksi, vaan se että niiden mukana kulkee se hiekka, päiväkodista, pihasta, jokapaikasta kotiin ja autoon. Ja se että haalari pitää pestä, että sen hiekan saa irti, en usko että päiväkotikaan arvostaa jos pitää aamusta vetää jo täysin kuraisia vaatteita lapsen päälle. Tavalliseen kankaaseen se hiekka jää ihan eri tavalla kiinni kun kuriksiin joista sen voi pyyhkästä pois kuivana. Meillä on pk:ssa letku jolla tuon uuden puvun voi huuhtasta ja vaikka pyyhkeellä kuivata sen verta että auto ei kastu. Tämä oli siis se käytännällisyysaspekti :)

  Mitä muihin vaatteisiin tulee, likalla on päiväkodissa laidasta laitaan vaatteet, tummat/vaaleat/valkoiset, mitä milloinkin. 2 kertaa on vaate ollut likainen päiväkodin jälkeen; eilen oli 2 pientä tummempaa tahraa neulemekossa ja kerran yksi v-pun paita tutuistu hiilitöihin ;) Eli ei ne vaaleatkaan vaatteet kärsi päiväkodissa, sillon kun kyseessä on sisävaate :) Ja kyllä meillä saa lapset normaalisti leikkiä, en todellakaan ole sellainen vaatenatsi kuin monet ehkä ajattelevat... poika sotkee noin 10 x enemmän kuin tyttö joka on vain aina ollut todella "siisti".

  Niinjoo, ja likan päiväkodissa ei ole ees liukumäkeä, on vain kova leikkimään hiekkalaatikossa :D

  Mutta näitä nyt kokeillaan ja katsotaan jos päästäisiin vähän helpommalla ja vähemmän hiekkaisissa merkeissä :)
  Ps. likalla on vaaleanpunaiset toppahousut -ne ehkä sitten seuraavaksi vaihtoon :D

  Olin ihan wow ku näin kommenttien määrän, selkeästi ollaan nyt ajankohtaisessa aiheessa.
  Kiitos TEILLE ♥

  VastaaPoista
 34. Samoilla mennään. Tuo jokapäiväinen vk-puvun pesu. Ärsyttävintä on, että illalla nukahtaa niin, että puku jää pyörimään pesukoneeseen. Sitä valituksen määrää aamulla kun puku onkin märkä...

  Toinen samanlainen vk-puku vai kumipuku? Pitää miettiä...

  VastaaPoista
 35. Meillä on jo toista kautta käytössä Troll Companyn peikkopuku. Siinä on ulkopinta kumia ja sisäpuolella on lämmin villavuori. Anoppi, perhepäivähoitaja, juuri totesi, että tuollainen puku pitäisi olla kaikilla lapsilla. Minä en ikimaailmassa jaksaisi enkä raaskisi pestä tavallista haalaria joka ilta. Eikä meillä se haalari edes ehtisi kuivua yön aikana.

  Trollissa on vaan se vika, että uutta isompaa ei taida saada enää mistään. Käsittäkseni noita ei enää valmisteta. Fleecevuorinen versio esim. Elloksesta tulee meillekin varmaan seuraavaksi.

  Mun mielestä on todella kätevää päiväkodista tullessa suihkuttaa ja harjata puku puhtaaksi. Ja päiväkodin tädit ovat tyytyväisiä, kun ei tarvitse kiskoa kurahousuja päälle.

  VastaaPoista
 36. Meillä nuo hempukkavärit ulkovaatteissa jäivät jo sinne liikkeellelähtöikään. Ticketin fandangoa ollut kumipukuina aikaisempina vuosina ja nyt pari viikkoa menty tuolla samalla Tretornilla (samalla Elloksen alennuksella) ja on ihan huippu!

  Kyllähän tuon mustankin saa kunnon kurakelillä hurjan näköiseksi, kun mutavelli siihen kuivuu, mutta huuhtelemalla tosiaan saa puhtaaksi. Suosittelen kaikille!

  VastaaPoista
 37. Kiitos "kumipuku"vinkistä :) Vastaava (paitsi eri värisenä) lähti Ellokselta alekoodilla tilaukseen.

  t. Lukijasi

  VastaaPoista
 38. Tuttua täälläkin. En kyllä pese jatkuvasti haalareita, karistelen vain pahimmat pois. Autoon laitan muksun tarvittaessa jätesäkkiin:)
  Muuten sillä kovalla sappisaippualla lähtee lika paremmin pois kuin nestemäisellä. Kostuttaa vain saippuan ja hankaa kuivaa vaatetta ja koneeseen. Puhdasta tulee.
  Vakkarilukija minäkin, vaikka harvoin kommentoin. Kiitos Ihanasta blogista!

  Sirkku

  VastaaPoista
 39. Miten ois ennen ja jälkeen tahranpoiston kuvat? :)

  VastaaPoista
 40. Hyvän ostoksen oot tehny =)
  Meillä on ollu vuosia Ellokselta tilatut "kumipuvut" lapsilla.Nytkin vielä tilasin takit ja housut sieltä samaa matskua,vaikka pojat on jo 2. ja 3.lla luokilla.Ne on niin helppo pyyhkästä/suihkauttaa puhtaaks!
  Päiväkodissa tädit kyllä kehui kovasti ja helpotti heidänkin hommia kun ei tarvinnut pukea montaa kerrosta!
  Talvellakin niissä tarkenee =D
  -Marika

  VastaaPoista
 41. Ja sitten joku vielä miettii, että miksi suomalaiset lapset käyttävät niin synkän värisiä haalareita :)

  Meillä on useimmiten käytössä niitä karmeitä tummia haalareita, juuri tämän takia. Pesen niitä silti usein, sillä minusta on inhottavaa pukea likaisia ja pinttyneen hajuisia vaatteita lapselle. Puhumattakaan että veisin lapsen päiväkotiin toisten riesaksi niissä vaatteissa! :)

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥