4.5.2010

Jos ymmärsin oikein, olitte toivoneet.
[ päiväkotivaatteita ]Näitä on nyt vähän sieltä ja täältä.
Kirpparilta,
sellaisia priimakuntoisia ja kivoja.
Tuliaisia ulkomailta.
Jopa viime kesältä jotain,
kaapista ja alesta.
Ihan itte valkattuja kaupasta.

Tässä muutama kokonaisuus,
inspiroimaan.


Hame Gymboree, paita Next.

Alunperin ajattelin,
että collegeja ja veloureja.
Pitkähihaisia ja t-paitoja.
Niinkuin veljelläkin aikoinaan.


Housut Mayoral, paidat Claire.

Sellaista väljää ja helppoa.
Kuitenkin lapsen itsensä näköistä.


Huppari Zara, paita H&M ja velourit IdaT.

Sitten muistin:
Padméhan on tyttö!
Ja tytöthän ovat mekoissa ja tunikoissa.
Ainakin tämä tyttö,
koska niin toivoo.

Tunikat Next.

Lopputuksena on sekalainen kasa
kaikkea mahdollista.
Onneksi värit käyvät suunnilleen yhteen.

Tiedän että pisulla on helpompi käydä sukkis+mekko-yhdistelmässä.
Ja luulen että haalarin alla se toimii hyvin.
Lähtökohtana on että vaatteet ovat pehmeitä, väljiä ja niissä on helppo olla.

Keväämmällä varmasti ulkona pidetään kevyempää housua
ja
toivon mukaan on niin lämmintä että myös shortseja.

T-paita Circo ja Mariquita, shortsit H&M.

Vaatteet ovat omassa pinossa,
jotta isikin aamulla osuu niihin nimikoituihin.
Samalla onnistun säästämään tietyt vaatteet,
muuta käyttöä varten.

Mekko Zara, paita Next, sukkikset H&M.
Neule Elle, paita ja farkut Next.

Terkkuja kaikille pienille päiväkotilaisille!

22 kommenttia:

 1. Wau! Upea postaus, hienot kuvat. Kiitos vaateinspiraatiosta! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan Padmen näköistä :). Meidänkin pk-ryhmässä kaikki tytöt on mekoissa tai tunikoissa, yhdellä on joskus sisähousut. Sitten vähän mekosta ja sen pituudesta riippuen annetaan mekon olla ulkohaalarin alla tai ei.

  Tuosta en kyllä ihan saanut kiinni, miten sukkikset (+hame/mekko) on vessassa helpompi kuin collegehousut..? Vai onkohan mulla liian pitkä päivä takana, kun pää ei nyt raksuta enää ollenkaan. Oman kokemuksen mukaan kun etenkin (pitkiä) mekkoja saa vessassa varjella, etteivät roiku pöntössä ja sitten kastu. Hameet on tietty helpompia tuon suhteen :).

  Kiva kuitenkin lukea päiväkotikuulumisia ja muitakin juttuja tuota aihetta sivuten!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniin värisiä päiväkotikasoja teillä : ) Meillä on yleensä joko lyhyt farkkuhame/liivari ja paita tai ne velourit ja joku kiva paita, tyttöväreissä kyllä.

  VastaaPoista
 4. Hih, tulempa tarkentamaan ja kiittämään nopeimmista kommenteista!

  Elina, likalla on aika muhku peppu ja housuja on vaikeampi saada pois jalasta ja jalkaan takaisin ;)

  VastaaPoista
 5. Kivoilta näyttävät teidän päiväkotivaatteet! :)

  Käytännössä varmaan vasta huomaa mikä vaatetus toimii... ja se riippunee myös päiväkodin henkilökunnan mieltymyksistä, heh!

  Me vasta jännitetään mistä paikat saadaan syksyksi... joudutaanko toiselle puolelle kaupunkia vai päästäänkö johonkin alueen päiväkotiin.

  -Mila-

  VastaaPoista
 6. Hei, työn raskaan raataja;)Miten sulla meni eka päivä?

  VastaaPoista
 7. Kivoja vaatteita ja muutamia samoja kuin meilläkin tytöllä tarhavaatteina.

  Itse yritän myös aina välillä pukea tyttö kivasti (=ehkä hiukan epäkäytännöllisesti) ja kumma kyllä monesti ne hameet/polvihousut/farkkuhaalarit sitten hakiessa roikkuu siellä naulakossa.. :-D

  VastaaPoista
 8. Oikein nättejä vaatteita, kyllä noilla kelpaa päiväkotiin mennä:)

  VastaaPoista
 9. Mitenkäs sulla meni eka päivä?

  Mä kerran laitoin ihkut Lindexin farkkuhaalarit tytölle ja sitten parin viikon päästä etsin sieltä naulakosta. Eivät olleet olleet kovinkaan näppärät.

  Meillä tytöllä 'farkut' - farkkuleggarit ja paita se paras ratkaisu. Nyt taas menee jopa joskus tunikat ja mekko.

  VastaaPoista
 10. Ihania vaatteita taas kerran... oih!

  Voi tuon nimikoimisen olin ihan unohtanut! Meilläkin alkaa uusi erillainen elämä parin viikon päästä. Ehkäpä pitäisi valkata vaan osa vaatteista päiväkotiin ja nimikoida vaan ne.

  VastaaPoista
 11. Meillä on ihan samoja vaatteita päikkärissä kuin kotona: mekkoja, hameita, paita+farkut, leggarit+tunika jne. Ainoastaan haalareita ei ole, ei kyllä ole enää olemassakaan muuta kuin parit farkkupolvihaalarit kesäksi.

  Meidän päiväkodissa olemme kehityskeskustelussa sopineet, että mekko tai hame puetaan myös iltapäiväksi eikä jätetä lokeroon roikkumaan.

  VastaaPoista
 12. Kauniita vaatteita ja loistokuvia taas kerran. :)
  Ihana kuulla, että päiväkoti-ura on lähtenyt noin hienosti käyntiin, kuin tuossa aiemmassa postauksessasi kirjoitit.
  Mielenkiinnolla odotan myös omia kuulumisiasi; miltä se työelämä tuntuu pitkän tauon jalkeen?
  Nim. tuntuu etten enää koskaan selviäisi siitä itse ;)

  VastaaPoista
 13. Kivan näköisiä vaatteita!
  Meillä on käytössä kotona ja päikyssä samat vaatteet. Laitan illalla valmiiksi seuraavan päivän vaatteet, ettei miehen tarvitse aamulla kaappeja penkoa...voisi tulla outoja vaateyhdistelmiä :)

  VastaaPoista
 14. Kauniita settejä ja ihana idea varjella osa vaatteista päiväkodin remuamiselta.
  Muistan kuulleeni äidistä joka viikkasi jokaiselle viikonpäivälle vaatekasat lapsille valmiiksi. Helpotti aamuja kuulemma kummasti! Minä laitan vaan edellisenä iltana tai aamulla ennen lasten heräämistä pinot heille valmiiksi (pukevat kyllä itse).

  Mukavaa työrupeaman aloitusta sinulle! Nauti, vaikka varmasti mielessä myllertää monta asiaa.

  VastaaPoista
 15. Pakko vielä vähän tulla ihmettelemään, kun useammissa kommenteissa on mainittu, ettei lapsille viitsitä (?) pukea päiväkodissa enää iltapäivällä samoja vaatteita kuin aamulla. Kuulostaa aika erikoiselta, onko lapset sitten sisällä vaikka vain sukkikset jalassa? Monessa paikassa oon itse töissä ollut ja pidän itsestäänselvänä, että ne vaatteet lapselle puetaan, mitkä ovat aamullakin päällä olleet :). Elleivät tietty ole likaantuneet esim. ruokailussa. Ei kai se nyt niin vaativa ja iso homma voi olla pukea nättiä mekkoa, farkkuhaalareita tai muuta...? Kun jotakin puettaisiin joka tapauksessa. Kyllähän sitä samalla tavalla myös kammataan ja letitetään hiuksetkin päiväunien jälkeen, eikä jätetä epäsiisteiksi, vaikka niin ehkä helpommalla päästäisiinkin.

  Tosin isojen ryhmässä saattaa toki olla eri juttu, kun lapsilta edellytetään suurempaa omatoimisuutta. Silloin ehkä helposti itse puettavat vaatteet voivat olla näppäriä, mutta ainakin pienten ryhmissähän aikuinen auttaa pukemisessa joka tapauksessa, oli ne vaatteet sitten verkkarit tai 20 pikkunapilla varustettu ja sorminäppäryyttä vaativa hienompi mekko.

  VastaaPoista
 16. Mä ostan kohta myös vain toisiisnsa sopisvia vaatteita, sillä meillä on vaihe kun puetaan itse, järkyttäviä yhdidtelmiä. Niin ja piti sanao että todella kauniita vaatteita teidän tytöllä on!

  VastaaPoista
 17. Hei! Blogissani on sinulle kukkanen. :)

  VastaaPoista
 18. Teillä on niin kauniita kaikki vaatteet :) Meillä tytöllä parhaillaan neljä mekkoa päällä yhtä aikaa. Itse tietysti haluaa vaatteensa valita ja välillä yhdistelmät on mitä mielenkiintoisempia. Kesällä hän täyttää vasta kolme.

  Mistä se Padmén synttärimekko on ostettu? Jäin ihailemaan sitä ja haluaisin ostaa juuri tuollaisen meidän mekkofriikille synttärilahjaksi.

  VastaaPoista
 19. Meillä samat vaatteet käytössä kotona ja päikässä.Mimikoin automaattisesti kaikki uudet.Tilasin netistä niminauhaa,joka vaatteeseen helppo kiinnittää joko muutamalla pistolla tai silittämällä.Tussiakin käytän kiiretilanteessa.Ommellun saa siististi pois,kun vaate lähtee kiertoon ja tietty voi käyttää sitten seuraavaan vaatteeseen. Minä laitan kanssa muut vaatteet pinoon illalla valmiiksi ja aamulla lapsi itse saa valita laatikosta alkkarit.Se valinnan mahdollisuus on toistaiseksi aamuisin riittänyt äidin valkkaamana kelpaa muut.

  VastaaPoista
 20. Mistä olet löytänyt Padmélle noin ihanan synttärimekon? Se olisi juuri sellainen kuin haluaisin meidän mekkofriikille synttärilahjaksi. Kaikki teidän tytön vaatteet on kyllä todella ihania.

  VastaaPoista
 21. Hei tai iltaa.

  Ihanasti tullut kommentteja ja mahtavaa että täällä on yksi päiväkodin henkilökuntaakin paikalla :)

  Tässä on nyt opeteltu uusia tehtäviä, uutta arkea ja vaikka mitä. aikaa päivässä on 9 tuntia vähemmän ja ei ole oikein vielä muotoutunut miten tässä asiat tehdään. Meinasin kyllä blogata lisää aiheesta ;)

  Kiitos myös vaatekehuista, pyrin ostamaan vaan niitä kivoja juttuja, oli ne sitten päiväkotiin tai muualle. Tyttö ei vielä ronkeloi, paitsi kaikki sininen on kyllä kuulema pompun :D Mekkoa toivoo yleensä :)

  Synttärimekko on Monsoonin, ostettu jo viimekesän alesta muistaakseni, eli tuskin on enää samoja. Vastaavia on varmasti Kampin Accessorize-liikkeessä :)

  Katsonpa jos saisin vielä jotain tässä aikaan :)

  Kiitos ♥

  VastaaPoista
 22. Hmm...meidän päiväkotivaatteet koostuu collegehousuista, veloureista jne ja helpoista trikoopaidoista. :) Sävysävyyn yritetään sentään. ;) Mekot...no mekot tulee kesällä.(jahka hommataan) Meidän päiväkodissa mekko usein on otettu pois päältä kun haetaan eli mitäpä turhaa yrittämään. Lapsikin on toki voinut vaatia housuja päälleen. :D

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥