2.10.2017

Valoa ja varjoa vai valkoistakin valkoisempaa.


Joitain vuosia sitten, tuli muotiin ns. ylivalotetut kuvat, jossa valkoinen lähes palaa puhki. Lapsikuvauksessa se tarkoitti läpikuultavuutta ja sisutuskuvauksessa monotonista valkoisuutta halki kodin. Aluksi kuvat tuntuivat ihan älyttömän siisteiltä ja tulipa niitä itsekin otettua eri tilanteissa, ylivalo oli se juttu ja tehoste joka oli helppo tehdä ilman kuvanmuokkausta. Sen jälkeen valkoisuus sisustuksissa on vain lisääntynyt ja jossain kohtaa tuntui, että kaikki kodit ovat kirkkaan valkoisia. Joskus väkisinkin juolahti mieleen, että miten kaikilla muilla se listavalkoinenkin on niin puhtaanvalkoinen ettei paperista erota. Intohimoisilla sisustajilla listat varmasti onkin maalattu jollain muulla kuin listavalkoisella mutta luulen, että monta kertaa kyse on ollut valotuksesta tai kuvankäsittelysstä. Joka tapauksessa, puuduttaahan se samankaltaisuus aikaa myöten ja muistan kun aloin lukea sisustuslehtiä intensiteetillä ja halulla löytää mielenkiintoisia kuvia. Sellaisia kuvia missä kaikki ei katoa taustaan, vaan niissä on värin tai valon vaihtelua ja syvyyttää tai kerroksellisuutta. Jostain syystä etenkin valo ja varjo on se minun juttu vaikka tuntuu, että sisustuskuvissa sitä käytetään todella vähän. Toisaalta, sisustuskuvissa monesti yritetään tuoda enemmän esiin tuotteita kuin tunnelmaa, joka lienee vaikeaa jos puolet kuvasta on varjoa.



Yritin joku viikko sitten ampua ne muutamat kuvat kiireisen kotipäivän lomassa ja tämä aihe tuli vähän niin kuin vasten kasvoja. Välillä aurinko paistoi täydeltä terältä ja välillä oli pimeää ja pilvistä. Auringon liikkuminen takapihan poikki vaikuttaa meille todella paljon valaistukseen sillä kulmasta riippuen valo taittuu aivan erilailla asunnossa. Niinpä niistä kuvistakin tuli varsinaista sillisalaattiaja asetukset oli välillä ihan poskellaan. Ajattelin kuitenkin vaihteeksi laittaa varjosampia kuvia, missä kaikki ei ole niin ihanan valoisaa ja avaraa mutta toisaalta kuvista löytyy ainakin minun silmääni enemmän katsottavaa ja syvyyttä.


Osan kuvista voi löytää hieman aiemmista tai uudemmista postauksista lähes samanlaisena, mutta tosiaan erilaisella valotuksella.



Kumpaa mielummin sinä katsot, valoa ja varjoa vain valkoistakin valkoisempaa
...vai sopivasti molempia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥