9.1.2017

Muutoksen tuulia 2017

Onpa mukava palata tänne Instagrammin positiivisen viban aalloilla -kiitos!! Ja tässähän tuli melkein valinnan vaikeuskin, että millä aiheella lähteä uuteen vuoteen. Kamerassa oli poikkeuksellisen paljon kuvia ja olivatpa nuo myös poikkeuksellisen huonolaatuisia, mutta mitä voi odottaa kun menee siitä, mistä aita on matalin. Hieman takaraivossa kaikuu äitini ääni, jos teet jotain, tee se kunnolla -mutta jos sitten seuraavalla kerralla, äiti. Onhan tässä blogin lopettamisetkin käynyt mielessä monet kerrat mutta vielä jaksaa. Innostuksen puutteesta tai jaksamisesta ei bloggaaminen ole ikinä ollut kiinni vaan yksinkertaisesti ajasta. Ja olisihan se mukavaa kun ehtisi säännöllisesti bloggaamaan jostain tuoreesta ja mielenkiintoisesta, sikäli kun tällainen lähes 4-kymppinen nyt voi millään muotoa olla tuore. Nämä pitkät välit ainakin vieraannuttavat minut lukijoista ja se varsinainen hedelmä eli kommunikointi kommenttiboksissa jää saavuttamatta, mutta näillä mennään. Eli tervetuloa vuodelle 2017!

Ensimmäinen uusi asia tälle vuodelle on, että meillä asuu nyt kaksi isoa lasta –tai ainakin yksi iso tyttö ja yksi teini. Iso tyttö on, jo jonkin aikaa puhut isojen tyttöjen huoneesta ja nyt vuodenvaihteessa otettiin pieni ajatustenvaihto asian tiimoilta. Hänen toiveet olivat: ei tavaraa ja kaikki pitää olla valkoista ja minun haaveena oli: ei uusia hankintoja ja mitään ei maalata.

bella on todella kiinnostunut meikkaamisesta sekä maskeerauksesta ja tässä kohtaa täytyy myöntää, ettei omena ei ole ainoastaan tippunut kauas, vaan lentänyt suoraan naapuripitäjään. Siinä missä minut tunnetaan vähintäänkin rennosta pukeutumistyylistä ja harvemmin meikatuista kasvoista, on mini-me aivan toista maata. Niinpä hänen ykköstoiveenaan uuteen huoneeseen, oli mikäs muu kuin meikkipöytä. Olen noin kolme vuota halunnut eroon meidän makkarissa olevasta Ikean pöydästä, joten pienten mittaussessioiden jälkeen, ilmoitin miehelle, että bellan vaatekaapista pitää vaihtaa ovet toisin päin, kaappi pitää siirtää pari metriä toiseen suuntaan ja mini-me tarvitsee uuden sängyn.






Joku aamupäivä tässä sitten oltiin; bella lajitteli tavaroitaan meidän makkarissa, mies teki pientä pintaremonttia, kuten kaappien siirtelyä ja lattialistojen pätkimistä, tulevassa ison tytön huoneessa ja minä sinkoilin rätin ja mitan kanssa edes takaisin. Muutaman päivän päästä kaikki oli valmista ja kas kas, bella on pitänyt jo päälle viikon huoneen siistinä ja pedannut sänkyssakin joka päivä sillä uusi huone on kuulemma i h a n a!


Eli, kaappi siirrettiin seinän viereen ja seinän viereinen ovi asetettiin taaemmaksi oveksi, ettei se ole ikkunan edessä. Samalla piti pätkäistä lattialistaa, jotta kaappi saatiin seinään kiinni. Kaapin vieressä on uusi meikkipöytä, jossa on tytön meikit sekä hius-ja korutarvikkeet. Koska Ikean meikkipöytä on aika korkea, asetettiin Kartellin tuoli siihen ja työpöydän istuimeksi jäi jumppapallo. Työpöytä on edelleen sama vanha Muurame ja onhan tuo Anttilan konkurssimyynnistä ostettu leppakkotuolikin jo tuossa ollut. Äitini teki siihen Ikean kankaasta istuinosan ja pakko sanoa, että Ikean ja HM:n kankaissa on kyllä jotain outoa sillä ovat aivan järkyttäviä pöly- ja kissankarva magneetteja. Uusi sänky haettiin Ikeasta ja se on 90cm leveä. Jalat sänkyyn löytyivät vintiltä ja niin ikään vanha 80cm petari palvelee hyvin, sillä unikaverit saa nyt petarin ja seinän väliin. Sänky on 10 cm lyhempi kuin edellinen Muuramen Jungmanni ja siksi sänky mahtuu nyt olemaan kaapin edessä poikittain. Tytön toiveen mukaan väriä on lähdetty hakemaan yksityiskohdilla (mistä ne näitä oikein keksii ?!) ja pukin tuomat valopallot sopi paremmin kuin hyvin tähän tarkoitukseen. Manteli-keppihevoselle saatiin talli vintillä lojuneesta lasimaljakosta ja pinkit ledivalot piristävät sitäkin mukavasti. Sateenkaarinaruverhot vaihtuivat samanlaisiin mutta valkoisiin, jotka tämä mamma on ennakoidusti hamsteroinut jostain joku vuosi aiemmin, Myös äidin ehdottama taulurivi-ehdotus otettiin hyvin vastaan ja se kuulemma ”viimeisteli huoneen valmiiksi”(oikeesti, lukeekohan bella jotain sisustuslehtiä salaa). Huoneen muutoksen hinnaksi jäi uuden sängyn sekä meikkipeilin hankinta, eli noin 135 e. Ja saanen muistuttaa, huone on kuulemma i h a n a !



Vähän jäin vielä pohtimaan, hankitaanko sänkyyn helmalakana tai maalaanko sängynjalat kesällä...

Ja nyt, se ajankohtainen osuus! Bongasin Stockan alesta Umbran valkoisen kulmaan sopivan roskiksen. Lastenhuoneissa oli aiemmin Ikean muoviroskikset, jotka oli aika isot sekä epäsiistin näköiset. Nyt näillä Umbran roskiksilla, joita siis "köh köh jemmasin neljä kappaletta", huoneiden ilme siistiytyi huomattavasti. Roskis on kuitenkin hyvän kokoinen 10 litrainen ja sisällä on panta mihin saa roskapussinkin kiinni. Hintaa roskikselle jäi 8 euroa ja ainakin Itiksen Stockalla näitä vielä eilen oli.

Laittakaahan nyt kommenttilootaan toiveita tai ideoita postauksiin, siis ihan mitä vain. Hieman tuntuu olevan suppea tämä meikäläisen elämä, joten mielelläni haastaisin tai annan teidän haastaa itseäni, ainakin tääällä blogin puolella.

Jk. Se, että bella on kiinnostunut meikeistä, ei tarkoita, että meidän 9-vuotias kulkee kylillä sotamaalauksessa ;)

11 kommenttia:

  1. Kiva huone. Mukavaa että tyttö on tyytyväinen. Teidän kisuja on aina kiva nähdä. Minua nyt kiinnostaa kaikki, joten anna palaa vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritän miettiä aiheita vähän laatikon ulkopuoletakin, todennäköisesti mahdotonta eli kiva kuulla, että kelpaa sama tuttukin :) Kissoja ei ole tullut kuvattua aikoihin, jotenkin yhteistyöhalutomia ovat olleet ;)

      Poista
  2. Lisää sisustus,- ja neulomisjuttuja ja aina niin kauniita kuvia kiitos!
    terv. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, tähän pyritään. Samat nurkat aina mutta katsotan mitä kevät tuo tullessaan, ehkä vaikka uusia sohvatyynyjä =D Neulottu on paljonkin mutta niiden kuvaaminen on niiiiiiin hankalaa. Seuraavaksi mulla oli muutama neulomisjuttu kyllä tulossa :)

      Poista
  3. Kiva ison tytön huone. Tästä saikin kivaa vinkkiä oman tyttöni huoneen sisustukseen kunhan ensin löytyy se uusi koti johon saadaan kaikille lapsille omat huoneet.
    Tykkään oikeastaa kaikista postauksista, mutta erityisesti nämä sisustus ja kissa postaukset on kiinnostavia.

    t.Sanna ( kaikki postaukset luen, mutta hävettävän harvoin kommentoin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Sisustusjutuissa näkyiskin aina olevan enemmän tai vähemmän kissojakin, eli kaksi kärppästä samalla iskulla ;) Kommentoinnista ei tarvitse ottaa paineita! Kiva kuulla, että ehdit käydä kuitenkin lukemassa ♥

      Poista
  4. Aivan ihana huone!
    Kiva idea tuo keppihevosmaljakko. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amy! Ja tosiaan, keppihevoset -ne on kyllä hankalia :D ..onneksi löytyi tämä ratkaisu niin on oma paikka.

      Poista
  5. Ihana, kun oot takas. Ja on kyllä upea huone! Mä niin tykkään myös tuosta lumilaudasta seinällä!

    Ps. Onko teillä käyttöä niille vanhoille verhoille? Jos ei, niin olisin kiinnostunut ostamaan ne meidän eskarilaisen huoneeseen ;)

    VastaaPoista
  6. Mun suosikkiaiheet on käsityöt, sisustus ja kaikkein eniten odotan tuleeko keväällä ja kesällä pihapostauksia. Mä yks päivä mietinkin että meinaatkohan laittaa pihaa vielä ensi kesänä. :)

    VastaaPoista
  7. Pihapostauksia odottelen innolla, jospa saisin niistä sitten innostusta ja virtaa oman pihan laittoon. Tässä kohtaa, kun meillä vieäkin paksu lumikerros takapihalla, tuntuu etten jaksa kyllä ensi kesänä tehdä mitään pihahommia. Lumen katoaminen voi sitten ehkä antaa energiaa siihen hommaan. En kyllä tajua millä ihmeen ajalla sitä tulee pihalla puuhattua keväämmällä, kun näin talviaikaan ei jää olevinaan yhtään ylimääräistä aikaa?!

    Meidän 8-v:n huoneeseen pitää vaihtaa tapetit. Ollaan ohimennen pari kertaa tapetteja vilkaistu ja neidille ei kelpaa yhtään mitkään. Haluaa että seinät maalataan täysin valkoiseksi. Meillä on valkoista kotona, mutta isosiskojen huoneissa on yhdellä/toisella kahdella seinällä kuviolliset tapetit ja tykkäävät. Mutta tämä pienin neiti kelpuuttaa ainoastaan valkoista seiniin, eikä keskustelujenkaan myötä ole mieltään muuttanut. Se on minusta ollut vaan niin ankea ajatus lapselle. Meillä vielä meikki-osastolle riittää siskon vanhat meikkisiveltimet, vaikkei ole mitään mitä niillä sivellä ;) Mutta huulirasva-osasto on sitten ihan karannut käsistä ja VS:n tuoksuja hamstrasi jossain vaiheessa myös. Että oliskohan tulossa se meikkivillitys??

    Bellan huone on tosi kiva! :) Sopii teidän talon muuhun tyyliin hyvin, eikä liian valkoinen. Onko yhdellä seinällä perhosia tms.? Ne kivasti tuo "tekstuuria" muuten niin valkoiseen. Hei, mäkin olen tuon sanan oppinut jostain Bellan salaisesta lähteestä varmaan myös :):) Ja kasiveen lempiohjelma oli Suomen Kaunein koti, että taitaa kasvaa seuraavasta sukupolvesta entistä pahempi versio :)

    t. Leena

    VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥