2.9.2016

Syysblues


Ensimmäisessä luonnoksessani kirjoitin omasta suhteestani siniseen. Sitten tajusin, että miksi ihmeessä höpötän omista mieltymyksistäni, kun kyse bellan uudesta lempiväristä. Omat höpinät siis sikseen ja asiaan.

Bellan lempiväri on aina ollut vaaleanpunainen. Hän taisi olla jo parivuotias, ennen kun hänen kaappiinsa edes löyti mitään muuta väriä kuin vaaleanpunaista tai valkoista. Bella tykkää myös valkoisesta, harmaasta sekä mustasta ja lähes kaikista pastelliväreistä. Värien käyttö on aika paljon kiinni vuodenajasta, nyt esimerkiksi mennään väreillä ja harmailla ja kohta talvea kohti kulkiessa vielä vähemmän väreillä.

Viime keväänä likka alkoi näyttää merkkejä omasta kiinnostuksesta tummansiniseen. Mielestäni tummansininen ja vaaleanpunainen on ”match made in heaven”, joten en yhtään laittanut vastaan tummansinisien vaatteiden hankkimiselle. Olenhan jo muutaman vuoden ajan ostanut esimerkiksi tummansinisiä ulkotakkeja. Olen nyt hankkinut sieltä täältä muutaman vaatteen lisää täydentämään vaatekaappia ja bella on ollut varsin innoissaan.

Floridassa ostimme tummansinisen kesätakin Abercrombielta. Olen vuosia kertonut miten meillä ei käytetä kesätakkeja mutta ilmeisesti tämän ikäiset työt haluavat jo pukeutua omalla staililla ja kesätakeillekin on tullut käyttöä. Abercrombien mitoitus on hieman konstikas; takit ovat lyhyitä, kapeita ja pitkä hihaisia joka kannattaa ottaa huomioon tilausta tehdessä. Alakuvan takkia ei ole enää saatavilla kuin ihan pienessä koossa, mutta syksyn aikana Abercrombielle pitäisi tulla "weather warrior"-takkeja, joita meillä on ollut jo monta vuotta käytössä.

Tällä hetkellä Gapilla on hyviä tarjouksia meneillään, joten kannattaa ehdottomasti tsekata sivuilta pitkähihaiset sekä fleecet talvea varten. Tilasin tummansinisen fleecen bellalle joku viikko sitten ja on kyllä mukava nähdä kun joku ostos menee nappiin ”Ooooh, äiti nää on tummansinisiä! Mä laitan nää heti huomenna” –oli välitön reaktio. Fleecen kaverina tilattiin tummansininen paita joka ilahdutti mallillaan. Gapille epätyypilliseen tapaan tämä paita on pitkä ja kapea. Näitä taidan tilata lisää. muissakin väreissä.

Sokerina pohjalla on uusi joukkuetakki, Reima Sneak. Bellan lempitakki on kaksi vuotta ollut vastaava Reiman untsikka. Takki on kevyt ja todella hyvän mallinen mutta valitettavasti jäi pieneksi keväällä. Bellan joukkueen varustevastaavana pääsin vaikuttamaan koko joukkueen takkihankintaan ja kun kävi ilmi, että Reimalla on tänäkin vuonna vastaama takki mallistossa, tilasimme Reimalta koko joukkueelle tämän vuoden mallin takista. Tummansininen väri on täydellinen ja reimamaiseen tapaan takki on huoliteltu ja laadukas. Joudun ehkä hieman säännöstelemään takin käyttöä, sillä takki on ensisijaisesti joukkuetakki, mutta toisaalta tämän ikäiset osaavat jo pitää vaatteensa varsin siistinä. (Ps. kuva näytää minun koneellani aika tummalta, eli voi väristää värejä hieman)


Tällaisia tummansinisiä fiiliksiä tällä kertaa, aurinkoista viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Vaalenapunainen ja tummansininen ovat munkin suosikit. Onneksi meidän tokaluokkainen on ne vihdoin löytänyt. Kuten vaaleanpunaisenkin. Pienestä asti mustaan ja tummansiniseen viehtynyt tyttäreni on aiheuttanut hieman ihmetystä valitsemalla nyt myös vaaleanpunaista. Musta on mahtavaa, kun pikkuihmisillä on jo pienestä asti niin omat maut, näkemykset ja järkähtämätön pää. Näin ainakin meillä. Neljäsluokkalainen poikani on pienestä asti valinnut kirkkaanpunaista. Mainiota kerrassaan :D

  VastaaPoista
 2. No ihan totta! Meillä on myös poika pitänyt aina kirkkaista väreistä ja aikoinaan kaappi oli täynnä punaista. Nyt kun on teini-iässä on maku muuttunut, eka oli musta/valkoinen/harmaa ja nyt tänään sain kuulla, että jotain tummaa... ja en pidä sinisestä... oookei.
  Onneksi bellalla on vielä aika paljon laajempi värikartta vaatteissa :)

  VastaaPoista
 3. Moi, hölmö kysymys mutta mistä nettikaupasta hankit Gapin vaatteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei, ei ole yhtän hölmö kysymys :) Tilaan vaatteet Gapin omasta EU nettikaupasta: http://www.gap.eu/
   Hinnat näkyvät kaypassa euroina mutta ne laskutetan puntina ja luottokorttiyhtiö sitten kääntää ne taas laskulle auroiksi. Toimarit ovat ilmaiset jos tilaa yli 50 eurolla. Kannattaa ola postituslistalla koska Gapilla on tosi usein todella hyviä aleprosnetteja -30%-60%. Osa aleista on julkisia mutta moniin tulee koodi s-postiin.

   Poista
 4. Hei ja kiitti. Jäi kerran kaivertamaan yhdellä lentokentällä kun ehdittiin ostaa vain tyttärelle ihana huppari ja mina jäin ilman. Aurinkoista syksyä!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥