15.9.2015

[ ] lätkämaali [X] pihamaali


Olisiko kiva asua paikassa missä olisi virtaviivainen talo, puttinurmi ja terävälinjaiset pari palmua ja kaktusta pihamaalla. No olisi. Sellainen askeettinen eleettömyys ja selkeys viehättäisi minua valtavasti mutta elämän realiteetit täällä pohjolassa on hieman toiset. Kivilaatat joiden väleissä kasva sammal ja rikkaruohot, hiekkaa, soraa ja multaa siellä täällä ja puutkin penteleet kasvaa miten sattuu. Toisaalta pidän sellaisesta down-2-earth fiiliksestä että ollaan vähän niin kuin metsässä -etenkin kun me ollaan metsässä. Talvella maisema on aivan eri. Valkoinen selkeyttää ihanasti mutta silloinkin on  talven törröttäjä eli perennat sojottavat yksityiskohtina keskeltä hankea.

En myöskään tohdi kaikkea kivaa kieltää lapsilta vaikka esteetikko jo trampan pihakalusteena hylkäsikin. Tai itseasiassa sanoin, että jos joku sen kaivaa maahan niin voidaan hankkia, muuten ei. Onhan tässä ympärillä tramppoja lähes joka pihalla eli ilman pomppu-elämämystä ei meidänkään lapset jää. Sen sijaan pihalle on hankittu koristeline joka onkin ollut suosittu omien ja heidän kaverien keskuudessa sekä lätkämaali. Ja se lätkämaali on ihan k a m a l a, siis hirveä. Alun perin kirkkaan punainen maali erottui kirkuen mistä tahansa pihalle vilkaisitkaan ja kun vuoden pihalla olon jälkeen väri vaihtui erittäin epämääräiseksi kokonaisuudeksi punaisien eri sävyjä, tuli mitta täyteen. Hetken asiaa pohdittuani päätin maalata maalin koivuksi kun noita koivuja alapihalla rivistö on.
Ensin maali puhdistettiin ja spray-maalattiin halvimmalla mattavalkoisella maalilla (Puuilo, kolme isoa pulloa kympillä). Muistaakseni upotettiin tähän kaksi pulloa maalia sillä punainen paistaa läpi aika helposti. Tämän jälkeen tein kontaktimuovista pienet siksak sapluunat pystytankoihin ja maalasin nurmikkoa vasten olevat putket tumman vihreällä spraymaalilla. Koivuinen loppusilaus saatiin aikaiseksi mustalla Miranolilla ja pensselillä. Kun maali oli kuivunut, kiinnitettiin verkko valkoisilla nippusiteillä jotka maalasin vielä vihreäksi (kuvassa maali ei ole vielä kuivunut) sieltä missä ne ovat vihreän osuuden päällä. Vaikka itse sanonkin niin minusta tästä tuli tosi hyvä eikä muuten yhtään enää haittaa tuolla pihalla.6 kommenttia:

 1. Loistava idea! :) Meillä myös punainen rumilus pihalla. Taidanpa käsitellä valkoiseksi ensi kesänä. Sopii maisemaan paljon paremmin! Ripaus estetiikkaa edes. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Täytyy tunnustaa että olen itsekin ihan innoissani ideasta :D Maalihan voisi olla myös tummanvihreä tai musta,miksei ruakeakin mutta pidän todella paljon koivujen ulkonäöstä ja näin mielestäni tämä on sellainen kiva pikku yksityiskohta pihalla -harkittu :)

   Poista
 2. Wow, aika mieletön idea! Upea lopputulos :)

  VastaaPoista
 3. Pieni juttu sinänsä, mutta iso! Tuo on ihana ja loistava idea. Näyttää hyvältä, varsinkin kun taitavasti toteutettu.
  -Leena

  VastaaPoista
 4. Meillä töröttää tramppa ja punainen maali molemmat pihalla. Ne näkyy joka paikkaan, mutta en jaksa stressata. Muutama vuosi ja itken niiden ja lasten perään, kun eivät enää kotona viihvy :D

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥