20.1.2015

Asian vierestä

Nykyään kirjoitan yleensä blogitekstit samalla kun teen koko postauksen. Todennäköisesti ne vilisevät virheitä lukivaikeudestani johtuen ja muutenkin hetken inspiksessä kirjoitettu teksti saattaa aueta huomattavasti huonommin muille kun itselleni. Luen tekstit toki kerran läpi ennen kun painan lähetä nappia. Sitten katson tekstin blogista ja palaan muokkaa tilaan, korjaan jonkun virheen jonka jälkeen painan jälleen lähetä nappia. Jonka jälkeen katseeni osuu seuraavaan kompastukseen jonka ohitan toteamalla että ihan sama kunhan kuvat on suorassa. Mikäli kotona olevassa tietokoneessa olisi neljän puuttuvan näppäimen lisäksi Word, olisi koko teksti nopeasti tarkastettu ja ainakin S-näppäimen puuttumisesta johtuvat ässäkirjaimen puuttumisen korjattu nopeasti. Mutta sellaista se on, niillä mennään mitä annetaan ja matkalla sovelletaan.

Matkalla on sovellettu sukissakin. Koska olen ilokseni saanut uusia lukijoita jotka eivät todennäköisesti sekä ymmärrettävästi ole kahlanneet koko blogia läpi vuodesta 2009, kerrottakoon nyt että anana ei neulo sukkia. Anana on aloittanut neulomisen piposta ja sittemmin tuotantoon on kuulunut enimmäkseen neuletakkeja, pipoja sekä neulepaitoja ja aikalailla edellä olevassa järjestyksessä. Keinokuituiset langat eivät ole ikinä kuuluneet valikoimaan mutta kuten moni muukin, lähdin minäkin harrastukseen Novitan villa- ja sekoitelangoilla. Sittemmin maailmani räjähti aivan käsiin kun ymmärsin että lankavalikoima tosiaan jatkuu Prisman lankahyllyn ulkopuolellakin ja nyt noin kuudesta lankavarastolaatikosta suurin osa taitaa olla muuta kuin sitä suomalaisille kovin tuttua Novitaa ja merkkejä onkin ehkäpä parisen kymmentä. Vaikkakin tällä hetkellä neulon kaikista mieluiten käsin värjättyjä lankoja niin välillä teen edelleen uusia aluevaltauksia sieltä edullisemmastakin lankavalikoimasta. Kun neuloin vain paksuhkoja lankoja, enkä ainakaan pienemmillä kuin nelosilla, oli mielestäni lanka- ja värivalikoima ajoittain kovinkin rajoittunutta mutta sukkalangoissa valikoima on ihan älytön. Vaikka olen kahlannut erilaisia sukkalankaosastoja paljon, tuntuu että vieläkin uusia merkkejä ja aivan ihania lankoja tupsahtelee tuon tuostakin.

Enpä kerro vielä mitä kaikkea sukkalankavarastossa on mutta joulun alla neuloin sukkia Gjestalin Jannesta ja puikkoina viuhtoivat Knitpron Cubicsin neloset, eli pyöreissä puikoissa se vastaa kokoa 3,75. Tein sukat isälleni ja veljelleni joululahjaksi ja koska veljen ensimmäiset sukat osoittautuivat jo ennen puoltaväliä jättiläismäisiksi, päätin tehdä niistä jouluaaton jälkeen sukat miehelleni jolla on siro 46/47 koon jalka.

Sukat on tehty varpaista varteen ja nauhoilla. Eli sillä perusohjeella joka löytyy TÄÄLTÄ ja sen jälkeen sovellettu kuten TÄÄLLÄ. Sepä näissä sukissa onkin niin mukavaa että kun osaa yhden pesuohjeen, voi sitä soveltaa lähes rajattomasti. Langan ja fiiliksen mukaan voi tehdä tehdä raitaa tai kuviota ja isotkin sukat valmistuvat nopeasti kaksi kerrallaan. Eikä tarvitse muistella miten sen ensimmäisen teki kun tekee kaksi kerralla. Tämä sukkamania on nyt tehnyt sen että jää neuletakit tekemättä mutta ehkä jossain vaiheessa meininki tasoittuu. Toistaiseksi anana, joka ei neulo villasukkia, neuloo sukkia miehelleen, joka ei käytä villasukkia eli tasoissa ollaan!


Gjestal Janne
4,0 cubics
56s

9 kommenttia:

 1. Nuo nauhat on kyllä kiva lisä "perus" sukkiin. Vilkaisin ohjetta kärjestäaloitettaviin ja totesin, että nyt on korkea aika opetella tuokin homma. Eli kiitos innostuksesta, huomenna lähtee sukat puikoille :)

  VastaaPoista
 2. Mä vaan jaksan ihailla näitä sinun neulomuksiasi.. Joku kaunis päivä sitä itsekin voisi napata puikoille jotain muuta kuin yhden illan homman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetikään ei ole liian nopeasti ;)
   Ja kiitos, itse jaksan ihailla miten ehdit tänne ja joka paikkaan, vaikka meillä on sama määrä tunteja vuorokaudessa, miten ihmeessä sä sen teet?

   Poista
 3. Ihania sukkia ja ihana blogi ! En ole koskaan neulonut pyöröpuikolla mutta täytyy ehdotttomasti kokeilla. Minulla on tällä hetkellä lapasvimma…
  Kram
  sanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsehän tein viime vuoden puolella ensimmäiset lapaseni ja kun olin tehnyt ekaan lapaseen peukalon niin totesin etä "ihan paska -ei jatkoon!" :D Eli ei mennyt ihan putkeen ja ehkä pitää vielä treenata, mutta siinä välissä tehdä jotain mitä osaa ;)

   Poista
 4. Selasin sun blogia ja päädyin tähän vanhaan postaukseen, johon on pakko kommentoida. Mulla on myös sanasokeutta (lievä lukihäiriö), ja teen ihan samoin kuin sinä. Katson aina valmiin tekstin blogista ja palaan korjaamaan virheet (pahimmat) bloggerin kautta. Sama teksti, mutta jostain syystä se teksti kirkastuu. Selitin tätä ihan samaa yhdelle lukihäiriöiselle joka harkitsi blogin aloittamista. Kummia hommia!

  VastaaPoista

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥