3.7.2014

Bikinisukat

 
"Ja sit mä en neulo ikin pienemmillä kuin nelosilla..." Paitsi nyt kun näköjään neulon sukkia Louhittaren Luolan Väinämöisen Sport-vahvuisesta sukkalangasta. Oi kiitos Tuulia kun värjäät hieman paksumpaa lankaa meille ohutpuikkohaasteellisille. Tilasin langat alkuvuodesta TitiTyystä koska olin päättänyt että alan neulomaan itse sukkia joita voin käyttää tennareiden kanssa syksysin ja muiden kenkien kanssa talvisin. Osa tietääkin etten käytä juurikaan muita kenkiä kuin Vagabond Cortona nahkatenskuja ja todellakin viileämmillä säillä käytän yleensä pelkkiä villasukkia, en puuvillasukkia. Sopivan ohuita villasukkia on ollut tähän asti neljä paria ja se on liian vähän.


Takaisin asiaan. Sormet näköjään taipuukin kolme millisille puikoille ja harkitsen vakavasti 2,75:ien ostamista. Eikä jää tähän. Rohkeasti päätin että neulon sukat, en vain pyöröllä ja kärjestä alkaen kuten edellisenkin parin, vaan kaksi sukkaa kerralla samalla pyöröllä. Pieni askel neulojille, suuri askel ananalle. Ja ei se ollutkaan vaikeaa! Nyt menee jo Magic Cast On -aloituskin ulkomuistista ja enpä olisi uskonut joskus sanovani mutta sukkia on kiva tehdä! Palan tietysti halusta hankkia kaapit täyteen Väiskin Sporttia, sillä kukapa pystyisi vastustamaan Louhittaren Luolan täydellisen herkullista värikarttaa joista kuvien sukat värissä Myrsky. Toistaiseksi maltti on valttia ja ehdin jo luvata Instagrammin puolella että teen kuvallisen ohjeen miten sukkani neulon. Olen yhdistellyt juttuja eri ohjeista, kysellyt viisaamilta ja päässyt sellaiseen, ainakin minun jalkaan sopivaan, perussukkasettiin joka tulee ulkomuistista. Koska tilasin silloin vyyhtejä kaksi, niin kuvallinen ohje on jo puolessa välissä, malttakaahan vähän niin saan valmiiksi.
Jos haluat jo aloittaa valmistelut, niin hanki 3mm pyöröpuikot (ainakin 60cm), 100g vaikka Väinämöinen Sport -lankaa ja keri vyyhdistä kaksi saman painoista kerää. Mikään ei estä tekemästä sukkia vaikka Novitan Seiska Veikasta mutta tulevan ohjeen silmukkamäärä on hieman ohuemmalle langalle (jos muistan oikein että seiska on sellaista nelosille sopivaa).

Louhittaren Luola, Väinämöinen Sport, väri Kelo    


Bikinisukat
Suomi
  1. Villasukkapari joka työstövaiheessa näyttää bikineiltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihan mahtavaa jos ehdit jättää kommentin,
ilahdun ihan jokaisesta!
Kiitos kun kävit ♥